Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzis wskoczyl batat z marchewka. Ale smakowalo - bo slodziutkie. No i jablko wyrywa nam z rak wiec jej ciutke K. dal. Dajecie surowe?
Chce sie zabrac w weekend za banana. Jak papke robicie? Tylko widelcem czy blenderem porzadnie?
Moja dzis kawaleczek batata miala w buzi i nie mogla przelknac (nie wiem jak ja to zblendowalam). Zaczela prychac wiec ja dawaj jej palce do buzi zeby wyjac ten kawalek. I tak znalazlam zęba -
Bylam na usg przezciemiaczkowym i ta przestrzen podpajeczynowa nie powieksza sie, a nawet jakby zmalala. Za to szczelina miedzypolkowa powiekszyla sie. Radiolog twierdzi mimo to, ze nie wymaga to kontroli, choc chcial zobaczyc poprzednie zdjecie. Ja myslalam ze ma w komputerze i nie bralam. Za 3 miesiace, a moze za dwa, jeszcze pojade na wszelki wypadek, by to sprawdzic. Glowa malemu w tym miesiacu urosla 5mm i to jest prawidlowo. Ma obwod 44,8 dokladnie, klatke ma 43,5 jakies, moze ciut wiecej. Podobno klatka powinna byc na rowni z glowa juz. Ale wiadomo, nie zawsze odstepstwo oznacza cos zlego. U mnie ten podpor na rekach juz robi prawidlowo. Na boku tez usiedzi dobra chwile, podpierajac sie na rece. Obraca sie tez z brzucha na plecy. Czasem tylko przewraca sie tak tarzymajac wyzej glowe, ale widze ze juz jarzy, ze bezpieczniej jest trzymac glowke nisko.
-
No i w weekend zamawiam kaszki holle i troche sloiczkow na sytuacje awaryjne. Wczoraj po raz pierwszy otworzyl dziubka, jak przyblizylam lyzeczke. Jadlam lody
I tak kilka razy i za kazdym razem otwieral pyszczka.
-
Bubek wrote:U nas dzis wskoczyl batat z marchewka. Ale smakowalo - bo slodziutkie. No i jablko wyrywa nam z rak wiec jej ciutke K. dal. Dajecie surowe?
Chce sie zabrac w weekend za banana. Jak papke robicie? Tylko widelcem czy blenderem porzadnie?
Moja dzis kawaleczek batata miala w buzi i nie mogla przelknac (nie wiem jak ja to zblendowalam). Zaczela prychac wiec ja dawaj jej palce do buzi zeby wyjac ten kawalek. I tak znalazlam zębaBubek lubi tę wiadomość
-
Bubek gratuluje tego odkrycia!!
u nas jabłko surowe. Banana i jabłko skrobię łyżeczka prosto z owoca i podaje. Warzywa ze słoiczków, brokuł okazał się super, już po słoiczku. A tak śmierdzial kapucha...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 21:09
Bubek lubi tę wiadomość
-
Bubek wrote:Hej dziewczyny
Daffi moja pompki robi ze hej, prostuje lapki gotowa do raczkowania aleee za to w ogole na plecy sie nie przewraca. Nie chce, nie umie, nie wiem. Nie chhe sie przejmowac bo tylko porownywac bede. Mysle ze w swoim czasie to zrobi. Jak ja uczylam to sie wkurzala, ogolnie nie cierpi nanpleckach lezec. Najchetniej widze by sie przemieszczala bo szybko sie nidzi i jest ciekawska. No coz, pozostaje czekac
Ale ja na krotko dzis pochwalic sie
Mamy. 1 zęba 😍Bubek lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:a propos wody morskiej... jak Wy to psikacie do noska? macie spray ? ja się boję psiknąć bo nie wiem czy trafie i na oczy pójdzie czy jak...
Kiwona lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyTunia - nie przypominam sobie żebym widziała w ulotce bezsenność przy pneumokokach. Ale może nie zwracałam uwagi. U nas była mega senność przy połączeniu z 5w1. I to już było w ulotce.
Moje dziecko dzisiaj obudziło się przed północą i usnęło po pierwszej. W tym czasie był w takim wkurzajacym półśnie. Niby spał, ale się rzucał na wszystkie strony, przekręcał się w te i na zad. W końcu już straciłam cierpliwość i usnęłam plecami do niego. I usnął 🙄 Będę tak próbować za każdym razem już 😂
Dzisiaj strzela nam pół roku.
Śniło mi się że urodziłam dziewczynkę i w ogóle nawet nie popekalam. I była śliczna 😉Kiwona, Daffi lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Obracamy się w dwie strony, trenujemy wysoki podpór. Posadzony siedzi, ale krótko.
Jak czegoś nie chce to dość wyraźnie artykułuje "nie". I usypia bez smoczka, ale nadal na rękach i na piłce. No cóż...
Ja nawet nie karmiłam Zosi na wysokim krzesełku zanim stabilnie nie siedziała najpierw sama na macie.Bubek, espoir lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Paula chyba nie powinno się sadzać dziecka które samodzielnie nie siada najpierw. Jeśli nie siada to znaczy że jest niegotowe.
Ja nawet nie karmiłam Zosi na wysokim krzesełku zanim stabilnie nie siedziała najpierw sama na macie. -
Tunia76 wrote:Dziewczyny czy warzywa bio z Lidla nadają się dla naszych maluchów?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Daffi wrote:No niby nie sadza sie choc spotkanoa u fizjo zawsze wyglądają tak ze sadzala Fifka i sprawdzala jak stabilny jest, czy kiwa sie na boki.. Pediatra jak ide na szczepienie tez sadza go. Nawet tym razem na lezaco osluchala przod a potem posadzila go i osluchiwala plecy.
To tak jak na pierwszej wizycie pediatra sprawdza czy noworodek ma "odruch chodzenia" na stojąco, a przecież nikt nie stawia w domu tygodniowego dziecka.Misiabella lubi tę wiadomość