X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo, dodaje maselko albo oliwke juz po ugotowaniu

dzis wkaracza cukinia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 10:54

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na opakowaniu vit D jest napisane, żeby przechowywać w temp poniżej 25 stopni.... wiadomo... upały były a buteleczka stała w szufladzie... co sądzicie? jest to coś warte jeszcze czy kupić nową?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka dzięki :) A podobno jednak nie ma znaczenia czas kiedy podamy, jak ma nie tolerować to będzie nietolerowac. Ale te teorie zmieniają się z prędkością światła, w zależności kto zapłaci. Chyba doba wystarczy żeby stwierdzić że jest ok?

Tunia ja daję już do gotowej papki oliwę.

Myślę że doba wystarczy 😀 u nas już wyszła tyłem wczorajsza marchewka 😅

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Myślę że doba wystarczy 😀 u nas już wyszła tyłem wczorajsza marchewka 😅
    To prawidłowo :D

f1d9680377.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny na opakowaniu vit D jest napisane, żeby przechowywać w temp poniżej 25 stopni.... wiadomo... upały były a buteleczka stała w szufladzie... co sądzicie? jest to coś warte jeszcze czy kupić nową?
    Ja muszę właśnie kupić nową wit D, bo jest ważna pół roku od otwarcia (Vigantol) + zwiększa się zapotrzebowanie z 400j.m na 400-600 do roku. I nie wiem co tu kupić teraz...

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Ja muszę właśnie kupić nową wit D, bo jest ważna pół roku od otwarcia (Vigantol) + zwiększa się zapotrzebowanie z 400j.m na 400-600 do roku. I nie wiem co tu kupić teraz...

Ja miałam bioaron a teraz właśnie otworzyłam vigantol ale źle mi się podaje tą jedna krople... Czasem wpadną dwie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bilansie.
    Kryst 9015kg
    Wszystko gra.
    W związku z rozmiarami rocznego dziecka mamy dawać Wit D 800j i to wsio!
    Jesteśmy też już po wszystkich szczepieniach jak na razie!
    Także przed Nami bilans 9 i 12 miesiąca :)

Paula 90, malutka_mycha, Kiwona, MamaAga85, Sansivieria, Fasolka77, Bubek, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    My po bilansie.
    Kryst 9015kg
    Wszystko gra.
    To kawał chłopa. Tyle kg😉

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama a tak na serio zazdroszczę szczepiennego finiszu.
    Nawet meningokoki już za wami?
    Wszystko poszło bez problemow?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, że dmuchamy na lodowate. Igs w pełni zdrowy, nawet kataru nie miał u lekarza.

Z tym glutenem to jest tak, że nie ma znaczenia kiedy podamy, jeśli ma być nietolerancja to będzie i minie około 1 roku życia (część dzieci tak ma i oprócz wyeliminowania glutenu nic się nie robi).
    Chyba, że to jest celiakia (bardzo rzadko występuje - około 5% społeczeństwa) to wtedy nie minie.

Najczęściej u takich maluchów objawem są bardzo czerwone policzki po zjedzeniu (a nawet w trakcie jedzenia) glutenu.

Kupiłam sobie piękny karmnik :D
    Pojechałam sama i Pani w sklepie zapytała dla kogo i jak powiedziałam, że dla mnie to mi powiedziała, że nie wyglądam jakbym urodziła dziecko :D Milusio :)

Ignacy robi "dorosłe" kupy i się zastanawiam czy tak może być. Jak myślicie? Dalej powinien robić "musztardki"?

Bubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - Ty chyba śmietanę masz w tych piersiach a nie mleczko :) Taki wynik :* :* :*
    A na WZW nie szczepicie w 6-7 miesiącu?
    Nam jeszcze tylko właśnie wzw zostało i rozpocząć nimenrix (planuję koło 8 miesiąca)

Wysłany: 1 października 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no właśnie z tym glutenem też czytałam.

U nas kupy przez warzywa też się zmieniły ale Nina coś ma problem żeby się wyprozniac. Dzisiaj dałam ociupinke syropu i poszło. Ale dużo i gęste, jak nie jej. Dzisiaj dam jabłko, może jej się to jakoś wyreguluje.
    A co to znaczy dorosłe? Kolor czy konsystencja?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula no właśnie z tym glutenem też czytałam.

U nas kupy przez warzywa też się zmieniły ale Nina coś ma problem żeby się wyprozniac. Dzisiaj dałam ociupinke syropu i poszło. Ale dużo i gęste, jak nie jej. Dzisiaj dam jabłko, może jej się to jakoś wyreguluje.
    A co to znaczy dorosłe? Kolor czy konsystencja?
    I kolor i konsystencja

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka powiedziała, że laktuloza jest średnia, bo tylko daje poślizg. Zapisała nam coś w książeczce, co od 6 miesiąca się podaje, nam pozwoliła już za tydzień wprowadzić. W domu będę to zerknę, co to zapisała.
    Bexsero weszło z wielkim płaczem, ale dość szybko się Kaz uspokoił. Nie mierzyla go, ale waży 9420. I weź to noś!

MamaAga85, Sansivieria, Bubek, martusiawp, Lolka30, Misiabella, Daffi lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 1 października 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie ze to wyjście doraźne ale zależało mi żeby się wyczyscila. Ale będę wdzięczna za nazwę środka. Ja u lekarza będę za ok 3 tygodnie dopiero. A też macie takie problemy?

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiem właśnie ze to wyjście doraźne ale zależało mi żeby się wyczyscila. Ale będę wdzięczna za nazwę środka. Ja u lekarza będę za ok 3 tygodnie dopiero. A też macie takie problemy?
    Tak, kupa co 2-3 dni i czasem z płaczem, bo twarda. Laktuloze daje codziennie. Ten środek to dicopeg junior.

Paula 90, malutka_mycha, Mama019 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 1 października 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długo macie to stosować? Po jakimś czasie przerwać żeby zobaczyć czy nadal jest potrzebne?
    Pomimo stosowania syropu nadal są problemy? To faktycznie kiepsko

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 19 i Kiwona ale duzi juz chłopcy😱😱😱😱szok😱😱😱😱😱jeden goni drugiego😉😉😉😉😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    My po bilansie.
    Kryst 9015kg
    Wszystko gra.

Brawo Krystyna! ♥️♥️♥️

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Okazało się, że dmuchamy na lodowate. Igs w pełni zdrowy, nawet kataru nie miał u lekarza.

Z tym glutenem to jest tak, że nie ma znaczenia kiedy podamy, jeśli ma być nietolerancja to będzie i minie około 1 roku życia (część dzieci tak ma i oprócz wyeliminowania glutenu nic się nie robi).
    Chyba, że to jest celiakia (bardzo rzadko występuje - około 5% społeczeństwa) to wtedy nie minie.

Najczęściej u takich maluchów objawem są bardzo czerwone policzki po zjedzeniu (a nawet w trakcie jedzenia) glutenu.

Kupiłam sobie piękny karmnik :D
    Pojechałam sama i Pani w sklepie zapytała dla kogo i jak powiedziałam, że dla mnie to mi powiedziała, że nie wyglądam jakbym urodziła dziecko :D Milusio :)

Ignacy robi "dorosłe" kupy i się zastanawiam czy tak może być. Jak myślicie? Dalej powinien robić "musztardki"?

Ja już dziś widziałam marchewkę w kupie 😀 aż strach zaglądać teraz, co Paula? 😀
    Super, że Igs zdrów jak rybka!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3957 3958 3959 3960 3961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ