Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sansivieria wrote:Dziewczyny czy do podawania kaszek potrzebna jest jakaś specjalna butelka, a przynajmniej specjalny smoczek??
Sansivieria lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Daffi nie obwiniaj się. Wypadki się zdarzają, a Ty już będziesz następnym razem ostrożniejsza i to się nie powtórzy.
Obserwuj teraz i będzie dobrze.
Te dzieci teraz z dnia na dzień takie mobilne się stają. Nigdy nie wiadomo kiedy zaczną robić coś nowego.
-
espoir wrote:do mnie wczoraj rodzice przyjechali i pytają ile razy w nocy karmię. no to stwierdziłam, że policzę. 26 razy podlaczalam go do cyca. no.
Ale jak?!!!
Czy Ty w ogóle śpisz w nocy? Podziwiam, że dajesz radę.
-
B_002 wrote:Daffi nie obwiniaj się. Wypadki się zdarzają, a Ty już będziesz następnym razem ostrożniejsza i to się nie powtórzy.
Obserwuj teraz i będzie dobrze.
Te dzieci teraz z dnia na dzień takie mobilne się stają. Nigdy nie wiadomo kiedy zaczną robić coś nowego. -
Daffi też czytałam za u takich maluszkow ciężej o uraz głowy.
U mnie Nina musiała się kilka razy przeturlac, na brzuch, na plecy i bach. A przecież nie potrafi się obracać z brzucha na plecy, nie wiem jak to zrobiła. Obserwuj go 24h a jak nic nie wystąpi to powinno być ok. Ja pamiętam że przez cały następny dzień każdy płacz zwalalam na skutki wypadku, może to człowieka wykończyć. Mężowi się po kilku dniach przyznałam, wstyd mi było strasznie. Wyrzucalam sobie ze beznadziejna matka że mnie. Teraz kładę Nine na podłodze, choćby zimnej i brudnej. Ale bezpiecznejDaffi lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Lolka co tam u Leosi dalej taka grzeczna i bezproblemowa?
A Leosia super, można tylko pozazdrościć tak spokojnego dziecka. Odłożona z kolan do wózka od razu zasnęła. Moja Zośka to by się od razu darła w niebo głosyNo ale już się przyzwyczaiłam
Lolka30, Misiabella, Lili90, stresant lubią tę wiadomość
-
Tysia89 wrote:Ja największy introwertyk wczoraj podczas spaceru zaczepiałam obcych ludzi 😆 chociaz wiadomo na wsi troche inaczej.
Powiedzcie mi - może głupie - ale jak używać smoczków do butelek np NUK, takich co mają dziurkę na dole lub górze a nie na środku. Ta dziurka ma być na języku czy na podniebieniu? Mam butelki lovi i smoczek 0+ to troche przesada dla prawie 6 miesięcznego dziecka, a przy 3+ się dławi.
Powiedzcie mi jeszcze czy wasze dzieci dalej mają cykl aktywności po np 2 godziny? Julek śpi co prawda różnie w ciągu dnia, bo i 30 minut i godzinę i 2 w porywach, ale od kiedy wstanie to po 2 godzinach już pada. I zastanawiam się czy ten czas powinien się już wydłużyć?
U nas też podobnie, po 2h aktywności Zosia pada.
-
Sansivieria wrote:To mnie zasmucilas bo ja już nie wiem co może być przyczyną tych wybudzen co 2 godz w nocy, myslalam ze z głodu i jak Jej podam kaszke to przespi chociaż te 4 godz co by dawało szansę na 1 pobudkę w nocy...
-
B_002 wrote:Też byłam na spotkaniu, było bardzo miło się spotkać. I oby więcej takich okazji!
A Leosia super, można tylko pozazdrościć tak spokojnego dziecka. Odłożona z kolan do wózka od razu zasnęła. Moja Zośka to by się od razu darła w niebo głosyNo ale już się przyzwyczaiłam
B_002, stresant lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Dziewczyny współczuje wypadków z maluchami. Mi na szczęście jeszcze żadna taka przygoda się nie przytrafila ale Filip jeszcze mało mobilny. Nie ma się co obwiniać, takiecrzexzy się zdarzaja. Po prsotu trzeba uważać. Buziaki dla wszystkich kaskaderow 😘😘😘
Misiabella, malutka_mycha, B_002, Daffi, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Lolka30 wrote:Potwierdzam Leosia jest bardzo grzeczna i mam wrażenie że obie z Zosia wyprzedzają Filipa w rozwoju o lata świetlne, nawet biorąc pod uwagę różnice wieku 🤦♀️.
Potem się wyrówna u każdego
To chyba podobnie jak z dojrzewaniem u nastolatków. Dziewczyny też wcześniej niż chłopcy.Lolka30, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Z tego co zauważyłam co tu piszą dziewczyny to wygląda na to że u dziewczynek wcześniej się pojawiają różne umiejętności niż u chłopców. Choć może to nie reguła.
Potem się wyrówna u każdego
To chyba podobnie jak z dojrzewaniem u nastolatków. Dziewczyny też wcześniej niż chłopcy.B_002, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój też mało mobilny, a przecież jeden z pierwszych dzieciaczków forumowych. Śmiejemy się z niego, że jest miesamowitym leniem i aby czeka na gotowe. Przekreca się z plecow na brzuch i odwrotnie, na raczkach się podpiera, ale żeby pełznął do zabawek to zapomnieć mogę, lepiej krzyku narobić i matka poda albo dziecko sama podsunie
Nie interesuje go też zabawa jego wlasnymi stopami. Hmmmm może pora na ponowną wizytę u fizjo 🤔
-
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:Mój też mało mobilny, a przecież jeden z pierwszych dzieciaczków forumowych. Śmiejemy się z niego, że jest miesamowitym leniem i aby czeka na gotowe. Przekreca się z plecow na brzuch i odwrotnie, na raczkach się podpiera, ale żeby pełznął do zabawek to zapomnieć mogę, lepiej krzyku narobić i matka poda albo dziecko sama podsunie
Nie interesuje go też zabawa jego wlasnymi stopami. Hmmmm może pora na ponowną wizytę u fizjo 🤔
A zasuwa na czterech, że nie można z niej oka spuścić.Lili90, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Lili90 wrote:I u nas oprocz warzyw, owoców i kaszy wyjechało już mięsko do samokwania 😊
No ale przecież trzeba być leniem i w tej dziedziedzinie i moj syn stwierdził, że papki owszem oszamie, ale kawałki to sobie sama mamo zjedz...