Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Fasolka dzięki
A podobno jednak nie ma znaczenia czas kiedy podamy, jak ma nie tolerować to będzie nietolerowac. Ale te teorie zmieniają się z prędkością światła, w zależności kto zapłaci. Chyba doba wystarczy żeby stwierdzić że jest ok?
Tunia ja daję już do gotowej papki oliwę.
Myślę że doba wystarczy 😀 u nas już wyszła tyłem wczorajsza marchewka 😅
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:dziewczyny na opakowaniu vit D jest napisane, żeby przechowywać w temp poniżej 25 stopni.... wiadomo... upały były a buteleczka stała w szufladzie... co sądzicie? jest to coś warte jeszcze czy kupić nową?
-
Tysia89 wrote:Ja muszę właśnie kupić nową wit D, bo jest ważna pół roku od otwarcia (Vigantol) + zwiększa się zapotrzebowanie z 400j.m na 400-600 do roku. I nie wiem co tu kupić teraz...
Ja miałam bioaron a teraz właśnie otworzyłam vigantol ale źle mi się podaje tą jedna krople... Czasem wpadną dwie...Fasolka77
-
My po bilansie.
Kryst 9015kg
Wszystko gra.
W związku z rozmiarami rocznego dziecka mamy dawać Wit D 800j i to wsio!
Jesteśmy też już po wszystkich szczepieniach jak na razie!
Także przed Nami bilans 9 i 12 miesiącaPaula 90, malutka_mycha, Kiwona, MamaAga85, Sansivieria, Fasolka77, Bubek, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Mama019 wrote:My po bilansie.
Kryst 9015kg
Wszystko gra.
Także przed Nami bilans 9 i 12 miesiąca -
nick nieaktualnyOkazało się, że dmuchamy na lodowate. Igs w pełni zdrowy, nawet kataru nie miał u lekarza.
Z tym glutenem to jest tak, że nie ma znaczenia kiedy podamy, jeśli ma być nietolerancja to będzie i minie około 1 roku życia (część dzieci tak ma i oprócz wyeliminowania glutenu nic się nie robi).
Chyba, że to jest celiakia (bardzo rzadko występuje - około 5% społeczeństwa) to wtedy nie minie.
Najczęściej u takich maluchów objawem są bardzo czerwone policzki po zjedzeniu (a nawet w trakcie jedzenia) glutenu.
Kupiłam sobie piękny karmnik
Pojechałam sama i Pani w sklepie zapytała dla kogo i jak powiedziałam, że dla mnie to mi powiedziała, że nie wyglądam jakbym urodziła dzieckoMilusio
Ignacy robi "dorosłe" kupy i się zastanawiam czy tak może być. Jak myślicie? Dalej powinien robić "musztardki"?Bubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula no właśnie z tym glutenem też czytałam.
U nas kupy przez warzywa też się zmieniły ale Nina coś ma problem żeby się wyprozniac. Dzisiaj dałam ociupinke syropu i poszło. Ale dużo i gęste, jak nie jej. Dzisiaj dam jabłko, może jej się to jakoś wyreguluje.
A co to znaczy dorosłe? Kolor czy konsystencja? -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Paula no właśnie z tym glutenem też czytałam.
U nas kupy przez warzywa też się zmieniły ale Nina coś ma problem żeby się wyprozniac. Dzisiaj dałam ociupinke syropu i poszło. Ale dużo i gęste, jak nie jej. Dzisiaj dam jabłko, może jej się to jakoś wyreguluje.
A co to znaczy dorosłe? Kolor czy konsystencja? -
Lekarka powiedziała, że laktuloza jest średnia, bo tylko daje poślizg. Zapisała nam coś w książeczce, co od 6 miesiąca się podaje, nam pozwoliła już za tydzień wprowadzić. W domu będę to zerknę, co to zapisała.
Bexsero weszło z wielkim płaczem, ale dość szybko się Kaz uspokoił. Nie mierzyla go, ale waży 9420. I weź to noś!MamaAga85, Sansivieria, Bubek, martusiawp, Lolka30, Misiabella, Daffi lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Wiem właśnie ze to wyjście doraźne ale zależało mi żeby się wyczyscila. Ale będę wdzięczna za nazwę środka. Ja u lekarza będę za ok 3 tygodnie dopiero. A też macie takie problemy?
Paula 90, malutka_mycha, Mama019 lubią tę wiadomość
-
Mama019 wrote:My po bilansie.
Kryst 9015kg
Wszystko gra.
Także przed Nami bilans 9 i 12 miesiąca
Brawo Krystyna! ♥️♥️♥️Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Okazało się, że dmuchamy na lodowate. Igs w pełni zdrowy, nawet kataru nie miał u lekarza.
Z tym glutenem to jest tak, że nie ma znaczenia kiedy podamy, jeśli ma być nietolerancja to będzie i minie około 1 roku życia (część dzieci tak ma i oprócz wyeliminowania glutenu nic się nie robi).
Chyba, że to jest celiakia (bardzo rzadko występuje - około 5% społeczeństwa) to wtedy nie minie.
Najczęściej u takich maluchów objawem są bardzo czerwone policzki po zjedzeniu (a nawet w trakcie jedzenia) glutenu.
Kupiłam sobie piękny karmnik
Pojechałam sama i Pani w sklepie zapytała dla kogo i jak powiedziałam, że dla mnie to mi powiedziała, że nie wyglądam jakbym urodziła dzieckoMilusio
Ignacy robi "dorosłe" kupy i się zastanawiam czy tak może być. Jak myślicie? Dalej powinien robić "musztardki"?
Ja już dziś widziałam marchewkę w kupie 😀 aż strach zaglądać teraz, co Paula? 😀
Super, że Igs zdrów jak rybka!Fasolka77