X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • abalkowi Debiutantka

Wysłany: 21 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku. Co na zaparcia? Wszystkie naturalne sposoby są nieskuteczne. W pierwszej ciąży też mnie męczyły, ale to co się dzieje teraz to już przesada. Ruszam do apteki tylko o co poprosić?

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesja ale Ci fajnie, że już czujesz :) ja się doczekać nie mogę. Co wieczór leżę i się wsluchuje w swój organizm

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:
    Ratunku. Co na zaparcia? Wszystkie naturalne sposoby są nieskuteczne. W pierwszej ciąży też mnie męczyły, ale to co się dzieje teraz to już przesada. Ruszam do apteki tylko o co poprosić?

Siemie lniane. Mozna zrobic sobie na jego podstawie kisiel (zagotowac az pojawi sie glut i zmieszać ze zmiksowanymi owocami). Ponoć pomaga bardzo fajnie. Ja jeszcze nie próbowałam ;)

kamylalyt lubi tę wiadomość

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Inesja ale Ci fajnie, że już czujesz :) ja się doczekać nie mogę. Co wieczór leżę i się wsluchuje w swój organizm

Ja też się cały czas wsluchiwalam, szczególnie wieczorem, specjalnie leżałam na plecach, żeby coś poczuć. Wczoraj jechałam autobusem i coś mnie zaczęło łaskotac, aż zaczęłam się drapac. Dzisiaj tez tak miałam. Tylko lekarz sam stwierdził, że dziecko jest bardzo ruchliwe i dosyć długie już :)

f2wl20mmurgifll8.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:
    Mi pomogly śliwki świeże, a mialam problem przez kilka dni ;). A mamaginekolog kiedys pisała że jak wszystkie metody zawodzą to trzeba zjeść buraczki ;). We buraczków nie testowalam.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:

A może suszone morele? Musisz próbować wszystkiego, bo na każdego działa co innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 14:02

f2wl20mmurgifll8.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Mi pomogly śliwki świeże, a mialam problem przez kilka dni ;). A mamaginekolog kiedys pisała że jak wszystkie metody zawodzą to trzeba zjeść buraczki ;). We buraczków nie testowalam.
    Moja lekarka też jak usłyszałam że pije świeży sok z buraków to powiedziała że super bo nie będę miała problemów z zaparciami

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli Was czasem w krzyżu ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Boli Was czasem w krzyżu ?

Ja mam tyłozgięcie i czasami wręcz nie mogę chodzić tak boli krzyz. A boję się, że będzie gorzej.

f2wl20mmurgifll8.png
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 21 października 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie. Dziewczyny kiedy wg belly zaczyna się 5 miesiąc? Dobrze myślę, że 17+6 to jest ostatni dzień 4 miesiąca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili najważniejsze, że z dzidzia wszystko
    dobrze, trzymam kciuki żeby ten ból już nie wracał.

A ja niedawno się obudziłam, słabą noc miałam, na wznak spać nie mogę bo mi niewygodnie, na prawym boku też średnio więc sporo spałam na lewym, a później mnie kręgosłup zaczął boleć od spania w jednej pozycji... Jeszcze się co chwilę budzilam.

A mam pytanie, ile soku z żurawiny można pić dziennie? Bo w moczu wyszły mi bakterie i nie wiem czy źle pobrana próbka czy jakaś infekcja... Dlatego kupował ten sok ale nie chce przesadzić, jutro planuje powtórzyć badanie moczu więc znów będzie słaba noc :( a tu trzeba wrócić do pracy po 5 dniach słodkiego lenistwa :(

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:
    Ja w pierwszym trymestrze miałam z tym problem i w aptece pani mi dała syrop stosowany u dzieci Lactulosum. Powiedziała, że niewiele jest leków które można w ciąży, ale ten akurat tak.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:
    Jak nie zadziałają jabłka, suszone owoce itp to w ciąży można używać czopków glicerynowych .Broń ostateczna ale naprawdę skuteczna .

Mistella, Martusiazabka lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesja wrote:
    Dziewczyny,czy takie łaskotanie kilka cm pod pępkiem z prawej strony, to mogą być ruchy malucha? Co jakis czas tak łaskocze, że mam ochotę się podrapac, ale nie mogę, bo jest to od wewnętrznej strony :)
    Ja też tak czuję i mam nadzieję że to ruchy a nie jelita .Ale rzeczywiście dosyć często to czuję.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili tak jak dziewczyny piszą najważniejsze że z dzidzia jest ok i że jesteś pod opieką.

Dziewczyny widzę, że każda boryka się z czymś innym zaparcia, bóle w krzyżu, przeziębienie.
    Mnie natomiast już trzecia dobę boli głowa, po zażyciu apapu ból staje się tylko łagodniejszy. Może któraś zna jakiś sposób na usmierzenie go?

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo boli krzyż, do tego stopnia ze idę w tym tygodniu do fizjoterapeuty..

• Aasha Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli ani krzyż, ani brzuch póki co (uff). Na zaparcia lactulosum, stosowałam w poprzedniej ciąży na sytuacje kryzysowe (np jak byłam na patologii ciąży w szpitalu :P). W czwartek wizyta, nuz odliczam dni...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tymi bolami w krzyzu poszlam na dodatkowa wizyte do gin i przepisala mi Osteogenon, bez problemu mozna go brac w ciazy i przy kp ale jest na recepte. Bol po 3 dniach zanikl :)

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka91 wrote:
    Lili tak jak dziewczyny piszą najważniejsze że z dzidzia jest ok i że jesteś pod opieką.

Dziewczyny widzę, że każda boryka się z czymś innym zaparcia, bóle w krzyżu, przeziębienie.
    Mnie natomiast już trzecia dobę boli głowa, po zażyciu apapu ból staje się tylko łagodniejszy. Może któraś zna jakiś sposób na usmierzenie go?

Słyszałam, że smarowanie skroni amolem pomaga

f2wl20mmurgifll8.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie 2 dni tak bolała mnie głowa że płakać mi się chciało, pomagały mi gorące kompresy na czoło

tb739vvj5r83d9nz.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ