X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 23 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    jest już grupa
    A jak znaleźć taą grupę na fb?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 09:00

• sowa81 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam amniopunkcję. Nie bolało, ale to strasznie niemiłe badanie. Nie mam żadnych powikłań, jak na razie. Oby tak zostało. Teraz czekam. Niestety dowiedziałam się, że wyniki wydają jedynie osobiście. Kurcze, wolałabym sprawdzić w internecie.
    Przez kilka dni powinnam się oszczędzać. No to leżę.

Dziewczyny, wiem, że to zabrzmi strasznie, ale ja uważam, że poronienie jest lepsze niż koszmar następnych badań i zastanawiania się czy wszystko będzie dobrze. Natura wie, co robi. Trochę się sama takim myśleniem też pocieszam. Bo skoro wie, to może będzie dobrze :)

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa, kochana ja wierzę w to, że Twoje dzieciątko będzie zdrowe a koszmar zmieni się w radość i szczęście!
    Jak długo czeka się na wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 09:54

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 wrote:
    Wczoraj miałam amniopunkcję. Nie bolało, ale to strasznie niemiłe badanie. Nie mam żadnych powikłań, jak na razie. Oby tak zostało. Teraz czekam. Niestety dowiedziałam się, że wyniki wydają jedynie osobiście. Kurcze, wolałabym sprawdzić w internecie.
    Przez kilka dni powinnam się oszczędzać. No to leżę.

Dziewczyny, wiem, że to zabrzmi strasznie, ale ja uważam, że poronienie jest lepsze niż koszmar następnych badań i zastanawiania się czy wszystko będzie dobrze. Natura wie, co robi. Trochę się sama takim myśleniem też pocieszam. Bo skoro wie, to może będzie dobrze :)
    Trzymamy kciuki.Wiem o czym mówisz i myślę ,że to nie jest straszne to co piszesz.Masz prawo tak myśleć bo zdajesz sobie sprawę ,że może będziesz musiała podjąć najtrudniejszą decyzję w swoim życiu.Ale z całego serca,życzę Ci,żeby te wyniki były dobre.

sowa81 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Sowa, kochana ja wierzę w to, że twoje dzieciątko będzie zdrowe a koszmar zmieni się w radość i szczęście!
    Jak długo czeka się na wyniki?

Pełnego kariotypu: 3 - 4 tygodnie. Podstawowe 3 trisomie: do 3 dni.

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa normalnie przyciagnelam Cie myślami, bo od rana sie zastanawiam w ktory dzien mialas miec amniopunkcje i juz nawet forum chcialam przeszukac bo pisalas wczesniej......

Wogole nie jest straszne to co piszesz, ja mam za soba 4 poronienia, ciaze utrzymywane na lekach a jednak obumarte....kazda wiadomosc z serduszko nie bije przezywalam ale w glebi duszy cieszylam sie ze "natura" podjela za mnie decyzje i nie musze podejmowac jej sama......obecna ciaza tylko na kwasie foliowym i juz 14+5.

Ciagle jestesmy z Toba i trzymamy kciuki :)

Co do pracujacych niedziel swiat i wakacji, ja pracuje w szkole i niewyobrazam sobie chodzic do pracy przez wikend albo w wakacje :) mam ogromny szacunek i podziw dla ludzi ktorzy pracuja w handlu, trzeba miec o wiele wiecej cierpliwosci do ludzi niz do dziecki w szkole :)

Co do dobrego samopoczucia to ja od paru dni wogole nie czuje ze w ciazy jestem, nawet ochota na sex mnie naszla a ostatni mialam na poczatku lipca :)
    oczwisice wszystko to mnie bardzo martwi.....glupie jestesmy bo zamiast sie cieszyc stanem obecnym to szukamy dziury w calym :)

sowa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! To prawda ze głupie jesteśmy :) ja dzisiaj obudziłam sie i spałam na brzuchu! I teraz mam strach ze dziecko zgniotłam!!
    Dziewczyny czy na wyniki ogólne moczu czeka sie dzien? Tak mi sie nie chce jechać do laboratorium a na piątek musze mieć wyniki :/ Na posiew wiem ze do 5 dni sie czeka

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Cześć! To prawda ze głupie jesteśmy :) ja dzisiaj obudziłam sie i spałam na brzuchu! I teraz mam strach ze dziecko zgniotłam!!
    Dziewczyny czy na wyniki ogólne moczu czeka sie dzien? Tak mi sie nie chce jechać do laboratorium a na piątek musze mieć wyniki :/ Na posiew wiem ze do 5 dni sie czeka
    Tego samego dnia po południu zazwyczaj są.A nastepnego to już zawsze.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka u mnie w przychodni są o zgrozo dopiero po 2 dniach ;/ To chyba zależy od przychodni :)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyniki internetowo. Jutro rano juz pojadę :/ jeszcze krew musze oddać na dwa badania Eh. Powiem wam ze męczą mnie tak częste badania krwi i moczu, nie mam przychodni pod nosem. Jazda autobusem z przesiadka w tramwaj bo autem do centrum nie ma co jechać nawet :/

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co wy ciagle tak badacie ta krew?
    ja mialam tylko raz pobierana .....na morfologie, hiv, syfilis, toxo, i jeszcze jakies hb.a bylo to w 9 tyg. i od tego czasu nic.

Moze tez powinnam zbadac? ale lekarz nic nie zlecil....

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant ja raz miałam morfologia, crp, kreatyninsmocz, Tsh, Ft4, glukoza, na drugiej toxo, HIV, różyczkę, HBsAg, żelazo, a teraz muszę zbadać mocz i morfologie. Ale Ci zazdroszczę tej ochoty na seks :( mój mąż ostatnio stwierdził że już myślał że moje libido jest na poziomie zero. A ja w sumie zainicjowała że względu na niego :)

Fakt, praca w handlu jest ciężka i może zabić radość z świat. Ludzie są wredni i nieczuli, nie zważają na innych.

Daffi gdzie te świetne samopoczucie w drugim trymestrze o którym piszesz? Ja też poproszę. Bo te plecy mnie wykonczy. Muszę iść na jakieś zajecia

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam wyniki internetowo. Jutro rano juz pojadę :/ jeszcze krew musze oddać na dwa badania Eh. Powiem wam ze męczą mnie tak częste badania krwi i moczu, nie mam przychodni pod nosem. Jazda autobusem z przesiadka w tramwaj bo autem do centrum nie ma co jechać nawet :/

Ja tez mam internetowo i wczoraj zawiozlam mocz o 7.30 w wyniki były jakoś o 11.00 u mnie szybko to działa.

Stresant mi lekarka co miesiąc zleca mocz i podstawowe badania krwi plus żelazo, tak samo miałam w pierwszej ciazy. Chodzi o kontrolę czy nie ma anemii i czy w moczu nic podejrzanego nie wychodzi.

A my już po pasowaniu na przedszkolaka, sesji zdjęciowej a teraz na chwilę do domu i 2 wizyty przede mna.

Daffi Ty pewnie właśnie jesteś na wizycie, tak więc czekam na wieści :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dziewczyny co wy ciagle tak badacie ta krew?
    ja mialam tylko raz pobierana .....na morfologie, hiv, syfilis, toxo, i jeszcze jakies hb.a bylo to w 9 tyg. i od tego czasu nic.

Moze tez powinnam zbadac? ale lekarz nic nie zlecil....
    Ja prowadzę ciążę w luxmedzie i dostałam skierowanie na wszystkie badania do końca ciąży wg rozpiski które w jakim tygodniu.
    Badania ogólne moczu i morfologia krwi jest mniej więcej co 1,5 miesiąca. Pozostałe badania to różnie wypadają.
    Jak będę w domu to mogę wam tą listę wypisać jak to wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 12:12

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Ajlusia Znajoma

Wysłany: 23 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, początkowo zapisałam się do grupy majówek 2019, ale okazuje się, że jednak kwietnióweczka jestem. Termin na 28.04.2019, wczoraj usg genetyczne i dzidziuś zdrowy. Prawdopodobnie córeczka, na co baaardzo się cieszę, bo mam już 6-letniego synka. Pozdrowionka!!

malutka_mycha, DorotaAnna, estrella, Kasiulka90, B_002, Mała8 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz tych toxo, różyczka itd. Co miesiąc mam zlecaną krew i mocz.

U mnie libido duże ale seksić się nie wolno ;( i ja tez ogólnie czuje się lepiej. Bez mdłości, cycki tak nie bolą- czasem tylko sutki, wrócił apetyt, wręcz jestem ciagle głodna :) tylko się strasznie szybko męczę i wtedy sapie jak stara baba xd

A z tymi wynikami jest tak różnie bo to zależy gdzie robicie badania. Jeśli laboratorium jest w tym samym miejscu co punkt pobrań to wyniki są już po 2-3 godzinach (zwykła morfologia czy mocz) ale jeśli punk pobrań wysyła gdzieś próbki no to wiadomo, że dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 12:16

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa - sama nie wiem co bym na Twoim miejscu myślała. Zanim zeszlam w ciaze moje poglady na badania prenatalne i usuwanie ciazy bylo proste - bedzie chore to usuwamy. Potem uslyszalam serduszko, zaczelam czuć dziecko. I wtedy ewentualna decyzja przestala byc oczywista. Wtedy pierwszy raz, kilka dni przed badaniem, pomyślałam, ze jesli ma byc zle to chcialabym, zeby to natura zadzialala. Chcialabym ściągnąć z siebie ta odpowiedzialność.
    A skłoniła mnie do tego historia dziewczyny z Marcowek bodajże. Straciła bardzo ciezko chore malenstwo w 17 tygodniu. Tam wyniki byly tragiczne od początku. Czekali na ostateczne wyniki amniopunkcji i poronienie nastapilo w miedzyczasie. Jej dziecko i tak nie przezyloby po porodzie. Zmiany były niemożliwe do leczenia w łonie (wiele sie daje) ani do zoperowania po porodzie.
    Ja trzymam kciuki zeby to nie bylo nic poważnego u Was. Co by się nie działo nigdy nie śmiem oceniać Twoich decyzji. Mi sama myśl o tym że cos moze sie stac z moim Malenstwem mrozi wnętrzności.
    Jeszcze raz - trzymam kciuki i jestem razem z Toba dobrej myśli.

Dziewczyny - trzymam kciuki za wizyty, dawajcie koniecznie znac co i jak u Was.

U mnie wyniki moczu sa tego samego dnia.
    Ja badania mam robione bardzo często (morfologia, mocz) ale u mnie cukrzyca to determinuje.

Wzielam sie dzisiaj za konczenie malowania tryptyku, ktory chce powiesić w naszej sypialni. Juz z pol roku sie z tym bawie.
    Dzisiaj obudzil mnie bol głowy, ale przeszlo szybko. A tak to w ogóle wcale sie nie czuje :D Ani dobrze ani źle.

sowa81 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie..
    Szyjka w porządku, macica ładnie sie powieksza. na USG widziałam tego mojego bąbla ale nie dostalam zadnego zdjecia.. eksponował dzis mlodzieniec plecy i podskakiwal. tak jak obstawialam lekarz w 2 min zrobil mi pomiar NT, zbadal kosc nosowa, sprawdzil konczyny i paluszki mowiac ze dziecko genetycznie nie wykazuje nieprawidlowosci. Urósl do 7.7cm z OM termin na 21.04 a z USG 25.04.
    Wyniki morfologii idealne, mocz takze a z glukoza na czczo powiedzial ze mam nie panikowac. Poprostu zachowac diete i nie widzi potrzeby paniki bo mogla byc kolacja bogata w weglowodany i stad taki wynik a hemoglobina glikowana wyszla bardzo dobrze wiec mam byc spokojna i spac spokojnie.

Malutka_mycha no tak widzisz wszystkie artykuly ciazowe klamią:p powinno byc lepiej ale nie musi. daj boze zeby was dlugo zadne bole nie trzymaly.

Sowa czekamy z Toba na wyniki. fajnie ze jestes juz po.

Paula 90, DorotaAnna, malutka_mycha, Kasiulka90, estrella, Mała8 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z badan mialam:
    Konflikt serologiczny odczyn coombsa, toxo, hiv, różyczka, hcv, cytologia, tsh, proby watrobowe, hba1c, krzywa cukrowa, wzw B, grupa krwi

A regularnie co 3-4 tygodnie robie:
    Morfologia, ogolny mocz i posiew moczu

Plus oczywiscie 4 razy dziennie glukoza z palca.

Chodzę prywatnie.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam w poniedziałek i jutro tez idę na tą glukozę, grupę krwi i ogólne badanie moczu.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ