X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie... czy wasze dzieci gugaja? mowia cokolwiek? Filip zamknal sie w sobie.. piszczy, krzyczy czasem jakies gulganie wyda ale zero gadania.. fizycznie idzie w przód ale zastanawiam sie czy to normalne ze dziecko nagle przestaje gugac.
    Z opisu kupy to się popłakałam ze śmiechu 😂
    Moja krzyczy piszczy ale nie guga.
    Za to podejmuje próby raczkowania.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie... czy wasze dzieci gugaja? mowia cokolwiek? Filip zamknal sie w sobie.. piszczy, krzyczy czasem jakies gulganie wyda ale zero gadania.. fizycznie idzie w przód ale zastanawiam sie czy to normalne ze dziecko nagle przestaje gugac.

Bunio gugnal kilka razy a tak to piszczy, krzyczy, stęka i tak sam do siebie gada w stylu aaaaaaa, uuuuuuuu ale gugu było kilka razy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to norma ze wczesniej bylo i zniknelo skoro wiele z nas to widzi.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - kupa mistrz 😂😂😂💩💩💩
    Ignas gaworzy: mama, baba, wawa, dada.
    Bardzo lubi naśladować. Czytamy dużo Pucia i wtedy się rozkręca.

Dzisiaj pokazał gdzie tato ma oczko ale wcześniej mu pokazaliśmy i nazwaliśmy że to jest oczko.
    I zrobiliśmy test na sasiadce. Nie pokazaliśmy tylko od razu zapytaliśmy gdzie ma oczko. I włożył jej palca do oka 🙄 Mówiła że nie bolało, a ja nie podejrzewałam że tak skojarzy i od razu się uda 😂

W końcu nie wyszliśmy na ten dwór. Nie mogłam znaleźć w sobie motywacji ;-)

Fasolka77, Sansivieria, MamaAga85, Kiwona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Czyli to norma ze wczesniej bylo i zniknelo skoro wiele z nas to widzi.
    Tak się dzieje przy skokach. Dziecko się cofa a potem wraca z czymś nowym plus tym co "zapomniało".
    Normalne całkowicie ;-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak się dzieje przy skokach. Dziecko się cofa a potem wraca z czymś nowym plus tym co "zapomniało".
    Normalne całkowicie ;-)
    Teoretycznie jestesmy w odliczaniu do 6 fazy rozwojowej.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A jakie to śpiworki ,że u mnie w DE będą w sklepach też?
    Kochana zobacz sobie na stronie kadaro.pl

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przeciagnelam Filipa ze po kapieli zasnął podczas jedzenia. Dojadl spiac do końca, odlozylam do lozeczka po cichu i ciekawe czy jak dzisiaj wstanie dopiero o 3 czy zaliczymy o 1 pobudke.
    Mielismy dzis super dzien. Maly nie jeczal nie plaka.. Mogloby tak zostac.

malutka_mycha, MamaAga85 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi hahahahaa ale uśmiałam😜 ja jeszcze tak nie miałam. No ze dwa razy kupa wyszła bokiem, ale nic grubszego haha

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 29 października 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umówiłam się do ginekologa na 9 listopada, a dopiero 20 listopada mam wizytę u położnej. Mam jakieś dziwne złe przeczucie...... No ale modlę się żeby wszystko było ok

Teraz właśnie leżę a mąż gotuje mi gulasz na jutro żebym „nie musiała nic robić i żebym odpoczywała”. No mega! Uwielbiam jak się tak mną zajmuje i ciagle pyta czy dobrze się czuje. No kocham go! Tak to mogę być w ciąży cały czas😉

Daffi, Paula 90, Misiabella, Kiwona, Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja umówiłam się do ginekologa na 9 listopada, a dopiero 20 listopada mam wizytę u położnej. Mam jakieś dziwne złe przeczucie...... No ale modlę się żeby wszystko było ok

Teraz właśnie leżę a mąż gotuje mi gulasz na jutro żebym „nie musiała nic robić i żebym odpoczywała”. No mega! Uwielbiam jak się tak mną zajmuje i ciagle pyta czy dobrze się czuje. No kocham go! Tak to mogę być w ciąży cały czas😉
    A skąd te pesymistyczne myśli?

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl juz pierwszy płacz. Ale to taki krzyk na maxa. Zrobilam 90ml mleka i pil i pil i pil bez konca i widze ze spi znowu daje smoka patrze?? A w butelce tyle co zrobilam 😱

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

Kochana wszystko będzie dobrze. Odganiaj zle mysli.. Pozytywne myslenie to sukces.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola jak tam Bunio?

Wysłany: 30 października 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A skąd te pesymistyczne myśli?

Wyczytałam, ze przy drugiej ciąży z odstępem mniejszym niż 6 miesięcy wzrasta jakieś tam ryzyko no i tak mi to siedzi teraz w głowie i nie daje spokoju...

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Wyczytałam, ze przy drugiej ciąży z odstępem mniejszym niż 6 miesięcy wzrasta jakieś tam ryzyko no i tak mi to siedzi teraz w głowie i nie daje spokoju...

Precz zle mysli wszystko bedzie dobrze...miedzy moim szwagrem a mezem jest 10 miesiecy roznicy a maz zadrowy jak ryba :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasola jak tam Bunio?

A w dupę k****, ja p **** co za noc...

Mam dość...od 1 do 3 była masakra.. leżeć nie, cycek nie... Na rasiach uśmiech i zabawa.... Pełna petarda... Już się zestresowałam bo wczoraj nie było mnie 3 h w domu i dostal butle z mm od taty...popłakałam się w nocy ze pewnie już nie będzie chciał cycka ale rano o 6 już doił... Pobudka o 7....Bunio się zachowuje jakby przespał całą noc...ja nie wiem o co chodzilo...przecież w 28 tyg nie ma żadnego skoku...może ten katarek mu przeszkadzał? No ale poprzednia noc ładnie spał...no i bawiąc się nie marudził... W końcu dałam pedicetamol i usnął...ale pewnie już ze zmęczenia... Do jutra mamy bana na wyjścia..jutro idę na kontrolę....szczepić się nie będziemy.

Bunio ma jeszcze lekkie odparzenie...wróciłam do chusteczek poprzednio używanych ale nie chce zejść mimo bepanthenu i linomagu...wczoraj posmarowalam tormentalum i czekam na efekty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 08:41

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

Wszystko będzie dobrze! Mysl pozytywnie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama nie martw się na zapas! Zawsze może pójść coś nie tak, przy pierwszej, drugiej, piątej ciąży. I równie dobrze wszystko może być cacy. A stres na pewno Ci nie pomoże. Wiem że jest to nieodłączny element każdej ciąży ale ciesz się ta ciąża :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - u nas takie noce z przerwą też się zdarzają. I jest to uwarunkowane genetycznie. Najbardziej fizjologiczny tryb dla człowieka to dwie 4-5 godzinne sesje snu w ciągu doby z przerwą pośrodku kilkugodzinną. W toku cywilizacji nauczyliśmy się spać te 8 godzin w nocy, ale dzieci nie rodzą się z takim przystosowaniem. I muszą się nauczyć.
    Nic się nie dzieje, trzeba przetrwać i tyle.

My mamy za to wściekliznę od rana. Wczoraj nie byliśmy na dworze i tu upatruję przyczyny. Teraz usnął ale jak wstanie to się ubieramy i idziemy. Bo całego takiego dnia nie przeżyję jak dzisiejszy poranek. Kompletnie nic nie pomagało. Krzyczał, jęczał, marudził. Kupę zrobił już z rana, zjadł normalnie. Po prostu ma zły humor. Nawet usypianie które zazwyczaj jest u nas ok poszło jak po gruzie.

No nic, teraz śpi, może zresetuje się i obudzi jako moje uśmiechnięte słoneczko :)

‹‹ 4017 4018 4019 4020 4021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ