Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Serio? Takie maluszki maja juz 2 drzemki lub wcale? U nas czasami do tych dwóch godzin nie doczeka, już jest zmiwrla i trzeba ją kłaść. Przed chwilą minęła 1h 15 min i już zaczynała wariowac.
Syska podobno teraz to większość się podaję wg Twojej intuicji. Część z nas daje same warzywa na razie, część miesza z kaszkami. Dziecko samo wybierze, musisz obserwować. Zasada jest taka że przez kilka dni daje się jedno warzywo, przez następne inne a później można mieszać. Ale np ja wiem ze samego szpinaku przez kilka dni dawać nie będę bo Nina była nim dzisiaj bardzo zniesmaczona. -
Sansi ja kupiłam specjalny smoczek do kaszek z NUK bo znalazłam i o dziwo mimo,że jest zupełnie inny niż ten,z którego Mały pije w dzień mleko to normalnie załapal😉
Podpowiedzcie mi proszę czy jak dajemy te nowości to każda z Was daje najpierw mleko (jak ja)a dopiero po jakimś czasie zupkę/kaszke/owocek czy najpierw jedzonko a mleko na dojedzenie?
Dziś rozmawiałam z babeczką i wciskała mi,że robię źle podając najpierw mleko bo dziecko tym sposobem nie zje nigdy porcji zupy czy kaszki?
No ale ja wszędzie gdzie się edukowałam czytałam,że najpierw cycuś/butelka a dopiero potem zupka czy kaszka bo dzieci i tak póki co raczej smakują niż zjadają pełną porcje...
Prosze Was o radę w tym temacieSansivieria lubi tę wiadomość
-
U Nas dziś była drugi dzień zupka z ziemniaka i marchewki plus kaszka grysik.
Co zjadł to Jego a co wypluł-przyjął śliniak😂😂😂
Dziś wzięłam się na sposób i zupkę już podgrzaną wstawiłam do miseczki z ciepłą wodą na spód żeby było ciepłe podczas karmienia bo wczoraj zjak zupka ostygła to średnio wchodziła😉 -
Ja będę dawać kaszke łyżeczka. Przynajmniej taki jest plan bo po pierwszym roku życia trzeba odstawoac butelkę ze smoczkiem A jak się dziecko przyzwyczai że tak je kaszke to może być ciężko
No ale życie zweryfikuje mój plan 😆.Misiabella lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Fasola w Krakowie było bardzo fajnie tylko zimno niestety. Dopiero sobota ładna i ciepła była ale my już wyjezdzalismy. Ale stare miasto, Kazimierz, Wawel, podziemia rynku mamy zaliczone. Noi smoka.
A mini zlot też był. Dziewczyny z Krakowa są super . Zwłaszcza Zosia i Leosia 😀. Filip zakochany 😍. Tylko MartusiaWP ma u mnie minusa bo trabie na forum że będę w Krakowie już od dawna, a nic się nie oddzywa. A mi sie ubzduralo że Martusia z Podkarpacia jest 🤦♀️.
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
nick nieaktualnyPodawanie stałych posiłków po mleku jest szczególnie ważne przy kp i u dzieci mało przybierających.
Jeśli będziesz dawać posiłki zamiast mleka to dziecko może odstawić się od piersi.
Jeśli zamiast mm, to nie dostanie tyle kalorii co z mleka.
To jest dobre w przypadku tłuściutkich maluchów, bo są najedzone ale mniejszą ilością kalorii. W taki sposób można trochę przystopować tycie.
Ale u maluchów na niskich centylach i mało przybierających podaje się tyle mleka co dotychczas plus dodatkowe jedzenie.
U nas mimo podawania po piersi, mamy średnio jedno karmienie mniej i spada nam czas karmień niestety. Ale schodzimy z 10 karmień po 10 minut i przybrał mi dużo więc nie martwię się jakoś bardzo.
Nocka po bexsero jakby nigdy nic. Ani temperatury ani marudzenia. Dwie pobudki.
No i git 😁Fasolka77, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Sansi ja kupiłam specjalny smoczek do kaszek z NUK bo znalazłam i o dziwo mimo,że jest zupełnie inny niż ten,z którego Mały pije w dzień mleko to normalnie załapal😉
Podpowiedzcie mi proszę czy jak dajemy te nowości to każda z Was daje najpierw mleko (jak ja)a dopiero po jakimś czasie zupkę/kaszke/owocek czy najpierw jedzonko a mleko na dojedzenie?
Dziś rozmawiałam z babeczką i wciskała mi,że robię źle podając najpierw mleko bo dziecko tym sposobem nie zje nigdy porcji zupy czy kaszki?
No ale ja wszędzie gdzie się edukowałam czytałam,że najpierw cycuś/butelka a dopiero potem zupka czy kaszka bo dzieci i tak póki co raczej smakują niż zjadają pełną porcje...
Prosze Was o radę w tym temacie
Najpierw cyc a po pół godzinie, godzinie resztę...dziecko i tak się nie naje tylko ma próbować a będzie próbować jak będzie najedzone i zrelaksowane 😅Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Fasola w Krakowie było bardzo fajnie tylko zimno niestety. Dopiero sobota ładna i ciepła była ale my już wyjezdzalismy. Ale stare miasto, Kazimierz, Wawel, podziemia rynku mamy zaliczone. Noi smoka.
A mini zlot też był. Dziewczyny z Krakowa są super . Zwłaszcza Zosia i Leosia 😀. Filip zakochany 😍. Tylko MartusiaWP ma u mnie minusa bo trabie na forum że będę w Krakowie już od dawna, a nic się nie oddzywa. A mi sie ubzduralo że Martusia z Podkarpacia jest 🤦♀️.
Ooo to super! Może Martusia nie zagląda na forum ?
Mówisz Zosia i Leosia? Tzn była Basia i .....???? Wrzucaj foty na fcb!Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Ooo to super! Może Martusia nie zagląda na forum ?
Mówisz Zosia i Leosia? Tzn była Basia i .....???? Wrzucaj foty na fcb!Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Paula 90 wrote:Podawanie stałych posiłków po mleku jest szczególnie ważne przy kp i u dzieci mało przybierających.
Jeśli będziesz dawać posiłki zamiast mleka to dziecko może odstawić się od piersi.
Jeśli zamiast mm, to nie dostanie tyle kalorii co z mleka.
To jest dobre w przypadku tłuściutkich maluchów, bo są najedzone ale mniejszą ilością kalorii. W taki sposób można trochę przystopować tycie.
Ale u maluchów na niskich centylach i mało przybierających podaje się tyle mleka co dotychczas plus dodatkowe jedzenie.
U nas mimo podawania po piersi, mamy średnio jedno karmienie mniej i spada nam czas karmień niestety. Ale schodzimy z 10 karmień po 10 minut i przybrał mi dużo więc nie martwię się jakoś bardzo.
Nocka po bexsero jakby nigdy nic. Ani temperatury ani marudzenia. Dwie pobudki.
No i git 😁
Super Paula! My jeszcze przed bexero... I kolejny dowód na było, że Bunio i Ignas to genetyczni bliźniacy...;Bunio dziś też 2 karmienia... O 2 i 6 😁....wczoraj było tylko jedno o 2 bo po drugim o 6 już wstaliśmy a dziś jeszcze do 7 dospalismy więc liczę dwa 😀Fasolka77