WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasola - tak, tabsy anty. Limetic. Je można przy kp. Mam jeszcze trzy opakowania. Ale może jeszcze wykorzystam.
    U nas nadal praktykowane wspolspanie. Mąż nie chce z nami spać 😬 Mówi że się boi że Młodego zgniecie a ja wiem że boi się że sam się nie wyspi. Jego mina jak mu mówię ile razy w nocy wstawaliśmy mówi wszystko.
    Łóżeczko u nas działa tylko jako stojak na przewijak 😂

Stresant - gratki ząbka 😚

Byłam odkupić zajebiste ciuszki od babeczki 15km ode mnie. Zapisuje ja sobie i będę do niej regularnie podjeżdżać 😍

Sobie muszę rajstopy kupić. Od biedy mam jeszcze pończochy w szufladzie 😅

Mój woli łóżko bo sofa niewygodna 😀😀

Ciuszki sobie kupiłaś czy Igsowi? Pochwal się! To jakie sklep ?

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kradne i włączam w swój słownik 😊
    Ja śpiewałam:
    "Jak pory roku i Waldiego" 🎼🎵🎵🎵

Mój znajomy kiedyś rozkminil, że Beata spiewala "jesteś Sir'em" tzn serem w sensie takim Panem 😅 a nie " sterem, białym żołnierzem" 😀

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Stresant super! Ja się doczekać nie mogę. Widać je ale przebić się nie chcą :D

Paula ja ostatnio też zainwestowałam w siebie i od razu humor mi się poprawił :) ileż można kupować do domu lub dla dziecka.

A ja jakoś o domku nigdy nie marzyłam, za dużo sprzątania jak dla mnie :) ale mam działkę 5 min drogi od mieszkania więc w sumie mam 2w1.

Ja też się chwale, powoli chudne z brzucha. 2 cm mniej :D

Mycha gratki!!
    A jak NInka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mój znajomy kiedyś rozkminil, że Beata spiewala "jesteś Sir'em" tzn serem w sensie takim Panem 😅 a nie " sterem, białym żołnierzem" 😀
    A ja myślałam, że tam jest "jesteś zerem..." i nijak nie miało to sensu dla mnie 🤣
    A "Uuu, jestem kawałkiem podłogi..." znacie? 🎶🎶🎶🎶🎶😎

Sansivieria, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant a jak to było z zabkiem? Wyszedł tak hop i już czy coś tam żeście przeczuwali że będzie?

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, jednak intuicja matki rzadko zawodzi. Byłam jeszcze raz u lekarza, tym razem naszego. Na oskrzelach nic nie słychać, furczenie jest tylko z noska. I zgodziła się że mną że niektórzy dają antybiotyki na wyrost. Więc na spokojnie ma sobie z tym katarkiem walczyć. Niestety dostała też biegunki, podobno jest to połączone. Więc będę gotować kleik ryżowy.

Kiwona, stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze poszlas....uhhh nie cierpie lekarzy konowalow

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No, jednak intuicja matki rzadko zawodzi. Byłam jeszcze raz u lekarza, tym razem naszego. Na oskrzelach nic nie słychać, furczenie jest tylko z noska. I zgodziła się że mną że niektórzy dają antybiotyki na wyrost. Więc na spokojnie ma sobie z tym katarkiem walczyć. Niestety dostała też biegunki, podobno jest to połączone. Więc będę gotować kleik ryżowy.
    Brawo Mycha!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Stressant a jak to było z zabkiem? Wyszedł tak hop i już czy coś tam żeście przeczuwali że będzie?

no trudno powiedziec, marudny to on jest caly czas ...ale nie wiadomo czy z zebow czy z natury :)
    w noc przed pojawieniem sie zeba 3 razy kupka i 2 godziny zabawy....ale zwalalam to na moja kapuste pekinska na obiad...a moze to bylo na zeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki dla Ignasia. Wydałam setki.
    Byliśmy po napoje na chrzciny, kupiłam jeszcze Ignacemu skarpetki i zabawkę.

A swoje rajstopy 120den i 60den za 9,99 obrocilam w rękach 5 razy zanim kupiłam 😂

Na chrzciny nic sobie innego nie kupuje. Nienawidzę ciuchów kupować.

Nie żebym szła w samych rajstopach (tudzież pończochach 😂). Ubieram ołówkowa spódnice, biała koszulkę do karmienia z h&m, marynarkę albo sweter i na czas do kościoła jakaś apaszkę założę żeby nie świecić tymi cyckami.
    No chyba że mi zacznie płakać to z boczku sobie usiądę i nakarmie

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee Paula a ja myślałam że dla siebie :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ciuszki dla Ignasia. Wydałam setki.
    Byliśmy po napoje na chrzciny, kupiłam jeszcze Ignacemu skarpetki i zabawkę.

A swoje rajstopy 120den i 60den za 9,99 obrocilam w rękach 5 razy zanim kupiłam 😂

Na chrzciny nic sobie innego nie kupuje. Nienawidzę ciuchów kupować.

Nie żebym szła w samych rajstopach (tudzież pończochach 😂). Ubieram ołówkowa spódnice, biała koszulkę do karmienia z h&m, marynarkę albo sweter i na czas do kościoła jakaś apaszkę założę żeby nie świecić tymi cyckami.
    No chyba że mi zacznie płakać to z boczku sobie usiądę i nakarmie

Ja karmiłam na zakrystii 😁😁😁

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    u nas będzie podwójna biba! 18-tka Bunia i moje przejście na emeryturę :)
    Widzisz, trafisz w sama pore z ta emerytura :) Bedziemy mogly wnuki naszym dzieciom popilnowac, pod warunkiem ze beda miec dzieci wczesniej ;) Ale ja juz sie chyba nie pisze na wnuki he he. Juz mi moje potomstwo daje popalic.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam projekt szeregowki, gdzie segmenty mialy po 80 m2 i dla mnie to jest spoko metraz, zadnej duzej chawiry miec bym nie chciala, bo sobie z 60 metrowym mieszkaniem nie radze he he. A w tym projekcie bylo 25 m2 na dole- miescil sie tam salon z kuchnia plus toaleta kilka dodatkowych metrow i malutki wiatrolap. Na gorze trzy nie duze pokoje i jedna duza lazienka. Oczywiscie ogrodek to jeden z najwazniejszych walorow. Cena tego domku jest rewelacyjna bo niecale 500 tys zl. Tylko mankament ze to bialoleka, czyli byloby daleko wszedzie w cholere. Budujac na wlasna reke, moznaby wybudowac segment wiecej i sprzedac, zeby troche koszty sie zwrocily, tylko z nadzorem budowy bylby problem, ktps musi miec czas, by jezdzic i patrzec budowlancom na rece.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Widzisz, trafisz w sama pore z ta emerytura :) Bedziemy mogly wnuki naszym dzieciom popilnowac, pod warunkiem ze beda miec dzieci wczesniej ;) Ale ja juz sie chyba nie pisze na wnuki he he. Juz mi moje potomstwo daje popalic.

Mam nadzieję że Bunio nie zaciąży przed 20-tka 😂😂😂

Misiabella, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o okres. Ja też tylko kp a dostałam dawno 😊plus jeszcze chyba hiperowulacja bo od okresu do okresu leje się że mnie jak niewiem i śluz taki o jakim marzyłam rok temu żeby zajsc 😁

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie owoce już wasze latorośle skosztowaly?

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ktoś pytał o okres. Ja też tylko kp a dostałam dawno 😊plus jeszcze chyba hiperowulacja bo od okresu do okresu leje się że mnie jak niewiem i śluz taki o jakim marzyłam rok temu żeby zajsc 😁
    O to to. Mam identyko. I jeszcze dokładnie wiem w jaki dzień owulacja bo nawala jajnik jak opętany.
    Rok temu za takie wyraźne wskazówki dałabym się pokroić.
    Mi nigdy nie wyszedł pozytywny test owulacyjny. A robiłam 60 dni pod rząd,czasem dwa razy dziennie. Jedyne co to czasem po temperaturze się udało poznać.
    A teraz pyk! Napieprza jak złe? To owu.
    Wpieprzam wiadro lodów? PMS

Ale jak dotąd tylko pierwszy okres bolał strasznie. A teraz nic :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jabłko, gruszka, śliwka świeża, śliwka suszona, borówki, banan.
    Teraz czaje się na mango, nektarynke, brzoskwinie i kiwi

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

u nas tylko jakblko bo zaczynalam najpierw od warzyw a jak po brokule ja wywalilo od gory do dolu to nic nie dawalam nowego narazie.

choc sie okazuje ze to nie musial byc brokul, mogla tak zareagowac na chorobe - jak typowy AZSowiec. Wszystko moze byc

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 3977 3978 3979 3980 3981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ