Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasiulka - oczywiście że tak, masz kontakt do mnie na FB - tak będzie najlepiej bo PW tutaj sprawdzam sporadycznie. Co nie zmienia faktu, że szkoda mi, że chcesz odejść, ale rozumiem i nie namawiam 😘
U nas jest 8-10 karmień na dobę. Ostatnio bywa 9-10 bo Młody chyba wszedł w jakiś wzrost duży. Dopiero co rozmiar 68 był za duży a teraz Reserved za mały a h&m na styk. Więc obstawiam że dużo urósł przez jakieś dwa tygodnie.
No nie powiem, ciężkie jest kpAle poród też a dałam radę. Póki mój organizm daje radę to psyche też ogarnę 😅
Też nigdzie specjalnie nie wychodzę, ale mi to nie przeszkadza. Jestem introwertykiem, ludzie w dużych grupach mnie męczą. Będzie jeszcze czas na wszelkie wypady.
Szykujemy się powoli na jakieś góry, może zwykłą Ślężę w nosidle. Ale to w tygodniu kiedy nie będzie tłumów.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lolka30 wrote:Nie no co Ty Basiu ja karmię MM tylko. Po 3 mies mi zanikl pokarm z dnia na dzień.
Ja pokarm mam, ale nigdy nie miałam ciśnienia żeby karmić dziecko dłużej niż pół roku, a skoro robi się coraz trudniej to trzeba sobie ułatwiać życie
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
Kasiulka 😥😥😥😥😥
Kolejna z NAS opuszcza forum... było tak fajnie za czasów Naszych ciąż a nie dalyśmy razem rady być nawet do 1wszych urodzin Naszych dzieci...baaa...nawet do pół roczku...
Kasiulka90, Misiabella, stresant, Bubek lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Ładnie Wam to idzie Basiu, cieszylabym się z takiego przebiegu karmienia i zakończenia kp u mnie! U nas teraz karmienia są w dzień co 2 godz, czasem się zdarzy co 3 godz no i 3 nocne karmienia wiec jestem daleko w polu! Też mnie kusi podać na noc mm z nadzieją na lepsze spanie...
Drugi cycek lecze już miesiąc, nie wiem czy coś z niego będziestresant lubi tę wiadomość
-
Byłyśmy na szczepieniu. Druga dawka 5w1.
Wiki ma 67cm i waży 7150g, jeszcze nie podwoiła masy urodzeniowej. Trochę mnie to martwi, ale dr mówi, że ok.
Pozwoliła już rozszerzać dietę, ale ja jeszcze trochę poczekam.
Podawalyscie już kaszę manne, to szczepienie glutenem?
Jak to robilyscie przy KP?MamaAga85, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Byłyśmy na szczepieniu. Druga dawka 5w1.
Wiki ma 67cm i waży 7150g, jeszcze nie podwoiła masy urodzeniowej. Trochę mnie to martwi, ale dr mówi, że ok.
Pozwoliła już rozszerzać dietę, ale ja jeszcze trochę poczekam.
Podawalyscie już kaszę manne, to szczepienie glutenem?
Jak to robilyscie przy KP?
Jak ma się coś stać to co bym nie zrobiła to wyjdzie.
Mija trzeci dzień od pierwszej łyżeczki z kaszką liźniętej i jest spoko.
My kupujemy jednak kaszkę holle z mm już w składzie. Mają jakiś smak bo na wodzie jest ohydne. Sama bym takiego nie zjadła to nie podam MłodemuTunia76 lubi tę wiadomość
-
Paula, dla takiego malucha wszystko ma interesujacy smak
Zwlaszcza lyzeczka albo trzy kaszki nie zrobia roznicy. Ale zawsze mozesz podawac z mm. Ja bede podawac na wodzie, a jak bedzie zjadac wieksze ilosci to wtedy podam z owocami juz.
-
No szkoda, ze dziewczyny odchodza. Mam nadzieje ze Kasiulka chociaz na fb pozostanie, choc zrozumialam ja troche inaczej. Ja jeszcze jestem na forum, dzieci urodzonych tak jak Michalek. Forum ciagle trwa choc to juz prawie 5 lat. Oczywiscie czestotliwosc pisania drastycznie spadla, no moze nie az tak drastycznie, ale bywa ze po kilka dni nikt nic nie napisze, ale smiejemy sie ze do 18stki wytrzymamy
stresant, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Misiabella wrote:No szkoda, ze dziewczyny odchodza. Mam nadzieje ze Kasiulka chociaz na fb pozostanie, choc zrozumialam ja troche inaczej. Ja jeszcze jestem na forum, dzieci urodzonych tak jak Michalek. Forum ciagle trwa choc to juz prawie 5 lat. Oczywiscie czestotliwosc pisania drastycznie spadla, no moze nie az tak drastycznie, ale bywa ze po kilka dni nikt nic nie napisze, ale smiejemy sie ze do 18stki wytrzymamy
Misiabella, stresant lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:U nas się ostatnio polepszyło, od kiedy dokarmiam MM na noc. Wyszło na to że Zosia sobie mleko sama dawkowała i nie było to wystarczające żeby przespać noc. Karmiłam na żądanie.
Też się nad tym zastanawiam.... Może spróbuję na jedną noc... Zamówiłam właśnie saszetki holle i mleko mm 2 bo szykuje się do rozszerzania diety to zrobię test...ile Basiu podajesz ml mm na noc?Fasolka77
-
B_002 wrote:No właśnie też się specjalnie wybrałam do Carrefoura po to, a tu na półkach nic z tych rzeczy.
Ja pytałam kierownika i powiedzial, że to dotyczy tylko tych hipermarketow największych...szkoda bo u nas jest dość dobrze zaopatrzony i byłam pewna że dostanęFasolka77
-
Lolka30 wrote:Kurczę dziewczyny widzę że sporo tych karmien przy kp wychodzi i wręcz zamiast coraz rzadziej to jest częściej u Was. Chyba nie powinnam narzekać jak Filipowi zdarzy się jedna pobudka w nocy. Generalnie w ciągu doby mamy 5 karmien. Bardzo rzadko 6. Już chyba prędzej się zdarza że są tylko 4, jak Filip prześpi 12h i budzi się o 8 rano.
Mój ma budzik w tyłku...idzie spać o 22 i pobudki mamy o 1, 3, 5 i 6....czasem już o 6 zaczynamy dzień a czasem dociagniemy do 8Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny kochane, zastanawiałam się, czy zrobić to po cichu, ale pewnie w którymś momencie Fasolka by mnie wywołała 😂 Czuję potrzebę pożegnania się z Wami... Tamta sytuacja kryzysu na forum, to, że odeszło kilka przesympatycznych dziewczyn, siedzi mi cały czas w głowie. A ostatnio dodatkowo wpływają na moją psychikę niektóre posty - niemające związku ze mną, nie obraźliwe, nic z tych rzeczy. Po prostu moje realia macierzyństwa totalnie nie pokrywają się z Waszymi i wolę żyć po swojemu. Może będę kiedyś żałowała, ale trudno. Jestem uparta i uczę się niestety na własnych błędach.
Dziękuję Wam z całego serca za wszystkie miłe słowa w moim kierunku, za milion nieocenionych rad. Paula, byłoby super, jakbyś pozwoliła mi się czasem do Ciebie zwrócić o pomoc. Mam nadzieję, że uda mi się poza forum utrzymać kontakt z Fasolką, Mamą, Lolką, Daffi i Espoir. Bardzo się z Wami zżyłam.
Chciałabym też czasem wiedzieć, co u Martusi, Malutkiej, Basi, Kiwony, Kasionka, Syski, MamyAgi, Stresant, Tuni, Sansi, Karmelove, Agi, Misiabelli, Valetty, Chcębyćmamą, Bubek, Tysi. Ale raczej już nie będę czytała tego wątku. Muszę się odciąć całkowicie.
Jeszcze chętniej dowiedziałabym się, co słychać u Karolinki, Wiewiórki, Anete, Myślą nieskalanej, Karmelki, Szonki, Indii, Natalii Tosi, Estrelli, Doroty Anny, Lili. Ale nie jestem typem ciekawskim, nie dociekam, a ich decyzję o opuszczeniu nas rozumiem i szanuję.
Bardzo przepraszam, jeśli o kimś zapomniałam.
Życzę Wam samych wspaniałości i pięknego przeżywania wszystkich chwil z maleństwami ❤ Właśnie w tym momencie poczułam na swojej ręce kroplę łzy. Bez odbioru.
Kasia nie wiem co powiedzieć 😦😦😦😦
Edit... wiem!! Jadę do Opola osobiście nakopać Ci do d***!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 11:18
Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Kasiulka szkoda że taka Twoja decyzja
Ja tu jestem cały czas, czasem Was podczytuje ale ostatnie 2-3 tyg nie miałam nawet siły tu wejść. Wyszły nam dwa żabki potem pojechaliśmy na urlop a teraz nie wiem co się dzieje chyba idzie kolejny ząb. Sytuacja taka sobie u nas wiec nie mam po prostu rak do pisanintutajczasem jest mi łatwiej po prostu napisać na fb.
Trzymaj się kochana jakbyś czegoś potrzebowała śmiało daj znać!Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️