X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • abalkowi Debiutantka

Wysłany: 21 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku. Co na zaparcia? Wszystkie naturalne sposoby są nieskuteczne. W pierwszej ciąży też mnie męczyły, ale to co się dzieje teraz to już przesada. Ruszam do apteki tylko o co poprosić?

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesja ale Ci fajnie, że już czujesz :) ja się doczekać nie mogę. Co wieczór leżę i się wsluchuje w swój organizm

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:
    Ratunku. Co na zaparcia? Wszystkie naturalne sposoby są nieskuteczne. W pierwszej ciąży też mnie męczyły, ale to co się dzieje teraz to już przesada. Ruszam do apteki tylko o co poprosić?

Siemie lniane. Mozna zrobic sobie na jego podstawie kisiel (zagotowac az pojawi sie glut i zmieszać ze zmiksowanymi owocami). Ponoć pomaga bardzo fajnie. Ja jeszcze nie próbowałam ;)

kamylalyt lubi tę wiadomość

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Inesja ale Ci fajnie, że już czujesz :) ja się doczekać nie mogę. Co wieczór leżę i się wsluchuje w swój organizm

Ja też się cały czas wsluchiwalam, szczególnie wieczorem, specjalnie leżałam na plecach, żeby coś poczuć. Wczoraj jechałam autobusem i coś mnie zaczęło łaskotac, aż zaczęłam się drapac. Dzisiaj tez tak miałam. Tylko lekarz sam stwierdził, że dziecko jest bardzo ruchliwe i dosyć długie już :)

f2wl20mmurgifll8.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:
    Mi pomogly śliwki świeże, a mialam problem przez kilka dni ;). A mamaginekolog kiedys pisała że jak wszystkie metody zawodzą to trzeba zjeść buraczki ;). We buraczków nie testowalam.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:

A może suszone morele? Musisz próbować wszystkiego, bo na każdego działa co innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 14:02

f2wl20mmurgifll8.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Mi pomogly śliwki świeże, a mialam problem przez kilka dni ;). A mamaginekolog kiedys pisała że jak wszystkie metody zawodzą to trzeba zjeść buraczki ;). We buraczków nie testowalam.
    Moja lekarka też jak usłyszałam że pije świeży sok z buraków to powiedziała że super bo nie będę miała problemów z zaparciami

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli Was czasem w krzyżu ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Boli Was czasem w krzyżu ?

Ja mam tyłozgięcie i czasami wręcz nie mogę chodzić tak boli krzyz. A boję się, że będzie gorzej.

f2wl20mmurgifll8.png
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 21 października 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie. Dziewczyny kiedy wg belly zaczyna się 5 miesiąc? Dobrze myślę, że 17+6 to jest ostatni dzień 4 miesiąca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili najważniejsze, że z dzidzia wszystko
    dobrze, trzymam kciuki żeby ten ból już nie wracał.

A ja niedawno się obudziłam, słabą noc miałam, na wznak spać nie mogę bo mi niewygodnie, na prawym boku też średnio więc sporo spałam na lewym, a później mnie kręgosłup zaczął boleć od spania w jednej pozycji... Jeszcze się co chwilę budzilam.

A mam pytanie, ile soku z żurawiny można pić dziennie? Bo w moczu wyszły mi bakterie i nie wiem czy źle pobrana próbka czy jakaś infekcja... Dlatego kupował ten sok ale nie chce przesadzić, jutro planuje powtórzyć badanie moczu więc znów będzie słaba noc :( a tu trzeba wrócić do pracy po 5 dniach słodkiego lenistwa :(

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:
    Ja w pierwszym trymestrze miałam z tym problem i w aptece pani mi dała syrop stosowany u dzieci Lactulosum. Powiedziała, że niewiele jest leków które można w ciąży, ale ten akurat tak.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abalkowi wrote:
    Jak nie zadziałają jabłka, suszone owoce itp to w ciąży można używać czopków glicerynowych .Broń ostateczna ale naprawdę skuteczna .

Mistella, Martusiazabka lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesja wrote:
    Dziewczyny,czy takie łaskotanie kilka cm pod pępkiem z prawej strony, to mogą być ruchy malucha? Co jakis czas tak łaskocze, że mam ochotę się podrapac, ale nie mogę, bo jest to od wewnętrznej strony :)
    Ja też tak czuję i mam nadzieję że to ruchy a nie jelita .Ale rzeczywiście dosyć często to czuję.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili tak jak dziewczyny piszą najważniejsze że z dzidzia jest ok i że jesteś pod opieką.

Dziewczyny widzę, że każda boryka się z czymś innym zaparcia, bóle w krzyżu, przeziębienie.
    Mnie natomiast już trzecia dobę boli głowa, po zażyciu apapu ból staje się tylko łagodniejszy. Może któraś zna jakiś sposób na usmierzenie go?

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo boli krzyż, do tego stopnia ze idę w tym tygodniu do fizjoterapeuty..

• Aasha Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli ani krzyż, ani brzuch póki co (uff). Na zaparcia lactulosum, stosowałam w poprzedniej ciąży na sytuacje kryzysowe (np jak byłam na patologii ciąży w szpitalu :P). W czwartek wizyta, nuz odliczam dni...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tymi bolami w krzyzu poszlam na dodatkowa wizyte do gin i przepisala mi Osteogenon, bez problemu mozna go brac w ciazy i przy kp ale jest na recepte. Bol po 3 dniach zanikl :)

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka91 wrote:
    Lili tak jak dziewczyny piszą najważniejsze że z dzidzia jest ok i że jesteś pod opieką.

Dziewczyny widzę, że każda boryka się z czymś innym zaparcia, bóle w krzyżu, przeziębienie.
    Mnie natomiast już trzecia dobę boli głowa, po zażyciu apapu ból staje się tylko łagodniejszy. Może któraś zna jakiś sposób na usmierzenie go?

Słyszałam, że smarowanie skroni amolem pomaga

f2wl20mmurgifll8.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie 2 dni tak bolała mnie głowa że płakać mi się chciało, pomagały mi gorące kompresy na czoło

tb739vvj5r83d9nz.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ