X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje bóle znów na wieczor wróciły i zostałam przjeta na patologie... z usg wychodzi wszystko ok z dzidzia tez w porządku, nie wiadomo skad ból i wlasnie leze pod kroplowka rozkurczajaca.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    A moje bóle znów na wieczor wróciły i zostałam przjeta na patologie... z usg wychodzi wszystko ok z dzidzia tez w porządku, nie wiadomo skad ból i wlasnie leze pod kroplowka rozkurczajaca.
    Lili, będzie dobrze! Niestety ale bóle i twardnienia coraz częściej będą nas dotyczyć...
    Twardniał mi brzuch i gin w tym tygodniu mi powiedział, że pewnie dlatego tak to czuję, bo jestem bardzo szczupła. I że nie powinno się już spać na brzuchu, bo macica ma prawo od tego się stawiać. Ja akurat śpię już na boku, ale piszę to do Dziewczyn, które jeszcze praktykują spanie na brzuszkach.

Jakie to są bóle u Ciebie, Lili?
    Ściskam i nie martw się, ważne, że dzidzia cała i zdrowa :*

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarza czasem 5 min wieczorem poleżeć na brzuchu ale szybko zmieniam pozycję, bo jest bardzo niewygodnie.
    Mnie też brzuch boli nadal, cały czas po prawej stronie ale obstawiam, że to nie ból związany z ciążą. Przynajmniej tak mi powiedzieli w szpitalu i leki rozkurczające całkowicie nie pomogły.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili trzymaj się kochana, dobrze ze z dzieckiem dobrze. Odpoczywaj i nie zamartwiaj się :)

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili trzymaj sie kochana :*

Dziewczyny jak sie nazywa ta masc do smarowania sutkow?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili trzymaj się! Najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili trzymaj się oby szybko przeszło!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam Cię Lilli :*

Ja po poradę, boli mnie gardło dość mocno. Psikam od nocy hascoseptem, czyli odpowiednikiem tantum verde, ale niespecjalnie pomaga. Co moge jeszcze? Mam witaminę C1000, myślicie że można? Zrobię sobie syrop odmowy jakiś na miodzie. Ale co jeszcze?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisalyscie, ze leci Wam siara. Pytalam polozna i to noe jest siara. Siara wywarza sie w 1-2 dobie po porodzie.
    To co niektorym z nas leci nazywa sie mleko przedporodowe. U większości z nas pojawia sie miedzy 16 a 20 tygodniem, ale czesto pojawia sie wczesniej lub wcale go nie widac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Ja po poradę, boli mnie gardło dość mocno. Psikam od nocy hascoseptem, czyli odpowiednikiem tantum verde, ale niespecjalnie pomaga. Co moge jeszcze? Mam witaminę C1000, myślicie że można? Zrobię sobie syrop odmowy jakiś na miodzie. Ale co jeszcze?

W sumie niewiele, herbatka z lipy, malin, z miodem. Gorszy jest kaszel, bo długotrwały i uciazliwy moze doprowadzic do przedwczesnego porodu. Kaszel koniecznie trzeba leczyć z lekarzem.

O i jeszcze napar z lisci prawoslazu mi się przypomnial. Ale nie syrop tylko napar z lisci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 08:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Lili trzymaj sie kochana :*

Dziewczyny jak sie nazywa ta masc do smarowania sutkow?
    Maltan

india lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj poczulam ruchy co do których mam pewność ze byly od Malenstwa. Byly juz dosc wyraznie odczuwalne. Maz chcial przylozyc rękę zeby sprobowac poczuc i wtedy cisza, przy tacie udaje swietoszka :D
    Najpierw byly takie jak zwykle, leciutkie a potem dwa takie mocniejsze (jak na 10cm czlowieka :P) w niewielkim odstepie czasu.
    Ekstra uczucie :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie witam się w 2 trymestrze :)
    Dzisiejsza noc mialam koszmarna.. Straszne rzeczy mi sie śniły fuj...

Lili odpoczywaj i nie stresuj sie w miare mozliwosci. Najwazniejsze ze z dzidzia wszystko wporzadku.

estrella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Mi na mocno bolące gardło pani doktor zaleciła płukać roztworem pół szklanki wody plus łyżeczka wody utlenionej. Do tego nawilżać miodem, sokiem z malin. Pomogło chociaż na początku wydawało mi się że nic z tego nie będzie.

Kiwona lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Lili, będzie dobrze! Niestety ale bóle i twardnienia coraz częściej będą nas dotyczyć...
    Twardniał mi brzuch i gin w tym tygodniu mi powiedział, że pewnie dlatego tak to czuję, bo jestem bardzo szczupła. I że nie powinno się już spać na brzuchu, bo macica ma prawo od tego się stawiać. Ja akurat śpię już na boku, ale piszę to do Dziewczyn, które jeszcze praktykują spanie na brzuszkach.

Jakie to są bóle u Ciebie, Lili?
    Ściskam i nie martw się, ważne, że dzidzia cała i zdrowa :*
    Wiesz co zaczął boleć mnie caly brzuch, później doszły kłucie w nokach i ból plecow. Ale taki dziwny ból ktory ciagle narastał. Ale juz po lekach i kroplowce jest znacznie lepiej.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wczoraj poczulam ruchy co do których mam pewność ze byly od Malenstwa. Byly juz dosc wyraznie odczuwalne. Maz chcial przylozyc rękę zeby sprobowac poczuc i wtedy cisza, przy tacie udaje swietoszka :D
    Najpierw byly takie jak zwykle, leciutkie a potem dwa takie mocniejsze (jak na 10cm czlowieka :P) w niewielkim odstepie czasu.
    Ekstra uczucie :)
    Ja w wczoraj chyba też coś poczułam. Ale nie wiem czy to było to. Tak mi się wydaje bo to takie odczucie inne niż do tej pory i w dole brzucha. Bardzo delikatne łaskotanie, motylki w brzuchu. Pewnie jak się będzie powtarzać to będę wiedzieć że to moja mała szaleje w brzuchu.

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Wiesz co zaczął boleć mnie caly brzuch, później doszły kłucie w nokach i ból plecow. Ale taki dziwny ból ktory ciagle narastał. Ale juz po lekach i kroplowce jest znacznie lepiej.
    To dobrze ,że już lepiej.A oni mają jakąś teorie dlaczego coś takiego się dzieje ,czy to porostu czasami tak bywa? Trzymaj się i odpoczywaj .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy takie łaskotanie kilka cm pod pępkiem z prawej strony, to mogą być ruchy malucha? Co jakis czas tak łaskocze, że mam ochotę się podrapac, ale nie mogę, bo jest to od wewnętrznej strony :)

f2wl20mmurgifll8.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesja to jest to :)

Lili 90 duzo spokoju zycze i wracaj szybko do domku najwazniejsze ze leki dzialaja i jest juz lepiej.....

Pytanie z innej beczki, czy mozna leczyc kurzajki na stopach w ciazy? Leczyc tzn. smarowac preparatem z apteki...takim syfem chemicznym ktory rozpuszcza skore?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Inesja to jest to :)

Lili 90 duzo spokoju zycze i wracaj szybko do domku najwazniejsze ze leki dzialaja i jest juz lepiej.....

Pytanie z innej beczki, czy mozna leczyc kurzajki na stopach w ciazy? Leczyc tzn. smarowac preparatem z apteki...takim syfem chemicznym ktory rozpuszcza skore?
    ja nie wiem ale w pierwszej ciazy zupelnie nie myslac czy mozna czy nie takim preparatem usuwalam brodawke ze stopy. jak do mnie pozniej dotarlo ze wszystko ma znaczenie to sie mocno stresowalam.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ