WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A w ogóle moje dziecko ma dzisiaj 5 miesięcy. Na 4 miesiące nie ogarnelismy się bo był Meksyk z piskiem i skokiem.
    Mały Wielki Chłopczyk 😍😍😍

Ignas! Pakuj się na fejsa!!!!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula witam w klubie Probody....

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które używacie pieluchomajtki z pampersa: z jednej strony jest taki klejacy pasek- po co on jest? I z przodu czy z tylu się to zakłada?? Takie dylematy od rana....

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny które używacie pieluchomajtki z pampersa: z jednej strony jest taki klejacy pasek- po co on jest? I z przodu czy z tylu się to zakłada?? Takie dylematy od rana....
    Ten pasek się zakleja na pieluszce po ściągnięciu. Ściągasz z dziecka, zwijasz w rulon, pociagasz ten pasek i zaklekasz na pampersie, żeby się nie rozpadł. To jest na części z tyłu pampersa ;-)

Sansivieria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula witam w klubie Probody....
    Na razie lubię jeszcze 😂

• Bubek Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

my po szczepieniu dzis juz.

Mia ma 66cm i wazy 6450.... jakos malo :( no ale moze taka jej uroda.

i dalej marudek moj, czekam na zeby bo jesli to nie zeby to nie wiem co :P

MamaAga85 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia drobniutka jak prawdziwa ksiezniczka :) w porownaniu do Franczeska 8 kilowego zapasnika sumo :)

ale dobrze tak dziewczynki powinny byc drobniejsze moja corka tez malutka i chudziutka byla a wyrosla na pannice

Bubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce się chwalić ale machnęłam taka zupę dyniową że klekajcie narody 😍

Dałam Ignacemu - przed dodaniem imbiru (dzięki mama) i smakowało 😊 zjadł łyżeczkę.
    Dyniową na domowym rosole z kurki z wolnego wybiegu.
    Mniaaaam

martusiawp, MamaAga85, Fasolka77, Lolka30, Kasiulka90, Bubek lubią tę wiadomość

• Mama019 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo Paula może jutro machne dyniową znów :)
    Mniam
    Mam zagrodowego kuraka więc w ogóle najpierw bulion sobie ugotować muszs i chyba pomroze na zupki.

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek to ładna waga😉jak na dziewczynkę przystało-drobna i dluga😉 skoro lekarz nic nie mówi to jest super

Bubek lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przełożyłam termin jutrzejszego szczepienia-mamy w przyszły wtorek o ile Nini będzie całkowicie zdrów😉

Laski...wstyd się przyznać ale ja NIGDY jeszcze nie ugotowalam rosołu...😕😕😕
    zawsze u mamusi na obiadek był i wtedy szliśmy i jak córka miała początki jedzonka to wtedy też na mamusi rosołek...
    jak go ugotować żeby był super?????????????
    ja ogólnie w kuchni nieogar jestem🙄🙄🙄🙄🙄

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie chce się chwalić ale machnęłam taka zupę dyniową że klekajcie narody 😍

Dałam Ignacemu - przed dodaniem imbiru (dzięki mama) i smakowało 😊 zjadł łyżeczkę.
    Dyniową na domowym rosole z kurki z wolnego wybiegu.
    Mniaaaam

Paula to była pierwsza próba czy Ignas już coś szamal wcześniej? 😂

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - wcześniej od kilku dni próbowaliśmy i wczoraj "zjadł" słoiczek z HiPPa. Co w praktyce oznacza że liznął łyżkę parę razy i nie miał miny jakbym mu podała gówno na niej 😂 dziś też "liźnięcie".
    Ale nadal jest bardzo niepewny. Chyba jeszcze nie ustalił czy jeść jest spoko czy nie.

MamaAga - moje pierwsze rosoly to była totalna porażka. Teraz wiem w czym tkwi sekret - dobre i dużo mięsa, długie gotowanie na wolnym ogniu i doprawianie na koniec tylko solą i pieprzem. Ale zeszło kilka lat zanim to ogarnęłam. Moja mama robi na vegecie i ja zawsze miałam problem ze jej jest dobry po godzinie gotowania a mój nie. Ale wolę gotować te 5-7 godzin i mieć zdrowe niż ładować polepszacze ☺️

Fasolka77, MamaAga85, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamylamy na swoim YouTube mają rozmowę z Magdalena z wymagające.pl :-) o hajnidach.
    Ja mam wątpliwości czy moje dziecko się nie hajniduje bo ilość bliskości, uwagi i zabawy której wymaga nie są chyba "przeciętne". Wiele moich koleżanek może zostawić dziecko w drugim pokoju i pójść myć naczynia. A u mnie jest zaraz wielki pisk i krzyk. Ja myjąc naczynia śpiewam i tańczę 😅

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - wcześniej od kilku dni próbowaliśmy i wczoraj "zjadł" słoiczek z HiPPa. Co w praktyce oznacza że liznął łyżkę parę razy i nie miał miny jakbym mu podała gówno na niej 😂 dziś też "liźnięcie".
    Ale nadal jest bardzo niepewny. Chyba jeszcze nie ustalił czy jeść jest spoko czy nie.

MamaAga - moje pierwsze rosoly to była totalna porażka. Teraz wiem w czym tkwi sekret - dobre i dużo mięsa, długie gotowanie na wolnym ogniu i doprawianie na koniec tylko solą i pieprzem. Ale zeszło kilka lat zanim to ogarnęłam. Moja mama robi na vegecie i ja zawsze miałam problem ze jej jest dobry po godzinie gotowania a mój nie. Ale wolę gotować te 5-7 godzin i mieć zdrowe niż ładować polepszacze ☺️

Pojechaliśmy do carefour...miały być holle w Promce i dupa... Nic nie ma na tej naszej pipidowie.... Ech

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Pojechaliśmy do carefour...miały być holle w Promce i dupa... Nic nie ma na tej naszej pipidowie.... Ech
    U mnie w ogóle nie ma Carrefoura 🙁

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja dzis przespiewalam w aucie wracajac ze sklepu caly repertuar piosenek jakie znam lacznie z koscielnymi a i tak ryja darl :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mamylamy na swoim YouTube mają rozmowę z Magdalena z wymagające.pl :-) o hajnidach.
    Ja mam wątpliwości czy moje dziecko się nie hajniduje bo ilość bliskości, uwagi i zabawy której wymaga nie są chyba "przeciętne". Wiele moich koleżanek może zostawić dziecko w drugim pokoju i pójść myć naczynia. A u mnie jest zaraz wielki pisk i krzyk. Ja myjąc naczynia śpiewam i tańczę 😅
    Jak to przeczytałam to jakbym siebie widziała. Też śpiewam i tańczę podczas różnych czynności w kuchni :D Inaczej nic bym nie zrobiła, ale trzeba sobie radzić.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzis zauwazykam pewna zaleznosc..jak jest wyspany to ma gdzies 30 min. swojej zabawy obojetne mu czy lezy na macie czy we wozku na spacerze czy w aucie w foteliku...jest grzeczny opowiada i je gryzaka (grzybem z mombeli niezainteresowany 30 zl w dupe)
    jak minie te 20 do 30 min. to jest placz i chce na rece..wiec tym sposobem obojetnie gdzie jest robi scene

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U mnie na osiedlu jest spory Carrefour, a produktów Holle nie ma wcale.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 3906 3907 3908 3909 3910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ