WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej cyckowe szaleństwo.
    Mam tyle pokarmu, że nawet małej dzisiaj nie dałam warzywka.
    Jutro zrobię odrobinę kaszy manny.

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam odpukać zdrówko dopisuje.
    Mam nadzieję, że uda się w czwartek zaszczepić pierwszą dawkę pneumokokow.
    Boję się tego szczepienia bardziej niż np. 5w1.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sprawie katarkow to nie mam żadnego doswiadczenia.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A ja melduje że moje dziecko dziś ciągnie cycka co chwilę ale za to spać nie chce. W końcu usnął na cycku. Jak próbowałam go uśpić na rękach to kręcił taką aferę jakbym mu krzywdę robiła.

Matce to nigdy nie dogodzisz.
    Dopiero pisałam że ciagle wisi na cycku, potem że za mało je; na początku mało zawału nie dostałam jak spał trzy godziny a teraz bym nerkę oddała za trzygodzinne drzemki; przesypiał cała noc to go budziłam a teraz to on budzi mnie.

Zamiast się cieszyć to ja ciągle dziury w całym szukam.

z ciągnięciem cycka to uważaj...mój jak dziś zacisnął dziąsła i pociągnął to myślałam, że z bólu zejdę... jeszcze się bezczelnie patrzył jak zareaguje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 16:15

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam jak chorobą tak zbiera gęsie sadło 😄 głupie ale moim bratanicom pomagało. Na plecach wmasować i brzuszku ,😃

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    z ciągnięciem cycka to uważaj...mój jak dziś zacisnął dziąsła i pociągnął to myślałam, że z bólu zejdę... jeszcze się bezczelnie patrzył jak zareaguje
    Fasola poczekaj na zęby 😁 kurwy w myślą lecą 😃 a wczoraj w nocy jak pomylila smoczka którym się bawi już z cyckiem to się popłakałam 😁

Fasolka77 lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam duze zamowienie kaszek i owsianek Holle. Bylismy tez w sklepie i pokazalam mezowi sklad kaszek Bobovita i Nestle do porownania no i ten mnie spytal czemu nie kupic poprostu maki jaglanej, owsianej, orkiszowej itp w sklepie ze zdrowa zywnoscia i nie gotowac kaszek samemu skoro kaszki Holle maja taki wlasnie sklad...?hmmm...? Wyjdzie to samo a podejrzewam, ze sporo taniej.

Myslicie, ze moge tak robic? Ma to jakies znaczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:40

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś weszły 2 łyżeczki ziemniaka z odrobiną masła. W smaku to to było żadne, ale konsystencja typowa papka więc Kasia lepiej przyjmowała niż marchewkę zgnieciona widelcem. Słoiczki mają idealną konsystencję ale na tym etapie to bym większość zmarnowała, więc jeszcze będziemy gotować te mikro porcje. Widzę że to potrwa u nas....

age.png
    age.png

Wysłany: 5 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera, a probowalas marchewke przetrzec przez sitko? Na blender to za mała ilość, ale przez sitko konsystencja tez fajna

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Nam odpukać zdrówko dopisuje.
    Mam nadzieję, że uda się w czwartek zaszczepić pierwszą dawkę pneumokokow.
    Boję się tego szczepienia bardziej niż np. 5w1.
    My mamy obie dawki za soba i nie było po nich nic. Zreszta filip po żadnej nie mial ani gulki w miejscu uklucia ani goraczki. Ale potrafił jeden dzien poplakiwac i troszkę marudzic.byl bardziej wymagający. W piatek mial trzecią dawke 5w1 i nie odczuwam skutkow narazie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:04

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z jedzeniem sęk jest taki ze jak plynne wrecz jak woda to wypije ale jak juz trzeba mielic to nie bardzo. Jadl juz chrupka kukurydzianego az sie trzasl jak go jadł i z wielkim apetytem ale jak zrobila mu sie grudka i przykleila do podniebienia to juz sie wkurzal i wlasnie trzepal i kwasil.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja zrobilam duze zamowienie kaszek i owsianek Holle. Bylismy tez w sklepie i pokazalam mezowi sklad kaszek Bobovita i Nestle do porownania no i ten mnie spytal czemu nie kupic poprostu maki jaglanej, owsianej, orkiszowej itp w sklepie ze zdrowa zywnoscia i nie gotowac kaszek samemu skoro kaszki Holle maja taki wlasnie sklad...?hmmm...? Wyjdzie to samo a podejrzewam, ze sporo taniej.

Myslicie, ze moge tak robic? Ma to jakies znaczenie?
    A nie jest tak, że te Holle czy Bobovita wystarczy zalać ciepłą wodą, a te zwykłe gotować ? Ja znając ojca Julcia to będę właśnie gotować zwykłą - nie dziecięcą kaszke ;) wyjdzie na pewno taniej.
    Julciowi ładnie idzie jedzenie. Otwiera paszczu, nie wypluwa, czasem się skrzywi, ale jest dobrze. Zaczął od dyni, ziemniak dzisiaj była cukinia.

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydalam wczoraj cale 5 zl na dynie z hippa ...i co? wczoraj weszla 1 lyzka z czego pol zostalo wyplute....dzis przelalam reszte do butelki do kaszek... ( kaszeke lubi) wiec sie caly trzasl jak widzial butelke...ch...j ze pomaranczowa byla nie biala :) no i zaraz zalapal... pierwszego lyka polknal....i jak poczul co pije to wywalil butelke na drugi koniec pokoju...i pozamiatane....5 zl w dupie....

przyszly mi dzis kaszki z holle.....robi ktoras na wodzie? jest to jadalne? czy powinnam sie raczej w mleko zaopatrzyc?

Sansivieria, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ile ja bym dała za ten ból :D:D:D Pare razy mu się kiedyś zdarzyło, po czym się do mnie szczerzył :D A teraz tylko cyca ciągnie w nocy na śpiocha.
    I zastanawiam się, co będzie jak dosypie mu kaszki do mleka na noc - czy się będzie budzić - z jednej strony fajnie, bo pośpie, z drugiej już się skończy karmienie piersią. Jak mówiła Paula - no nie dogodzisz...

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant ja co prawda nie holle ale hipp albo alnutra na wodzie ale Mały wcinał ze smakiem,teraz oczywiście lepiej wchodzą bo z owockiem zjada😉

dziś cały dzień zrzędził i marudził i nie wiem czy to jakiś słabszy dzień czy co...ale mam ochotę po prostu poleżeć w ciszy po całym dniu...

stresant lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant lubię za fajny opis, zwłaszcza tego rzutu, co do gardzenia wyszukanym daniem to coz, wybredne podniebienie...
    Chce być mama, dzięki za to sitko, zapomniałam!
    Jest po 22 a moja już raz się budziła na jedzenie...ech...

age.png
    age.png

Wysłany: 5 października 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    A nie jest tak, że te Holle czy Bobovita wystarczy zalać ciepłą wodą, a te zwykłe gotować ? Ja znając ojca Julcia to będę właśnie gotować zwykłą - nie dziecięcą kaszke ;) wyjdzie na pewno taniej.
    Julciowi ładnie idzie jedzenie. Otwiera paszczu, nie wypluwa, czasem się skrzywi, ale jest dobrze. Zaczął od dyni, ziemniak dzisiaj była cukinia.

Hmmm no ale jeżeli przykładowy skład to „pełnoziarnista mąka jaglana 100%, tiamina” to jak kupie te mąkę jaglana to powinno być to samo... Zastanawiam się, czy jest sens przepłacać za coś tylko dlatego, ze jest w pudełku z napisem „...dla dzieci”

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Hmmm no ale jeżeli przykładowy skład to „pełnoziarnista mąka jaglana 100%, tiamina” to jak kupie te mąkę jaglana to powinno być to samo... Zastanawiam się, czy jest sens przepłacać za coś tylko dlatego, ze jest w pudełku z napisem „...dla dzieci”
    też o tym myślałam ale nie wiem jak jest z dodawaniem witamin i ich dostępnością dla zwykłego śmiertelnika. Jak wtedy wygląda suplementacja dla dziecka? Jak odmierzyć odpowiednią ilość?
    Za pół kilo dobrej mąki wyjdzie mniej niż 10 zł.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Sansiviera, a probowalas marchewke przetrzec przez sitko? Na blender to za mała ilość, ale przez sitko konsystencja tez fajna

dokładnie! ja pierwszy raz zblendowałam ale kiepsko poszło... potem zaczełam jeszcze przez siteczko przecierać i teraz mam pewność , że jest papka

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:

a te zwykłe to po prostu na wodzie gotujecie? bo na mm się da? krowiego na razie nie można

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3970 3971 3972 3973 3974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ