Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A powiem wam ze przy mlodej zaczelismy od NAN ktore w ogole nie podeszlo, bebiko, hipp i skończyło sie na bebilonie bo po nim były kupy, chciala je pic. Takze zweryfilowala sama ale w ogole w tamtych czasach nie interesowałam sie skladem.. U mnie to działa troche na zasadzie takiej bo sie nie znam jak mi cos oznacza na czerwono i opisza ze to złe to ja w to wierze nie szukam i nie sprawdzam juz rejestruje zeby to ominac. Mam nadzieje ze to moje dziecko niebawem jednak zacznie jesc stale pokarmy i mleka mniej bedzie z czasem wypijac.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:dziewczyny czytalam teraz sklad mleka Holle i jest tam niestety olej palmowy....musze sie wglebic w temat bo chyba do 1.10. nie wytrzymamy i zaczniemy wczesniej z rozszerzaniem ...bo juz teraz jak jem to patrzy sie oczami psa
myslicie ze moge dac w poludnie marchewke a na kolacje kaszke?
jak przed spaniem mu "zapcham" zeladek to moze chociaz ze 3 godz. przespi w kawalku.....bo sie wykoncze inaczej
Stresant no jest ale pocieszam się, ze z upraw ekologicznych
myślę, że możesz dać kaszke na wieczór.. a warzywa i owoce lepiej chyba rano bo jak wyjdzie alergia to w ciągu dnia zauważyszFasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Olej palmowy z Holle jest z upraw ekologicznych, że zrównoważonego rozwoju. Problem z olejem palmowym jest taki że on nie jest sam w sobie szkodliwy, ale jego pozyskiwanie szkodzi naszej planecie (wycinka lasów deszczowych, zmniejszanie siedlisk orangutanów, mordowanie tych zwierząt).
Jeśli jest to produkt ekologiczny to w teorii nie zaszkodzi ani nam ani planecie.
Wezwałam w końcu lekarza. Mamy neomycynę, riwanol do smarowania. Mycie szarym mydłem i w nadmanganianie potasu. Jest zapalenie, ale powinno w ciągu 2-3 dni przejść.
No i pilne skierowanie na mocz, bo może być od ZUM.
No i jak wyzej - może być od ZUM albo od środka czystości albo od pampersa. Wszystko może być.
Lekarz pochwalił odprowadzanie napletka - gdybyśmy tego nie robili to mogła by już być tam ropa i nie zobaczylibyśmy tego w tak wczesnym stadium.
Na czas leczenia mamy unikać dotykania poza smarowaniem i myciem. Mamy myć tylko szarym mydłem. Jak zaczerwienienie zejdzie normalnie codziennie odciągać.
Cholera spać nie mogę... Mały spał 4 godziny ciągiem a ja się wyspałam jakbym cała noc przespała.
Paula poznałaś tylko po zaczerwienieniu? Ja się zastanawiam jak ten napletek odprowadzać... niby trochę ściągam przy myciu ale to jest tylko 1 mikromilimetrFasolka77
-
Paula 90 wrote:U nas zapychanie kaszka na noc nie działa
W sensie nie śpi Ignas lepiej. Zresztą kiedyś czytałam że to bujda na resorach.
Wiem że na niektóre dzieci to działa ale u nas lipa
ja jeszcze nie testowałam... na razie jest niezmiennie sam cyc i wtedy kiedy Bunio chceFasolka77
-
nick nieaktualnyU nas cyc też nadal na żądanie i tak będzie aż się nie odstawi albo mnie sytuacja nie zmusi
A odsuwamy do momentu aż zobaczymy "dziurkę" i dalej nie. Nie jest odprowadzany do końca
Tak tylko po zaczerwienieniu tak właśnie leciutko na końcówce i po odsunięciu -
Paula 90 wrote:U nas zapychanie kaszka na noc nie działa
W sensie nie śpi Ignas lepiej. Zresztą kiedyś czytałam że to bujda na resorach.
Wiem że na niektóre dzieci to działa ale u nas lipa -
Sansivieria wrote:To mnie zasmucilas bo ja już nie wiem co może być przyczyną tych wybudzen co 2 godz w nocy, myslalam ze z głodu i jak Jej podam kaszke to przespi chociaż te 4 godz co by dawało szansę na 1 pobudkę w nocy...
mój tez się budzi co 2h... czasem co 3, co 4... raz się zdarzyło po 5 ale to się zdarzyło 2x niestetyFasolka77
-
nick nieaktualnySansi - ja właśnie od jakiegoś czasu zaczynam przyswajać myśl że nie zawsze jest powód na wszystko co robi Ignas. Tym bardziej jak inne dzieci też tak mają. I żadne moje sztuczki nie zadziałają.
Po każdej wypróbowanej sztuczce było mi tylko gorzej bo sobie myślałam że przecież u innych działa a u nas nie. To coś ze mną nie tak, bo inne mamy sobie radzą a ja nie.
Ale ogarnęłam że przecież dzieci to nie robociki i nie da im się wprogramować danego zachowania.
I często sobie muszę o tym przypominać ale ta myśl daje mi ukojenie. Powtarzam sobie że to taki etap no i już.
Wszystkie nie śpimy więc to wydaje się być norma 😅 Nawet nasze doświadczone mamy mają podobne przeboje. Więc to nie tak, że coś my zwaliłyśmy tylko to tak ma być i już 😉
Wyspimy się jak się wyprowadza na studia... Może 😂 -
nick nieaktualny
-
STRESANT jak Twoje stawy? u mnie wyszedł podwyższony kwas moczowy.. hmmm ale nie mam klasycznych objawów dny moczanowej... bola mnie stopy od zewn stron... rtg stóp nie wykazał zmian... palce u rak bolą mnie już mniej... no i kolana.. ale te zawsze mi nawalały.. sama nie wiem co o tym mysleć... ortopeda zlecił mi rezonans kolana...a w sprawie stóp zalecił dietę antypurynową.. problem w tym, że kłóci sie ona z dietę o niskim IG... sama nie wiem co robić....Fasolka77
-
Co.tu taka cisza?😱😱😱😱
U Nas dziś piękny dzień -22 stopnie i mały wiaterek ale było naprawdę pięknie😊poczułam się jak latem,pełna endorfin i zapomniałam o zbliżającej się jesieni i zimie,których nie cierpię...
Pierwszy wypad w spacerówce zaliczony❤Nini zadowolony ale chyba trochę przerazała Go ilość rzeczy,które widzi nagle-samochody,motory,ludzi itd..
Póki co tylko przymiarka bo nie mam wkładki a nie chce niszczyć wnętrza plus to będą jednak bardziej kłopotliwe wyprawy na spacer bo to będzie jednak schodzenie na trzy raty-stelaż wózka,nakładka spacerówki i dopiero potem zejście z dzieckiem po schodach.No ale cóż😉za rok o tej porze pewnie wszystkie Nasze maluchy będą już wchodzić do domu za rączkę pomalutku(chociaż u mnie na ostatnie piętro to pewnie od parteru i tak będzie Nini na rękach😉).
Dziś była zupka ziemniak i marchewka a wczoraj kaszka na próbę.
Dziś na noc do mleka łyżeczka kaszki wjechała.
Ogólnie fajny dzionek dziś za Nami🥰
A co u Was Kochane?
Miłego wieczorku❤❤❤Paula 90, Fasolka77, Tunia76, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość
-
U nas starz skladal szafe i polki i dwa dni chodze i skladam ubrania i ukladam ksiazki na polkach
I jak tak sobie siedze, odciagam mleko i patrze, ro juz mi jakas ksiazk nie pasi w danym miejscu i bede ja przekladac
No i jestem niewyspana wyjatkowo.
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, u nas Maruda. Rączki i dwie piosenki - Roksany Węgiel - "dobrze jest" i to disco polo "Mama ostrzegała".
YouTube chodzi na okrągło.
Odłożenie gdziekolwiek to 5 minut i gwarancja że będzie stękał, jęczał, piszczał.
Powinniśmy dziś pójść na bexsero i nie wiem czy nas zaszczepi. Poczekam do wyników z moczu i zapytam lekarza.
Ale wolałabym mieć to już za sobą.
Po bexsero będzie maruda lvl maxxx. Więc życzcie mi szczęścia i odezwę się jak wrócę do żywych 😂Kiwona lubi tę wiadomość