Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:A ja melduje że moje dziecko dziś ciągnie cycka co chwilę ale za to spać nie chce. W końcu usnął na cycku. Jak próbowałam go uśpić na rękach to kręcił taką aferę jakbym mu krzywdę robiła.
Matce to nigdy nie dogodzisz.
Dopiero pisałam że ciagle wisi na cycku, potem że za mało je; na początku mało zawału nie dostałam jak spał trzy godziny a teraz bym nerkę oddała za trzygodzinne drzemki; przesypiał cała noc to go budziłam a teraz to on budzi mnie.
Zamiast się cieszyć to ja ciągle dziury w całym szukam.
z ciągnięciem cycka to uważaj...mój jak dziś zacisnął dziąsła i pociągnął to myślałam, że z bólu zejdę... jeszcze się bezczelnie patrzył jak zareagujeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 16:15
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:z ciągnięciem cycka to uważaj...mój jak dziś zacisnął dziąsła i pociągnął to myślałam, że z bólu zejdę... jeszcze się bezczelnie patrzył jak zareaguje
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Ja zrobilam duze zamowienie kaszek i owsianek Holle. Bylismy tez w sklepie i pokazalam mezowi sklad kaszek Bobovita i Nestle do porownania no i ten mnie spytal czemu nie kupic poprostu maki jaglanej, owsianej, orkiszowej itp w sklepie ze zdrowa zywnoscia i nie gotowac kaszek samemu skoro kaszki Holle maja taki wlasnie sklad...?hmmm...? Wyjdzie to samo a podejrzewam, ze sporo taniej.
Myslicie, ze moge tak robic? Ma to jakies znaczenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:40
-
U nas dziś weszły 2 łyżeczki ziemniaka z odrobiną masła. W smaku to to było żadne, ale konsystencja typowa papka więc Kasia lepiej przyjmowała niż marchewkę zgnieciona widelcem. Słoiczki mają idealną konsystencję ale na tym etapie to bym większość zmarnowała, więc jeszcze będziemy gotować te mikro porcje. Widzę że to potrwa u nas....
-
Tunia76 wrote:Nam odpukać zdrówko dopisuje.
Mam nadzieję, że uda się w czwartek zaszczepić pierwszą dawkę pneumokokow.
Boję się tego szczepienia bardziej niż np. 5w1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:04
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
U nas z jedzeniem sęk jest taki ze jak plynne wrecz jak woda to wypije ale jak juz trzeba mielic to nie bardzo. Jadl juz chrupka kukurydzianego az sie trzasl jak go jadł i z wielkim apetytem ale jak zrobila mu sie grudka i przykleila do podniebienia to juz sie wkurzal i wlasnie trzepal i kwasil.
-
chce_byc_mama wrote:Ja zrobilam duze zamowienie kaszek i owsianek Holle. Bylismy tez w sklepie i pokazalam mezowi sklad kaszek Bobovita i Nestle do porownania no i ten mnie spytal czemu nie kupic poprostu maki jaglanej, owsianej, orkiszowej itp w sklepie ze zdrowa zywnoscia i nie gotowac kaszek samemu skoro kaszki Holle maja taki wlasnie sklad...?hmmm...? Wyjdzie to samo a podejrzewam, ze sporo taniej.
Myslicie, ze moge tak robic? Ma to jakies znaczenie?wyjdzie na pewno taniej.
Julciowi ładnie idzie jedzenie. Otwiera paszczu, nie wypluwa, czasem się skrzywi, ale jest dobrze. Zaczął od dyni, ziemniak dzisiaj była cukinia. -
wydalam wczoraj cale 5 zl na dynie z hippa ...i co? wczoraj weszla 1 lyzka z czego pol zostalo wyplute....dzis przelalam reszte do butelki do kaszek... ( kaszeke lubi) wiec sie caly trzasl jak widzial butelke...ch...j ze pomaranczowa byla nie biala
no i zaraz zalapal... pierwszego lyka polknal....i jak poczul co pije to wywalil butelke na drugi koniec pokoju...i pozamiatane....5 zl w dupie....
przyszly mi dzis kaszki z holle.....robi ktoras na wodzie? jest to jadalne? czy powinnam sie raczej w mleko zaopatrzyc?Sansivieria, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:z ciągnięciem cycka to uważaj...mój jak dziś zacisnął dziąsła i pociągnął to myślałam, że z bólu zejdę... jeszcze się bezczelnie patrzył jak zareaguje
:D:D Pare razy mu się kiedyś zdarzyło, po czym się do mnie szczerzył
A teraz tylko cyca ciągnie w nocy na śpiocha.
I zastanawiam się, co będzie jak dosypie mu kaszki do mleka na noc - czy się będzie budzić - z jednej strony fajnie, bo pośpie, z drugiej już się skończy karmienie piersią. Jak mówiła Paula - no nie dogodzisz...Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
stresant ja co prawda nie holle ale hipp albo alnutra na wodzie ale Mały wcinał ze smakiem,teraz oczywiście lepiej wchodzą bo z owockiem zjada😉
dziś cały dzień zrzędził i marudził i nie wiem czy to jakiś słabszy dzień czy co...ale mam ochotę po prostu poleżeć w ciszy po całym dniu...
stresant lubi tę wiadomość
-
Tysia89 wrote:A nie jest tak, że te Holle czy Bobovita wystarczy zalać ciepłą wodą, a te zwykłe gotować ? Ja znając ojca Julcia to będę właśnie gotować zwykłą - nie dziecięcą kaszke
wyjdzie na pewno taniej.
Julciowi ładnie idzie jedzenie. Otwiera paszczu, nie wypluwa, czasem się skrzywi, ale jest dobrze. Zaczął od dyni, ziemniak dzisiaj była cukinia.
Hmmm no ale jeżeli przykładowy skład to „pełnoziarnista mąka jaglana 100%, tiamina” to jak kupie te mąkę jaglana to powinno być to samo... Zastanawiam się, czy jest sens przepłacać za coś tylko dlatego, ze jest w pudełku z napisem „...dla dzieci”
-
nick nieaktualnychce_byc_mama wrote:Hmmm no ale jeżeli przykładowy skład to „pełnoziarnista mąka jaglana 100%, tiamina” to jak kupie te mąkę jaglana to powinno być to samo... Zastanawiam się, czy jest sens przepłacać za coś tylko dlatego, ze jest w pudełku z napisem „...dla dzieci”
Za pół kilo dobrej mąki wyjdzie mniej niż 10 zł. -
chce_byc_mama wrote:Sansiviera, a probowalas marchewke przetrzec przez sitko? Na blender to za mała ilość, ale przez sitko konsystencja tez fajna
dokładnie! ja pierwszy raz zblendowałam ale kiepsko poszło... potem zaczełam jeszcze przez siteczko przecierać i teraz mam pewność , że jest papkaSansivieria lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Tysia89 wrote:A nie jest tak, że te Holle czy Bobovita wystarczy zalać ciepłą wodą, a te zwykłe gotować ? Ja znając ojca Julcia to będę właśnie gotować zwykłą - nie dziecięcą kaszke
wyjdzie na pewno taniej.
Julciowi ładnie idzie jedzenie. Otwiera paszczu, nie wypluwa, czasem się skrzywi, ale jest dobrze. Zaczął od dyni, ziemniak dzisiaj była cukinia.
a te zwykłe to po prostu na wodzie gotujecie? bo na mm się da? krowiego na razie nie możnaFasolka77