X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A w ogóle moje dziecko ma dzisiaj 5 miesięcy. Na 4 miesiące nie ogarnelismy się bo był Meksyk z piskiem i skokiem.
    Mały Wielki Chłopczyk 😍😍😍

Ignas! Pakuj się na fejsa!!!!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula witam w klubie Probody....

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które używacie pieluchomajtki z pampersa: z jednej strony jest taki klejacy pasek- po co on jest? I z przodu czy z tylu się to zakłada?? Takie dylematy od rana....

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny które używacie pieluchomajtki z pampersa: z jednej strony jest taki klejacy pasek- po co on jest? I z przodu czy z tylu się to zakłada?? Takie dylematy od rana....
    Ten pasek się zakleja na pieluszce po ściągnięciu. Ściągasz z dziecka, zwijasz w rulon, pociagasz ten pasek i zaklekasz na pampersie, żeby się nie rozpadł. To jest na części z tyłu pampersa ;-)

Sansivieria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula witam w klubie Probody....
    Na razie lubię jeszcze 😂

• Bubek Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

my po szczepieniu dzis juz.

Mia ma 66cm i wazy 6450.... jakos malo :( no ale moze taka jej uroda.

i dalej marudek moj, czekam na zeby bo jesli to nie zeby to nie wiem co :P

MamaAga85 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia drobniutka jak prawdziwa ksiezniczka :) w porownaniu do Franczeska 8 kilowego zapasnika sumo :)

ale dobrze tak dziewczynki powinny byc drobniejsze moja corka tez malutka i chudziutka byla a wyrosla na pannice

Bubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce się chwalić ale machnęłam taka zupę dyniową że klekajcie narody 😍

Dałam Ignacemu - przed dodaniem imbiru (dzięki mama) i smakowało 😊 zjadł łyżeczkę.
    Dyniową na domowym rosole z kurki z wolnego wybiegu.
    Mniaaaam

martusiawp, MamaAga85, Fasolka77, Lolka30, Kasiulka90, Bubek lubią tę wiadomość

• Mama019 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo Paula może jutro machne dyniową znów :)
    Mniam
    Mam zagrodowego kuraka więc w ogóle najpierw bulion sobie ugotować muszs i chyba pomroze na zupki.

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek to ładna waga😉jak na dziewczynkę przystało-drobna i dluga😉 skoro lekarz nic nie mówi to jest super

Bubek lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przełożyłam termin jutrzejszego szczepienia-mamy w przyszły wtorek o ile Nini będzie całkowicie zdrów😉

Laski...wstyd się przyznać ale ja NIGDY jeszcze nie ugotowalam rosołu...😕😕😕
    zawsze u mamusi na obiadek był i wtedy szliśmy i jak córka miała początki jedzonka to wtedy też na mamusi rosołek...
    jak go ugotować żeby był super?????????????
    ja ogólnie w kuchni nieogar jestem🙄🙄🙄🙄🙄

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie chce się chwalić ale machnęłam taka zupę dyniową że klekajcie narody 😍

Dałam Ignacemu - przed dodaniem imbiru (dzięki mama) i smakowało 😊 zjadł łyżeczkę.
    Dyniową na domowym rosole z kurki z wolnego wybiegu.
    Mniaaaam

Paula to była pierwsza próba czy Ignas już coś szamal wcześniej? 😂

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - wcześniej od kilku dni próbowaliśmy i wczoraj "zjadł" słoiczek z HiPPa. Co w praktyce oznacza że liznął łyżkę parę razy i nie miał miny jakbym mu podała gówno na niej 😂 dziś też "liźnięcie".
    Ale nadal jest bardzo niepewny. Chyba jeszcze nie ustalił czy jeść jest spoko czy nie.

MamaAga - moje pierwsze rosoly to była totalna porażka. Teraz wiem w czym tkwi sekret - dobre i dużo mięsa, długie gotowanie na wolnym ogniu i doprawianie na koniec tylko solą i pieprzem. Ale zeszło kilka lat zanim to ogarnęłam. Moja mama robi na vegecie i ja zawsze miałam problem ze jej jest dobry po godzinie gotowania a mój nie. Ale wolę gotować te 5-7 godzin i mieć zdrowe niż ładować polepszacze ☺️

Fasolka77, MamaAga85, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamylamy na swoim YouTube mają rozmowę z Magdalena z wymagające.pl :-) o hajnidach.
    Ja mam wątpliwości czy moje dziecko się nie hajniduje bo ilość bliskości, uwagi i zabawy której wymaga nie są chyba "przeciętne". Wiele moich koleżanek może zostawić dziecko w drugim pokoju i pójść myć naczynia. A u mnie jest zaraz wielki pisk i krzyk. Ja myjąc naczynia śpiewam i tańczę 😅

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - wcześniej od kilku dni próbowaliśmy i wczoraj "zjadł" słoiczek z HiPPa. Co w praktyce oznacza że liznął łyżkę parę razy i nie miał miny jakbym mu podała gówno na niej 😂 dziś też "liźnięcie".
    Ale nadal jest bardzo niepewny. Chyba jeszcze nie ustalił czy jeść jest spoko czy nie.

MamaAga - moje pierwsze rosoly to była totalna porażka. Teraz wiem w czym tkwi sekret - dobre i dużo mięsa, długie gotowanie na wolnym ogniu i doprawianie na koniec tylko solą i pieprzem. Ale zeszło kilka lat zanim to ogarnęłam. Moja mama robi na vegecie i ja zawsze miałam problem ze jej jest dobry po godzinie gotowania a mój nie. Ale wolę gotować te 5-7 godzin i mieć zdrowe niż ładować polepszacze ☺️

Pojechaliśmy do carefour...miały być holle w Promce i dupa... Nic nie ma na tej naszej pipidowie.... Ech

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Pojechaliśmy do carefour...miały być holle w Promce i dupa... Nic nie ma na tej naszej pipidowie.... Ech
    U mnie w ogóle nie ma Carrefoura 🙁

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja dzis przespiewalam w aucie wracajac ze sklepu caly repertuar piosenek jakie znam lacznie z koscielnymi a i tak ryja darl :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mamylamy na swoim YouTube mają rozmowę z Magdalena z wymagające.pl :-) o hajnidach.
    Ja mam wątpliwości czy moje dziecko się nie hajniduje bo ilość bliskości, uwagi i zabawy której wymaga nie są chyba "przeciętne". Wiele moich koleżanek może zostawić dziecko w drugim pokoju i pójść myć naczynia. A u mnie jest zaraz wielki pisk i krzyk. Ja myjąc naczynia śpiewam i tańczę 😅
    Jak to przeczytałam to jakbym siebie widziała. Też śpiewam i tańczę podczas różnych czynności w kuchni :D Inaczej nic bym nie zrobiła, ale trzeba sobie radzić.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzis zauwazykam pewna zaleznosc..jak jest wyspany to ma gdzies 30 min. swojej zabawy obojetne mu czy lezy na macie czy we wozku na spacerze czy w aucie w foteliku...jest grzeczny opowiada i je gryzaka (grzybem z mombeli niezainteresowany 30 zl w dupe)
    jak minie te 20 do 30 min. to jest placz i chce na rece..wiec tym sposobem obojetnie gdzie jest robi scene

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U mnie na osiedlu jest spory Carrefour, a produktów Holle nie ma wcale.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 3906 3907 3908 3909 3910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ