X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula tylko perspektywa się zmienia i już takie cyrki? Czy miejsce też zmieniacie? U nas na szczęście się przyjęło :)
    Perspektywa i pozycja. W lezaczku jest na półleżąco a w foteliku siedzi. I tym siedzeniem taki podjarany że żarcie się nie liczy

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbijacie jeszcze dzieci?

• Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie podgrzewacz.
    Myślałam, że sloiczki będzie szybciej w podgrzewacz niż w wodzie. Ale skoro nie, to muszę się zastanowić nad zakupem.
    Nic kupić, tylko gdzie to wszystko trzymać.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja nie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja tak

f1d9680377.png

Wysłany: 20 września 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Perspektywa i pozycja. W lezaczku jest na półleżąco a w foteliku siedzi. I tym siedzeniem taki podjarany że żarcie się nie liczy
    AA no u nas w krzesełko też pół leży więc tylko wysokość się zmienia :)

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tez wlasnie dzis rano sie zastanawialam kiedy juz nie trzeba odbijac. Poki co mojemu po kazdym jedzeniu odbija sie jak staremu chlopu

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

ja w zasadzie prawie w ogóle nie odbijałam :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbijamy, beka jak zwierz.

stresant, Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas nie ma takiej potrzeby bo mlody po jedzeniu fika na brzuch i sam odbija.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 20 września 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz na ruski rok chciałam się zdrzennac z małą w dzień. Najpierw jak na złość usypialam ja godzinę a później spalysmy 15 min😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    https://allegro.pl/oferta/krzeselko-do-karmienia-lezaczek-wkladka-moolino-6945681842?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
    Taki z allegro. Nie jestem całkiem zadowolona bo Nina trochę się zsuwa w dół. Ale może z każdego by się zsuwala. W bujaczki nachylenie oparcia jest podobne ale pupa jest w zagłębienia więc może dlatego stabilnie tam siedzi. Ale w bujaczki ciężko się karmi bo jest nisko, już mnie kolana bolały :D

Właśnie miałam pytać jak się sprawdza bo ta blokada jakąś dziwna jest... A tak to fajne 😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Raz na ruski rok chciałam się zdrzennac z małą w dzień. Najpierw jak na złość usypialam ja godzinę a później spalysmy 15 min😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠

ja się zawsze wkurzam jak Młody ma dłuższą drzemkę.. (ostatnio zdarzyła mu się taka 14-18!!!!) i załowałam, że się z nim nie kimnęłam... tak jak Paula kiedyś pisała.. dzieci powinny miec liczniki na czole..

malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A u nas chyba lekkie zapalenie napletka. Jest lekko zaczerwieniony.
    Jedyne co zmieniłam to pieluszki - zamiast premium care wzięłam te pure. No i się wietrzymy i sikamy gdzie popadnie :D
    Nie boli go ani nic, ale musi obeschnąć.

Mi wygodnie w leżaczku karmić :D Siadam na ziemi i jedziemy. W foteliku Ignaś jest zaaferowany wszystkim tylko nie jedzeniem.

Tak jak Szonka (witaj z powrotem :*) pisała: holle/helpa/caprima... są lepsze składem, bo są na lepsym mleku modyfikowanym (bez tego całego syfu) i same w sobie nie zawierają go. Przez syf mam na myśli dodane cukry, olej palmowy, wszelkie E. A jeśli mają owoce to to są faktycznie owoce a nie "aromat identyczny z naturalnym" ;)

biedny Ignaś :( ale dobrze, że nie boli!

ja dostalam pampers active... 152 szt ... i nie wiem czy je rozpakować czy sprzedać.... ech....

zapas holle już mam! startujemy w drugiej połowie października.. muszę ogarnąć jeszcze krzesełko :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 20 września 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Właśnie miałam pytać jak się sprawdza bo ta blokada jakąś dziwna jest... A tak to fajne 😁
    Ale tu nie chodzi o blokadę tylko ona jest bardzo ruchliwa i na tym sliskim materiale zjeżdża w dół. Ale samo krzesełko bardzo stabilne jest. A Ty masz już jakieś na oku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:15

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale tu nie chodzi o blokadę tylko ona jest bardzo ruchliwa i na tym sliskim materiale zjeżdża w dół. Ale samo krzesełko bardzo stabilne jest. A Ty masz już jakieś na oku?

na razie nie... myslałam o tym z ikea ale musiałabym na zywo pooglądać... fajnie jakby miało własnie regulowany podnózek i ruchome oparcie...

a nie da się stuningować tego krzesełka jakąś wkładką z materiału z ABS'em? :) tak jak skarpety mają np? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:39

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 20 września 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    na razie nie... myslałam o tym z ikea ale musiałabym na zywo pooglądać... fajnie jakby miało własnie regulowany podnózek i ruchome oparcie...

a nie da się stuningować tego krzesełka jakąś wkładką z materiału z ABS'em? :) tak jak skarpety mają np? :)
    Właśnie coś skombinuje :) bo oprócz tego jestem zadowolona :)
    Z jednej strony materiał ok, bo jak się wybrudzi to szybki do umycia, a zdrugiej przy tej pozycji pollezacej za śliski.
    ten z Ikei dla mnie ma za mało funkcji. Regulowana wysokość też jest fajna

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czytalam teraz sklad mleka Holle i jest tam niestety olej palmowy....musze sie wglebic w temat bo chyba do 1.10. nie wytrzymamy i zaczniemy wczesniej z rozszerzaniem ...bo juz teraz jak jem to patrzy sie oczami psa ;)

myslicie ze moge dac w poludnie marchewke a na kolacje kaszke?

jak przed spaniem mu "zapcham" zeladek to moze chociaz ze 3 godz. przespi w kawalku.....bo sie wykoncze inaczej

Wysłany: 20 września 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, mi wszyscy dookoła mówią że mam na noc dać kaszkę, ale u nas problemów ze spaniem nie ma więc nie czuje takiej potrzeby. A u WAN a nuż się sprawdzi. Wyspij się dziewczyno :)

stresant lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dziś pięknie marcheweczka wjechała😊krzywił się na początku ale później jadł pięknie 😉

Czytałam dziś,że efektem ubocznym szczepienia na pneumokoki może być utrata apetytu i chyba faktycznie od szczepienia z wtorku do wczoraj Nas się to trzymało bo dziś (odpukać!!!!)wszystko pomału do normy wraca😊 zaraz lookne która z Was o tym pisała na poprzedniej stronie,że też brak apetytu macie po szczepieniu na pneumo🤔(#skleroza#starość#😂)
    Edit.Szonka😘

Mamy krzesełko do karmienia.Wyprane siedzisko suszy się właśnie więc od jutra (jak wyschnie)to już w krzesełku dajemy czadu a nie podparci poduszkami jak dziś i wczoraj😉Wzięłam Joie Mimza bo był w mega promce a też ma 3 stopnie pochylenia siedziska i składa się do.mini rozmiarów 😉oby się sprawdziło.Jedyny minus na tą chwilę to brak kółeczek do jezdzecnia po domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 23:13

malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 3931 3932 3933 3934 3935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ