X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka oby to nje było nic z ukl.moczowym...
    Bunio TRZYMAJ SIĘ TAM ZDRÓW JAK RYBKA❤❤❤❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama moje ogromne gratulacje!
    Nie jestem na bieżąco bo nie mam fb, ale czy Ty już miałaś okres i czy jeszcze kp czy już nie??
    Ja też już bym chciała rodzeństwo dla Kasi ale na pewno nie przerwę kp a okresu póki co brak. Teraz już mi się tak nie spieszy bo mamy Kasię.

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma dwóch synów i z każdym przechodziła to szarpanie za siurka. Tak aż do bólu ale szarpali i już.
    A w tym temacie to moja Mała grzebie sobie w pipce podczas kąpieli!!

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka biedny Bunio co za brutal lekarz....
    Franio ma dziurke mala jak ziarenko piasku a nic nie przeciagaja nie rozszerzaja itp.
    pieluchy zmieniam mu zaraz jak posika czyli czasami nawet co 15 minut i zawsze wyciaskam jeszcze resztki moczu zeby siusiak byl suchy i czysty, narazie odpukac pomino malej dziurki zadne zapalenie nie bylo.....

zdrowka dla malego

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Zamów bodziaka i ubierz Młodego! " Będę miał brata albo siostrzyczkę!"
    Szukam, ale najszybciej to dojdzie dopiero w poniedziałek a nie ma szans, ze wytrzymam z ta nowina do poniedziałku....hmmm

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 25 października 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    ja bym nie wytrzymała z nowiną dla męża😂😂😂mój od razu wiedział😉😉😉
    ale może są od ręki dostępne gdzieś body z takimi.nadrukami jak mówi Fasolka albo (jeżeli jecie wspólny obiad albo deser) to w tą stronę coś- jakieś małe marcepanowe buciki jako dodatek do kawy albo takie patyczki/wykałaczki co wbija się w babeczke czy mięsko i do tego jest przyczepiona taka mala karteczka(mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi😂😂😂😂😂)a na tej karteczke mozna wydrukować chocby z neta napisy Baby no.2 albo inne (u nas w Rossmanie robia takie mikro wydruki ,nie wiem jak w UK).
    Będę musiała coś takiego wykombinować ale własnoręcznie bo ciężko cokolwiek dostac z wysyłka w ten sam dzień...

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 25 października 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Chce być mama moje ogromne gratulacje!
    Nie jestem na bieżąco bo nie mam fb, ale czy Ty już miałaś okres i czy jeszcze kp czy już nie??
    Ja też już bym chciała rodzeństwo dla Kasi ale na pewno nie przerwę kp a okresu póki co brak. Teraz już mi się tak nie spieszy bo mamy Kasię.
    Ja świadomie przestałam karmić piersią po to by szybciej wrócił mi okres no i wrócił właśnie miesiąc temu

Kiwona lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik moczu ok, nie ma zapalenia!! Uff...pH 8 i mam zakwasza, kupiłam Juvit C. Okłady z rivanolu i będzie git!

Kiwona, Daffi, stresant, MamaAga85 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, no jakoś nie pomyślałam o zdjęciu 😉 na roczek nadrobię 😁
    Starszak też tak się kapal za siusiaka, wręcz go wykrecal na wszystkie strony, aż się bałam, że go sobie urwie 🤣 nigdy nie miał zapalenia. Ale jemu też ładnie skórka od początku się zsuwala, a Kaz ma z tym problem, robi mu się trąbka. Kurde to muis boleć, takie naciagniecie 😱

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja świadomie przestałam karmić piersią po to by szybciej wrócił mi okres no i wrócił właśnie miesiąc temu
    To się nazywa ekspresowe działanie 😁

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mamą- gratulacje, super! Moj tez lapie za siusiaka, ale nie ma czerwonego. Co gorsza probuje pchac rece do obkupczonej pupy, ale na razie udalo mi sie postarac by tam te raczki nie dotarly.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maja wasi chlopcy mastke? Ja u Fifka nie widzę jej juz od dawna...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasola, no jakoś nie pomyślałam o zdjęciu 😉 na roczek nadrobię 😁
    Starszak też tak się kapal za siusiaka, wręcz go wykrecal na wszystkie strony, aż się bałam, że go sobie urwie 🤣 nigdy nie miał zapalenia. Ale jemu też ładnie skórka od początku się zsuwala, a Kaz ma z tym problem, robi mu się trąbka. Kurde to muis boleć, takie naciagniecie 😱

A daj spokój... bidulek płakał ale szybko przestał na szczęście

Dawaj Kaza na fejsa!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - ostatnio właśnie o Was myślałam, ale nie chciałam pytać, bo sama pamiętam jak się starałam i ludzie pytali czy już się udało ;-)
    Gratulacje 😍😍😍
    Ja bym też już chciała, ale boje się takiej małej różnicy wieku. Wiem że wiele kobiet sobie doskonale radzi (espoir 😍) ale ja się dygam.
    No i nie wiemy jak z kasą będziemy dawać radę kiedy nie będzie mojej wypłaty 🙄 Niby kasa zawsze się znajdzie, ale strach jest.
    W każdym razie jeszcze raz gratulacje i trzymam kciuki ♥️
    A mężowi może zapakuj test w pudełko prezentowe i powiedz mu że to za jego trud taki "mały" upominek. Tak na szybko mi to do głowy przyszło.

Jak się czujesz? Który to tydzień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziurka ma około 2mm.

Mastki nie ma bo codziennie jest wypłukiwana.

Dałam te kostki z kaszy jaglanej z morela i gruszka. Zjadł taki sześcian o boku 2cm i troszkę drugiego. Trzeciego zjadł pies bo Ignas wyrzucił od razu na podłogę przy pierwszym podejściu 😂
    No i większość ja wkładałam do buźki. On rozrzucał wokół i ściskał w rączkach.
    Długa droga przed nami 😜

Poprawiliśmy słoiczkiem, bo nadal był głodny ale już nie chciał kaszy. Zjadł tylko kilka łyżek łososia z batatem i śpi.

Byliśmy dzisiaj ponad 2godziny na dworze z czego godzinę Ignacy był w wózku a druga godzinę spał w Marsupi. Zaczyna wyrastać z Marsupi. A miało niby być do roku. A już panel pod pupa sięga 4/5 jego uda. Jeszcze troszkę i będziemy nosic się tylko w Manduce

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Jezu jak to zmierzylaś? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem daremna. Chciałam gotować sama Ninie ale nie wiem czy nie będę musiała się poddać. Ziemniak +marchewka jest ok ale jak próbuję coś ambitniejszego to nie bardzo jej smakuje. Kompletnie nie wiedziałam co z czym łączyć i wpadłam na pomysł żeby zgapic że sloiczkow. Ze sklepu online spisałam składy tych po 5 i 6 miesiącu i dzisiaj mamy pierwsze podejście. Jeszcze nie jadła ale jak sama spróbowałam to w sumie dobre mi to wyszło. Mam nadzieję że jej też zasmakuje :) niech ona już je to co my to nie będzie problemu :) i dostanie do raczki kawałek marchewki , zobaczymy co zrobi.

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula 90 wrote:

Jezu jak to zmierzylaś? :)
    Na oko 😜

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja jestem daremna. Chciałam gotować sama Ninie ale nie wiem czy nie będę musiała się poddać. Ziemniak +marchewka jest ok ale jak próbuję coś ambitniejszego to nie bardzo jej smakuje. Kompletnie nie wiedziałam co z czym łączyć i wpadłam na pomysł żeby zgapic że sloiczkow. Ze sklepu online spisałam składy tych po 5 i 6 miesiącu i dzisiaj mamy pierwsze podejście. Jeszcze nie jadła ale jak sama spróbowałam to w sumie dobre mi to wyszło. Mam nadzieję że jej też zasmakuje :) niech ona już je to co my to nie będzie problemu :) i dostanie do raczki kawałek marchewki , zobaczymy co zrobi.
    Trzymam kciuki za powodzenie akcji 😁

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też macie całą masę babyhair?
    Mi wypadło dużo włosów i teraz wszystko odrasta. Mam na całej głowie takie krótkie włoski które stercza choćbym nie wiem czym je chciała zalizać. Wyglądam co najmniej idiotycznie 😂

Jak rozpuszcze włosy to jeszcze jakoś to wygląda.
    Tutaj zalizalam wszystkie do tyłu żeby pokazać skalę problemu (to moje czoło a wygląda jak dziewicza broda 14 latka)

e2b97b9ea80b.jpg

Dobrze że idzie sezon czapek 😂

Kiwona, malutka_mycha, Fasolka77, Sansivieria, stresant, Tysia89 lubią tę wiadomość

‹‹ 4008 4009 4010 4011 4012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ