X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A dlaczego mleko zmieniliscie? Na 2?
    Zmienialismy na bebilon z hipp bo nie chcial hippa 2 jesc. Jest duzo gestsze niz 1 i sie wkurzal plakal i wypijal po 60 ml nie mielismy wyjscia i szukaliśmy innego.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja już przeniosłam przewijak na pralkę w łazience, żeby w przypadku kupy mieć pod ręką umywalkę i ciepłą wodę. Czasem się zdarza że cała Zosia wyląduje w umywalce :P
    A jak tylko zasikana pielucha to zmieniamy wszędzie np. na dywanie na stojąco.

Daję jej kawałki od czasu do czasu, nawet często ostatnio, ale zwykle nic nie zje albo się krzywi lub ma odruch wymiotny. Biorę to wtedy i blenduję i zjada wszystko.

W kawałkach to też nie o to chodzi żeby w sumie dziecko zjadło tylko niech pomemla, pociumka, poczuje smak 😆

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga moj tez ma 45.5 obwod glowy. Franio Stresant tez ma taki wiekszy, czy Kryst Mamy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W kawałkach to też nie o to chodzi żeby w sumie dziecko zjadło tylko niech pomemla, pociumka, poczuje smak 😆
    Dopóki się nie krztusi to jej nie zabieram, niech właśnie pozna też smaki i konsystencje.
    Ale zwykle też zamiast jeść to zrzuca na podłogę :P

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dopóki się nie krztusi to jej nie zabieram, niech właśnie pozna też smaki i konsystencje.
    Ale zwykle też zamiast jeść to zrzuca na podłogę :P

A to standard 😆

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Współczuję 😟
    Stresant a jak Francik? Przeszły mu już drgawki?
    Fasolka 6.11 jedziemy na EEg, ostatnie drgawki mial ponad 2 tygodnie temu, czyli super :)
    za to zdziwia przy zasypianiu i ogolnie przy spaniu jak malo kto...chyba tylko dzieciaki espoir :)

dzis czytalam Was o 3 w nocy, bo krolewicz od 3 do 4 nie spal a byla moja kolej na noszenie.....maz nosil od 23 do 24......nie mowic ze co 2 godziny chce cyca.......

mysle ze ten moj cyc jest za bardzo wydojony o ile jest takie medyczne pojecie ( Paula moze cos czytalas na ten temat?)

Francik wazy 9 kilo nic poza cycem niechce jesc, zaciska usta .....jak mu scisne policzki zeby na sile lyzeczke wsadzic to i tak wypluje....butelki do ust nie wezmie..........a moje cyce nie nadazaja z produkcja ...dlatego tak boli jak skoncze karmic i jest flak bo gruczoly produkcja....

kupilam juz mm kaszki sloiczki i nic....twardy zawodnik

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    MamaAga moj tez ma 45.5 obwod glowy. Franio Stresant tez ma taki wiekszy, czy Kryst Mamy.

moj to ma leb jak sklep :) same gupoty w niej :)
    ogolnie jest jakis taki wielki ...mam ubrnka po starszakach to w roku nosily a on teraz .....juz 80 nosi

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignacy jadł wczoraj biała bułkę(wnętrze) z masłem i piersią z indyka. No dziecko mi zwariowało. Jadłam przy nim i się darł żeby mu dać. Poprawił jeszcze chałka (wnętrze z dwóch "kromek"), popił cyckiem i poprawił pięcioma łyżkami ziemniaków że szpinakiem.
    Bułkę i mięso rwalam mu palcami i wkładałam kawałki do buzi. Raz się zakrztusił, ale sobie poradził.

W nocy pobudka co godzinę od kilku dni. Pociamka cycka albo się przytuli i zwykle usypia dalej. Ale czasem się kręci i mnie wkurza.
    Dzisiaj mialam już wyjątkowo dość, położyłam go rano obok siebie na łóżku i dałam telefon do zalizania na śmierć. Bo oczywiście rozrywki nocne nie skończyły się z nastaniem świtu. 🙄

Dziś już mąż skończył swoją zmianę i dopiero w niedzielę idzie więc weźmie trochę Młodego a ja sobie pomyje okna i wypiore firanki. Nie robiłam tego od grudnia zeszłego roku. Tylko szyby przecierane. Ale my mieszkanie na uboczu i wśród drzew więc okna słabo sie brudzą.

Już się budzi terrorysta ;-)
    Mamy chyba skok srodskokowy - teoretycznie powinno być ok a mamy marude i tylko na rączki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 10:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - gdzieś czytałam że może taki wydojony boleć. Mnie nie boli tylko mam takie dziwne uczucie jak Igs za dużo jednego cycka wycyca. W sumie możnaby to rozpatrywać pod kątem bólu, bo przyjemne to to nie jest. Zdarza nam się czasem w nocy.

A teraz maluchy mogą mieć silniejszy odruch ssania znowu i cycki przyzwyczajone do normalnego zasysu teraz mogą cierpieć jak na początku, bo muszą przyjąć inny rytm i siłę

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

W nocy pobudka co godzinę od kilku dni. Pociamka cycka albo się przytuli i zwykle usypia dalej. Ale czasem się kręci i mnie wkurza.

Mamy chyba skok srodskokowy - teoretycznie powinno być ok a mamy marude i tylko na rączki[/QUOTE]

no jakbym o swoim czytała....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka 6.11 jedziemy na EEg, ostatnie drgawki mial ponad 2 tygodnie temu, czyli super :)
    za to zdziwia przy zasypianiu i ogolnie przy spaniu jak malo kto...chyba tylko dzieciaki espoir :)

dzis czytalam Was o 3 w nocy, bo krolewicz od 3 do 4 nie spal a byla moja kolej na noszenie.....maz nosil od 23 do 24......nie mowic ze co 2 godziny chce cyca.......

mysle ze ten moj cyc jest za bardzo wydojony o ile jest takie medyczne pojecie ( Paula moze cos czytalas na ten temat?)

Francik wazy 9 kilo nic poza cycem niechce jesc, zaciska usta .....jak mu scisne policzki zeby na sile lyzeczke wsadzic to i tak wypluje....butelki do ust nie wezmie..........a moje cyce nie nadazaja z produkcja ...dlatego tak boli jak skoncze karmic i jest flak bo gruczoly produkcja....

kupilam juz mm kaszki sloiczki i nic....twardy zawodnik

o to juz!

trzymam kciuki!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natka93 Nowa

Wysłany: 31 października 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kiwona, a co chciałabyś wiedzieć? Dopiero co zostałam mamą i zbieram doświadczenia. Pierwsza wymarzona ciąża ;) . I wolę się o wszystko doświadczonych mam zapytać, niż sama kombinować. Czytałam już zalecenia WHO, ale wolę się doświadczonych mam dopytać ;) . U nas warzywka były pierwsze i bardzo nam zasmakował kalafior, ale go rzadko podawałam bo wzdymał troszkę. I teraz myślimy o tych helpowych kaszkach .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Mamy chyba skok srodskokowy - teoretycznie powinno być ok a mamy marude i tylko na rączki

no jakbym o swoim czytała....[/QUOTE]
    W końcu bliźniaki

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie dzisiaj zaskoczył. Kupił mi moj wymarzony ekspres do kawy!!! :)
    Chyba libido mi wzrosło z wrażenia 😂😂

stresant, Tysia89, Kiwona, MamaAga85, Bubek, Syska2202 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się jakimś cudem. Mała spała tylko 22min ale babeczka się sprezyla. Wizytę mamy 13 i wtedy się dowiemy jakie są wyniki. Ale chyba niezbyt dobre bo jak rozmawiałam z rejestratorka to mówiła że lekarka musi badania opisać i ustalić czy konsultacja jest pilna czy nie i od tego będzie zależeć termin wizyty. A za 5 min do mnie dzwonili że po konsultacji z lekarka znaleźli termin na 13 listopada

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Udało się jakimś cudem. Mała spała tylko 22min ale babeczka się sprezyla. Wizytę mamy 13 i wtedy się dowiemy jakie są wyniki. Ale chyba niezbyt dobre bo jak rozmawiałam z rejestratorka to mówiła że lekarka musi badania opisać i ustalić czy konsultacja jest pilna czy nie i od tego będzie zależeć termin wizyty. A za 5 min do mnie dzwonili że po konsultacji z lekarka znaleźli termin na 13 listopada
    badz dobrej mysli

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mąż mnie dzisiaj zaskoczył. Kupił mi moj wymarzony ekspres do kawy!!! :)
    Chyba libido mi wzrosło z wrażenia 😂😂

jaki? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jaki? :)
    https://www.google.com/search?q=de+longhi+dinamica+350.55.b&oq=de+lo&aqs=chrome.0.69i59l2j0j69i57j69i60.2039j0j7&client=ms-android-xiaomi&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#lbl=OVERVIEW&pie=plaji-i

Tylko zly jest bo zamowil w sklepie z rabatem i mial byc odbior za godz a oni go wysyłają z Wroclawia wiec po weekendzie pewnie będzie.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczęło się bieganie za Wiki.
    Nie wiedziałam że maluch tak szybko pełza.
    Co to będzie jak zacznie raczkował.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodajcie do zupek natkę pietruszki?

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 4020 4021 4022 4023 4024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ