WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było, czasem przed snem zaglądam, ale nie mam już siły odpisywać.
    My też zaczęliśmy rozszerzać dietę. Gotowana dynia, zupka ze słoiczka HiPP itd...
    Zosia na razie ma niepewną minę, ale coś tam zjadła, dzisiaj na przykład sporą łyżczekę tej zupki. No zobaczymy jak będzie dalej.

Ogólnie też zaczęłam jej niedawno podawać MM na noc.
    Mieliśmy coraz większy problem z jedzeniem, bo coraz bardziej skracała posiłki i jadła przez to coraz częściej. Nie mogłam jej karmić dłużej bo odpychała pierś.
    Dzięki tej jednej butelce MM już zwiększyliśmy porcje jakie zjada na raz, już nie je co 2h, ale co 3,5-4h! Taka różnica, że prawie o połowę posiłków mniej w ciągu dnia.
    A na dodatek od dwóch nocy nie ma karmień tylko przesypia do 5 rano!
    Zamierzam już ją powoli odstawiać od piersi. Za 2,5 tygodnia będzie 6 miesięcy, a mnie KP już męczy, bo nigdzie nie mogę z nią wyjść. Karmienie pasuje jej tylko na łóżku w pozycji leżącej. Sama wybrała, ja nie będę niczego robić na siłę. I myślę że obie będziemy zadowolone :)
    W poniedziałek dzięki tej wieczornej butelce wyszłam na kilka godzin z przyjaciółką na miasto. Poczułam się taka wolna! :) A tata sobie doskonale sam poradził ze wszystkim :)

Fasolka77, Lolka30, Kiwona lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Wy juz podajecie stale pokarmy ...ja czekam az pyknie 6 miesiecy nie chce mi sie gotowac dla siebie a co dopiero jeszcze dla Frania ;)
    dam cyca i mam spokoj :)
    corka dostala pierwszy staly pokarm jak miala 7 miesiecy ( nie byla zainteresowana wczesniej)

Misiabella lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja jak jestem w domu to tez karmie tylko na lezaco..ale Franus nie ma problemu sie przyssac na miescie na siedzaco...chociaz na miescie rzadko kiedy bywam...moja jedyna rozrywka to 2xw tygodniu supermarket i czasami lekarz z Franusiem ...sasiadka za plotem i pies przed domem ;) ale szczesliwa jestem a to najwazniejsze :) czuje sie najlepiej w swoim towarzystwie ;)

B_002, Bubek lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    kurcze Wy juz podajecie stale pokarmy ...ja czekam az pyknie 6 miesiecy nie chce mi sie gotowac dla siebie a co dopiero jeszcze dla Frania ;)
    dam cyca i mam spokoj :)
    corka dostala pierwszy staly pokarm jak miala 7 miesiecy ( nie byla zainteresowana wczesniej)
    Ja zaczęłam, ale ja mam zalecenie też od lekarza, żeby wprowadzać produkty z żelazem.
    A też przyspieszył moją decyzję fakt, że Zosia sama już powoli odrzuca pierś. Nie bardzo chce jeść mimo że mleko leci, a z butelki na prawdę dużo potrafi wypić.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Basia ja jak jestem w domu to tez karmie tylko na lezaco..ale Franus nie ma problemu sie przyssac na miescie na siedzaco...chociaz na miescie rzadko kiedy bywam...moja jedyna rozrywka to 2xw tygodniu supermarket i czasami lekarz z Franusiem ...sasiadka za plotem i pies przed domem ;) ale szczesliwa jestem a to najwazniejsze :) czuje sie najlepiej w swoim towarzystwie ;)
    My w lato często wyjeżdżamy gdzieś, co weekend.
    Zosia nie zje na siedząco, udaje się pierwsze 3-4 minuty a potem się szarpie i wyrywa. Spokojnie zje dalej tylko gdy się położymy.
    Na wakacjach ją karmiłam nad wodą w tym namiocie ochronnym od słońca i wiatru, za tydzień idziemy na chrzciny to w lokalu jej nie nakarmię, nie ma szans.
    Za 2 tygodnie jedziemy w góry i na łonie przyrody nie będzie gdzie się położyć.
    Musiałam zacząć ją przyzwyczajać do MM, chociaż raz dziennie. A od tego weekendu zaczynamy 2 razy dziennie.

stresant lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    U nas praktycznie od poczatku kapiemy Malego o 19.00, potem jedzonko i spanko. Bywalo roznie - na poczatku wstawal bardzo czesto, pozniej przez dluzszy okres mial tylko 2 pobudki - o 1.00 i o 3.00 a teraz to jest jakas masakra😅
    Budzi sie juz o 21 i potem to juz kręci się i kopie co godzine az do 8.30. Mamy wiec dobre 10 pobudek w ciagu nocy z tym, ze on wybudza się tym właśnie kręceniem i tak jakby potrzebuje utulenia i bliskosci bo nie chce jesc i usypia mi szybko na rękach. Jak go wezmę do łóżka to wtedy śpi o wiele lepiej, no ale ja wole tego nie robić...
    Tak ponoć jest, że po 4 miesiącu może się pogorszyć spanie. U nas tak było.
    A jesteś pewna, że mały się najada na noc odpowiednio?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu a jak z piersiami w tym czasie u Ciebie, tzn skoro mniej karmisz to czy Ci się to ładnie reguluje czy masz jakieś problemy??

age.png
    age.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Basiu a jak z piersiami w tym czasie u Ciebie, tzn skoro mniej karmisz to czy Ci się to ładnie reguluje czy masz jakieś problemy??
    Na razie zrezygnowałam tylko z jednego karmienia wieczornego, więc nie zauważyłam większej różnicy, nic się nie dzieje. Z resztą Zosia teraz sama zaczyna jeść rzadziej, wraca do normy, bo był czas że ładnie jadła conajmniej co 3h, a potem coraz częściej, aż doszło do 2h, ale zmniejszyły się porcje. Teraz znów zaczyna być ten rytm co wcześniej.
    Będę powoli to MM wprowadzać, żeby właśnie nie było problemu z piersiami. A ostatecznie i tak planuję zrezygnować z KP, więc jak mleko się powoli skończy to dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 22:09

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    U mnie na osiedlu jest spory Carrefour, a produktów Holle nie ma wcale.

Problem w tym że reklamowali promke w gazetce, normalnie bym się tych produktów nie spodziewała

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tak ponoć jest, że po 4 miesiącu może się pogorszyć spanie. U nas tak było.
    A jesteś pewna, że mały się najada na noc odpowiednio?

Szkoda że się nie może polepszyć 😁😁😁 u nas ciągle tak samo źle 😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie Wam to idzie Basiu, cieszylabym się z takiego przebiegu karmienia i zakończenia kp u mnie! U nas teraz karmienia są w dzień co 2 godz, czasem się zdarzy co 3 godz no i 3 nocne karmienia wiec jestem daleko w polu! Też mnie kusi podać na noc mm z nadzieją na lepsze spanie...

B_002 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Szkoda że się nie może polepszyć 😁😁😁 u nas ciągle tak samo źle 😁
    U nas się ostatnio polepszyło, od kiedy dokarmiam MM na noc. Wyszło na to że Zosia sobie mleko sama dawkowała i nie było to wystarczające żeby przespać noc. Karmiłam na żądanie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ładnie Wam to idzie Basiu, cieszylabym się z takiego przebiegu karmienia i zakończenia kp u mnie! U nas teraz karmienia są w dzień co 2 godz, czasem się zdarzy co 3 godz no i 3 nocne karmienia wiec jestem daleko w polu! Też mnie kusi podać na noc mm z nadzieją na lepsze spanie...
    U mnie było dokładnie tak samo. Co 2h w dzień, w nocy co 3-4h. Męczące, to prawda.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Problem w tym że reklamowali promke w gazetce, normalnie bym się tych produktów nie spodziewała
    No właśnie też się specjalnie wybrałam do Carrefoura po to, a tu na półkach nic z tych rzeczy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny widzę że sporo tych karmien przy kp wychodzi i wręcz zamiast coraz rzadziej to jest częściej u Was. Chyba nie powinnam narzekać jak Filipowi zdarzy się jedna pobudka w nocy. Generalnie w ciągu doby mamy 5 karmien. Bardzo rzadko 6. Już chyba prędzej się zdarza że są tylko 4, jak Filip prześpi 12h i budzi się o 8 rano.

B_002, stresant lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka a Ty karmisz wyłącznie piersią?
    5 karmień to idealnie! Chciałabym tak.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, zastanawiałam się, czy zrobić to po cichu, ale pewnie w którymś momencie Fasolka by mnie wywołała 😂 Czuję potrzebę pożegnania się z Wami... Tamta sytuacja kryzysu na forum, to, że odeszło kilka przesympatycznych dziewczyn, siedzi mi cały czas w głowie. A ostatnio dodatkowo wpływają na moją psychikę niektóre posty - niemające związku ze mną, nie obraźliwe, nic z tych rzeczy. Po prostu moje realia macierzyństwa totalnie nie pokrywają się z Waszymi i wolę żyć po swojemu. Może będę kiedyś żałowała, ale trudno. Jestem uparta i uczę się niestety na własnych błędach.
    Dziękuję Wam z całego serca za wszystkie miłe słowa w moim kierunku, za milion nieocenionych rad. Paula, byłoby super, jakbyś pozwoliła mi się czasem do Ciebie zwrócić o pomoc. Mam nadzieję, że uda mi się poza forum utrzymać kontakt z Fasolką, Mamą, Lolką, Daffi i Espoir. Bardzo się z Wami zżyłam.
    Chciałabym też czasem wiedzieć, co u Martusi, Malutkiej, Basi, Kiwony, Kasionka, Syski, MamyAgi, Stresant, Tuni, Sansi, Karmelove, Agi, Misiabelli, Valetty, Chcębyćmamą, Bubek, Tysi. Ale raczej już nie będę czytała tego wątku. Muszę się odciąć całkowicie.
    Jeszcze chętniej dowiedziałabym się, co słychać u Karolinki, Wiewiórki, Anete, Myślą nieskalanej, Karmelki, Szonki, Indii, Natalii Tosi, Estrelli, Doroty Anny, Lili. Ale nie jestem typem ciekawskim, nie dociekam, a ich decyzję o opuszczeniu nas rozumiem i szanuję.
    Bardzo przepraszam, jeśli o kimś zapomniałam.
    Życzę Wam samych wspaniałości i pięknego przeżywania wszystkich chwil z maleństwami ❤ Właśnie w tym momencie poczułam na swojej ręce kroplę łzy. Bez odbioru.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, szkoda, ze chcesz opuscic forum, przesympatyczna z Ciebie dziewczyna. Pamietaj, ze gdy tylko zmienisz zdanie, bedzie milo nam „uslyszec” Cie ponownie.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Lolka a Ty karmisz wyłącznie piersią?
    5 karmień to idealnie! Chciałabym tak.
    Nie no co Ty Basiu ja karmię MM tylko. Po 3 mies mi zanikl pokarm z dnia na dzień.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Kasiu, widziałam że ostatnio Cię mniej tutaj, ale myślałam że potrzebujesz trochę przerwy. Mam nadzieję że to jednak nie jest pożegnanie na zawsze z forum. Jeśli jednak tak, to na mnie możesz zawsze liczyć prywatnie 😗😗😗. Ściskam mocno i widzimy się na pewno niebawem na kolejnym złocie 😀.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
‹‹ 3907 3908 3909 3910 3911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ