Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAga85 wrote:U mnie kawa po śniadaniu😊
Myślę od czego zacząć rozszerzanie diety i chyba od marchewki wystartujemy.
Czy tylko ja stawiam na sloiczki? -
Ja kupiłam wczoraj jeden słoiczek hipp, bo one mnie przekonują sloiczkowo, bo z kaszka chciałam mieszac i kurcze sloiczki są cholernie drogie!
Nie pisze w kontekście tego jednego co kupiłam, ale jak sobie policzyłam ile dziś nie by to wyszło.. Deserwk, obiadek, śniadanko.. 😱😱
Przypomniało mi się czemu Chłopcom gotowalam sama i teraz też tak będę. Sloiczki to fajna alternatywa na wyjazd czy na szybie akcje gdzieś poza domem. Zresztą w duchu BLW dziecko je to co my.. To i tak Kryst będzie obgryzał udko kurczaka z frytkami 😉😜DorotaAnna, Fasolka77, Syska2202, Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyespoir wrote:a co się stało, że jednak nie czekasz do 6 miesiąca?
Między 17 a 26 tygodniem jak są spełnione to powinno się spróbować wg WHO. U nas teraz 23 tydzień ale nie ma jakiegoś wow.
Coś tam poliże, ale bez zachwytów.
W sumie też jęczenie męża żeby mu dać bo "chce przecież" miało swój wpływ 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 14:04
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Mama019 wrote:Ja kupiłam wczoraj jeden słoiczek hipp, bo one mnie przekonują sloiczkowo, bo z kaszka chciałam mieszac i kurcze sloiczki są cholernie drogie!
Nie pisze w kontekście tego jednego co kupiłam, ale jak sobie policzyłam ile dziś nie by to wyszło.. Deserwk, obiadek, śniadanko.. 😱😱
Przypomniało mi się czemu Chłopcom gotowalam sama i teraz też tak będę. Sloiczki to fajna alternatywa na wyjazd czy na szybie akcje gdzieś poza domem. Zresztą w duchu BLW dziecko je to co my.. To i tak Kryst będzie obgryzał udko kurczaka z frytkami 😉😜
A na śniadanie będą parówki👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:Też się nad tym zastanawiam.... Może spróbuję na jedną noc... Zamówiłam właśnie saszetki holle i mleko mm 2 bo szykuje się do rozszerzania diety to zrobię test...ile Basiu podajesz ml mm na noc?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Fasolka77 wrote:Ja pytałam kierownika i powiedzial, że to dotyczy tylko tych hipermarketow największych...szkoda bo u nas jest dość dobrze zaopatrzony i byłam pewna że dostanę
No ale nieważne. Zamówię sobie przez internet
-
Tunia76 wrote:Byłyśmy na szczepieniu. Druga dawka 5w1.
Wiki ma 67cm i waży 7150g, jeszcze nie podwoiła masy urodzeniowej. Trochę mnie to martwi, ale dr mówi, że ok.
Pozwoliła już rozszerzać dietę, ale ja jeszcze trochę poczekam.
Podawalyscie już kaszę manne, to szczepienie glutenem?
Jak to robilyscie przy KP?
Jak coś podaję dodatkowo to robię to około 30-60min po karmieniu piersią, żeby Zosia nie była specjalnie głodna ale też nie mocno najedzona.
Wg zalecenia pediatry mam podawać produkty bogate w żelazo, czyli zupki na bulionie mięsnym, kaszki itd.
-
nick nieaktualnyJa również planuje gotować, ale kombinuje ze wszystkim teraz - słoiczki HiPPa też
Myślałam o holle ale za dużo zachodu, musiałabym zamawiać online i w ogóle. A słoiczki z założenia mają być droga na skróty
Młody zresztą próbuje po łyżeczce i nie je więcej. Wolę wyrzucić te 5 zł ze słoiczka (bo można tylko przez 24h podać) niż gotować codziennie coś nowego i spędzać godziny na tym żeby dowiedzieć się że Igs wzgardził
Tym bardziej chce gotować że mam dość łatwy dostęp do ekologicznego targu gdzie kupuje warzywa, mięso i przyprawy. Są króliki i kaczki, jagnięcina.
I mam zamiar trochę tym gotowaniem dla Ignasia poprawić nasza kuchnię bo ostatnie tygodnie to gotówce z baru mlecznego i pizzaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 15:41
-
Ja z kolei na początek stawiam na słoiczki bo zakupy robię tylko w marketach a tam.nie ma szału jeżeli chodzi o jakość warzyw...a 30 km do miasta nie będę jeździć po marchewkę😉
my też lecimy na gotowcach i baaaardzo to nie gra z moją dietą cukrzyka🙄