X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 22 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos z Was słyszał o wadzie genetycznej ze strony ojca,polegającej na obumieraniu żeńskich zarodków? Mój mąż stracił córkę w pierwszym małżeństwie za to synow ma zdrowych. My też starcilismy dwie ciąże ( być może byly to jednak córki) bo obecnie nasz synek wyglada na to że jest zdrowy

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole rodzic niż pic glukozę hehehe już piłam w tej ciąży przez to ze w tamtej miałam cukrzyce

• czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma 17 razy poronila meskie zarodki. Zaszla w ciaze z corka i ciaza przebiega idealnie. Wiec tak, sa takie przypadki niestety.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny miałyście juz na wizytach podawana wage dzidziusia?
    Tak, na ostatnim USG dowiedziałam się jaka jest waga, ale nie wiem za to jaka długość dziecka, bo trudno już zmierzyć w całości. W 16+6 moja mała ważyła 148g :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie od strony ojca też był przypadek, że kobieta roniła wszystkie ciąże, w których miała chłopców. Rodziła same dziewczynki. A czy jest możliwość, że to nie wada przekazywana przez ojca tylko w jakiś sposób organizm kobiety zwalcza zarodki danej płci?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tak, na ostatnim USG dowiedziałam się jaka jest waga, ale nie wiem za to jaka długość dziecka, bo trudno już zmierzyć w całości. W 16+6 moja mała ważyła 148g :)
    Moja mała w 14+6 ważyła albo 15+0 bo to już około 2 w nocy było ważyła 114 g i zastanawiam sie czy to nie za dużo :) bo na necie dają przedziały i nie wiem :)

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ból pępka i swędzenie brzucha jest normalne? Mam tak od tygodnia i zastanawiam się czy to jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 20:42

f2wl20mmurgifll8.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    O kurcze.. przeciez chodząc spalasz glukoze i wynik jest niemiarodajny. Poza tym osoba, która podaje Ci glukoze odpowiada za Ciebie ( w razie nagłego skoku cukru i spiaczki cukrzycowej)

Doszlam tylko do samochodu, a w domu siedzialam, nie pisze tu o pieszym powrocie z przychodni.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Czy ktos z Was słyszał o wadzie genetycznej ze strony ojca,polegającej na obumieraniu żeńskich zarodków? Mój mąż stracił córkę w pierwszym małżeństwie za to synow ma zdrowych. My też starcilismy dwie ciąże ( być może byly to jednak córki) bo obecnie nasz synek wyglada na to że jest zdrowy

Ja słyszałam, że organizm kobiety traktował żeńskie zarodki, jako ciała obce i dochodziło do poronien. Na początku nie mogłam uwierzyć, że to możliwe.

f2wl20mmurgifll8.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Dziewczyny a czy którejś tez jest non stop zimno? Odkąd pogoda się zmieniła nieważne ile warstw ubiorę to zamarazam i w pracy i w domu:/
    Ja mam odwrotnie, mi jest caly czas duszno i gorąco.

Inesja lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesja nie wiem jak z tym pępkiem ale swędzenie skóry jest normalne, tzn. Brzuszek rośnie skóra się napręża. Powinnaś smarować jakimś balsamem

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja mam odwrotnie, mi jest caly czas duszno i gorąco.
    Szonka ja mam dokładnie tak samo, przed ciążą byłam zmarzluchem a teraz wręcz odwrotnie.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesja wrote:
    Dziewczyny czy ból pępka i swędzenie brzucha jest normalne? Mam tak od tygodnia i zastanawiam się czy to jest ok
    Inesja mnie też swędzi brzuch ☺️

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odczuwam wzrost temperatury ciała. Moje wiecznie zimne dłonie i stopy są teraz cieplutkie :) Ale nie jest mi wcale za gorąco, jest dobrze.

Inesja lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Hey ja byłam u genetyka w tej sprawie.Bo u nas w rodzinie same kobietki .Moja siostra ma 3 córki , 3 ciąża chłopak i poroniła w 16 tyg ja chłopak i obumarcie .Ale genetyk mówiła ,że są takie wady ale to są bardzo wczesne poronienia i bez badania zarodka nie wiesz jaka to płeć.Takze w moim wypadku mówiła ,że to na pewno nie ta wada.Ale też zabobony mowią ,że ciąża z dziewczynką jest mniej wymagająca i łatwiej ja utrzymać.

• stresant Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Hey ja byłam u genetyka w tej sprawie.Bo u nas w rodzinie same kobietki .Moja siostra ma 3 córki , 3 ciąża chłopak i poroniła w 16 tyg ja chłopak i obumarcie .Ale genetyk mówiła ,że są takie wady ale to są bardzo wczesne poronienia i bez badania zarodka nie wiesz jaka to płeć.Takze w moim wypadku mówiła ,że to na pewno nie ta wada.Ale też zabobony mowią ,że ciąża z dziewczynką jest mniej wymagająca i łatwiej ja utrzymać.

Kasionek przepraszam ze pytam jezeli to dla Ciebie za trudne nie odpowiadaj (ja sama jestem po 4 poronieniach w 11 tyg. serduszko zawsze biło pieknie a na kolejnej wizycie juz nie).....znalezli przyczyne problemu ze Stasiem?

u mnie nie znalezli i na pewno nie jest to problem płci bo mam syna i corke.....
    u mnie lekarz zawsze zwalał wine na wady....ale nie wiem dlaczego tak dlugo dzieci zyły i nigdy poronienie nie zaczelo sie samo musialam isc na wywolanie.

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie :) Ryzyka trisomii bardzo małe, tętno 167, przezierność 1,4 mm, wszystkie narządy wewnętrzne w porządku. Pan doktor był bardzo zadowolony, ja płakałam i śmiałam się na zmianę, a mąż przeszczęśliwy <3 Najpiękniejsze chwile w życiu :) Pan doktor spytał, czy chcemy znać płeć czy wolimy niespodziankę. Oczywiście zależało mi tylko na tym, żeby usłyszeć, że dzieciątko zdrowe, ale za chwilę usłyszałam "tata widzi?". I taaaaki piękny siusiaczek na ekranie :D
    Termin z usg pokrywa się prawie idealnie z owulacją: 12+6. Termin porodu 30 kwietnia. Proszę o wpisanie mnie na listę :)
    Połówkowe 17 grudnia.
    Jestem przeszczęśliwa!!! <3 <3 <3

DorotaAnna, Sansivieria, mi88, B_002, Mała8, Kasionek, malutka_mycha, estrella, valetta94, Natalia-tosia, kamylalyt, Martusiazabka, Agata :), Kiwona lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jesteśmy po wizycie :) Ryzyka trisomii bardzo małe, tętno 167, przezierność 1,4 mm, wszystkie narządy wewnętrzne w porządku. Pan doktor był bardzo zadowolony, ja płakałam i śmiałam się na zmianę, a mąż przeszczęśliwy <3 Najpiękniejsze chwile w życiu :) Pan doktor spytał, czy chcemy znać płeć czy wolimy niespodziankę. Oczywiście zależało mi tylko na tym, żeby usłyszeć, że dzieciątko zdrowe, ale za chwilę usłyszałam "tata widzi?". I taaaaki piękny siusiaczek na ekranie :D
    Termin z usg pokrywa się prawie idealnie z owulacją: 12+6. Termin porodu 30 kwietnia. Proszę o wpisanie mnie na listę :)
    Połówkowe 17 grudnia.
    Jestem przeszczęśliwa!!! <3 <3 <3

cudowne wiesci na koniec dnia :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• abalkowi Debiutantka

Wysłany: 22 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos juz założył forum na fb? Tu ogorm ie trudno śledzić wątki...

• NiespełnionaMama Ekspertka

Wysłany: 22 października 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mnie pamiętacie ? Byłam wcześniej z wami. Odnośnie tego ze łatwiej donosić dziewczynkę szczerze w to nie wierze, mam 7 letniego syna i w ciąży z nim nie było problemów. Teraz była dziewczynka i serce przestało bić w 11 tc. Była zdrowa brak wad genetycznych

Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ