Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyabalkowi wrote:Ratunku. Co na zaparcia? Wszystkie naturalne sposoby są nieskuteczne. W pierwszej ciąży też mnie męczyły, ale to co się dzieje teraz to już przesada. Ruszam do apteki tylko o co poprosić?
Siemie lniane. Mozna zrobic sobie na jego podstawie kisiel (zagotowac az pojawi sie glut i zmieszać ze zmiksowanymi owocami). Ponoć pomaga bardzo fajnie. Ja jeszcze nie próbowałamkamylalyt lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Inesja ale Ci fajnie, że już czujesz
ja się doczekać nie mogę. Co wieczór leżę i się wsluchuje w swój organizm
Ja też się cały czas wsluchiwalam, szczególnie wieczorem, specjalnie leżałam na plecach, żeby coś poczuć. Wczoraj jechałam autobusem i coś mnie zaczęło łaskotac, aż zaczęłam się drapac. Dzisiaj tez tak miałam. Tylko lekarz sam stwierdził, że dziecko jest bardzo ruchliwe i dosyć długie już -
abalkowi wrote:Ratunku. Co na zaparcia? Wszystkie naturalne sposoby są nieskuteczne. W pierwszej ciąży też mnie męczyły, ale to co się dzieje teraz to już przesada. Ruszam do apteki tylko o co poprosić?
. A mamaginekolog kiedys pisała że jak wszystkie metody zawodzą to trzeba zjeść buraczki
. We buraczków nie testowalam.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
abalkowi wrote:Ratunku. Co na zaparcia? Wszystkie naturalne sposoby są nieskuteczne. W pierwszej ciąży też mnie męczyły, ale to co się dzieje teraz to już przesada. Ruszam do apteki tylko o co poprosić?
A może suszone morele? Musisz próbować wszystkiego, bo na każdego działa co innego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 14:02
-
Lolka30 wrote:Mi pomogly śliwki świeże, a mialam problem przez kilka dni
. A mamaginekolog kiedys pisała że jak wszystkie metody zawodzą to trzeba zjeść buraczki
. We buraczków nie testowalam.
-
nick nieaktualnyLili najważniejsze, że z dzidzia wszystko
dobrze, trzymam kciuki żeby ten ból już nie wracał.
A ja niedawno się obudziłam, słabą noc miałam, na wznak spać nie mogę bo mi niewygodnie, na prawym boku też średnio więc sporo spałam na lewym, a później mnie kręgosłup zaczął boleć od spania w jednej pozycji... Jeszcze się co chwilę budzilam.
A mam pytanie, ile soku z żurawiny można pić dziennie? Bo w moczu wyszły mi bakterie i nie wiem czy źle pobrana próbka czy jakaś infekcja... Dlatego kupował ten sok ale nie chce przesadzić, jutro planuje powtórzyć badanie moczu więc znów będzie słaba noca tu trzeba wrócić do pracy po 5 dniach słodkiego lenistwa
-
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Mistella, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Inesja wrote:Dziewczyny,czy takie łaskotanie kilka cm pod pępkiem z prawej strony, to mogą być ruchy malucha? Co jakis czas tak łaskocze, że mam ochotę się podrapac, ale nie mogę, bo jest to od wewnętrznej strony
-
Lili tak jak dziewczyny piszą najważniejsze że z dzidzia jest ok i że jesteś pod opieką.
Dziewczyny widzę, że każda boryka się z czymś innym zaparcia, bóle w krzyżu, przeziębienie.
Mnie natomiast już trzecia dobę boli głowa, po zażyciu apapu ból staje się tylko łagodniejszy. Może któraś zna jakiś sposób na usmierzenie go? -
Moka91 wrote:Lili tak jak dziewczyny piszą najważniejsze że z dzidzia jest ok i że jesteś pod opieką.
Dziewczyny widzę, że każda boryka się z czymś innym zaparcia, bóle w krzyżu, przeziębienie.
Mnie natomiast już trzecia dobę boli głowa, po zażyciu apapu ból staje się tylko łagodniejszy. Może któraś zna jakiś sposób na usmierzenie go?
Słyszałam, że smarowanie skroni amolem pomaga