X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka dostała kataru, co polecacie? Mam aromactiv imasc majerankowa.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Odciągać katarkiem maks 2 razy dziennie,kropić woda morską i raz na jakiś czas nasivin baby. U nas pomaga

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak długo się utrzymuje?

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, Kaz miał katar 1,5 tygodnia. Odciagalam 2 razy dziennie, czasem 3,uorzednio psikajac woda morska. Na noc aromactiv i nasivin, bo nie mógł spać. W ciągu dnia maść majerankowa, trzeba nią smarować dziurki w nosku, pomaga. Sama na sobie ja też stosowałam. W ulotce jest niby od 1 r. ż., ale ja stosowałam, przy starszaku też.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodatkowo przez ten okres katarowy, podawalam juwit Multi i juwit c.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A jak chcecie zrobić żeby dzieci jadly rzadziej ale więcej? Też chętnie bym do czegoś takiego doprowadzila
    Wg mnie to niemozliwe. Ja nie bede katowac dziecka to jeszcze nie wiek i czas zeby panikowac. Jak bedziemy szli na wzw to znow bedzie mial Fifi robiona morfologie więc zobaczymy jak jego hemoglobina.

malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    My sie od razu inhalujemy. Teraz dostalismy od lekarki do inhalacji nieco inna sól nazywa sie Marimer, odciagamy glutki po inahalcjach, nasivin baby max 3 dni i cebion. Bratowa uzywa aromactiv plasterkow i byla zadowolona nam sie nie zdarzyło. Mozna jeszcze masc majerankowa pod nos. Osobiście do Julki uzywalam tez kropli olbas zamaist aromactiv

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju udało mi się nadrobić, ogarn8am chrzciny, jeździmy w te i nazad masakra jakaś.

Nie załapałam się na zdjęcia Espoir, ale gratuluję sukcesów. Mój odbitek stoi A ja sobie tylko obiecuje że do niego wrócę.

Misiabella mocno wierzę że ta cholestaza minie do roku. Trzymam za to kciuki.❤❤❤

Chce być mamą dobrze że skończyło się tylko na strachu.

Kiwona z twoim mężem tak samo, dobrze że on cały. Auto się wyklepie.

Bubek najnowsze zalecenia są takie żeby nie opozniac wprowadzania glutenu. My już jesteśmy po kaszce mannej.

Chce być mamą i Bubek ja polecam doidy Filip od razu polubił chodź dziś dałam mu wodę z bboxa i to jest kolejny hit!!! Plakal jak mu zabrałam z ręki 🙉.

My byliśmy wczoraj na 5w1 i pneumokokach. Filip waży 7900. Rozszerzanie idzie nam fajnie. Rano daje kaszke na 90ml MM i po południu jakieś warzywo lub owoc choć owoce mu nie smakują. Dziś pierwszy raz dostał brzoskwinie ze słoiczka to zjadł kilka łyżek A tak to jabłko i gruszka gotowane były ble.

Filip jeszcze nie miał nigdy kataru, od paru dni nauczył się udawać kaszel i to to strasznie bawi 🤣. Zobaczymy jak długo uda nam się unikać infekcji.

Jeśli chodzi o MM to zjada 4-5 posiłków na 150-180 wody. Także chyba optymalnie. Jesteśmy ciągle na 50 centylu także przybiera w stałym tempie.

Kiwona, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Te owoce do kaszki to w jakiej formie dodajesz?
    Ze słoiczka😉

Sansivieria lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Jeju udało mi się nadrobić, ogarn8am chrzciny, jeździmy w te i nazad masakra jakaś.

Nie załapałam się na zdjęcia Espoir, ale gratuluję sukcesów. Mój odbitek stoi A ja sobie tylko obiecuje że do niego wrócę.

Misiabella mocno wierzę że ta cholestaza minie do roku. Trzymam za to kciuki.❤❤❤

Chce być mamą dobrze że skończyło się tylko na strachu.

Kiwona z twoim mężem tak samo, dobrze że on cały. Auto się wyklepie.

Bubek najnowsze zalecenia są takie żeby nie opozniac wprowadzania glutenu. My już jesteśmy po kaszce mannej.

Chce być mamą i Bubek ja polecam doidy Filip od razu polubił chodź dziś dałam mu wodę z bboxa i to jest kolejny hit!!! Plakal jak mu zabrałam z ręki 🙉.

My byliśmy wczoraj na 5w1 i pneumokokach. Filip waży 7900. Rozszerzanie idzie nam fajnie. Rano daje kaszke na 90ml MM i po południu jakieś warzywo lub owoc choć owoce mu nie smakują. Dziś pierwszy raz dostał brzoskwinie ze słoiczka to zjadł kilka łyżek A tak to jabłko i gruszka gotowane były ble.

Filip jeszcze nie miał nigdy kataru, od paru dni nauczył się udawać kaszel i to to strasznie bawi 🤣. Zobaczymy jak długo uda nam się unikać infekcji.

Jeśli chodzi o MM to zjada 4-5 posiłków na 150-180 wody. Także chyba optymalnie. Jesteśmy ciągle na 50 centylu także przybiera w stałym tempie.
    Co ile mniej wiecej Filipek zjada mleko?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Filipek lolki zjada tak jak powinien. 5 posiłków ze 150-180 ml wody.
    Nie wiem jak tego dokonac ale z drugiej str jedza dzieci wg swoich potrzeb. Kazde jest inne.. Tak jak roznie sie zaczely obkrecac, w roznym tempie usiada, beda raczkowac czy chodzić tak i z jedzeniem u każdego inaczej. Na poczatku dalam sie zmartwic lekarce ale teraz wiem ze niepotrzebnie. Fiffi nie da sobie krzywdy zrobić
    . Ani nie dopusci do glodowki ani do przekarmienia.. Musze zaufać jemu i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 22:45

malutka_mycha, Kiwona, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jak on się dobrze czuje, nie ma problemów z brzuszkiem czy kupą to nie ma co się przejmować. Dzieci są różne, nie wszyscy muszą jeść tak samo.

MamaAga co 4-4,5h. W zależności czy prześpi całą noc czy się budzi koło 4-5 wychodzi nam 4 albo 5 karmien. Ostatni raz je 20-21.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 ja właśnie kupiłam doidy po zobaczeniu filmiku na fb jak Filip pije

..i już googluje bboxa😜

Lolka30 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - u nas katar jest od wtorku i trwa.
    Z nasivinem trzeba uważać, nie stosować dłużej niż 3-5 dni.
    Ja byłam uzależniona do xylometazoliny i odwyk jest straszny (na serio straszny straszny). Dzieci uzależniają się jeszcze szybciej.
    Tutaj artykuł o tym składniki, ja znalazłam go już po "odwyku" i nigdy nie użyje już tych kropli bo o powrót uzależnienia nie trudno.
    https://pantabletka.pl/uzaleznienie-kropli-nosa/

PS. Ja mój odwyk robiłam z lekarzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 08:30

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mycha - u nas katar jest od wtorku i trwa.
    Z nasivinem trzeba uważać, nie stosować dłużej niż 3-5 dni.
    Ja byłam uzależniona do xylometazoliny i odwyk jest straszny (na serio straszny straszny). Dzieci uzależniają się jeszcze szybciej.
    Tutaj artykuł o tym składniki, ja znalazłam go już po "odwyku" i nigdy nie użyje już tych kropli bo o powrót uzależnienia nie trudno.
    https://pantabletka.pl/uzaleznienie-kropli-nosa/

PS. Ja mój odwyk robiłam z lekarzem
    Mój teść jest uzależniony. Kupuje krople do nosa hurtowo. Ciągle smarka i ciągle psika nos. Nie da sobie powiedzieć, że to bez sensu...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Daffi jak on się dobrze czuje, nie ma problemów z brzuszkiem czy kupą to nie ma co się przejmować. Dzieci są różne, nie wszyscy muszą jeść tak samo.

MamaAga co 4-4,5h. W zależności czy prześpi całą noc czy się budzi koło 4-5 wychodzi nam 4 albo 5 karmien. Ostatni raz je 20-21.
    Tak wiem tylko u nas hemoglobina byla na granicy i chodzilo o to by ja posilkami juz podnosic i nie suplementowac ale jak nie ma opcji to po pierwsze najwyzej w ruch pojadą suplementy to nie tragedia, a pozniej bedziemy rozszerzac diete. Odżywiony to on jest.. Tydzien temu wazyl 8300 i wczoraj 8460. W tydzien przybral 160g wg mnie mega duzo.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mój teść jest uzależniony. Kupuje krople do nosa hurtowo. Ciągle smarka i ciągle psika nos. Nie da sobie powiedzieć, że to bez sensu...
    Ja też nie wierzyłam. Ale w końcu przeczytałam ulotkę xylorinu.
    Ja musiałam mieć go wszędzie. Przy łóżku, w torebce, dwa opakowania w pracy.
    Teraz dopiero widzę jaka to masakra była

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dostało kabanosa od męża tak dla zabawy. A on go nie chce oddać.
    Chyba muszę mu mięcho przygotować 😂

martusiawp lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly je po 120 ml przecietnie, a jak zje 160 - co zdarza mu sie bardzo rzadko to nie bardzo mu sluzy, bo ulewa, a nawet boli go brzuszek. Wczoraj wlasnie trzasnal 160 i kilka razy po 140-130 i wyszlo na to ze zjadl w dzien litr mleka, po raz pierwszy. Je co 3 godziny, ale w nocy rowniez, sam sie budzi i chce, pewnie dlatego ze w dzien zjada te mniejsze porcje. No i wczoraj w nocy rozbolal go brzuszek, juz nie chcial pic mleka, ale sie budzil i plakal. Dla niego optymalne jest 850 ml zjadane po 100-120 ml iwtedy funkcjonuje najlepiej. A to niby za malo na wage 8200, ile obecnie wazy. Ja jeszcze nie rozszerzalam mu diety, bo nie widze jego gotowosci, za 2 tygodnie dopiero zamierzam.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje że moje dziecko dziś ciągnie cycka co chwilę ale za to spać nie chce. W końcu usnął na cycku. Jak próbowałam go uśpić na rękach to kręcił taką aferę jakbym mu krzywdę robiła.

Matce to nigdy nie dogodzisz.
    Dopiero pisałam że ciagle wisi na cycku, potem że za mało je; na początku mało zawału nie dostałam jak spał trzy godziny a teraz bym nerkę oddała za trzygodzinne drzemki; przesypiał cała noc to go budziłam a teraz to on budzi mnie.

Zamiast się cieszyć to ja ciągle dziury w całym szukam.

‹‹ 3969 3970 3971 3972 3973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ