Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam pytanko do tych których dzieci miały katar. Odciągacie tak długo aż już kompletnie nic nie ma? Tylko nie chodzi mi ze podczas jednego odciaganie leci dużo a później ta ilość się zmniejsza tylko jak zaczynacie i od razu leci mało (czyli katar się zmniejsza) to dalej to praktykujecie? Czy już zostawiacie zeby nie wysusza i podrażnia sluzowki niepotrzebnie? Bo Nina rano i po południu miała już niewiele tej wydzieliny i zastanawiam się czy dalej ja męczyć czy już tylko psikac woda morska? Bo na sluch też ten nosek nie jest już raczej zatkany, raz na jakiś czas coś tam usłyszę.
-
Tunia76 wrote:Ile dziecko może nie robić kupy?
Dzisiaj już 3 doba. Zakupiłam jabłuszko, może pomoże. -
nick nieaktualnyTunia - a jak pierś? Kupka może być raz na parę dni o ile dziecko nie cierpi. Możesz dać jabłuszko albo śliwkę.
Mycha - ja nie odciagalam jeśli katar wylatywał. Tylko wtedy kiedy było słychać że jest dużo i mu przeszkadza. Zazwyczaj rano i przed snem. Niech też uczy się nosek sobie radzić. I dużo marimeru psikalam. I kładłam, jak się młody kręcił na brzuch to mu wylatywało.
Edit: odciagalam też kiedy nie chciał piersi i widać było że nie może ssać przez zatkany nosek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 15:23
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Tunia teoretycznie lepiej kupić bio w Lidlu niż w warzywniaku nie bio. Te certyfikaty nie są rozdawane na lewo i prawo, przynajmniej te prawdziwe bo każdy producent może sobie stworzyć swój pseudocertyfikat i udawać że jest Eko. Ja pisałam pracę magisterską na temat ekologicznych surowców kosmetycznych ale to się mocno pokrywa.
Tunia76, Misiabella lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
U mnie laktatora poszedł w ruch. Ściągam lewą, ale teraz mało mi się udaje ściągnąć. Tyle co na jedno karmienie.
Niestety prawa też zaczyna boleć.
Zaczynam poważnie myśleć o mm. Pociesza się, że to już pół roku. A do tego koniec kp, to koniec zastrzyków. -
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Wiki zrobiła kupę. Bardzo płakała. 🙁
Zaopatrz się w lactulosum, zachęcają do picia więcej wody, podawaj śliwkę i jabłuszko codziennie (można do jedząc do kaszki, jabłko można też dodać do obiadku, będzie lekko słodkawy)Tunia76 lubi tę wiadomość
-
U nas też ostatnio problemy z kupa. Pije sporo wody. Jabłka ani śliwki nie zje bo owoce są ble. Lactulosum dziś wjechalo 2gi raz.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Tunia ja nie daje zapobiegawczo tylko wtedy kiedy jest potrzeba bo działa bardzo szybko. Więc sporadycznie myślę ze nie zaszkodzi. Oba specyfiki polecają lekarze.
Raczej nie zdecydowała bym się na długo terminowe, regularne podawanie. Jeżeli byłaby taka potrzeba to podawała bym np co 2 dni a po pewnym czasie zmniejszają dawke/częstotliwość zeby zobaczyć czy się samo nie wyreguluje. A Wiki je już coś oprócz mleka? Podejrzewam po czym to zaparcie? -
Ja mam dicopeg junior zapisany przez pediatra, można go od 6 m. ż. podawać. Jeszcze nie dawałam, bo odkąd rozszerzamy dietę kupa jest codziennie a dzisiaj nawet 2 razy była. I tak jak Mycha uważam, że doraźnie można podać.
Lolka, Kaz te znie uznaje owoców. Może z kaszkami mi się uda je przemy ac, jeszcze nie próbowałam. Narazie za nami ziemniak, marchew, dynia, brokuły a w kolejce mam awokado i batata. Do tej pory smakowały tylko brokuły, zjadł też troszeczkę marchwi z ziemniakiem. Jabłko be. Banan be. -
U nas rozszerzanie diety idzie powolutku.
Za nami marchewka, ziemniak, pietruszka, buraczek, jabłko i kasza manna. Z eko dostaw mam jeszcze dynie na weekend.
Inne rzeczy muszę kupić. Zdecydowałam się na bio z Lidla. Wybiorę się jeszcze na eko targ u nas, ale ceny tam podobno powalają. -
Kiwona u nas z warzyw tylko marchew sama nie smakowała ale w połączeniach już tak. Reszta warzyw wszystko smakuje. Próbowałam przemycić gruszke w kaszce i nie wyszło. Normalnie zjada całą porcje która przygotowuje A z gruszką ledwo pół zjadł. Aktualnie ma zrobiony mix dynia, ziemniak, marchew pasternak z masełkiem. Wchodzi jak złoto, a jak zje to jeszcze mlaska i cmoka i wylizuje łyżkę 🤣
Kiwona, Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień