X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam ze przy mlodej zaczelismy od NAN ktore w ogole nie podeszlo, bebiko, hipp i skończyło sie na bebilonie bo po nim były kupy, chciala je pic. Takze zweryfilowala sama ale w ogole w tamtych czasach nie interesowałam sie skladem.. U mnie to działa troche na zasadzie takiej bo sie nie znam jak mi cos oznacza na czerwono i opisza ze to złe to ja w to wierze nie szukam i nie sprawdzam juz rejestruje zeby to ominac. Mam nadzieje ze to moje dziecko niebawem jednak zacznie jesc stale pokarmy i mleka mniej bedzie z czasem wypijac.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dziewczyny czytalam teraz sklad mleka Holle i jest tam niestety olej palmowy....musze sie wglebic w temat bo chyba do 1.10. nie wytrzymamy i zaczniemy wczesniej z rozszerzaniem ...bo juz teraz jak jem to patrzy sie oczami psa ;)

myslicie ze moge dac w poludnie marchewke a na kolacje kaszke?

jak przed spaniem mu "zapcham" zeladek to moze chociaz ze 3 godz. przespi w kawalku.....bo sie wykoncze inaczej

Stresant no jest ale pocieszam się, ze z upraw ekologicznych :)

myślę, że możesz dać kaszke na wieczór.. a warzywa i owoce lepiej chyba rano bo jak wyjdzie alergia to w ciągu dnia zauważysz

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapychanie kaszka na noc nie działa ;-) W sensie nie śpi Ignas lepiej. Zresztą kiedyś czytałam że to bujda na resorach.
    Wiem że na niektóre dzieci to działa ale u nas lipa

stresant lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    065b3fdc3927.jpg

O tak !!!
    Dej kawy 🙏🙏🙏

martusiawp, Fasolka77, Misiabella, stresant, Lili90, DorotaAnna, Bubek lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Olej palmowy z Holle jest z upraw ekologicznych, że zrównoważonego rozwoju. Problem z olejem palmowym jest taki że on nie jest sam w sobie szkodliwy, ale jego pozyskiwanie szkodzi naszej planecie (wycinka lasów deszczowych, zmniejszanie siedlisk orangutanów, mordowanie tych zwierząt).
    Jeśli jest to produkt ekologiczny to w teorii nie zaszkodzi ani nam ani planecie.

Wezwałam w końcu lekarza. Mamy neomycynę, riwanol do smarowania. Mycie szarym mydłem i w nadmanganianie potasu. Jest zapalenie, ale powinno w ciągu 2-3 dni przejść.
    No i pilne skierowanie na mocz, bo może być od ZUM.
    No i jak wyzej - może być od ZUM albo od środka czystości albo od pampersa. Wszystko może być.
    Lekarz pochwalił odprowadzanie napletka - gdybyśmy tego nie robili to mogła by już być tam ropa i nie zobaczylibyśmy tego w tak wczesnym stadium.
    Na czas leczenia mamy unikać dotykania poza smarowaniem i myciem. Mamy myć tylko szarym mydłem. Jak zaczerwienienie zejdzie normalnie codziennie odciągać.

Cholera spać nie mogę... Mały spał 4 godziny ciągiem a ja się wyspałam jakbym cała noc przespała.

Paula poznałaś tylko po zaczerwienieniu? Ja się zastanawiam jak ten napletek odprowadzać... niby trochę ściągam przy myciu ale to jest tylko 1 mikromilimetr :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas zapychanie kaszka na noc nie działa ;-) W sensie nie śpi Ignas lepiej. Zresztą kiedyś czytałam że to bujda na resorach.

ja jeszcze nie testowałam... na razie jest niezmiennie sam cyc i wtedy kiedy Bunio chce :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cyc też nadal na żądanie i tak będzie aż się nie odstawi albo mnie sytuacja nie zmusi ;-)

A odsuwamy do momentu aż zobaczymy "dziurkę" i dalej nie. Nie jest odprowadzany do końca :-)
    Tak tylko po zaczerwienieniu tak właśnie leciutko na końcówce i po odsunięciu

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To mnie zasmucilas bo ja już nie wiem co może być przyczyną tych wybudzen co 2 godz w nocy, myslalam ze z głodu i jak Jej podam kaszke to przespi chociaż te 4 godz co by dawało szansę na 1 pobudkę w nocy...

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    To mnie zasmucilas bo ja już nie wiem co może być przyczyną tych wybudzen co 2 godz w nocy, myslalam ze z głodu i jak Jej podam kaszke to przespi chociaż te 4 godz co by dawało szansę na 1 pobudkę w nocy...

mój tez się budzi co 2h... czasem co 3, co 4... raz się zdarzyło po 5 ale to się zdarzyło 2x niestety

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już jest nas kilka ze słabymi nocami - może to faktycznie jest właściwe dla tego wieku naszych dzieci a za jakiś czas (??) się zmieni na lepsze!

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - ja właśnie od jakiegoś czasu zaczynam przyswajać myśl że nie zawsze jest powód na wszystko co robi Ignas. Tym bardziej jak inne dzieci też tak mają. I żadne moje sztuczki nie zadziałają.
    Po każdej wypróbowanej sztuczce było mi tylko gorzej bo sobie myślałam że przecież u innych działa a u nas nie. To coś ze mną nie tak, bo inne mamy sobie radzą a ja nie.
    Ale ogarnęłam że przecież dzieci to nie robociki i nie da im się wprogramować danego zachowania.
    I często sobie muszę o tym przypominać ale ta myśl daje mi ukojenie. Powtarzam sobie że to taki etap no i już.

Wszystkie nie śpimy więc to wydaje się być norma 😅 Nawet nasze doświadczone mamy mają podobne przeboje. Więc to nie tak, że coś my zwaliłyśmy tylko to tak ma być i już 😉
    Wyspimy się jak się wyprowadza na studia... Może 😂

• Bubek Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

moja ostatnio w nocy jest bardzo wymagajaca, chodze jak zombie...
    na wiecej nie stac mnie napisac :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie syn do 1,5roku miał ciężkie noce.
    Dlatego teraz 2 pobudki na karmienie to dla mnie luksus. Nie narzekam. Tak może być i do czasów przedszkolnych.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też dwie pobudki.
    Dwie pobudki Ignasia, moich minimum 5, więcej nie pamiętam 😂 Organizm wpadł w rytm i teraz się budzi.
    Ale nie cieszę się na zapas bo to może być "wypadek przy pracy" tylko 🙄

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 3 sztuki....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STRESANT jak Twoje stawy? u mnie wyszedł podwyższony kwas moczowy.. hmmm ale nie mam klasycznych objawów dny moczanowej... bola mnie stopy od zewn stron... rtg stóp nie wykazał zmian... palce u rak bolą mnie już mniej... no i kolana.. ale te zawsze mi nawalały.. sama nie wiem co o tym mysleć... ortopeda zlecił mi rezonans kolana...a w sprawie stóp zalecił dietę antypurynową.. problem w tym, że kłóci sie ona z dietę o niskim IG... sama nie wiem co robić....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co.tu taka cisza?😱😱😱😱

U Nas dziś piękny dzień -22 stopnie i mały wiaterek ale było naprawdę pięknie😊poczułam się jak latem,pełna endorfin i zapomniałam o zbliżającej się jesieni i zimie,których nie cierpię...

Pierwszy wypad w spacerówce zaliczony❤Nini zadowolony ale chyba trochę przerazała Go ilość rzeczy,które widzi nagle-samochody,motory,ludzi itd..
    Póki co tylko przymiarka bo nie mam wkładki a nie chce niszczyć wnętrza plus to będą jednak bardziej kłopotliwe wyprawy na spacer bo to będzie jednak schodzenie na trzy raty-stelaż wózka,nakładka spacerówki i dopiero potem zejście z dzieckiem po schodach.No ale cóż😉za rok o tej porze pewnie wszystkie Nasze maluchy będą już wchodzić do domu za rączkę pomalutku(chociaż u mnie na ostatnie piętro to pewnie od parteru i tak będzie Nini na rękach😉).

Dziś była zupka ziemniak i marchewka a wczoraj kaszka na próbę.
    Dziś na noc do mleka łyżeczka kaszki wjechała.

Ogólnie fajny dzionek dziś za Nami🥰

A co u Was Kochane?

Miłego wieczorku❤❤❤

Paula 90, Fasolka77, Tunia76, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas starz skladal szafe i polki i dwa dni chodze i skladam ubrania i ukladam ksiazki na polkach :) I jak tak sobie siedze, odciagam mleko i patrze, ro juz mi jakas ksiazk nie pasi w danym miejscu i bede ja przekladac ;) No i jestem niewyspana wyjatkowo.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u nas Maruda. Rączki i dwie piosenki - Roksany Węgiel - "dobrze jest" i to disco polo "Mama ostrzegała".
    YouTube chodzi na okrągło.
    Odłożenie gdziekolwiek to 5 minut i gwarancja że będzie stękał, jęczał, piszczał.
    Powinniśmy dziś pójść na bexsero i nie wiem czy nas zaszczepi. Poczekam do wyników z moczu i zapytam lekarza.
    Ale wolałabym mieć to już za sobą.
    Po bexsero będzie maruda lvl maxxx. Więc życzcie mi szczęścia i odezwę się jak wrócę do żywych 😂

Kiwona lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znac jak z meningo, czy sie udalo zaszczepic

a ja sie z corka umowilam wczoraj ze dzis ma ladnie spac i zrobila "żółwika" ze mna i wiecie co - nadal spi :D

2 pobudki na niamku i chrapie :D słowna jest ! :D

martusiawp lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 3933 3934 3935 3936 3937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ