X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ten galganek ale Czosnek chyba jakiś zwietrzaly bo słabo pachnie. Więc spoko.
    kolor biało przezroczysty więc spoko ale właśnie dziwia mnie te etapy. Był rzadki, zgestnial a teraz znowu rzadki. I jakiś dziwny kaszel, raz na jakiś czas jakby coś odkrztusic chciała. No nic, trzymam się tego że wczoraj osluchowo było czysto

Jutro mamy ortopede, trzymajcie kciuki żeby z bioderkami było ok. Fajnie jakby chociaż jeden specjalista nam odszedł.

Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Misiabella mogę Cię prosić w wolnej chwili na stronę ?
    Tudzież innymi słowy o zaakceptowanie zaproszenia ?
    Tysia, dobrze, ze mi napisalas o tym zaproszeniu, bo przyznam ze rzadko patrze na wiadomosci, za mala ikonka na telefonie ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas katar daje popalić. Młody marudny na.maxa...ale nie dziwie Mu się bo sama nie cierpię kataru a co dopiero On...
    Mamy krople Otriven ale żadnego rezultatu po pierwszym zakropieniu...😕😕😕

A tak wogóle to moja mała córeczka staje się coraz to bardziej kobietą-dziś dostała pierwszą miesiączkę.
    Aż płakałam ze wzruszenia,że tak szybko mi dorosła...🥰🥰🥰

Kiwona lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Tysia, dobrze, ze mi napisalas o tym zaproszeniu, bo przyznam ze rzadko patrze na wiadomosci, za mala ikonka na telefonie ;)
    Już Cię zaspamowałam.

Powinnam spać, albo przynajmniej szykować się do snu, a tu w TV "opowieści podręcznej". Nie raz słyszałam o tym serialu i książce, więc może wkręce się i w książkę.

Misiabella lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png

Wysłany: 10 października 2019, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy krople rhino argent ale też specjalnej poprawy nie widzę. Po Nasivinie też nie

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez względu na to o której się położymy to pobudka o 5-6. Nie wyobrażam sobie nie spać o 23:40 😂
    Dzisiaj były dwa karmienia 🎉🎉🎉

Się matka wyspała a teraz pije kawę a dziecię śpi.

Jak tam chorowitki dzisiaj? Dużo psikajcie woda morską - nam to mega pomagało.
    Zawsze przed i po odciąganiu i w ciągu dnia raz na jakiś czas.

A nasivin dawałam zaraz po odciąganiu a przed spaniem. Oxylometazolin obkurcza błonę śluzową nosa i zmniejsza przekrwienie. Katar będzie leciał ale lepiej się oddycha bo jest jakby więcej miejsca w nosku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten woreczek Aliny można dosłownie od urodzenia. Trzeba tylko dostosować odległość woreczka od dziecka. Im mniejsze dziecko tym dalej. Dla niemowląt to będzie że 3 metry od łóżeczka. I tak żeby dziecko tego nie dotknęło bo czosnek może poparzyć dziecko, podrażnić i to bardzo.
    I najważniejsze - czosnek musi być zmiażdżony. Ząbki w całości nie dadzą efektu.

Mi to się niezmiennie z wampirami kojarzy 😂

Kiwona lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos wody morskiej... jak Wy to psikacie do noska? macie spray ? ja się boję psiknąć bo nie wiem czy trafie i na oczy pójdzie czy jak...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a propos wody morskiej... jak Wy to psikacie do noska? macie spray ? ja się boję psiknąć bo nie wiem czy trafie i na oczy pójdzie czy jak...
    Idzie nam często na oczy - nic się nie stanie. To naturalny płyn, nie drażni.
    Często jestem pewna że psikne w nos a Igs w ostatniej sekundzie się odwraca. Wycieram tylko i już. Ja od początku też go przyzwyczajam do chlapania na twarz. Jak podczas kąpieli mu woda poleci to obcieram ale nie robię afery. I on się nie boi jak mu do oczu poleci.
    U nas od początku marimer.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę zdrówka wszystkim chorowitkom. ❤️

My dzisiaj pierwsza dawka pneumokokow. Jestem przerażona.

Kiwona lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Idzie nam często na oczy - nic się nie stanie. To naturalny płyn, nie drażni.
    Często jestem pewna że psikne w nos a Igs w ostatniej sekundzie się odwraca. Wycieram tylko i już. Ja od początku też go przyzwyczajam do chlapania na twarz. Jak podczas kąpieli mu woda poleci to obcieram ale nie robię afery. I on się nie boi jak mu do oczu poleci.
    U nas od początku marimer.
    U mnie to samo. Marimer od poczatku, jak do oka psikne to przecieram tylko i już.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula i Kiwona za odzew! 😘

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka u nas tez sie zdarza ze mlody sie odwroci i czesc wyleci na oczka ale to tylko woda morska nic od tego sie nie stanie.
    U nas katarek tez trochę dokucza narazie nie idziemy do lekarza ale zobaczymy co to będzie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 10 października 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo często trafię do oka bo z Nina to jest walka na śmierć i życie. Wasze dzieci tez sie tak wygrywają przy takich zabiegach? Zakraplanie i odciaganie to jest mordega

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja bardzo często trafię do oka bo z Nina to jest walka na śmierć i życie. Wasze dzieci tez sie tak wygrywają przy takich zabiegach? Zakraplanie i odciaganie to jest mordega
    Dlugo było fajnie, Kazik współpracował, ale odkąd miał katar i to odciaganie było częściej, przestał to lubić i też walczy.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia narazie dobrze znosi psikanie do nosa, raz rano i raz przed snem. Czasami wręcz się śmieje, zwykle sobie kichnie i jest ok.
    Dziś byłyśmy na kontroli w poradni neonatologicznej i na usg brzuszka i głowy. Wszystko ok, waga 7430, głowa 45cm, klatka 44cm. Czy to nie za dużo??

Kiwona, MamaAga85 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś oszaleję z tym jeczybula....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 10 października 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ortopedzie, bioderka są cacy! Jeden spacjalista mniej, ale się cieszę :D i dobrze ze go do końca nie posluchalam. Kazał nam zakładać ta poduszkę 24h, ale średnio mi się to podobało bo musiałaby cały czas leżeć na plecach lub być noszona. A gdzie obroty, pelzanie itd? Więc zakładała jej to tylko do spania, w dzień i nocy. I wystarczyło a nie jest stratna jeżeli chodzi o mobilność.

Kiwona no właśnie samo psikanie woda jeszcze ujdzie ale te odciaganie... Chociaż na początku strasznie się wyrywala a teraz już chyba wie że to nic nie da i tylko leży i płacze. Serce się kraje.

Paula 90, Misiabella, Kiwona, Bubek, MamaAga85, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 10 października 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja dziś oszaleję z tym jeczybula....
    Ja się dzisiaj dowiedziałam że Nina prawie cały czas płaczę przeze mnie. Nie dlatego że jest chora, idą żeby albo taki ma kaprys. Ja ją torturuje (odciaganiem i psikaniem do nosa) i zostanie taka znerwicowana i placzliwa. No wiadomo, uwielbiam te wszystkie czynności i czerpie z tego przyjemność...

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja się dzisiaj dowiedziałam że Nina prawie cały czas płaczę przeze mnie. Nie dlatego że jest chora, idą żeby albo taki ma kaprys. Ja ją torturuje (odciaganiem i psikaniem do nosa) i zostanie taka znerwicowana i placzliwa. No wiadomo, uwielbiam te wszystkie czynności i czerpie z tego przyjemność...
    Daj spokój, Mycha. Nie ma co słuchać takich komentarzy...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 3980 3981 3982 3983 3984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ