X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie boli, wzięłam Apap i jednocześnie poczułam straszny głód... może jak zjem minie

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka91 wrote:
    Dziewczyny widzę, że każda boryka się z czymś innym zaparcia, bóle w krzyżu, przeziębienie.
    Mnie natomiast już trzecia dobę boli głowa, po zażyciu apapu ból staje się tylko łagodniejszy. Może któraś zna jakiś sposób na usmierzenie go?
    A próbowałaś plaster chłodzący Apap na czoło na ból głowy?
    Ja kilka razy używałam przy migrenie przed ciążą i przynosiło ulgę.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u nas dzisiaj cały dzien aktywnie. Śniadanko pózniej na targi Kraków łał, piękne rzeczy dla maluszków, ale liczyłam na wkęcejnw Gdańsku czy Warszawie są ogromne te targi.
    Później obiad drzemka dosłownie 30 min i spacer ponad godzinę, całkiem nie dawno wróciliśmy z głosowania i oglądamy Harrego bo kompletnie nie ma co oglądać.

Lili90, mam nadzieję, że już całkiem bóle ustały i wrócisz jutro do domu. Cieszę się, że wszystko w porządku.

Co do bóli pleców ja mam dość często, zaczynając od góry: pod łopatkami, środek pleców lub odcinek krzyżowo lędźwiowy. Bolą mnie też kości jakby w pośladkach to chyba miednica ? No nic przyjemnego ale na szczęście mąż jak rozmasuje to przechodzi, ale też myślę, że fizjoterapeuta będzie wskazany. Przed ciążą też miałam problem z bólem pleców ale zdecydowanie żadziej.

Niestety to są te uroki, o których chyba głośno się nie mowi - stan błogosławiony, ciąża służy etc. A nikt nie wie co my czujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 20:45

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam mega puchnąć .Nie pomyślalabym,że to będzie tak szybko .Kręgosłup też pobolewa ale nie jest to tak obciążające.Ogolnie nie mogę narzekać .Przytyłam pierwszy kg ale moje nogi robią się jak baloniki aż boje się co będzie potem.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że wyczułam dwa razy Maluszka od środka. Takie puknięcia z boku 2-3cm pod pępkiem. Jak sobie uświadomiłam, że to mogła być nasza Mała Istotka, to nie mogłam przez długi czas pozbyć się uśmiechu z twarzy. To przedziwne i przecudne uczucie!!!

age.png
    age.png
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Ostatnie 2 dni tak bolała mnie głowa że płakać mi się chciało, pomagały mi gorące kompresy na czoło
    Franka zimne stosowałam i było znacznie lepiej ale ciepłych nie, musze spróbować.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A próbowałaś plaster chłodzący Apap na czoło na ból głowy?
    Ja kilka razy używałam przy migrenie przed ciążą i przynosiło ulgę.
    Zimne okłady robiłam i przynosiły ulgę, byłam w stanie zasnąć alt budzilam się ma nowo z bólem.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już czują ruchy, to wasze kolejne ciążę czy pierwsze?

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna , czuje wyraźnie kilka razy dziennie już. Głównie rano i wieczorem - tak jak teraz. W pierwszej czułam takie trzepotanie skrzydełek motylka w środku w 16 tyg. Teraz mocniej czuje .

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka razy poczułam łaskotanie od środka, ale detektor pozbawił mnie złudzeń, że to dzidzia. Tętno dzidzi łapię tuż nad kością łonową, mały skopuje mi detektor tak, że prawie głuchnę, ucieka, przemieszcza się (w położeniu poziomym), a ja nie czuję wtedy najmniejszego ruchu.
    Łaskotanie czułam 2-3 cm pod pępkiem, a z tego co widzę w necie to macica niewiele wychodzi ponad kość łonową. Jelita wędrują nam do góry, wypychane przez macicę, więc pewnie one mnie tak uroczo łaskotały :/

Pewnie co innego jest u dziewczyn, które rodziły, bo macica mogła być na dzień dobry troszkę większa i wyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 22:12

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja kilka razy poczułam łaskotanie od środka, ale detektor pozbawił mnie złudzeń, że to dzidzia. Tętno dzidzi łapię tuż nad kością łonową, mały skopuje mi detektor tak, że prawie głuchnę, ucieka, przemieszcza się (w położeniu poziomym), a ja nie czuję wtedy najmniejszego ruchu.
    Łaskotanie czułam 2-3 cm pod pępkiem, a z tego co widzę w necie to macica niewiele wychodzi ponad kość łonową. Jelita wędrują nam do góry, wypychane przez macicę, więc pewnie one mnie tak uroczo łaskotały :/

Pewnie co innego jest u dziewczyn, które rodziły, bo macica mogła być na dzień dobry troszkę większa i wyżej.
    No ja takie uczucie miałam wcześniej a od paru dni właśnie niżej .Także myślę,że to to.Ja nie wiem czy mogę sobie liczyć to jako druga ciążę ,bo jednak w 22 tyg macica nie była na maksa rozciągnięta ale może coś tam miało wpływ.Przynajmniej w tamtej ciąży nie czułam nic totalnie .A teraz pije sok i od razu relacja w brzuchu .Na jelita trochę za szybko chyba .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 22:21

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    No ja takie uczucie miałam wcześniej a od paru dni właśnie niżej .Także myślę,że to to.Ja nie wiem czy mogę sobie liczyć to jako druga ciążę ,bo jednak w 22 tyg macica nie była na maksa rozciągnięta ale może coś tam miało wpływ.Przynajmniej w tamtej ciąży nie czułam nic totalnie .A teraz pije sok i od razu relacja w brzuchu .Na jelita trochę za szybko chyba .
    Jeśli nisko, to pewnie to :) Śmiało możesz liczyć jako drugą ciążę, bo porównując macicę w 22 tc do macicy wielkości orzecha włoskiego - bo taka jest na początku - to już na pewno się sporo rozciągnęła i coś tam zostało.

Mam na prześcieradle dwie plamy na wysokości cyców...śmiesznie, że to już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 22:34

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka91 wrote:
    Moja pierwsza ciąża i tak nieśmiało wczoraj te ruchy poczułam. Jestem prawie pewna że to było to bo zupełnie inne uczucie niż jakiekolwiek do tej pory. Tylko wtedy sobie siedziałam zrelaksowana nieruchomo. Tak w ciągu dnia jak chodzę i różne rzeczy robię to o tym nie myślę i nie czuję wyraźnie. Myślę że to się dopiero rozkręci bo zaczął się 18 tydzień więc powoli można się czegoś spodziewać :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też chcę czuć ruchy :D

Dziewczyny a powiedzcie mi co to może być. Pół dnia mam takie jakby uszczypniecia przy wejściu do pochwy. Co chwilę taki ni to skurcz a ni to właśnie uszczypniecia. Nie boli tylko daje o sobie znać. To coś normalnego? Miałam to już kiedyś ale krócej, raz czy dwa to poczułam i koniec. A teraz kilka godzin to już trwa

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, obudziłam się po 3 i godzinę nie mogłam zasnąć. Miałam straszny sen, śniło mi się, że poroniłam, że serduszko naszego dziecka przestało bić .... tak bardzo płakałam .... :(

Za tydzień wizyta, zaczynam się stresować i pewnie stąd taki sen.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka91 wrote:
    U mnie pierwsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja już też chcę czuć ruchy :D

Dziewczyny a powiedzcie mi co to może być. Pół dnia mam takie jakby uszczypniecia przy wejściu do pochwy. Co chwilę taki ni to skurcz a ni to właśnie uszczypniecia. Nie boli tylko daje o sobie znać. To coś normalnego? Miałam to już kiedyś ale krócej, raz czy dwa to poczułam i koniec. A teraz kilka godzin to już trwa

Ja tez mam, ide dzisiaj do gina to przy okazji zapytam. Ale wydaje mi sie ze ktoras dziewczyna pisała ze to normalne, chodzilo cos o ukrwienie.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, co do ruchow, to taka bylam madra, myslalam ze ekspertka bo 3 ciaza :)
    a tu ostatni raz "niby" czulam w sobote wieczorem, wczoraj caly dzien nic :( sok, czekolada, kiszone ogorki nic nie pomagalo, nie czuje.....i zaczynam sie martwic

Jak to jest? moze na poczatku co pare dni czuc?

Nie mowiac o tym ze z mojego wysokiego cisnienia nagle zrobilo sie 100/66 i calymi dniami spie :)

Kasionek lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant wydaje mi się że na regularne ruchy jeszcze przyjdzie czas.
    Wiem że wszystkie jesteśmy niecierpliwe ale tak na prawdę do połowy ciąży większość kobiet ruchów nie czuje. Wszystko jest na pewno w porządku. Musisz uzbroić się w cierpliwość :)

Ja dzisiaj zostałam mile zaskoczona, poszłam na badania i zapytałam tylko kto ostatni w kolejce bo nie była duża więc mogłam poczekać. Ale jedna z pań zwróciła uwagę że jestem w ciąży więc mam pierwszeństwo. Cieszę się że już ciążę widać na tyle i że są wśród nas uprzejmi ludzie :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Witajcie, co do ruchow, to taka bylam madra, myslalam ze ekspertka bo 3 ciaza :)
    a tu ostatni raz "niby" czulam w sobote wieczorem, wczoraj caly dzien nic :( sok, czekolada, kiszone ogorki nic nie pomagalo, nie czuje.....i zaczynam sie martwic

Jak to jest? moze na poczatku co pare dni czuc?

Nie mowiac o tym ze z mojego wysokiego cisnienia nagle zrobilo sie 100/66 i calymi dniami spie :)
    Ja nie czuje tak non stop ale ostatnio zauważyłam że po zjedzeniu jest aktywnie ale broń Boże nie czuje ich regularnie i codziennie .Na tym etapie ciąży to jest nie możlwie .Dla mnie to,że coś czuję jak najcudowniejszym uczuciem jakie znałam .Dokladnie pamiętam jak czekam na ruchy w tamtej ciąży.Ale nie na tym etapie bo tu wiedziałam ,że tak naprawdę nie ma prawa ich być .Ale kiedy miajał20 tydzien a ja dalej nic to tłumaczyłam sobie ,że jestem gruba i tyle .Ale potem był 21 tydzień a kolezanki z widoczną nadwagą już dawno czuły a ja dalej nic. Także ja mam chyba taki mały prezent od losu.;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 08:12

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ