Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Ile dziecko może nie robić kupy?
Dzisiaj już 3 doba. Zakupiłam jabłuszko, może pomoże.
Słyszałam że nawet 2 tygodnie może być przerwy pod warunkiem że dziecko zachowuje się normalnie i nie boli brzuszek.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
malutka_mycha wrote:Ja też mam pytanko do tych których dzieci miały katar. Odciągacie tak długo aż już kompletnie nic nie ma? Tylko nie chodzi mi ze podczas jednego odciaganie leci dużo a później ta ilość się zmniejsza tylko jak zaczynacie i od razu leci mało (czyli katar się zmniejsza) to dalej to praktykujecie? Czy już zostawiacie zeby nie wysusza i podrażnia sluzowki niepotrzebnie? Bo Nina rano i po południu miała już niewiele tej wydzieliny i zastanawiam się czy dalej ja męczyć czy już tylko psikac woda morska? Bo na sluch też ten nosek nie jest już raczej zatkany, raz na jakiś czas coś tam usłyszę.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Wiki zrobiła kupę. Bardzo płakała. 🙁
Dawaj jej wodę do picia, niech się uczy już powoli. Może pomoże na przyszłość.
Zosia od dawna pije wodę i mimo rozszerzania diety nie było jeszcze ani raz problemu z kupą.
-
Lolka30 wrote:Kiwona u nas z warzyw tylko marchew sama nie smakowała ale w połączeniach już tak. Reszta warzyw wszystko smakuje. Próbowałam przemycić gruszke w kaszce i nie wyszło. Normalnie zjada całą porcje która przygotowuje A z gruszką ledwo pół zjadł. Aktualnie ma zrobiony mix dynia, ziemniak, marchew pasternak z masełkiem. Wchodzi jak złoto, a jak zje to jeszcze mlaska i cmoka i wylizuje łyżkę 🤣
Najgorzej do tej pory wchodzi sama dynia.
Zielone warzywa jak na razie całkiem nieźle, niedługo spróbujemy szpinak.Lolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Koleżanki 5-miesięczny synek robi raz w tygodniu i to u niego normalne.
Słyszałam że nawet 2 tygodnie może być przerwy pod warunkiem że dziecko zachowuje się normalnie i nie boli brzuszek. -
nick nieaktualny
-
B_002 wrote:U nas też mixy najlepiej wchodzą. Dzisiaj była marchewka, batat, dynia i cukinia, najpierw BLW w kawałkach a potem z tych samych warzyw razem zblendowana papka, chętnie jadła.
Najgorzej do tej pory wchodzi sama dynia.
Zielone warzywa jak na razie całkiem nieźle, niedługo spróbujemy szpinak.
Byłaś może na tym eko targu przy matecznym? -
B_002 wrote:Pediatra i fizjo to co innego, oni to robią w celu badania i tylko jednorazowo.
To tak jak na pierwszej wizycie pediatra sprawdza czy noworodek ma "odruch chodzenia" na stojąco, a przecież nikt nie stawia w domu tygodniowego dziecka. -
Hej
U nas tez kiepska noc. Bardzo chciala spac ze mna. Zazwyczajnspi w swoim lozeczku, no dzis co odlozylam to cyrk. Spala wiec z nami.
Moja wode niekoniecznie lubi, woli sie nia bawic. No i nie unie pic z kubeczla niekapka, dawac w butece zwyklej?
Aa i drugie pytanie - mam mleko nodyfikowane i kaszke bezmleczna. Nie mam zamiru odciagac swojego by mieszac, zrobic na modyfiku? No i zrobic do butli czy lyzeczka?
Poradzcie please -
nick nieaktualnyBubek wrote:Hej
U nas tez kiepska noc. Bardzo chciala spac ze mna. Zazwyczajnspi w swoim lozeczku, no dzis co odlozylam to cyrk. Spala wiec z nami.
Moja wode niekoniecznie lubi, woli sie nia bawic. No i nie unie pic z kubeczla niekapka, dawac w butece zwyklej?
Aa i drugie pytanie - mam mleko nodyfikowane i kaszke bezmleczna. Nie mam zamiru odciagac swojego by mieszac, zrobic na modyfiku? No i zrobic do butli czy lyzeczka?
Poradzcie please
Jeśli Ci nie odorzuci piersi po podaniu butli to możesz i wodę i kaszkę do butli robić.
U nas niestety Igs już raz odrzucił cycka po butli a teraz nie pamięta do czego butla służy. Wodę pijemy z obojętnie jakiego kubka albo z bboxa. Ale raczej niechętnie.
Kaszka u nas łyżeczka wchodzi. I raczej musi być gęsta bo moje dziecko pluje jak wodniste. Zawsze dodaje owoce do kaszki. Najczęściej banan, gruszka, jabłko, śliwką i malina. Czasem wszystkie naraz, czasem jedno. Zależy.
Edit: poprawiłam bo autokorekta mi popsuła wypowiedź 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 09:41
Bubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:U nas też woda nie wchodzi niestety
a szkoda, teraz przy biegun ę byłaby jak znalazł.
Przy silnej biegunce nawodnienie jest wazniejsze niż unikanie cukru i soli.
No i konsultacja u lekarza gdyby się fest lało bo takie maluchy odwadniają się w parę godzin -
Kiwona wrote:Soku przy biegunce nie podaje bo może ja nasilic.
Na szkoleniu dla pediatrõw (obecnie w Warszawie) był poruszany ten temat, że właśnie soki czy coca cola może nasilić biegunkę.Kiwona, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Tysia89 wrote:Ja przy podejrzeniu biegunki podawałam Smecte.
Na szkoleniu dla pediatrõw (obecnie w Warszawie) był poruszany ten temat, że właśnie soki czy coca cola może nasilić biegunkę.espoir lubi tę wiadomość
-
Tysia89 wrote:Ja przy podejrzeniu biegunki podawałam Smecte.
Na szkoleniu dla pediatrõw (obecnie w Warszawie) był poruszany ten temat, że właśnie soki czy coca cola może nasilić biegunkę.
Może spróbuj jakieś elktrolity? Orsalit jest dobry ale nie wiem od jakiegoś wieku można.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół