X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ten galganek ale Czosnek chyba jakiś zwietrzaly bo słabo pachnie. Więc spoko.
    kolor biało przezroczysty więc spoko ale właśnie dziwia mnie te etapy. Był rzadki, zgestnial a teraz znowu rzadki. I jakiś dziwny kaszel, raz na jakiś czas jakby coś odkrztusic chciała. No nic, trzymam się tego że wczoraj osluchowo było czysto

Jutro mamy ortopede, trzymajcie kciuki żeby z bioderkami było ok. Fajnie jakby chociaż jeden specjalista nam odszedł.

Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Misiabella mogę Cię prosić w wolnej chwili na stronę ?
    Tudzież innymi słowy o zaakceptowanie zaproszenia ?
    Tysia, dobrze, ze mi napisalas o tym zaproszeniu, bo przyznam ze rzadko patrze na wiadomosci, za mala ikonka na telefonie ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas katar daje popalić. Młody marudny na.maxa...ale nie dziwie Mu się bo sama nie cierpię kataru a co dopiero On...
    Mamy krople Otriven ale żadnego rezultatu po pierwszym zakropieniu...😕😕😕

A tak wogóle to moja mała córeczka staje się coraz to bardziej kobietą-dziś dostała pierwszą miesiączkę.
    Aż płakałam ze wzruszenia,że tak szybko mi dorosła...🥰🥰🥰

Kiwona lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Tysia, dobrze, ze mi napisalas o tym zaproszeniu, bo przyznam ze rzadko patrze na wiadomosci, za mala ikonka na telefonie ;)
    Już Cię zaspamowałam.

Powinnam spać, albo przynajmniej szykować się do snu, a tu w TV "opowieści podręcznej". Nie raz słyszałam o tym serialu i książce, więc może wkręce się i w książkę.

Misiabella lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png

Wysłany: 10 października 2019, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy krople rhino argent ale też specjalnej poprawy nie widzę. Po Nasivinie też nie

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez względu na to o której się położymy to pobudka o 5-6. Nie wyobrażam sobie nie spać o 23:40 😂
    Dzisiaj były dwa karmienia 🎉🎉🎉

Się matka wyspała a teraz pije kawę a dziecię śpi.

Jak tam chorowitki dzisiaj? Dużo psikajcie woda morską - nam to mega pomagało.
    Zawsze przed i po odciąganiu i w ciągu dnia raz na jakiś czas.

A nasivin dawałam zaraz po odciąganiu a przed spaniem. Oxylometazolin obkurcza błonę śluzową nosa i zmniejsza przekrwienie. Katar będzie leciał ale lepiej się oddycha bo jest jakby więcej miejsca w nosku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten woreczek Aliny można dosłownie od urodzenia. Trzeba tylko dostosować odległość woreczka od dziecka. Im mniejsze dziecko tym dalej. Dla niemowląt to będzie że 3 metry od łóżeczka. I tak żeby dziecko tego nie dotknęło bo czosnek może poparzyć dziecko, podrażnić i to bardzo.
    I najważniejsze - czosnek musi być zmiażdżony. Ząbki w całości nie dadzą efektu.

Mi to się niezmiennie z wampirami kojarzy 😂

Kiwona lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos wody morskiej... jak Wy to psikacie do noska? macie spray ? ja się boję psiknąć bo nie wiem czy trafie i na oczy pójdzie czy jak...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a propos wody morskiej... jak Wy to psikacie do noska? macie spray ? ja się boję psiknąć bo nie wiem czy trafie i na oczy pójdzie czy jak...
    Idzie nam często na oczy - nic się nie stanie. To naturalny płyn, nie drażni.
    Często jestem pewna że psikne w nos a Igs w ostatniej sekundzie się odwraca. Wycieram tylko i już. Ja od początku też go przyzwyczajam do chlapania na twarz. Jak podczas kąpieli mu woda poleci to obcieram ale nie robię afery. I on się nie boi jak mu do oczu poleci.
    U nas od początku marimer.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę zdrówka wszystkim chorowitkom. ❤️

My dzisiaj pierwsza dawka pneumokokow. Jestem przerażona.

Kiwona lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Idzie nam często na oczy - nic się nie stanie. To naturalny płyn, nie drażni.
    Często jestem pewna że psikne w nos a Igs w ostatniej sekundzie się odwraca. Wycieram tylko i już. Ja od początku też go przyzwyczajam do chlapania na twarz. Jak podczas kąpieli mu woda poleci to obcieram ale nie robię afery. I on się nie boi jak mu do oczu poleci.
    U nas od początku marimer.
    U mnie to samo. Marimer od poczatku, jak do oka psikne to przecieram tylko i już.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula i Kiwona za odzew! 😘

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka u nas tez sie zdarza ze mlody sie odwroci i czesc wyleci na oczka ale to tylko woda morska nic od tego sie nie stanie.
    U nas katarek tez trochę dokucza narazie nie idziemy do lekarza ale zobaczymy co to będzie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 10 października 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo często trafię do oka bo z Nina to jest walka na śmierć i życie. Wasze dzieci tez sie tak wygrywają przy takich zabiegach? Zakraplanie i odciaganie to jest mordega

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja bardzo często trafię do oka bo z Nina to jest walka na śmierć i życie. Wasze dzieci tez sie tak wygrywają przy takich zabiegach? Zakraplanie i odciaganie to jest mordega
    Dlugo było fajnie, Kazik współpracował, ale odkąd miał katar i to odciaganie było częściej, przestał to lubić i też walczy.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia narazie dobrze znosi psikanie do nosa, raz rano i raz przed snem. Czasami wręcz się śmieje, zwykle sobie kichnie i jest ok.
    Dziś byłyśmy na kontroli w poradni neonatologicznej i na usg brzuszka i głowy. Wszystko ok, waga 7430, głowa 45cm, klatka 44cm. Czy to nie za dużo??

Kiwona, MamaAga85 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś oszaleję z tym jeczybula....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 10 października 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ortopedzie, bioderka są cacy! Jeden spacjalista mniej, ale się cieszę :D i dobrze ze go do końca nie posluchalam. Kazał nam zakładać ta poduszkę 24h, ale średnio mi się to podobało bo musiałaby cały czas leżeć na plecach lub być noszona. A gdzie obroty, pelzanie itd? Więc zakładała jej to tylko do spania, w dzień i nocy. I wystarczyło a nie jest stratna jeżeli chodzi o mobilność.

Kiwona no właśnie samo psikanie woda jeszcze ujdzie ale te odciaganie... Chociaż na początku strasznie się wyrywala a teraz już chyba wie że to nic nie da i tylko leży i płacze. Serce się kraje.

Paula 90, Misiabella, Kiwona, Bubek, MamaAga85, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 10 października 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja dziś oszaleję z tym jeczybula....
    Ja się dzisiaj dowiedziałam że Nina prawie cały czas płaczę przeze mnie. Nie dlatego że jest chora, idą żeby albo taki ma kaprys. Ja ją torturuje (odciaganiem i psikaniem do nosa) i zostanie taka znerwicowana i placzliwa. No wiadomo, uwielbiam te wszystkie czynności i czerpie z tego przyjemność...

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja się dzisiaj dowiedziałam że Nina prawie cały czas płaczę przeze mnie. Nie dlatego że jest chora, idą żeby albo taki ma kaprys. Ja ją torturuje (odciaganiem i psikaniem do nosa) i zostanie taka znerwicowana i placzliwa. No wiadomo, uwielbiam te wszystkie czynności i czerpie z tego przyjemność...
    Daj spokój, Mycha. Nie ma co słuchać takich komentarzy...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 3980 3981 3982 3983 3984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ