X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jesteśmy po wizycie :) Ryzyka trisomii bardzo małe, tętno 167, przezierność 1,4 mm, wszystkie narządy wewnętrzne w porządku. Pan doktor był bardzo zadowolony, ja płakałam i śmiałam się na zmianę, a mąż przeszczęśliwy <3 Najpiękniejsze chwile w życiu :) Pan doktor spytał, czy chcemy znać płeć czy wolimy niespodziankę. Oczywiście zależało mi tylko na tym, żeby usłyszeć, że dzieciątko zdrowe, ale za chwilę usłyszałam "tata widzi?". I taaaaki piękny siusiaczek na ekranie :D
    Termin z usg pokrywa się prawie idealnie z owulacją: 12+6. Termin porodu 30 kwietnia. Proszę o wpisanie mnie na listę :)
    Połówkowe 17 grudnia.
    Jestem przeszczęśliwa!!! <3 <3 <3
    Termin porodu w dzień moich urodzin

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Doszlam tylko do samochodu, a w domu siedzialam, nie pisze tu o pieszym powrocie z przychodni.
    Mój ginekolog jest przewrazliwiony na tym punkcie i pielegniarki z labu tez☺ wiec pewnie dlatego mi to juz dobrze wpoili. Kochana tak na dobrą sprawę co ma byc to bedzie

202312226851.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kasionek przepraszam ze pytam jezeli to dla Ciebie za trudne nie odpowiadaj (ja sama jestem po 4 poronieniach w 11 tyg. serduszko zawsze biło pieknie a na kolejnej wizycie juz nie).....znalezli przyczyne problemu ze Stasiem?

u mnie nie znalezli i na pewno nie jest to problem płci bo mam syna i corke.....
    u mnie lekarz zawsze zwalał wine na wady....ale nie wiem dlaczego tak dlugo dzieci zyły i nigdy poronienie nie zaczelo sie samo musialam isc na wywolanie.
    Ja już kiedyś pisałam, u mnie nie znaleziono bezpośredniej przyczyny .Ciąża poprostu obumarła, a wszytsko było super .Mój gienkolog badał mnie dzień przed na fotelu ale nie zrobił USG bo na następny dzień miałam polowkowe.Robiłam w tym czasie badania wszystko było super .I nikt nie mógł zrozumieć nawet leakrze co było nie tak . Ale jak zrobiłam,wszystkie badania po porodzie to wyszedł ten zepsol i przegroda macicy.No i jak narazie jestem w 17 tygodniu i jest ok.Stas przestał się rozwijać w 18 tyg ja dowiedziałam się na końcu 21 tygodnia.Dla mnie ten czas jest teraz ciezki ale już to że czuje ruchy naprawdę mi pomaga.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja się zastanawiam głęboko nad ruchami: czułam wczoraj do południa pierwszy raz tak baaawrdzo wyraźnie. I od 14 cisza... myślicie ze powinnam jechać sprawdzić czy wsyzsyko ok ? Czy teraz tak nieregularnie? Powinnam to wiedzieć ale jakoś w poprzedniej ciąży było inaczej. Wizyta dopiero za tydzień...JesCze do tego cukru mi bardzo spadły...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella powodzenia na wizycie:) o której masz?

estrella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:
    Czy ktos juz założył forum na fb? Tu ogorm ie trudno śledzić wątki...
    jest już grupa

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Dzień dobry! Ja się zastanawiam głęboko nad ruchami: czułam wczoraj do południa pierwszy raz tak baaawrdzo wyraźnie. I od 14 cisza... myślicie ze powinnam jechać sprawdzić czy wsyzsyko ok ? Czy teraz tak nieregularnie? Powinnam to wiedzieć ale jakoś w poprzedniej ciąży było inaczej. Wizyta dopiero za tydzień...JesCze do tego cukru mi bardzo spadły...
    U mnie na eazie jest nie regularnie, np. czuje 3 razy jednego dnia, a nastepnego nic, potem znowu czuje itd. Na poczatku te ruchy sa takie sporadyczne bo dzidzius jest malutki.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dopiero po 20 tygodniu (albo i pozniej) bedziesz czuc ruchy regularnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Estrella powodzenia na wizycie:) o której masz?

Dzięki :) weszłam żeby życzyć Ci jego samego ale mnie ubiegłas :) tak więc również życzę powodzenia! Ja mam dopiero o 13.40 ale znając życie wejde o 14.00. Z tego co pamiętam Ty masz szybkiej więc będę czekać na dobre wieści :)

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzilam - regularne musza byc od 28 tygodnia. Powinno sie naliczyc 10 ruchow rano i 10 wieczorem minimum. Jesli jest mniej to nozna sie niepokoic. Ale to jeszcze daleka droga dla nas :)

Aga2606 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dzięki :) weszłam żeby życzyć Ci jego samego ale mnie ubiegłas :) tak więc również życzę powodzenia! Ja mam dopiero o 13.40 ale znając życie wejde o 14.00. Z tego co pamiętam Ty masz szybkiej więc będę czekać na dobre wieści :)
    Hi hi ja od 5 na bacznosc;p ja mam na 11:15 wiec zobaczymy czy wejde o czasie. Musza byc dzis same dobre wiesci :)

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Sprawdzilam - regularne musza byc od 28 tygodnia. Powinno sie naliczyc 10 ruchow rano i 10 wieczorem minimum. Jesli jest mniej to nozna sie niepokoic. Ale to jeszcze daleka droga dla nas :)
    niby daleka a nim sie obejrzymy i juz bedziemy odliczac od 30tc w dol.. ja sie mega ciesze ze akurat okres swiateczny sie zbliza... mi ten miesiac tak leci szybko i zaraz bedziemy witac sie w nowym roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 07:45

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam dzisiaj 4 godziny :( ten ból pleców mnie wykonczy. Mam ta specjalna poduche i super odciaza kręgosłup ale nie potrafię na niej zasnąć. Więc sprawdza się raczej w dzień. A noce to koszmar :(

Powodzenia na wizytach!

Daffi, Inesja, estrella lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    niby daleka a nim sie obejrzymy i juz bedziemy odliczac od 30tc w dol.. ja sie mega ciesze ze akurat okres swiateczny sie zbliza... mi ten miesiac tak leci szybko i zaraz bedziemy witac sie w nowym roku :)
    Okres świąteczny .Dla mnie i mojego męża to dni grozy.Jak się pracuje w handlu to czar świąt pryska z każdą niedzielą przed.Ja w zeszłym roku byłam na L4 w ciąży i pierszy raz nie przespałam świat bo byłam wypoczęta .A że zawsze pracowałam w miejscu gdzie przed świętami jest sajgon .Poczta , Auchan teraz big star.I nigdy nie rozmumiałam kto kupuje w wigilię o 13 jeasny albo wysyła listy.Dlaczego ludzie niby w tym świątecznym nastroju a są dla nas pracowników tacy nie mili.A tak na zakończenie dwa lata temu w wigilię za 1 14 stoję w drzwiach i czekam żeby zamknąć sklep i jechać do upragnionego domu a wchodzi sobie pan z żoną .I oglądają , w dupie mają że ja już tam palpitacji dostaje a na samo zakończenie powiedział a co tacy ludzie też dzisiaj mają swięta.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek świetnie Cię rozumiem, pamiętam jak 3 lata temu pracowałam w sklepie iinternetowym. W wigilię ludzie dzwonili żeby nawrzeszczeć, bo im pralka nie dotarła. Ok rozumiem, że bez pralki ciężko się funkcjonuje, ale co ja mogłam zrobić tego dnia, ale wyżyć się musieli. A na koniec sarkastyczne, Wesołych Świąt :/ Albo dzwonili o równo 17 (koniec pracy) i bezczelnie pytali czy jeszcze nie zasiadamy do kolacji wigilijnej:/ przkre to było.
    Dziś na 13 mam wizytę, obudziłam się z dziwnym poczuciem jakby wszystkie dolegliwości ciążowe mminęły, mawet po kawie nie jest mi źle a do tej pory już po pierwszym łyku brało mnie na wymioty. Bardzo się denerwuje, chyba pierwszy raz aż tak :(
    Jeszcze mąż wyleciał do Anglii na tydzień i jakoś taką chandrę mam :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Okres świąteczny .Dla mnie i mojego męża to dni grozy.Jak się pracuje w handlu to czar świąt pryska z każdą niedzielą przed.Ja w zeszłym roku byłam na L4 w ciąży i pierszy raz nie przespałam świat bo byłam wypoczęta .A że zawsze pracowałam w miejscu gdzie przed świętami jest sajgon .Poczta , Auchan teraz big star.I nigdy nie rozmumiałam kto kupuje w wigilię o 13 jeasny albo wysyła listy.Dlaczego ludzie niby w tym świątecznym nastroju a są dla nas pracowników tacy nie mili.A tak na zakończenie dwa lata temu w wigilię za 1 14 stoję w drzwiach i czekam żeby zamknąć sklep i jechać do upragnionego domu a wchodzi sobie pan z żoną .I oglądają , w dupie mają że ja już tam palpitacji dostaje a na samo zakończenie powiedział a co tacy ludzie też dzisiaj mają swięta.
    no tak w handlu jest to na pewno trudne. ludzie coz.. nie brakuje chamoww... nie umialabym nigdy do ekspedientki byc nie mila.
    pracowalam kiedys w cukierni Karpicko.. przed swietami jest mega młyn ale ja to chyba lubilam;p czas wtedy pedzi niesamowicie. teraz kiedy jestem na l4 jeszcze bardziej podoba mi sie ten czas swiat.

b2ujp2.png

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dzięki! Po tych dreszczach i małej temperaturze włączyła mi się jakaś hipochondria...;) miłego dnia

Paula 90 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • angella908 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tygodniu, czas leci szybko :)

Myślałam że w 2 ciąży ruchy poczuję szybciej, a tu nadal cisza.

Powodzenia na wizytach ;)
    Ja jeszcze 2 tygodnie muszę czkać ;)

Daffi, estrella lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek ja też cię świetnie rozumiem i popieram zakaz handlu w niedzielę i święta. Każdy chce odpocząć i mieć święta a ludzie nie muszą dzień przed kupować prezentów i innych rzeczy. Można to załatwić wcześniej, a jak ktoś zapomniał to już niestety jego problem. Sama nigdy nie pracowałam w niedzielę, ale mam takie osoby w rodzinie które pracowały w handlu i to na prawdę uciążliwe było dla nich.

Życzę wam powodzenia na dzisiejszych wizytach!
    Ja siedzę w pracy, ale tak mi się spać chce że nie mogę się skupić na niczym. Najchętniej wróciłabym do domu do łóżka.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Kasionek świetnie Cię rozumiem, pamiętam jak 3 lata temu pracowałam w sklepie iinternetowym. W wigilię ludzie dzwonili żeby nawrzeszczeć, bo im pralka nie dotarła. Ok rozumiem, że bez pralki ciężko się funkcjonuje, ale co ja mogłam zrobić tego dnia, ale wyżyć się musieli. A na koniec sarkastyczne, Wesołych Świąt :/ Albo dzwonili o równo 17 (koniec pracy) i bezczelnie pytali czy jeszcze nie zasiadamy do kolacji wigilijnej:/ przkre to było.
    Dziś na 13 mam wizytę, obudziłam się z dziwnym poczuciem jakby wszystkie dolegliwości ciążowe mminęły, mawet po kawie nie jest mi źle a do tej pory już po pierwszym łyku brało mnie na wymioty. Bardzo się denerwuje, chyba pierwszy raz aż tak :(
    Jeszcze mąż wyleciał do Anglii na tydzień i jakoś taką chandrę mam :(
    kochana na pewno jest dobrze. na tym etapie ciazy nasz nastroj i samopoczucie ma prawo sie poprawiac. u mnie mdlosci tez minely czuje sie rewelacyjnie pod tym wwzgledem. piersi znow lekko bolą ale nie jest to juz tak bolesne jak wczesniej. zaczynamy wspanialy okres ciazy.. bo nim sie obejrzymy bedziemy jak slonice i bedzie nas bolal kregoslup, pachwiny itp. :p glowa do gory i powodzenia na wizycie :)
    ja zaraz zbieram sie szykowac bo juz 9 a na 11:15 mam.. piechota jakies pol godz drogi.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ