Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Nina też owoców nie chce, ale na szczęście warzywa raczej zjada. A inny owoc próbowałaś?
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:U nas brzoskwinia posmakowała. Dawałam dwa razy. Jak była bardzo miękka to w kawałkach a jak twardsza to zblendowałam na mus i zajadała z przyjemnością. Polecam spróbować.
a nie chce mi się już iść po druga więc dziś owoca nie będzie
-
Tunia76 wrote:A ja mam nawał pokarmu. Cyce jak donice.
Wiki się krztusi.To może przestymulowałaś laktatorem. To się niestety zdarza.
Jeśli tak to odciągaj tylko do uczucia ulgi a nie do końca bo będziesz miała potem za dużo tego mleka.
-
Daffi wrote:My po szczepieniu. Filip w tydzien machnal 160g i wazy 8460g. Mamy rozszerzac diete bo stanowczo za malo mleka i za często je. Chodzi o to ze jedzac po 120ml je potem co 2 godz a to podobno juz dla zoladka nie jest dobre bo powinien jesc wiecej i rzadziej.. Zoladek musi miec odpoczynek. Takze gotujemy dzis zupe marchewkowa i mamy zrobic rzadsza zeby mogl wypic z butelki skoro lyzeczki nie chce i nawet zmieszac z mlekiem.
Teraz 15.11 mamy wzw B i koniec. Lecimy wtedy z meningokokami.
My chyba musimy podobnie zrobić. Ja rozszerzam dietę Zosi ale na razie bardziej na zasadzie poznawania smaków. A ona sobie mleka podjada tak co 2-3h. A też mi się wydaje że powinna już zjeść więcej na raz i rzadziej.
Spróbuję w takim razie więcej jej dawać innych rzeczy zamiast cycka.
-
MamaAga85 wrote:Mamy katastrofe dziewczyny...
Mały za nic nie chce pić mleka...
nasz pediatra na urlopie 2 tyg a najbliższy 40km ho w mieście ewszystko zamkniętenprzez grype...
nie wiem co robić
-
Basiu Twoja potroi na pół roku, a moja mam nadzieję, że podwoi masę.
Szczepilyscie meningokoki, czyli z Zosia wszystko ok. Bo o ile pamietam, to meningokoki były pod znakiem zapytania.
Karmię jeszcze cycem ile dam rady.
Ale raczej nie wytrzymam tyle co z synem.
Cycki stare😉
Jak Zosia po szczepieniu? -
B_002 wrote:Nawał teraz?
To może przestymulowałaś laktatorem. To się niestety zdarza.
Jeśli tak to odciągaj tylko do uczucia ulgi a nie do końca bo będziesz miała potem za dużo tego mleka.
Odciagalam mało tylko 3xdziennie. -
Tunia76 wrote:Basiu Twoja potroi na pół roku, a moja mam nadzieję, że podwoi masę.
Szczepilyscie meningokoki, czyli z Zosia wszystko ok. Bo o ile pamietam, to meningokoki były pod znakiem zapytania.
Karmię jeszcze cycem ile dam rady.
Ale raczej nie wytrzymam tyle co z synem.
Cycki stare😉
Jak Zosia po szczepieniu?
Przeciwwskazań do szczepienia nie było. Na razie ok, Zosia trochę więcej śpi. Zobaczymy jak będzie później. Podaję jej Pedicetamol.
Odciągałaś 3x dziennie ale może za długo i organizm tak zareagował. Musisz z tym uważać, żeby Ci się zastój nie zrobił teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 14:35
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Mamy katastrofe dziewczyny...
nasz pediatra na urlopie 2 tyg a najbliższy 40km ho w mieście ewszystko zamkniętenprzez grype...
nie wiem co robić
Ale że w ogóle czy rzadko? Moje dziecko dzisiaj je mleko co ponad 5 godzin. Wczoraj co 4. I tak od dłuższego czasu. Na wieczór tylko jest częściej i nad ranem.
Zeszliśmy z 10 karmień na dobę do 5-6 już.
A moze katar ma albo gardło boli albo żeby idą albo zum? -
MamaAga85 wrote:Mamy katastrofe dziewczyny...
nie wiem co robić
Ale jak to!?? W ogóle? Moze ma afty? Albo dziaselka bolą ? 😟Fasolka77
-
Ostatecznie na śpiocha wypił 210ml a ostatni raz jadl o 9-60 ml mleka a wcześniej o 3 w nocy...
Tak,idą Mu zęby i tu pewnie jest przyczyna...Albo po prostu ma słabsze dni...Kaszke wcina jak należy no ale je bezmleczne z owocami😉
Dzięki za odzew Kochane❤❤❤
Zrobiłam maly zapas Pampers Pants bo za pół ceny(ale były ostatnie 2 op.) i jeszcze jak przestanie padać to chcę do Roska w wskoczyć bo też promka na pieluchy😉ale póki co leje i leje...
-
malutka_mycha wrote:A jak chcecie zrobić żeby dzieci jadly rzadziej ale więcej? Też chętnie bym do czegoś takiego doprowadzila