Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
valetta94 wrote:O widzisz ja na studiach miałam przedmiot oceanografia, a sama studiuję nawigację To prawda z tymi spacerkami, ostatnio byłam na molo i mnóstwo mamuś spacerowało brzegiem morza Mieszkania są okropnie drogie, ja mieszkam w Gdyni, z tego co wiem Gdańsk jest troszkę tańszy. My chcemy się budować, ale na pewno nie w mieście bo za działkę trzeba dać tyle co za mieszkanie, więc szukamy działek w okolicy Trójmiasta.. Oby Twój syn spełnił Twoje i swoje marzenie
-
nick nieaktualnyKurczę ja to sobie potrafie zrobić kuku dostałam na to odpazenie podrażnienie wejścia pochwy specjalny żel do mycia i maść na receptę. Ale, że tak powiem przez częste siusianie i podcieranie papierem i to, że ja zawsze muszę mocniej przycisnąć bo czy czasem nic niepokojącego tak nie ma na tym papierze to się dzisiaj doigrałem i sobie tak przetarłam że musiałam rankę zrobić na szczęście przestaje szczypać. Ale nie wiem właśnie czy maść czy może lepiej kupić bepanten extra i smarować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 18:40
Szonka lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Kurczę ja to sobie potrafie zrobić kuku dostałam na to odpazenie podrażnienie wejścia pochwy specjalny żel do mycia i maść na receptę. Ale, że tak powiem przez częste siusianie i podcieranie papierem i to, że ja zawsze muszę mocniej przycisnąć bo czy czasem nic niepokojącego tak nie ma na tym papierze to się dzisiaj doigrałem i sobie tak przetarłam że musiałam rankę zrobić na szczęście przestaje szczypać. Ale nie wiem właśnie czy maść czy może lepiej kupić bepanten extra i smarować.
-
nick nieaktualny
-
Wróciliśmy z tego banku... jesteśmy wykończeni ponad 2 godziny podpisywania... już powiedziałam mężowi, że nigdy więcej a teraz wszystko się zacznie... Pilnowanie budowlańców, wybieranie wszystkich materiałów... ale będzie się działo strach się bać, już bym chciała usiąść z całą rodziną w nowym mieszkaniu w cudownym salonie i odpoczywać... Miłego wieczoru wszystkim życzę.
valetta94, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Karmellka, papier służy do osuszania a nie zdzierania skóry delikatnie przykladaj zeby osuszyc a nie trzyj. Tym bardziej teraz, kiedy wszystko mamy ukrwione jak cholera
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Valetta, śliczne czapeczki
No w Legnicy syf z pieców szybowych, ale w Głogowie nie lepiej, bo nowa technologia nie radzi sobie z arsenem.
Daffi, najtańsze banki od lat to w kolejności: Pekao SA (z żubrem), ING, PKO BP. Millennium jest daleko w tyle, ale możliwe, że doradca kierował się wiekiem rodziców, bo np. Pekao SA kredytuje tylko do 70 r.ż.
Przyszedł mój detektor...cudo!!!!! W 5 s. znalazłam tętno dzidzi, było akurat na środku, 3 cm nad kością łonową. Serce bije ponad 140/min, a swojego tętna nie słyszałam w ogóle.valetta94 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:czy lozysko na przedniej scianie moze utrudniac wwylapanie tetna?
Ja jestem chudzielcem i usłyszałam tętno bez ucisku brzucha, ale jak lekko przycisnęłam, to było słychać super głośno i czysto - od razu sobie pomyślałam, że dziewczyny, które mają troszkę ciałka na brzuszku mogą mieć problem z wyłapaniem serduszka.
Oczywiście mam ustawiony na najgłośniejszy poziom, też tak zróbcie. I jeśli nie jesteście szkieletami, to przyciśnijcie mocniej detektor do skóry - nie bójcie się, przypomnijcie sobie jak przy prenatalnych głowicę usg wciskają mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 22:45
-
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka wrote:Daffi, ja mam na przedniej ścianie i z łatwością wyłapałam. Wydaje mi się, że to zależy od sprzętu. Nie oszukujmy się, to dość tanie gadżety i nawet w ramach jednej firmy egzemplarz egzemplarzowi nie będzie równy.
Ja jestem chudzielcem i usłyszałam tętno bez ucisku brzucha, ale jak lekko przycisnęłam, to było słychać super głośno i czysto - od razu sobie pomyślałam, że dziewczyny, które mają troszkę ciałka na brzuszku mogą mieć problem z wyłapaniem serduszka.
Oczywiście mam ustawiony na najgłośniejszy poziom, też tak zróbcie. I jeśli nie jesteście szkieletami, to przyciśnijcie mocniej detektor do skóry - nie bójcie się, przypomnijcie sobie jak przy prenatalnych głowicę usg wciskają mocno
Co do kredytu to odmówił tacie milenium bo splaca jeszcze jedna hipoteke ma juz 55 lat. Ale PKO nie zrobiło problemów i to byla jego ostatnia tak naprawde opcja. Oni jak już sie przeprowadzą na nowe to stare beda sprzedawac wiec ta jedna hipoteka odejdzie no ale banki interesuje stan faktyczny plus wiek. I tak nie mial wyjscia chyba na 15 lat bral bo dluzej nie mogl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 08:21
-
Wiewióreczka wrote:Valetta, śliczne czapeczki
No w Legnicy syf z pieców szybowych, ale w Głogowie nie lepiej, bo nowa technologia nie radzi sobie z arsenem.
Daffi, najtańsze banki od lat to w kolejności: Pekao SA (z żubrem), ING, PKO BP. Millennium jest daleko w tyle, ale możliwe, że doradca kierował się wiekiem rodziców, bo np. Pekao SA kredytuje tylko do 70 r.ż.
Przyszedł mój detektor...cudo!!!!! W 5 s. znalazłam tętno dzidzi, było akurat na środku, 3 cm nad kością łonową. Serce bije ponad 140/min, a swojego tętna nie słyszałam w ogóle. -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Dziewczyny szczepicie sie przeciwko grypie?
Moze być opcja ze dostanę grypę poszczepienna? Np jakas gorączka itp? -
Karmelllka90 wrote:No i tu właśnie u mnie pojawiła sie zagwostka. Nigdy się nie szczepiła. Zapytałam moja ginekolog wiec co robic ona mowi ze co roku powtarza sie to pytanie, i ona mowię ze mało kobiet ostatecznie decyduje sie na to szczepienie bo w przypadku kiedy jeszcze sie nie szczepilam nie wiadomo jak zareaguje mój organizm. I nie wiem co robic.
Moze być opcja ze dostanę grypę poszczepienna? Np jakas gorączka itp? -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:No i tu właśnie u mnie pojawiła sie zagwostka. Nigdy się nie szczepiła. Zapytałam moja ginekolog wiec co robic ona mowi ze co roku powtarza sie to pytanie, i ona mowię ze mało kobiet ostatecznie decyduje sie na to szczepienie bo w przypadku kiedy jeszcze sie nie szczepilam nie wiadomo jak zareaguje mój organizm. I nie wiem co robic.
Moze być opcja ze dostanę grypę poszczepienna? Np jakas gorączka itp?
Ja szczepilam sie co roku od trzech lat. W drugin roku mialam przykre objawy, poza silnym bolem w miejscu szczepienia (zwykle jest slaby lub umiarkowany) mialam bole miesni i gorączkę. W tym roku bije sie z myslami. Z jednej strony latam po tych przychodniach i tam zarazy tyle. Ale z drugiej zdrowo się odżywiam, biore witaminy i mam nadzieje że organizm soboe poradzi bez szczepienia. I nie wiem.
Kupilam herbatke lipowa. Kocham ją, zapomnialam jaka jest pyszna -
nick nieaktualnyAle odkad sie szczepie nie zachorowalam na grype. Przed szczepieniem przeszlam grype z 40 stopni goraczki, obezwladniajacym bolem i marzeniem smierci... Potem jeszcze sie to gowno powiklalo i zaatakowalo mi pluca, zapalenie pluc mialam pierwszy raz w zyciu, zbierał mi sie w plucach plyn. To byla tragedia.
Przeziebienie a ogolnoustrojowa grypa to nawet nie da się porownac.
I jestem calym sercem za szczepieniami.
I w pracy szczepilo sie nas 300 osob i tylko ja sie źle czulam. Podejrzewam, że musialam byc już czyms zainfekowana a ani ja ani lekarz, ktory badal nas przed szczepieniem, nic nie wykrylismyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 12:07