X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam ze przy mlodej zaczelismy od NAN ktore w ogole nie podeszlo, bebiko, hipp i skończyło sie na bebilonie bo po nim były kupy, chciala je pic. Takze zweryfilowala sama ale w ogole w tamtych czasach nie interesowałam sie skladem.. U mnie to działa troche na zasadzie takiej bo sie nie znam jak mi cos oznacza na czerwono i opisza ze to złe to ja w to wierze nie szukam i nie sprawdzam juz rejestruje zeby to ominac. Mam nadzieje ze to moje dziecko niebawem jednak zacznie jesc stale pokarmy i mleka mniej bedzie z czasem wypijac.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dziewczyny czytalam teraz sklad mleka Holle i jest tam niestety olej palmowy....musze sie wglebic w temat bo chyba do 1.10. nie wytrzymamy i zaczniemy wczesniej z rozszerzaniem ...bo juz teraz jak jem to patrzy sie oczami psa ;)

myslicie ze moge dac w poludnie marchewke a na kolacje kaszke?

jak przed spaniem mu "zapcham" zeladek to moze chociaz ze 3 godz. przespi w kawalku.....bo sie wykoncze inaczej

Stresant no jest ale pocieszam się, ze z upraw ekologicznych :)

myślę, że możesz dać kaszke na wieczór.. a warzywa i owoce lepiej chyba rano bo jak wyjdzie alergia to w ciągu dnia zauważysz

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapychanie kaszka na noc nie działa ;-) W sensie nie śpi Ignas lepiej. Zresztą kiedyś czytałam że to bujda na resorach.
    Wiem że na niektóre dzieci to działa ale u nas lipa

stresant lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    065b3fdc3927.jpg

O tak !!!
    Dej kawy 🙏🙏🙏

martusiawp, Fasolka77, Misiabella, stresant, Lili90, DorotaAnna, Bubek lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Olej palmowy z Holle jest z upraw ekologicznych, że zrównoważonego rozwoju. Problem z olejem palmowym jest taki że on nie jest sam w sobie szkodliwy, ale jego pozyskiwanie szkodzi naszej planecie (wycinka lasów deszczowych, zmniejszanie siedlisk orangutanów, mordowanie tych zwierząt).
    Jeśli jest to produkt ekologiczny to w teorii nie zaszkodzi ani nam ani planecie.

Wezwałam w końcu lekarza. Mamy neomycynę, riwanol do smarowania. Mycie szarym mydłem i w nadmanganianie potasu. Jest zapalenie, ale powinno w ciągu 2-3 dni przejść.
    No i pilne skierowanie na mocz, bo może być od ZUM.
    No i jak wyzej - może być od ZUM albo od środka czystości albo od pampersa. Wszystko może być.
    Lekarz pochwalił odprowadzanie napletka - gdybyśmy tego nie robili to mogła by już być tam ropa i nie zobaczylibyśmy tego w tak wczesnym stadium.
    Na czas leczenia mamy unikać dotykania poza smarowaniem i myciem. Mamy myć tylko szarym mydłem. Jak zaczerwienienie zejdzie normalnie codziennie odciągać.

Cholera spać nie mogę... Mały spał 4 godziny ciągiem a ja się wyspałam jakbym cała noc przespała.

Paula poznałaś tylko po zaczerwienieniu? Ja się zastanawiam jak ten napletek odprowadzać... niby trochę ściągam przy myciu ale to jest tylko 1 mikromilimetr :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas zapychanie kaszka na noc nie działa ;-) W sensie nie śpi Ignas lepiej. Zresztą kiedyś czytałam że to bujda na resorach.

ja jeszcze nie testowałam... na razie jest niezmiennie sam cyc i wtedy kiedy Bunio chce :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cyc też nadal na żądanie i tak będzie aż się nie odstawi albo mnie sytuacja nie zmusi ;-)

A odsuwamy do momentu aż zobaczymy "dziurkę" i dalej nie. Nie jest odprowadzany do końca :-)
    Tak tylko po zaczerwienieniu tak właśnie leciutko na końcówce i po odsunięciu

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To mnie zasmucilas bo ja już nie wiem co może być przyczyną tych wybudzen co 2 godz w nocy, myslalam ze z głodu i jak Jej podam kaszke to przespi chociaż te 4 godz co by dawało szansę na 1 pobudkę w nocy...

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    To mnie zasmucilas bo ja już nie wiem co może być przyczyną tych wybudzen co 2 godz w nocy, myslalam ze z głodu i jak Jej podam kaszke to przespi chociaż te 4 godz co by dawało szansę na 1 pobudkę w nocy...

mój tez się budzi co 2h... czasem co 3, co 4... raz się zdarzyło po 5 ale to się zdarzyło 2x niestety

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już jest nas kilka ze słabymi nocami - może to faktycznie jest właściwe dla tego wieku naszych dzieci a za jakiś czas (??) się zmieni na lepsze!

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - ja właśnie od jakiegoś czasu zaczynam przyswajać myśl że nie zawsze jest powód na wszystko co robi Ignas. Tym bardziej jak inne dzieci też tak mają. I żadne moje sztuczki nie zadziałają.
    Po każdej wypróbowanej sztuczce było mi tylko gorzej bo sobie myślałam że przecież u innych działa a u nas nie. To coś ze mną nie tak, bo inne mamy sobie radzą a ja nie.
    Ale ogarnęłam że przecież dzieci to nie robociki i nie da im się wprogramować danego zachowania.
    I często sobie muszę o tym przypominać ale ta myśl daje mi ukojenie. Powtarzam sobie że to taki etap no i już.

Wszystkie nie śpimy więc to wydaje się być norma 😅 Nawet nasze doświadczone mamy mają podobne przeboje. Więc to nie tak, że coś my zwaliłyśmy tylko to tak ma być i już 😉
    Wyspimy się jak się wyprowadza na studia... Może 😂

• Bubek Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

moja ostatnio w nocy jest bardzo wymagajaca, chodze jak zombie...
    na wiecej nie stac mnie napisac :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie syn do 1,5roku miał ciężkie noce.
    Dlatego teraz 2 pobudki na karmienie to dla mnie luksus. Nie narzekam. Tak może być i do czasów przedszkolnych.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też dwie pobudki.
    Dwie pobudki Ignasia, moich minimum 5, więcej nie pamiętam 😂 Organizm wpadł w rytm i teraz się budzi.
    Ale nie cieszę się na zapas bo to może być "wypadek przy pracy" tylko 🙄

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 3 sztuki....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STRESANT jak Twoje stawy? u mnie wyszedł podwyższony kwas moczowy.. hmmm ale nie mam klasycznych objawów dny moczanowej... bola mnie stopy od zewn stron... rtg stóp nie wykazał zmian... palce u rak bolą mnie już mniej... no i kolana.. ale te zawsze mi nawalały.. sama nie wiem co o tym mysleć... ortopeda zlecił mi rezonans kolana...a w sprawie stóp zalecił dietę antypurynową.. problem w tym, że kłóci sie ona z dietę o niskim IG... sama nie wiem co robić....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co.tu taka cisza?😱😱😱😱

U Nas dziś piękny dzień -22 stopnie i mały wiaterek ale było naprawdę pięknie😊poczułam się jak latem,pełna endorfin i zapomniałam o zbliżającej się jesieni i zimie,których nie cierpię...

Pierwszy wypad w spacerówce zaliczony❤Nini zadowolony ale chyba trochę przerazała Go ilość rzeczy,które widzi nagle-samochody,motory,ludzi itd..
    Póki co tylko przymiarka bo nie mam wkładki a nie chce niszczyć wnętrza plus to będą jednak bardziej kłopotliwe wyprawy na spacer bo to będzie jednak schodzenie na trzy raty-stelaż wózka,nakładka spacerówki i dopiero potem zejście z dzieckiem po schodach.No ale cóż😉za rok o tej porze pewnie wszystkie Nasze maluchy będą już wchodzić do domu za rączkę pomalutku(chociaż u mnie na ostatnie piętro to pewnie od parteru i tak będzie Nini na rękach😉).

Dziś była zupka ziemniak i marchewka a wczoraj kaszka na próbę.
    Dziś na noc do mleka łyżeczka kaszki wjechała.

Ogólnie fajny dzionek dziś za Nami🥰

A co u Was Kochane?

Miłego wieczorku❤❤❤

Paula 90, Fasolka77, Tunia76, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas starz skladal szafe i polki i dwa dni chodze i skladam ubrania i ukladam ksiazki na polkach :) I jak tak sobie siedze, odciagam mleko i patrze, ro juz mi jakas ksiazk nie pasi w danym miejscu i bede ja przekladac ;) No i jestem niewyspana wyjatkowo.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u nas Maruda. Rączki i dwie piosenki - Roksany Węgiel - "dobrze jest" i to disco polo "Mama ostrzegała".
    YouTube chodzi na okrągło.
    Odłożenie gdziekolwiek to 5 minut i gwarancja że będzie stękał, jęczał, piszczał.
    Powinniśmy dziś pójść na bexsero i nie wiem czy nas zaszczepi. Poczekam do wyników z moczu i zapytam lekarza.
    Ale wolałabym mieć to już za sobą.
    Po bexsero będzie maruda lvl maxxx. Więc życzcie mi szczęścia i odezwę się jak wrócę do żywych 😂

Kiwona lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znac jak z meningo, czy sie udalo zaszczepic

a ja sie z corka umowilam wczoraj ze dzis ma ladnie spac i zrobila "żółwika" ze mna i wiecie co - nadal spi :D

2 pobudki na niamku i chrapie :D słowna jest ! :D

martusiawp lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 3933 3934 3935 3936 3937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ