Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w tym roku nie czekam na święta, chciałam żeby czas je przeskoczył, niestety się nie da. To będą pierwsze święta po śmierci taty i chociaż jestem w ciąży to na pewno nie poprawi to nastroju.
A zimy ogólnie nie lubię. Jedyne co ratuje tą porę roku to sporty zimowe, z których w tym roku i tak trzeba zrezygnować.
Jak już mamy jesień to czekam z niecierpliwością na wiosnę
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyMam pytanie do dziewczyn z zaparciami.
Wrażliwe kobietki niech nie czytają.
Nigdy nie miałam problemu z zaparciami dlatego zanim ośmieszę się u lekarza wolę zapytać.
Wypróżniam się codziennie ale już od kilku dni mój stolec jest twardy Noo grudkowy i ciemny dodatkowo pojawia się śluz w nim - nie krew nic z tych rzeczy. Czytałam, że to świadczy o zaparciach. To znaczy, że to są początki i mnie dopadnie? Chyba powinnam jeść pieczone jabłka? -
nick nieaktualnyMalutka_mycha ja tak miałam nie umiałam tego opisać na SOR pojechałam bo jeszcze towarzyszyło takie rozpieranie w pochwie. Ale lekarz mnie zbadał zrobił USG i odesłał spać pózniej byłam na wizycie u mojej gin. Wspomnij o tym ginekologowi na najbliższej wizycie ale z tego co ja usłyszałam będziemy rożne takie dziwne rzeczy czuc wszystko sie zmienia w naszym ciele. Kasne mam tego świadomość ale nie raz jest to takie odczucie ze ja nie wiem czy to normalnej czy nie
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Na zaparcia polecam przecier śliwkowy z firmy HIPP w sloiczku dawalam dzieciom jak byly male ale na mnie tez dziala ja dodatkowo codziennie biore provag i to i pomaga.....
U nas piekna pogoda bezchmurne niebo i sloneczko pranie sie pierze zaraz na dworze bede wieszac
Mały ciagle nie daje znaku zycia, tlumacze ze moze sie inaczej odwrocil i dlatego nie czuje...ostatnie kopanie bylo w szyjke w sobote.....mam takie fajne zdjecie z usg ale nie potrefie wkleic.....glowka, nie z profilu ale enface, normalnie sie gapil w "obiektyw" a raczka trzyma pepowine, kazdy paluszek widac (potem sie dziwic ze ma zle przeplywy jak zaciska raczkami)
Trzymamy kciuki za wizytujace i czekamy na dobre wiesci
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Dziewczyny a czy którejś tez jest non stop zimno? Odkąd pogoda się zmieniła nieważne ile warstw ubiorę to zamarazam i w pracy i w domu:/
Mi też ciągle zimno, mąż w domu na krótkim rękawie a ja chodzę w polarze i najlepiej mi pod kocem, w pracy to samo... Ogólnie od wczoraj głowa boli i mega źle się czuję, czuję jakby całe ciało mnie bolało... Już nie wiem co to może być, czy to przeziębienie czy co dobrze, że jutro mam wizytę bo już się zaczynam martwić.
Paula Ty chyba jesteś specjalistka od cukrzycy ciążowej więc powiedz mi jak to jest ogólnie przez to że miałam na czczo wyższy poziom niż dopuszczalny miałam się obserwować, mierzyć cukier i spróbować stosować dietę w której diabetolog mi rozpisala 21 jednostek. Ogólnie cukry mam spoko, bo ani razu nie przekroczyłam 130, najczęściej są w okolicy 85-110. Na czczo od 85 do 88, dziś za to miałam rano 99, a nic wczoraj nie zjadłam innego niż zwykle, poza tym w moczu wyszły mi ciała ketonowe, jest przy nich jeden plus więc chyba nie jest ich sporo... Od wczoraj czuje się dziwnie, jakby wszystko mnie bolało, jakby jakaś grypa mnie brała ale z drugiej strony nie czuje się przeziębiona... Ciężko to opisać... Myslisz że może to mieć coś wspólnego z cukrzyca i poziomem glukozy? Może jem za mało, ale staram się trzymać ilości ww więc nie wiem...
Zrobiłam też wynik hemoglobiny glikowanej i wyszło 5.3 więc chyba jest ok?
A ja dziś wkraczam oficjalnie w drugi trymestrKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEstrella - mialam identyczna sytuacje jak Ty i identyczne hba1c i podobne wyniki pomiarow cukru. Doktor mi powiedzial, ze cukier rano moze skakac jesli wszystkie pozostale sa dobre i nic steasznego sie nie dzieje. Jak nasz ketony to znaczy że za malo jesz wieczorem (albo za wczesnie). Jak masz możliwość to podskocz do diabetologa bo to że u mnie to jest ok to nie znaczy ze u Ciebie tez tak bedzie. Mi w powtorzonym wyniku moczu juz ketony nie wyszly, jadlam w lozku przed snem nie pojedyncza ale podwójna kanapke pelnoziarnistego chleba.
Samopoczucie moze byc od cukrzycy a moze byc od ciąży Drugi trymestr jest lepszy niz pierwszy ale nie oznacza, że bedziemy sie czuc rewelacyjnie.
Aga - mi raczej goraco a nie zimno.
Karmellka - ja juz sobie podspiewuje świąteczne piosenki i zamawiam ozdobyestrella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDla nas hemoglobina glikowana powinna byc do 5.9. Ponizej tej wartosci przyjmuje się że cukrzyca jest dobrze kontrolowana. "zwykli" diabetycy maja przeważnie do 6.0.
Calkiem prawdopodobne ze przy tym wysokim cukrze mialas jakis stres albo zly sen. Mi tak skakaly cukry jak mialam prenatalne a potem jak skladalismy z mężem szafe i myslalam ze go zabije
Teraz nadal mam na czczo:
Z ostatnich dni kolejno 88,97,98,86,99,86 i doktorek mowi ze jest ok przy orzeczo ej cukrzycy, dobrym hba1c i dobrych cukrach poposilkowo.estrella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie u gina, dzidzius trzymal sie za ucho, odwracal sie do nas plecami, probowalismy dwoma glowicami i nic - nie dal potwierdzic ze ma siuraka Lozysko na tylnej scianie, szyjka dluga, zamknieta, mocna. Duphaston, magnez i witaminy nadal bierzemy.
Pytalam o te dziwne uczucia w pochwie, ucisk, szczypanie. Doktorka sprawdzila i mowi ze wszystko jest w porzadku tam, widocznie cos tam sie ukrwilo mocniej i dlatego tak czuc. W moim przypadku mam sie przestac martwic. I kazala duzo odpoczywac.
estrella, Kasiulka90, DorotaAnna, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Paula, uspokoiłas mnie, jutro mam wizyte u diabetologa więc zobaczymy co mi powie na szczęście już trochę lepiej zaczynam się czuć więc może przejdzie ten dziwny stan, przynajmniej głowa już nie boli
Dzis faktycznie miałam zły sen, a poza tym martwiłam się żeby tym razem dobrze pobrac mocz więc może to od tego... Zobaczymy jutro, chociaż jutro 2 wizyty wiec pewnie będę myśleć czy wszystko ok... Ahh ta ciąża to wcale nie jest piękny czas
Super, że po widzicie wszystko dobrzePaula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Paula a jak twoja waga? Bo chyba pisałaś tez kiedyś ze masz ciałka? Pytam bo ja sie zastanawiam jak ja mam nie przytyć w ciazy jak jem normalnie a i tak przytyłam 2,5 kg
-
nick nieaktualny
-
No to my po prenatalnych....i jestem rozczarowana....nic sie nie dowiedziałam no moze poza tym że moja córka ma siusiaka. I ze ryzyko z usg juz nie wzrośnie. Nawet zdjecia nie dostałam żadnego. Mam czekac na wyniki z krwi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 16:09
Kasionek lubi tę wiadomość
Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Paula a jak twoja waga? Bo chyba pisałaś tez kiedyś ze masz ciałka? Pytam bo ja sie zastanawiam jak ja mam nie przytyć w ciazy jak jem normalnie a i tak przytyłam 2,5 kg
Ja na poczatku ciazy wazylam 77kg przy 160cm. Teraz 73. Ja jem normalbie ale w mniej normalnych godzinach. Mi cale zycie wsztscy tlukli ze sniadanie ma byc duze, najlepiej owsianka, kolacja malutka i nic nie jesc po 19. A teraz na zalecenie diabetologa jem male sniadanie (jedna kromka pelnoziarnistego) i potem coraz wiecej. I przed snem kromka lub dwie. Wstaje o 5-6 a klade sie o 22. I sniadanie jem o 6 a ostatni posilek o 21:30. I leci waga sama.
Teraz wlasnie maz mi przywiozl mcflurry. Wiem ze to zbrodnia, ale moze cukier nie zwariuje
Dopisze tylko ze to pierwsze i pewnie ostatnie mcflurry w ciąży Ale takiego smaka mam ze ojojWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 16:21
estrella lubi tę wiadomość
-
A moje poczucie zimna połączyli się z bólem głowy i dreszczami. Nic mi innego nie jest nie mam pojęcia co to jest:/ myśle czy wziąć paracetamol czy czekać jak się rozwinie... mam tez dziś bardzo niskie cukry po posiłkach wiec może to ma związek... ale dzidzie czuje wiec chyba jest ok... czarne myśli jakieś
-
Karollinax26 wrote:Czy ta glukoza jest taka straszna do wypicia ?
-
nick nieaktualny