WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignas nie śpi od 2. Wierci się ciągle,kręci, czasem pomarudzi.
    A ja już tracę sily i pomysły. I cierpliwość.
    Niech on usnie bo zwariuję

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Usnął?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, nie opowiadaj glupstw. Moja mama mnie urodzila majac 40 lat, ma obecnie 82 prawie i doczekala moich dzieci, ktore sama urodzilam pozno i mam nadzieje ze doczeka jeszcze ich komunii chociaz. Chyba do jasnej ciasnej jeszcze pozyjesz druga 40stke? :) Ja tam mam taka nadzieje. I sobie mysle, ze przezylam dopiero polowe tego, co mam zamiar, wiec takastara nie jestem ;)

Kiwona, Tunia76, MamaAga85 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Współczuję. Pamiętam takie noce przy synu. Koszmar. Psychicznie mnie wykanczaly.
    Oby to tylko jedna noc.
    Mój miał takie 1,5 roku. Chwilami zalowalam, że go mam.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy Michalku przezylam smierc mozgu. Ta monotonia powtarzanych czynnosci, brak bodzcow idacych z zewnatrz, brak snu. Moge tylko powiedziec, ze mozg sie bedzie regenerowal ;) Ale nie do konca. Ja siedze juz ponad 5 lat w domu, w pracy wsrod ludzi bylam ostatnio w czerwcu 2014roku, potem w 2018 pracowalam przez pol roku w warunkach domowych, ale sie juz nie czuje jakbym zatracila siebie, lub byla szwankujacym robotem, ale inna wersja siebie ;) Mam dwie przyjaciolki w podobnej sytuacji, to znaczy jedna siedzi na chacie, jak ja, druga wraca do pracy po macierzynskim. Bardzo duzo mi daje jak sie spotykamy, bo mamy podobnasytuacje i zainteresowania. Razem mieszkalysmy w pokoju w akademiku. Ostatnio wymyslilysmy ze fajnie byloby kupic dzialke i postawic szeregowke czterosegmentowa, jeden segment bylby na sprzedaz, a reszta dla nas. Polaczylybysmy nasze ogrody i urzadzilybysmy wspolny plac zabaw dla dzieci. Zycie byloby prostsze, bo moglybysmy umowic sie na odbieranie dzieci z przedszkola,szkoly pilnowanie dzieciakow. One tez maja po dwoje dzieci w podobnym wieku. Dobrze, ze je mam, bo tak to nie wiem, jakbym dala rade tak zyc, w samotnosci powiedzialabym :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Usnął?
    Tak,przed 5. Ale ja już nie. Zaskakująco dobrze się czuje 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- ja mam taką koleżankę starsza o parę dobrych lat. Sąsiadka, mieszka nade mną i ma dwójkę dzieci - starszy 14 i córka roczek.
    Dużo mi daje spotkanie z nią i pogadanie. Często do siebie wpadamy na kasę, ona mi pilnuje Ignasia kiedy biegnę z psem w ulewę. I tak jakoś lżej wiedząc że jakby mnie szlag trafił to ona usłyszy płacz i zejdzie. Robimy sobie czasem nawzajem zakupy.

Marzę o domku i ogródku 😍

Misiabella lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka- ja dostałam 3 miesiące od porodu. Potem brałam pigułki przy których miałam krwawienie ciągle przez miesiąc. I od odstawienia miałam już dwa razy. Ale u mnie króciutkie cykle -22-24 dni

oooo to nie wiedziałam.. ja nadal nie mam... co to za tabsy miałaś? przy kp? czy to anty?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Bunio, nie dość, że poszedł spać o 23 bo była pełna petarda... to ok 4 też miał chęć na bajabongo... u nas chyba troszkę pomaga jak bierzemy go do siebie do łóżka i tata jakoś go pacyfikuje przytualaniem, trzymaniem za rączki etc....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Tunia, nie opowiadaj glupstw. Moja mama mnie urodzila majac 40 lat, ma obecnie 82 prawie i doczekala moich dzieci, ktore sama urodzilam pozno i mam nadzieje ze doczeka jeszcze ich komunii chociaz. Chyba do jasnej ciasnej jeszcze pozyjesz druga 40stke? :) Ja tam mam taka nadzieje. I sobie mysle, ze przezylam dopiero polowe tego, co mam zamiar, wiec takastara nie jestem ;)

u nas będzie podwójna biba! 18-tka Bunia i moje przejście na emeryturę :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja przy Michalku przezylam smierc mozgu. Ta monotonia powtarzanych czynnosci, brak bodzcow idacych z zewnatrz, brak snu. Moge tylko powiedziec, ze mozg sie bedzie regenerowal ;) Ale nie do konca. Ja siedze juz ponad 5 lat w domu, w pracy wsrod ludzi bylam ostatnio w czerwcu 2014roku, potem w 2018 pracowalam przez pol roku w warunkach domowych, ale sie juz nie czuje jakbym zatracila siebie, lub byla szwankujacym robotem, ale inna wersja siebie ;) Mam dwie przyjaciolki w podobnej sytuacji, to znaczy jedna siedzi na chacie, jak ja, druga wraca do pracy po macierzynskim. Bardzo duzo mi daje jak sie spotykamy, bo mamy podobnasytuacje i zainteresowania. Razem mieszkalysmy w pokoju w akademiku. Ostatnio wymyslilysmy ze fajnie byloby kupic dzialke i postawic szeregowke czterosegmentowa, jeden segment bylby na sprzedaz, a reszta dla nas. Polaczylybysmy nasze ogrody i urzadzilybysmy wspolny plac zabaw dla dzieci. Zycie byloby prostsze, bo moglybysmy umowic sie na odbieranie dzieci z przedszkola,szkoly pilnowanie dzieciakow. One tez maja po dwoje dzieci w podobnym wieku. Dobrze, ze je mam, bo tak to nie wiem, jakbym dala rade tak zyc, w samotnosci powiedzialabym :)

mnie się do pracy wracać nie chce... mogę siedzieć w domu... tylko z czego żyć? ja się już wypaliłam zawodowo.. moja aktualna praca mnie nie cieszyła, może jak znajdę inną to zapałam miłością...nie tęskno mi do dawnego życia bo tyle czekałam na tego małego Gałgana, że na razie marzę tylko o tym, żeby zaczął przesypiać całe noce :)
    Mam to o czym marzyłam <3

stresant, Paula 90, Sansivieria, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misia- ja mam taką koleżankę starsza o parę dobrych lat. Sąsiadka, mieszka nade mną i ma dwójkę dzieci - starszy 14 i córka roczek.
    Dużo mi daje spotkanie z nią i pogadanie. Często do siebie wpadamy na kasę, ona mi pilnuje Ignasia kiedy biegnę z psem w ulewę. I tak jakoś lżej wiedząc że jakby mnie szlag trafił to ona usłyszy płacz i zejdzie. Robimy sobie czasem nawzajem zakupy.

Marzę o domku i ogródku 😍

super sąsiadka!

ja marzyłam o dziecku i domku z ogródkiem właśnie! No to teraz czas na domek! :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane chwale sie :) mamy pierwszego zeba :) dolna prawa jedynka :)

Lili90, Kiwona, Fasolka77, malutka_mycha, Tunia76, Paula 90, Sansivieria, Bubek, Misiabella, Syska2202, MamaAga85 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    kochane chwale sie :) mamy pierwszego zeba :) dolna prawa jedynka :)

pilnuj, żeby sobie go Francik nie złamał na czerstwym powietrzu :)

stresant, Kiwona, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    pilnuj, żeby sobie go Francik nie złamał na czerstwym powietrzu :)
    dzisiaj juz nie takie czerstwe :):):) zaczelo wiac i ogolnie zimno jak w psiarni maz znow szyby w aucie rano drapal..a na Jaworowym bialo

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dzisiaj juz nie takie czerstwe :):):) zaczelo wiac i ogolnie zimno jak w psiarni maz znow szyby w aucie rano drapal..a na Jaworowym bialo
    Gdzie ta złota jesień? U nas też drapanko.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaz dzisiaj zaś płacz przed poranna drzemka, tym razem zasypial godzine, z czego płacz trwał 40 minut. Lepiej niż wczoraj 😅 myślałam, że się z jin położę na chwilkę, no ale pranie się już zrobiło, trzeba powiesić a najpierw poskładać wczorajsze... Życie, życie jest pomelo... 🎶🤣

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - tak, tabsy anty. Limetic. Je można przy kp. Mam jeszcze trzy opakowania. Ale może jeszcze wykorzystam.
    U nas nadal praktykowane wspolspanie. Mąż nie chce z nami spać 😬 Mówi że się boi że Młodego zgniecie a ja wiem że boi się że sam się nie wyspi. Jego mina jak mu mówię ile razy w nocy wstawaliśmy mówi wszystko.
    Łóżeczko u nas działa tylko jako stojak na przewijak 😂

Stresant - gratki ząbka 😚

Byłam odkupić zajebiste ciuszki od babeczki 15km ode mnie. Zapisuje ja sobie i będę do niej regularnie podjeżdżać 😍

Sobie muszę rajstopy kupić. Od biedy mam jeszcze pończochy w szufladzie 😅

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Życie, życie jest pomelo... 🎶🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kradne i włączam w swój słownik 😊
    Ja śpiewałam:
    "Jak pory roku i Waldiego" 🎼🎵🎵🎵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 10:13

Kiwona lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant super! Ja się doczekać nie mogę. Widać je ale przebić się nie chcą :D

Paula ja ostatnio też zainwestowałam w siebie i od razu humor mi się poprawił :) ileż można kupować do domu lub dla dziecka.

A ja jakoś o domku nigdy nie marzyłam, za dużo sprzątania jak dla mnie :) ale mam działkę 5 min drogi od mieszkania więc w sumie mam 2w1.

Ja też się chwale, powoli chudne z brzucha. 2 cm mniej :D

Fasolka77, Kiwona, Paula 90, Lili90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 3976 3977 3978 3979 3980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ