WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis wskoczyl batat z marchewka. Ale smakowalo - bo slodziutkie. No i jablko wyrywa nam z rak wiec jej ciutke K. dal. Dajecie surowe?

Chce sie zabrac w weekend za banana. Jak papke robicie? Tylko widelcem czy blenderem porzadnie?
    Moja dzis kawaleczek batata miala w buzi i nie mogla przelknac (nie wiem jak ja to zblendowalam). Zaczela prychac wiec ja dawaj jej palce do buzi zeby wyjac ten kawalek. I tak znalazlam zęba :)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na usg przezciemiaczkowym i ta przestrzen podpajeczynowa nie powieksza sie, a nawet jakby zmalala. Za to szczelina miedzypolkowa powiekszyla sie. Radiolog twierdzi mimo to, ze nie wymaga to kontroli, choc chcial zobaczyc poprzednie zdjecie. Ja myslalam ze ma w komputerze i nie bralam. Za 3 miesiace, a moze za dwa, jeszcze pojade na wszelki wypadek, by to sprawdzic. Glowa malemu w tym miesiacu urosla 5mm i to jest prawidlowo. Ma obwod 44,8 dokladnie, klatke ma 43,5 jakies, moze ciut wiecej. Podobno klatka powinna byc na rowni z glowa juz. Ale wiadomo, nie zawsze odstepstwo oznacza cos zlego. U mnie ten podpor na rekach juz robi prawidlowo. Na boku tez usiedzi dobra chwile, podpierajac sie na rece. Obraca sie tez z brzucha na plecy. Czasem tylko przewraca sie tak tarzymajac wyzej glowe, ale widze ze juz jarzy, ze bezpieczniej jest trzymac glowke nisko.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w weekend zamawiam kaszki holle i troche sloiczkow na sytuacje awaryjne. Wczoraj po raz pierwszy otworzyl dziubka, jak przyblizylam lyzeczke. Jadlam lody :) I tak kilka razy i za kazdym razem otwieral pyszczka.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    U nas dzis wskoczyl batat z marchewka. Ale smakowalo - bo slodziutkie. No i jablko wyrywa nam z rak wiec jej ciutke K. dal. Dajecie surowe?

Chce sie zabrac w weekend za banana. Jak papke robicie? Tylko widelcem czy blenderem porzadnie?
    Moja dzis kawaleczek batata miala w buzi i nie mogla przelknac (nie wiem jak ja to zblendowalam). Zaczela prychac wiec ja dawaj jej palce do buzi zeby wyjac ten kawalek. I tak znalazlam zęba :)
    Zębulek <3

Bubek lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ❤️

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek gratuluje tego odkrycia!!
    u nas jabłko surowe. Banana i jabłko skrobię łyżeczka prosto z owoca i podaje. Warzywa ze słoiczków, brokuł okazał się super, już po słoiczku. A tak śmierdzial kapucha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 21:09

Bubek lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po peumokokach nie chce spać.
    O tej porze to już zawsze spała.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Hej dziewczyny

Daffi moja pompki robi ze hej, prostuje lapki gotowa do raczkowania aleee za to w ogole na plecy sie nie przewraca. Nie chce, nie umie, nie wiem. Nie chhe sie przejmowac bo tylko porownywac bede. Mysle ze w swoim czasie to zrobi. Jak ja uczylam to sie wkurzala, ogolnie nie cierpi nanpleckach lezec. Najchetniej widze by sie przemieszczala bo szybko sie nidzi i jest ciekawska. No coz, pozostaje czekac

Ale ja na krotko dzis pochwalic sie
    Mamy. 1 zęba 😍
    Gratulacje :)

Bubek lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ❤️

Ps
    Mnie też się nie chce dzisiaj gadać....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a propos wody morskiej... jak Wy to psikacie do noska? macie spray ? ja się boję psiknąć bo nie wiem czy trafie i na oczy pójdzie czy jak...
    My psikamy do lustra. Inaczej byłaby walka a tak to Zosia siebie widzi, uśmiecha się i można odwrócić jej uwagę od psikania do noska. Wtedy nawet jej to nie przeszkadza :)

Kiwona lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - nie przypominam sobie żebym widziała w ulotce bezsenność przy pneumokokach. Ale może nie zwracałam uwagi. U nas była mega senność przy połączeniu z 5w1. I to już było w ulotce.

Moje dziecko dzisiaj obudziło się przed północą i usnęło po pierwszej. W tym czasie był w takim wkurzajacym półśnie. Niby spał, ale się rzucał na wszystkie strony, przekręcał się w te i na zad. W końcu już straciłam cierpliwość i usnęłam plecami do niego. I usnął 🙄 Będę tak próbować za każdym razem już 😂

Dzisiaj strzela nam pół roku.

Śniło mi się że urodziłam dziewczynkę i w ogóle nawet nie popekalam. I była śliczna 😉

Kiwona, Daffi lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Obracamy się w dwie strony, trenujemy wysoki podpór. Posadzony siedzi, ale krótko.
    Jak czegoś nie chce to dość wyraźnie artykułuje "nie". I usypia bez smoczka, ale nadal na rękach i na piłce. No cóż...
    Paula chyba nie powinno się sadzać dziecka które samodzielnie nie siada najpierw. Jeśli nie siada to znaczy że jest niegotowe.
    Ja nawet nie karmiłam Zosi na wysokim krzesełku zanim stabilnie nie siedziała najpierw sama na macie.

Bubek, espoir lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dzisiaj strzela nam pół roku.

Śniło mi się że urodziłam dziewczynkę i w ogóle nawet nie popekalam. I była śliczna 😉
    Sto lat Ignaś!

Może to jakiś proroczy sen był :P

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba kończy się katar, zobaczymy wieczorem czy to nie chwilowa poprawa. Oficjalnie zaczęłam puszczać bajki, tylko tak wysiedzi te dwie minuty przy inhalacji. Siła wyższa...

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy warzywa bio z Lidla nadają się dla naszych maluchów?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja kupuje w warzywnioku po prostu.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaz od 2 dni ma chropowate ramiona. Uczulenie na cos, nie?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Paula chyba nie powinno się sadzać dziecka które samodzielnie nie siada najpierw. Jeśli nie siada to znaczy że jest niegotowe.
    Ja nawet nie karmiłam Zosi na wysokim krzesełku zanim stabilnie nie siedziała najpierw sama na macie.
    No niby nie sadza sie choc spotkanoa u fizjo zawsze wyglądają tak ze sadzala Fifka i sprawdzala jak stabilny jest, czy kiwa sie na boki.. Pediatra jak ide na szczepienie tez sadza go. Nawet tym razem na lezaco osluchala przod a potem posadzila go i osluchiwala plecy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A dlaczego masz wątpliwości?

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No niby nie sadza sie choc spotkanoa u fizjo zawsze wyglądają tak ze sadzala Fifka i sprawdzala jak stabilny jest, czy kiwa sie na boki.. Pediatra jak ide na szczepienie tez sadza go. Nawet tym razem na lezaco osluchala przod a potem posadzila go i osluchiwala plecy.
    Pediatra i fizjo to co innego, oni to robią w celu badania i tylko jednorazowo.
    To tak jak na pierwszej wizycie pediatra sprawdza czy noworodek ma "odruch chodzenia" na stojąco, a przecież nikt nie stawia w domu tygodniowego dziecka.

Misiabella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 3982 3983 3984 3985 3986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ