X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    nie wszyscy, mój dalej jeszcze nie ma :)
    Och!!! Już tuż tuż! Jeszcze tylko jeden dzień wg suwaczka! Czekamy😊

age.png
    age.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny, staram sie wyluzowac no ale wszystkie dobrze wiemy, ze zawsze jakis tam niepokoj sie pojawi dopoki sie nie urodzi... A potem jest jeszcze gorzej😆

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Mi dietetyczka mowila ze dziecko zaczyna od papek i trzeba dazyc do tego by w 9 miesiacu rozpoczelo blw i to bedzie juz super, tak wiec jest czas na to. Jak je wczesniej to super, ale jak nie wykazuje ochoty to znaczy ze nie gotowe na blw i trzeba poczekac. Probowac podawac mozna i cierpliwie czekac, tylko wiadomo z ta cierpliwoscia bywa roznie ;)
    Cześć, wpadłam zobaczyć co u Was ;)

Misiabella wydaje mi się, że to prawidłowe podejście do karmienia. W segregatorze pediatrycznym mamy-ginekolog którego używam jest informacja na temat rozszerzania diety i w ramce jest wyszczególniona uwaga, że BLW należy rozpocząć dopiero gdy dziecko samodzielnie siedzi. Wiele dzieci siedzi dopiero po 6-7 miesiącu i dopiero wtedy dostają kawałki.
    Moja Zosia siedzi już od dawna, ale warzywami w całości nie jest wcale zainteresowana, grudki w jedzeniu są beee. Ale papki wsuwa aż jej się uszy trzęsą, cokolwiek by to nie było. Także ja się dopasowałam i od czasu do czasu daję coś w całości żeby zobaczyć czy jest chętna czy nadal nie. A na codzień blenduję wszystko.

Misiabella, Lili90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A w dupę k****, ja p **** co za noc...

Mam dość...od 1 do 3 była masakra.. leżeć nie, cycek nie... Na rasiach uśmiech i zabawa.... Pełna petarda... Już się zestresowałam bo wczoraj nie było mnie 3 h w domu i dostal butle z mm od taty...popłakałam się w nocy ze pewnie już nie będzie chciał cycka ale rano o 6 już doił... Pobudka o 7....Bunio się zachowuje jakby przespał całą noc...ja nie wiem o co chodzilo...przecież w 28 tyg nie ma żadnego skoku...może ten katarek mu przeszkadzał? No ale poprzednia noc ładnie spał...no i bawiąc się nie marudził... W końcu dałam pedicetamol i usnął...ale pewnie już ze zmęczenia... Do jutra mamy bana na wyjścia..jutro idę na kontrolę....szczepić się nie będziemy.

Bunio ma jeszcze lekkie odparzenie...wróciłam do chusteczek poprzednio używanych ale nie chce zejść mimo bepanthenu i linomagu...wczoraj posmarowalam tormentalum i czekam na efekty..
    Fasolka współczuję nocy, po tej zmianie czasu chyba u większości dzieci coś się rozregulowało w kwestii spania.
    Chciałam Ci powiedzieć, żebyś się tak nie przejmowała podaniem butelki od czasu do czasu.
    Ja przeszłam już w dzień na mm, a w nocy karmię piersią i Zosia nadal je i nie ma z tym problemu. Jak od czasu do czasu Bruno zje z butelki to nic się nie stanie.

A co do tych odparzeń to może spróbuj płatków kosmetycznych dla niemowląt i zwykłej wody. Ja od początku tak używam, chusteczki nawilżane są tylko poza domem, nie mamy żadnych odparzeń, praktycznie się nie zdarzają.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusteczki 0onoc wysuszaja, Nina jak miała biegunkę i odparzenie to lekarka uczulala żeby nie używać chusteczek.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka zakladaj przez 2 dni tetre i niczym nie papraj niech skora oddycha zobaczysz jak szybko sie wyleczy

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 października 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo nagrzej w domu i niech leży z gola pupa :)

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie cyc boli nadal jutro to juz bedzie tydzien...kapuchy juz nie przykladam bo maly ma bardzo oszczypana brode z tego soku...cyc jak flak guzow nie ma a boli jak karmie a po karmieniu to apogeum bolu :( jakby kto igly wbijal albo parzyl.....ciezko mi sie malego nosi bo boli....2 razy dziennie biore ibuprom...wtedy nie boli....

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Ile ma?Mój 47 cm ma:)
    45.5cm

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    c5496e83029c9e48med.jpg
    Ja kupiłam taką w Kiku, za ok. 10-15zlociszy. Na rozmiar 45-47cm, a Julek ma głowę 44cm. I rekawiczki z Pepco
    Mierzylam tą dziś w Kiku i na nas 45-47 za duza a wzięliśmy inną 43-45 i jest si.
    Musi być dobra do soboty bo wtedy inne kupimy😉

Ciekawe co będzie za cyrk dziś w nocy...Mały mi zasnął...
    Zmiana czasu u nas mocno odczuwalna bo nie może dotrwać do 21...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj stresant bardzo Ci współczuję, to już trochę długo trwa, a skoro już nawet kapusty nie możesz to może czas na lekarza. Trochę tez to jest dziwne że nie masz guzów, a boli Cię po karmieniu kiedy powinnaś odczuwać ulgę.

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka współczuję nocy, po tej zmianie czasu chyba u większości dzieci coś się rozregulowało w kwestii spania.
    Chciałam Ci powiedzieć, żebyś się tak nie przejmowała podaniem butelki od czasu do czasu.
    Ja przeszłam już w dzień na mm, a w nocy karmię piersią i Zosia nadal je i nie ma z tym problemu. Jak od czasu do czasu Bruno zje z butelki to nic się nie stanie.

A co do tych odparzeń to może spróbuj płatków kosmetycznych dla niemowląt i zwykłej wody. Ja od początku tak używam, chusteczki nawilżane są tylko poza domem, nie mamy żadnych odparzeń, praktycznie się nie zdarzają.

Dzięki Basia za słowa otuchy...w nocy człowiek inaczej myśli...

Posmarowalam Tormentalum wczoraj i dziś rano i mam wrażenie że jest ciut lepiej.... Z wacikami jest u mnie taki problem ze trzeba przyniesc ciepła wodę.. ale faktycznie jak nie zejdzie to będę musiała się spiąć i tą wodę nosić.,..

Zosia już taka duża dziewczynka! Szok! Aż dziw że jeszcze kawałków nie wcina! A dajesz jej czasem do zabawy chociaż czy nie? Bunio dostaje ale pociumka i tyle i tylko kupa sprzątania potem jest 😆

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka zakladaj przez 2 dni tetre i niczym nie papraj niech skora oddycha zobaczysz jak szybko sie wyleczy

Jezu jak się zakłada tetre?? 🤭🤭🤭🤭
    Stresant jakieś szkolenie pls 😆

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładając taką pogodę: około 5°C, słońce, słaby wiatr lub bezwietrznie - jak ubieracie Dzieci na polgodzinny spacer??
    Body długi rękaw, sweterek długi rękaw, legginsy, skarpetki, na to kombinezon jesienno-zimowy z kapturem, rękawiczki.
    Tak jest w porządku?

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mnie cyc boli nadal jutro to juz bedzie tydzien...kapuchy juz nie przykladam bo maly ma bardzo oszczypana brode z tego soku...cyc jak flak guzow nie ma a boli jak karmie a po karmieniu to apogeum bolu :( jakby kto igly wbijal albo parzyl.....ciezko mi sie malego nosi bo boli....2 razy dziennie biore ibuprom...wtedy nie boli....

Współczuję 😟
    Stresant a jak Francik? Przeszły mu już drgawki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dzięki Basia za słowa otuchy...w nocy człowiek inaczej myśli...

Posmarowalam Tormentalum wczoraj i dziś rano i mam wrażenie że jest ciut lepiej.... Z wacikami jest u mnie taki problem ze trzeba przyniesc ciepła wodę.. ale faktycznie jak nie zejdzie to będę musiała się spiąć i tą wodę nosić.,..

Zosia już taka duża dziewczynka! Szok! Aż dziw że jeszcze kawałków nie wcina! A dajesz jej czasem do zabawy chociaż czy nie? Bunio dostaje ale pociumka i tyle i tylko kupa sprzątania potem jest 😆
    Ja już przeniosłam przewijak na pralkę w łazience, żeby w przypadku kupy mieć pod ręką umywalkę i ciepłą wodę. Czasem się zdarza że cała Zosia wyląduje w umywalce :P
    A jak tylko zasikana pielucha to zmieniamy wszędzie np. na dywanie na stojąco.

Daję jej kawałki od czasu do czasu, nawet często ostatnio, ale zwykle nic nie zje albo się krzywi lub ma odruch wymiotny. Biorę to wtedy i blenduję i zjada wszystko.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip nas zasrywa. Dzis drugi dzien jak jest taka kupa ze wylewa sie kazda str. Ale dzis byla bardziej wodnista zolta i taka kwasna walila jakby octem. Wiem ze to moze byc na zmiane mleka i mam nadzieje ze to to. Długo sie to moze utrzymywać? Czy to sie zmieni? Maly czesciej głośne Bąki sadzi ale kupa jest raz dziennie więc to zadna biegunka.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 30 października 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Zakładając taką pogodę: około 5°C, słońce, słaby wiatr lub bezwietrznie - jak ubieracie Dzieci na polgodzinny spacer??
    Body długi rękaw, sweterek długi rękaw, legginsy, skarpetki, na to kombinezon jesienno-zimowy z kapturem, rękawiczki.
    Tak jest w porządku?
    Wydaje mi się że tak. Ja wprawdzie ubieram kurtkę ale za to ma rajstopki i spodenki więc warstwowo tak samo. Aaa i body z krotkim.

Sansivieria lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 30 października 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Filip nas zasrywa. Dzis drugi dzien jak jest taka kupa ze wylewa sie kazda str. Ale dzis byla bardziej wodnista zolta i taka kwasna walila jakby octem. Wiem ze to moze byc na zmiane mleka i mam nadzieje ze to to. Długo sie to moze utrzymywać? Czy to sie zmieni? Maly czesciej głośne Bąki sadzi ale kupa jest raz dziennie więc to zadna biegunka.
    A dlaczego mleko zmieniliscie? Na 2?

f1d9680377.png

Wysłany: 30 października 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant współczuję, może faktycznie warto przejść się do lekarza?

f1d9680377.png
‹‹ 4019 4020 4021 4022 4023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ