Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ktos z Was słyszał o wadzie genetycznej ze strony ojca,polegającej na obumieraniu żeńskich zarodków? Mój mąż stracił córkę w pierwszym małżeństwie za to synow ma zdrowych. My też starcilismy dwie ciąże ( być może byly to jednak córki) bo obecnie nasz synek wyglada na to że jest zdrowyTermin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny miałyście juz na wizytach podawana wage dzidziusia?
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
U mnie w rodzinie od strony ojca też był przypadek, że kobieta roniła wszystkie ciąże, w których miała chłopców. Rodziła same dziewczynki. A czy jest możliwość, że to nie wada przekazywana przez ojca tylko w jakiś sposób organizm kobiety zwalcza zarodki danej płci?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyB_002 wrote:Tak, na ostatnim USG dowiedziałam się jaka jest waga, ale nie wiem za to jaka długość dziecka, bo trudno już zmierzyć w całości. W 16+6 moja mała ważyła 148g
-
Mała8 wrote:O kurcze.. przeciez chodząc spalasz glukoze i wynik jest niemiarodajny. Poza tym osoba, która podaje Ci glukoze odpowiada za Ciebie ( w razie nagłego skoku cukru i spiaczki cukrzycowej)
Doszlam tylko do samochodu, a w domu siedzialam, nie pisze tu o pieszym powrocie z przychodni. -
orzeszki wrote:Czy ktos z Was słyszał o wadzie genetycznej ze strony ojca,polegającej na obumieraniu żeńskich zarodków? Mój mąż stracił córkę w pierwszym małżeństwie za to synow ma zdrowych. My też starcilismy dwie ciąże ( być może byly to jednak córki) bo obecnie nasz synek wyglada na to że jest zdrowy
Ja słyszałam, że organizm kobiety traktował żeńskie zarodki, jako ciała obce i dochodziło do poronien. Na początku nie mogłam uwierzyć, że to możliwe. -
Inesja nie wiem jak z tym pępkiem ale swędzenie skóry jest normalne, tzn. Brzuszek rośnie skóra się napręża. Powinnaś smarować jakimś balsamem👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
orzeszki wrote:Czy ktos z Was słyszał o wadzie genetycznej ze strony ojca,polegającej na obumieraniu żeńskich zarodków? Mój mąż stracił córkę w pierwszym małżeństwie za to synow ma zdrowych. My też starcilismy dwie ciąże ( być może byly to jednak córki) bo obecnie nasz synek wyglada na to że jest zdrowy
-
Kasionek wrote:Hey ja byłam u genetyka w tej sprawie.Bo u nas w rodzinie same kobietki .Moja siostra ma 3 córki , 3 ciąża chłopak i poroniła w 16 tyg ja chłopak i obumarcie .Ale genetyk mówiła ,że są takie wady ale to są bardzo wczesne poronienia i bez badania zarodka nie wiesz jaka to płeć.Takze w moim wypadku mówiła ,że to na pewno nie ta wada.Ale też zabobony mowią ,że ciąża z dziewczynką jest mniej wymagająca i łatwiej ja utrzymać.
Kasionek przepraszam ze pytam jezeli to dla Ciebie za trudne nie odpowiadaj (ja sama jestem po 4 poronieniach w 11 tyg. serduszko zawsze biło pieknie a na kolejnej wizycie juz nie).....znalezli przyczyne problemu ze Stasiem?
u mnie nie znalezli i na pewno nie jest to problem płci bo mam syna i corke.....
u mnie lekarz zawsze zwalał wine na wady....ale nie wiem dlaczego tak dlugo dzieci zyły i nigdy poronienie nie zaczelo sie samo musialam isc na wywolanie. -
Jesteśmy po wizycie Ryzyka trisomii bardzo małe, tętno 167, przezierność 1,4 mm, wszystkie narządy wewnętrzne w porządku. Pan doktor był bardzo zadowolony, ja płakałam i śmiałam się na zmianę, a mąż przeszczęśliwy Najpiękniejsze chwile w życiu Pan doktor spytał, czy chcemy znać płeć czy wolimy niespodziankę. Oczywiście zależało mi tylko na tym, żeby usłyszeć, że dzieciątko zdrowe, ale za chwilę usłyszałam "tata widzi?". I taaaaki piękny siusiaczek na ekranie
Termin z usg pokrywa się prawie idealnie z owulacją: 12+6. Termin porodu 30 kwietnia. Proszę o wpisanie mnie na listę
Połówkowe 17 grudnia.
Jestem przeszczęśliwa!!!DorotaAnna, Sansivieria, mi88, B_002, Mała8, Kasionek, malutka_mycha, estrella, valetta94, Natalia-tosia, kamylalyt, Martusiazabka, Agata :), Kiwona lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Jesteśmy po wizycie Ryzyka trisomii bardzo małe, tętno 167, przezierność 1,4 mm, wszystkie narządy wewnętrzne w porządku. Pan doktor był bardzo zadowolony, ja płakałam i śmiałam się na zmianę, a mąż przeszczęśliwy Najpiękniejsze chwile w życiu Pan doktor spytał, czy chcemy znać płeć czy wolimy niespodziankę. Oczywiście zależało mi tylko na tym, żeby usłyszeć, że dzieciątko zdrowe, ale za chwilę usłyszałam "tata widzi?". I taaaaki piękny siusiaczek na ekranie
Termin z usg pokrywa się prawie idealnie z owulacją: 12+6. Termin porodu 30 kwietnia. Proszę o wpisanie mnie na listę
Połówkowe 17 grudnia.
Jestem przeszczęśliwa!!!
cudowne wiesci na koniec dniaKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy mnie pamiętacie ? Byłam wcześniej z wami. Odnośnie tego ze łatwiej donosić dziewczynkę szczerze w to nie wierze, mam 7 letniego syna i w ciąży z nim nie było problemów. Teraz była dziewczynka i serce przestało bić w 11 tc. Była zdrowa brak wad genetycznychPatryk ur. 17.01.2011
Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty