Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chce być mama moje ogromne gratulacje!
Nie jestem na bieżąco bo nie mam fb, ale czy Ty już miałaś okres i czy jeszcze kp czy już nie??
Ja też już bym chciała rodzeństwo dla Kasi ale na pewno nie przerwę kp a okresu póki co brak. Teraz już mi się tak nie spieszy bo mamy Kasię. -
Fasolka biedny Bunio co za brutal lekarz....
Franio ma dziurke mala jak ziarenko piasku a nic nie przeciagaja nie rozszerzaja itp.
pieluchy zmieniam mu zaraz jak posika czyli czasami nawet co 15 minut i zawsze wyciaskam jeszcze resztki moczu zeby siusiak byl suchy i czysty, narazie odpukac pomino malej dziurki zadne zapalenie nie bylo.....
zdrowka dla malego
-
MamaAga85 wrote:ja bym nie wytrzymała z nowiną dla męża😂😂😂mój od razu wiedział😉😉😉
ale może są od ręki dostępne gdzieś body z takimi.nadrukami jak mówi Fasolka albo (jeżeli jecie wspólny obiad albo deser) to w tą stronę coś- jakieś małe marcepanowe buciki jako dodatek do kawy albo takie patyczki/wykałaczki co wbija się w babeczke czy mięsko i do tego jest przyczepiona taka mala karteczka(mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi😂😂😂😂😂)a na tej karteczke mozna wydrukować chocby z neta napisy Baby no.2 albo inne (u nas w Rossmanie robia takie mikro wydruki ,nie wiem jak w UK).
-
Sansivieria wrote:Chce być mama moje ogromne gratulacje!
Nie jestem na bieżąco bo nie mam fb, ale czy Ty już miałaś okres i czy jeszcze kp czy już nie??
Ja też już bym chciała rodzeństwo dla Kasi ale na pewno nie przerwę kp a okresu póki co brak. Teraz już mi się tak nie spieszy bo mamy Kasię.Kiwona lubi tę wiadomość
-
Fasola, no jakoś nie pomyślałam o zdjęciu 😉 na roczek nadrobię 😁
Starszak też tak się kapal za siusiaka, wręcz go wykrecal na wszystkie strony, aż się bałam, że go sobie urwie 🤣 nigdy nie miał zapalenia. Ale jemu też ładnie skórka od początku się zsuwala, a Kaz ma z tym problem, robi mu się trąbka. Kurde to muis boleć, takie naciagniecie 😱Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Chce byc mamą- gratulacje, super! Moj tez lapie za siusiaka, ale nie ma czerwonego. Co gorsza probuje pchac rece do obkupczonej pupy, ale na razie udalo mi sie postarac by tam te raczki nie dotarly.
-
Kiwona wrote:Fasola, no jakoś nie pomyślałam o zdjęciu 😉 na roczek nadrobię 😁
Starszak też tak się kapal za siusiaka, wręcz go wykrecal na wszystkie strony, aż się bałam, że go sobie urwie 🤣 nigdy nie miał zapalenia. Ale jemu też ładnie skórka od początku się zsuwala, a Kaz ma z tym problem, robi mu się trąbka. Kurde to muis boleć, takie naciagniecie 😱
A daj spokój... bidulek płakał ale szybko przestał na szczęście
Dawaj Kaza na fejsa!Fasolka77
-
nick nieaktualnyChcebycmama - ostatnio właśnie o Was myślałam, ale nie chciałam pytać, bo sama pamiętam jak się starałam i ludzie pytali czy już się udało
Gratulacje 😍😍😍
Ja bym też już chciała, ale boje się takiej małej różnicy wieku. Wiem że wiele kobiet sobie doskonale radzi (espoir 😍) ale ja się dygam.
No i nie wiemy jak z kasą będziemy dawać radę kiedy nie będzie mojej wypłaty 🙄 Niby kasa zawsze się znajdzie, ale strach jest.
W każdym razie jeszcze raz gratulacje i trzymam kciuki ♥️
A mężowi może zapakuj test w pudełko prezentowe i powiedz mu że to za jego trud taki "mały" upominek. Tak na szybko mi to do głowy przyszło.
Jak się czujesz? Który to tydzień? -
nick nieaktualnyU nas dziurka ma około 2mm.
Mastki nie ma bo codziennie jest wypłukiwana.
Dałam te kostki z kaszy jaglanej z morela i gruszka. Zjadł taki sześcian o boku 2cm i troszkę drugiego. Trzeciego zjadł pies bo Ignas wyrzucił od razu na podłogę przy pierwszym podejściu 😂
No i większość ja wkładałam do buźki. On rozrzucał wokół i ściskał w rączkach.
Długa droga przed nami 😜
Poprawiliśmy słoiczkiem, bo nadal był głodny ale już nie chciał kaszy. Zjadł tylko kilka łyżek łososia z batatem i śpi.
Byliśmy dzisiaj ponad 2godziny na dworze z czego godzinę Ignacy był w wózku a druga godzinę spał w Marsupi. Zaczyna wyrastać z Marsupi. A miało niby być do roku. A już panel pod pupa sięga 4/5 jego uda. Jeszcze troszkę i będziemy nosic się tylko w Manduce -
Ja jestem daremna. Chciałam gotować sama Ninie ale nie wiem czy nie będę musiała się poddać. Ziemniak +marchewka jest ok ale jak próbuję coś ambitniejszego to nie bardzo jej smakuje. Kompletnie nie wiedziałam co z czym łączyć i wpadłam na pomysł żeby zgapic że sloiczkow. Ze sklepu online spisałam składy tych po 5 i 6 miesiącu i dzisiaj mamy pierwsze podejście. Jeszcze nie jadła ale jak sama spróbowałam to w sumie dobre mi to wyszło. Mam nadzieję że jej też zasmakuje
niech ona już je to co my to nie będzie problemu
i dostanie do raczki kawałek marchewki , zobaczymy co zrobi.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Ja jestem daremna. Chciałam gotować sama Ninie ale nie wiem czy nie będę musiała się poddać. Ziemniak +marchewka jest ok ale jak próbuję coś ambitniejszego to nie bardzo jej smakuje. Kompletnie nie wiedziałam co z czym łączyć i wpadłam na pomysł żeby zgapic że sloiczkow. Ze sklepu online spisałam składy tych po 5 i 6 miesiącu i dzisiaj mamy pierwsze podejście. Jeszcze nie jadła ale jak sama spróbowałam to w sumie dobre mi to wyszło. Mam nadzieję że jej też zasmakuje
niech ona już je to co my to nie będzie problemu
i dostanie do raczki kawałek marchewki , zobaczymy co zrobi.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWy też macie całą masę babyhair?
Mi wypadło dużo włosów i teraz wszystko odrasta. Mam na całej głowie takie krótkie włoski które stercza choćbym nie wiem czym je chciała zalizać. Wyglądam co najmniej idiotycznie 😂
Jak rozpuszcze włosy to jeszcze jakoś to wygląda.
Tutaj zalizalam wszystkie do tyłu żeby pokazać skalę problemu (to moje czoło a wygląda jak dziewicza broda 14 latka)
Dobrze że idzie sezon czapek 😂Kiwona, malutka_mycha, Fasolka77, Sansivieria, stresant, Tysia89 lubią tę wiadomość