SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasola - tak, tabsy anty. Limetic. Je można przy kp. Mam jeszcze trzy opakowania. Ale może jeszcze wykorzystam.
    U nas nadal praktykowane wspolspanie. Mąż nie chce z nami spać 😬 Mówi że się boi że Młodego zgniecie a ja wiem że boi się że sam się nie wyspi. Jego mina jak mu mówię ile razy w nocy wstawaliśmy mówi wszystko.
    Łóżeczko u nas działa tylko jako stojak na przewijak 😂

Stresant - gratki ząbka 😚

Byłam odkupić zajebiste ciuszki od babeczki 15km ode mnie. Zapisuje ja sobie i będę do niej regularnie podjeżdżać 😍

Sobie muszę rajstopy kupić. Od biedy mam jeszcze pończochy w szufladzie 😅

Mój woli łóżko bo sofa niewygodna 😀😀

Ciuszki sobie kupiłaś czy Igsowi? Pochwal się! To jakie sklep ?

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kradne i włączam w swój słownik 😊
    Ja śpiewałam:
    "Jak pory roku i Waldiego" 🎼🎵🎵🎵

Mój znajomy kiedyś rozkminil, że Beata spiewala "jesteś Sir'em" tzn serem w sensie takim Panem 😅 a nie " sterem, białym żołnierzem" 😀

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Stresant super! Ja się doczekać nie mogę. Widać je ale przebić się nie chcą :D

Paula ja ostatnio też zainwestowałam w siebie i od razu humor mi się poprawił :) ileż można kupować do domu lub dla dziecka.

A ja jakoś o domku nigdy nie marzyłam, za dużo sprzątania jak dla mnie :) ale mam działkę 5 min drogi od mieszkania więc w sumie mam 2w1.

Ja też się chwale, powoli chudne z brzucha. 2 cm mniej :D

Mycha gratki!!
    A jak NInka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mój znajomy kiedyś rozkminil, że Beata spiewala "jesteś Sir'em" tzn serem w sensie takim Panem 😅 a nie " sterem, białym żołnierzem" 😀
    A ja myślałam, że tam jest "jesteś zerem..." i nijak nie miało to sensu dla mnie 🤣
    A "Uuu, jestem kawałkiem podłogi..." znacie? 🎶🎶🎶🎶🎶😎

Sansivieria, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant a jak to było z zabkiem? Wyszedł tak hop i już czy coś tam żeście przeczuwali że będzie?

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, jednak intuicja matki rzadko zawodzi. Byłam jeszcze raz u lekarza, tym razem naszego. Na oskrzelach nic nie słychać, furczenie jest tylko z noska. I zgodziła się że mną że niektórzy dają antybiotyki na wyrost. Więc na spokojnie ma sobie z tym katarkiem walczyć. Niestety dostała też biegunki, podobno jest to połączone. Więc będę gotować kleik ryżowy.

Kiwona, stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze poszlas....uhhh nie cierpie lekarzy konowalow

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No, jednak intuicja matki rzadko zawodzi. Byłam jeszcze raz u lekarza, tym razem naszego. Na oskrzelach nic nie słychać, furczenie jest tylko z noska. I zgodziła się że mną że niektórzy dają antybiotyki na wyrost. Więc na spokojnie ma sobie z tym katarkiem walczyć. Niestety dostała też biegunki, podobno jest to połączone. Więc będę gotować kleik ryżowy.
    Brawo Mycha!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Stressant a jak to było z zabkiem? Wyszedł tak hop i już czy coś tam żeście przeczuwali że będzie?

no trudno powiedziec, marudny to on jest caly czas ...ale nie wiadomo czy z zebow czy z natury :)
    w noc przed pojawieniem sie zeba 3 razy kupka i 2 godziny zabawy....ale zwalalam to na moja kapuste pekinska na obiad...a moze to bylo na zeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki dla Ignasia. Wydałam setki.
    Byliśmy po napoje na chrzciny, kupiłam jeszcze Ignacemu skarpetki i zabawkę.

A swoje rajstopy 120den i 60den za 9,99 obrocilam w rękach 5 razy zanim kupiłam 😂

Na chrzciny nic sobie innego nie kupuje. Nienawidzę ciuchów kupować.

Nie żebym szła w samych rajstopach (tudzież pończochach 😂). Ubieram ołówkowa spódnice, biała koszulkę do karmienia z h&m, marynarkę albo sweter i na czas do kościoła jakaś apaszkę założę żeby nie świecić tymi cyckami.
    No chyba że mi zacznie płakać to z boczku sobie usiądę i nakarmie

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee Paula a ja myślałam że dla siebie :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ciuszki dla Ignasia. Wydałam setki.
    Byliśmy po napoje na chrzciny, kupiłam jeszcze Ignacemu skarpetki i zabawkę.

A swoje rajstopy 120den i 60den za 9,99 obrocilam w rękach 5 razy zanim kupiłam 😂

Na chrzciny nic sobie innego nie kupuje. Nienawidzę ciuchów kupować.

Nie żebym szła w samych rajstopach (tudzież pończochach 😂). Ubieram ołówkowa spódnice, biała koszulkę do karmienia z h&m, marynarkę albo sweter i na czas do kościoła jakaś apaszkę założę żeby nie świecić tymi cyckami.
    No chyba że mi zacznie płakać to z boczku sobie usiądę i nakarmie

Ja karmiłam na zakrystii 😁😁😁

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    u nas będzie podwójna biba! 18-tka Bunia i moje przejście na emeryturę :)
    Widzisz, trafisz w sama pore z ta emerytura :) Bedziemy mogly wnuki naszym dzieciom popilnowac, pod warunkiem ze beda miec dzieci wczesniej ;) Ale ja juz sie chyba nie pisze na wnuki he he. Juz mi moje potomstwo daje popalic.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam projekt szeregowki, gdzie segmenty mialy po 80 m2 i dla mnie to jest spoko metraz, zadnej duzej chawiry miec bym nie chciala, bo sobie z 60 metrowym mieszkaniem nie radze he he. A w tym projekcie bylo 25 m2 na dole- miescil sie tam salon z kuchnia plus toaleta kilka dodatkowych metrow i malutki wiatrolap. Na gorze trzy nie duze pokoje i jedna duza lazienka. Oczywiscie ogrodek to jeden z najwazniejszych walorow. Cena tego domku jest rewelacyjna bo niecale 500 tys zl. Tylko mankament ze to bialoleka, czyli byloby daleko wszedzie w cholere. Budujac na wlasna reke, moznaby wybudowac segment wiecej i sprzedac, zeby troche koszty sie zwrocily, tylko z nadzorem budowy bylby problem, ktps musi miec czas, by jezdzic i patrzec budowlancom na rece.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Widzisz, trafisz w sama pore z ta emerytura :) Bedziemy mogly wnuki naszym dzieciom popilnowac, pod warunkiem ze beda miec dzieci wczesniej ;) Ale ja juz sie chyba nie pisze na wnuki he he. Juz mi moje potomstwo daje popalic.

Mam nadzieję że Bunio nie zaciąży przed 20-tka 😂😂😂

Misiabella, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o okres. Ja też tylko kp a dostałam dawno 😊plus jeszcze chyba hiperowulacja bo od okresu do okresu leje się że mnie jak niewiem i śluz taki o jakim marzyłam rok temu żeby zajsc 😁

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie owoce już wasze latorośle skosztowaly?

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ktoś pytał o okres. Ja też tylko kp a dostałam dawno 😊plus jeszcze chyba hiperowulacja bo od okresu do okresu leje się że mnie jak niewiem i śluz taki o jakim marzyłam rok temu żeby zajsc 😁
    O to to. Mam identyko. I jeszcze dokładnie wiem w jaki dzień owulacja bo nawala jajnik jak opętany.
    Rok temu za takie wyraźne wskazówki dałabym się pokroić.
    Mi nigdy nie wyszedł pozytywny test owulacyjny. A robiłam 60 dni pod rząd,czasem dwa razy dziennie. Jedyne co to czasem po temperaturze się udało poznać.
    A teraz pyk! Napieprza jak złe? To owu.
    Wpieprzam wiadro lodów? PMS

Ale jak dotąd tylko pierwszy okres bolał strasznie. A teraz nic :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jabłko, gruszka, śliwka świeża, śliwka suszona, borówki, banan.
    Teraz czaje się na mango, nektarynke, brzoskwinie i kiwi

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

u nas tylko jakblko bo zaczynalam najpierw od warzyw a jak po brokule ja wywalilo od gory do dolu to nic nie dawalam nowego narazie.

choc sie okazuje ze to nie musial byc brokul, mogla tak zareagowac na chorobe - jak typowy AZSowiec. Wszystko moze byc

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 3977 3978 3979 3980 3981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ