X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Swoje z Kraka mogę wrzucić 😃. Ale zdjęć nieobecnych w naszym gronie ani tym bardziej ich dzieci nie będę bez ich zgody 🙂.

No jasne, że Twoje 😀 tzn waszej rodzinki 😀

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Super Paula! My jeszcze przed bexero... I kolejny dowód na było, że Bunio i Ignas to genetyczni bliźniacy...;Bunio dziś też 2 karmienia... O 2 i 6 😁....wczoraj było tylko jedno o 2 bo po drugim o 6 już wstaliśmy a dziś jeszcze do 7 dospalismy więc liczę dwa 😀
    Ja tej bexsero to się bałam jak głupia przez czytanie internetow. A kompletnie nic mu się nie dzieje.
    Dokładnie 😁 Bliźniaki nasze. U nas pobudki o 23 i o 2 a o 6 już koniec spania.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja tej bexsero to się bałam jak głupia przez czytanie internetow. A kompletnie nic mu się nie dzieje.
    Dokładnie 😁 Bliźniaki nasze. U nas pobudki o 23 i o 2 a o 6 już koniec spania.

A o której Ignas chodzi spać? Bo my kąpiemy Bunia 21-22

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A o której Ignas chodzi spać? Bo my kąpiemy Bunia 21-22
    O 20:00-20:30 zazwyczaj już śpi.
    Kąpiemy 18-19 ;-)

Zazwyczaj wstaje o 5-6, potem drzemki 40 minut co około 1,5h. Jak mija 1,5h to go usypiam nawet jak nie wygląda na zmęczonego. Ja jestem zmęczona i te 40 minut ciszy to czasem mój ratunek przed ślicznym kaftanikiem wiązanym na plecach 😂

Fasolka77, Syska2202 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tydzień temu z Filipem u osteopaty na kontroli. Powiedział że nie ma się do czego przyczepić i żeby przyjść jak skończy 8 mies i będzie siadal albo czworakowal. Ale teraz popracować jeszcze trochę nad rozluźnieniem mięśni w zuchwie i od ej wizyty Filip zaczął tak dużo i głośno gadać że masakra.wlasnoe na mnie krzyczy 😆

Fasolka77, Tysia89, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    O 20:00-20:30 zazwyczaj już śpi.
    Kąpiemy 18-19 ;-)

Zazwyczaj wstaje o 5-6, potem drzemki 40 minut co około 1,5h. Jak mija 1,5h to go usypiam nawet jak nie wygląda na zmęczonego. Ja jestem zmęczona i te 40 minut ciszy to czasem mój ratunek przed ślicznym kaftanikiem wiązanym na plecach 😂

Oj to Bunio nie śpi tak dużo 😟

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Fakt...ale niedoprawionego tez nie mogę... 🙃A taki szpinak z mascarpone hmmmmm
    Haha, no ja też lubię Szpinak, ale taka papka bez niczego nie jest dobra, próbowałam :D

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi❤
    Póki co trochę podtuczymy Małego(dlatego też pediatra kazała najpierw normalnie dawać mleko a potem te wszystkie inne kaszki&zupki...)

Jestem w takiej kropce ,że szok.
    Chce wracać do PL tylko jeszcze nie wiem kiedy i jak to ogarnąć...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Sansi ja kupiłam specjalny smoczek do kaszek z NUK bo znalazłam i o dziwo mimo,że jest zupełnie inny niż ten,z którego Mały pije w dzień mleko to normalnie załapal😉

Podpowiedzcie mi proszę czy jak dajemy te nowości to każda z Was daje najpierw mleko (jak ja)a dopiero po jakimś czasie zupkę/kaszke/owocek czy najpierw jedzonko a mleko na dojedzenie?
    Dziś rozmawiałam z babeczką i wciskała mi,że robię źle podając najpierw mleko bo dziecko tym sposobem nie zje nigdy porcji zupy czy kaszki?
    No ale ja wszędzie gdzie się edukowałam czytałam,że najpierw cycuś/butelka a dopiero potem zupka czy kaszka bo dzieci i tak póki co raczej smakują niż zjadają pełną porcje...
    Prosze Was o radę w tym temacie
    mi powiedziala lekarka i potem czytalam i tak robie :

rano cyc, potem czasem cyc ale z reguly ok 11 podaje jej cos nowego i dopajam po jedzonku, potem tylko cyc. My dopiero zovczynamy

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moja po czymkowliek co jej dam ma zastoj w kupkach. To normalne?

a w ogole to jadla dynie, ziemniaka, marchewe....moge juz owoc? czy lepiej dalej warzywa? Moge cukinie?

Boze 10lat temu dziecko mialam a jak zoltodziob :/

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    dziewczyny moja po czymkowliek co jej dam ma zastoj w kupkach. To normalne?

a w ogole to jadla dynie, ziemniaka, marchewe....moge juz owoc? czy lepiej dalej warzywa? Moge cukinie?

Boze 10lat temu dziecko mialam a jak zoltodziob :/
    My na zastój dajemy jabłuszko i śliwkę ;-)
    Na blogu hafiji jest że owoce można dawać od razu bo przecież dzieci znają od urodzenia smak słodki - mleko jest słodkie ;-)

Bubek lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My na zastój dajemy jabłuszko i śliwkę ;-)
    Na blogu hafiji jest że owoce można dawać od razu bo przecież dzieci znają od urodzenia smak słodki - mleko jest słodkie ;-)
    przeczytalam teraz ze owoce 2 tyg po pierwszym wprowadzonym jedzonku, no to i tak juz moge w zasadzie....zobaczymy. Jak nic do wieczora nie zrobi to jutro wkracza jablko

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka co tam u Leosi dalej taka grzeczna i bezproblemowa?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mniej przyjemnie. Filip zaliczyl upadek z łóżka. Nie wiem kompletnie jak on tego dokonal.. Mamy wstepna hipoteze ale czy to mozliwe.. Lezal na koncu lozka przy scianie ja poszlam wyrzucic pampersa i do toalety na siku.. Jednak siku dobrze nie zdążyłam zrobić bo uslyszalam huk... I po chwili placz.. Tak bieglam ze sama sie o ścianę obilam mam zdarta skore na plecach i głowie. Mlody lezal na plecach.. Nie ma najmniejszego sladu na glowie i na ciele nawet zaczerwienienia.. Mam nadzieje ze sie w głowę nie uderzyl i bedzie to dla mnoe mega bolesna nauczka na przyszlosc by nawet na sekunde zostawiac go w lozeczku albo na podlodze. Nie umiem sobie wybaczyc tego na co go narazilam dzisiaj.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    My dziś mniej przyjemnie. Filip zaliczyl upadek z łóżka. Nie wiem kompletnie jak on tego dokonal.. Mamy wstepna hipoteze ale czy to mozliwe.. Lezal na koncu lozka przy scianie ja poszlam wyrzucic pampersa i do toalety na siku.. Jednak siku dobrze nie zdążyłam zrobić bo uslyszalam huk... I po chwili placz.. Tak bieglam ze sama sie o ścianę obilam mam zdarta skore na plecach i głowie. Mlody lezal na plecach.. Nie ma najmniejszego sladu na glowie i na ciele nawet zaczerwienienia.. Mam nadzieje ze sie w głowę nie uderzyl i bedzie to dla mnoe mega bolesna nauczka na przyszlosc by nawet na sekunde zostawiac go w lozeczku albo na podlodze. Nie umiem sobie wybaczyc tego na co go narazilam dzisiaj.
    Wstyd się przyznać, ale mi też się zdarzy małego zostawić gdzieś np na przewijaku, ale nie ma mnie 2 sekundy i zapindalam z prędkością światła. Na łóżku jak go zostawiam to obtaczam kołdrą albo poduszkami. Filipowi na pewno nic się nie stało tylko się strachu najadł ;)

Daffi lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi mi Nina też spadła z łóżka, na brzuch, głowa u góry więc raczej w głowę się nie uderzyła. Więcej nie popełni tego błędu. Mam nadzieję że u Filipka nie będzie konsekwencji. O której to było? Obserwuj czy inaczej się nie zachowuje (więcej śpi, jest apatyczny lub więcej płaczę). Ale na pewno będzie ok

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Dobrze że nic się nie stało! Wypadki się zdarzają...buziaki dla Fifi!

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi mi Nina też spadła z łóżka, na brzuch, głowa u góry więc raczej w głowę się nie uderzyła. Więcej nie popełni tego błędu. Mam nadzieję że u Filipka nie będzie konsekwencji. O której to było? Obserwuj czy inaczej się nie zachowuje (więcej śpi, jest apatyczny lub więcej płaczę). Ale na pewno będzie ok
    To sie stalo jakos ok 10 rano.
    Nauczka na całe życie oby bez konsekwencji

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie było mnie tu dawno.
    Nie wchodzę już na forum na telefonie, bo Zosia za bardzo się interesuje tym co robię i chce mi wyrwać telefon z ręki. Najlepiej jak go ograniczam w ciągu dnia.
    Komputer włączyłam po raz pierwszy od kilku dni więc czytam co tam u Was.

U nas w porządku, ale mi dziecko ucieka i z przewijaka i z maty. Nie mogę jej zmienić pieluchy, ubieram ją na kolanach. Jest strasznie ruchliwa. Ale chyba skok nam się już kończy, bo jest coraz lepiej.

Mogę dać trochę nadziei mamom z niewózkowymi dziećmi. Od piątku chodzę z Zosią w wózku na spacery codziennie, czyli już 5 dni z rzędu i udaje się nam! Chyba musiała do tego dorosnąć.
    Ale oczywiście tylko w spacerówce i tylko na siedząco :P Inaczej nie ma szans.

malutka_mycha, martusiawp, Lolka30, Misiabella, Fasolka77, Lili90, stresant, Sansivieria lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co chwile go sprawdzam..czy zrenice rowno reaguja.. Sladow nie ma zadnych po upadku.. Oczytalam się ze takie maluszki sa troche przystosowane bo kosci czaszki nie sa jeszcze zrosniete i amortyzuja te upadki, ponadto dzieci sie kula upadaja bardziej na plecy a glowe niby trzymaja w gorze.. No ale ja nie wiem jak spadl.. Najprawdopodobniej obkrecil sie o 90 stopni i byla taka spora gora ulozona z poduszki i koldry.. I musial sie z niej sturlac nic nie wytlumacza inaczej pozycji w jakiej go znalazlam i czas w jakim się to stalo nie tlumaczy innej wersji.. Nie bylby w stanie tak przepelzac w tak krotkim czasie.

b2ujp2.png

‹‹ 3936 3937 3938 3939 3940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ