X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My myślimy o jakiś niewielkich górkach i zjazdach. U nas jest usypane kilka specjalnie. Na co dzień i tak nosidło albo ewentualnie wózek
    Może się zdecyduje jak faktycznie przyjdzie fajna zima :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kupujecie oczyszczacze powietrza?
    Ja już prawie się zdecydowałam na taki z nawilżaniem i jonizacja dodatkowo.

Ignacy jak ważył 7000kg to miał już 72cm.

U nas ostatnio ciężkie dni i noce. Ale myślę że duży wpływ ma na to moje zmęczenie. Po męża zmianach zazwyczaj jest gorzej a to wynika z tego że 4 dni jestem sama z Małym i psem. Z mężem się nie widzimy wtedy wcale albo prawie wcale. I ja się dojeżdżam do zera a potem trochę odpoczywam jak on jest.

Obniżyliśmy łóżeczko ;-) Daje go tam czasem w dzień do zabawy i zaczął się wspinać do góry.

Wspina się też po zabawkach i unosi że prawie na kolanach klęczy. Nie wiem co on ćwiczy ale ja już widzę jak leci przez barierkę albo uderza głową w mate.

Kupujecie żywe choinki na święta? Stawiacie na ziemi?

I ponawiam pytanie sprzed paru tygodni 😉 - kupujecie sanki? Jakie?

Ja nie kupuje, u nas jest wilgotno bo obok są stawy i mamy wilgotność ok 60 proc - tak pokazuje sprzęt.

Jasne, że kupujemy sanki! Ale nie wiem jeszcze jakie! Chyba takie zwykłe, z oparciem.... A są jakieś stuningowane? Coś na Alliexpress wyhaczylas? 😀

Paula ja też padam na twarz... Też jestem sama non stop z dzieckiem... Jedynie niedziela daje mi jakieś tam wytchnienie bo w tygodniu może jeden albo dwa wieczory tata jest w domu. Wczoraj się wyrwałam na pazury ale tylko pedi zrobiłam bo trwało to dwie godziny... Musiała mnie odgruzować znajoma bo wcześniej byłam u innej i mi wmawiała że nic nie wrasta a ja czułam że coś jest nie halo...i trzy paznokcie były fest do obrobienia.. muszę się częściej umawiać! Ręce zrobię po niedzieli!

Łóżeczko też obniżamy w ten weekend. Zaraz wrzucę na fejsa co Bunio wczoraj wymyślił... To dziecko mnie z każdym dniem zaskakuje...ja nie wiem skąd on ma tyle energii 😀😀😀😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 08:02

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja zmieniam choinke na inna. Sztuczna.. Nie bawie sie w zywa.

A sanek nie kupuje mam po Julce metaloylwy stelaz i drewniane siedzisko z oparciem.

Ja nie lubię sztucznych choinek...już wolę nie mieć żadnej

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sanek nie kupuję. U nas śniegu mało, a jak spadnie to i tak na chodnikach zmieciony do zera. Chcąc iść na górkę do parku, to musiałabym chyba sanki zanieść.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka ma fajne sanki. Takie z rączka do pchania, amortyzatorem i oparciem. Zakładała tam też śpiworek z wózka. To sanki typowo dla malutkich dzieci. Do zjazdu z góry raczej nie bardzo. Ona ma chyba firmy tako.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 08:29

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinkę 2 lata temu zmieniłam z dużej 180cm na malutką 90cm, bo dzieci małych nie ma i dla kogo taka duża 😁.
    W tym roku ubiorę jeszcze małą, a za rok spowrotem kupimy dużą dla Wiki.
    Choinka sztuczna, chociaż marzy mi się taka naturalna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 08:31

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A do sanek śpiworek od wózka? Mają te sanki pasy i oparcie? Nie mam pojęcia czy potrzebujemy takie zabezpieczenia 🙄
    Tak wkladalam zawsze spiworek z wozka do sanek. Wiesz co nasze maluchy male jeszcze... Jula urodzila sie w grudniu wiec na kolejna zima miala juz rok i siedziala grzecznie mimo ze biegala jak szalona jak miala 10.5 miesiaca. Ale wydaje mi sie ze w spiworku beda siedzialy grzecznie. Nasze pasow nie maja, jedynie oparcie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kwestia gustu. Jak mialam Jule mala mialam zywa.. Zapach zywej choinki jest cudny.. Ale jak mi mloda ja przewrocila i lapalam to nie pytajcie jak wygladalam... Bylam cala pokluta i to tak mocno ze mi krew leciala z miejsc gdzie sie wbila.. A zeby malo bylo byla swiezo po podlaniu i to cale bloto mi sie rozlalo. Pozniej ja uwiazalam sznurkiem o pien do kaloryfera.
    Teraz mam tak zagracone mieszkanie ze stawiam na taka choinke

https://allegro.pl/oferta/choinka-sztuczna-diamentowa-na-pniu-220-szyszki-8393038100?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 08:48

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja tak jak Ty ;-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - podoba mi się ta na pniu, ciekawe czy taka żywą idzie dostać. Z jakichś gałęzi zrobioną na przykład. Albo sama zrobię? Trochę drucika, gałązek i pień.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - podoba mi się ta na pniu, ciekawe czy taka żywą idzie dostać. Z jakichś gałęzi zrobioną na przykład. Albo sama zrobię? Trochę drucika, gałązek i pień.
    Mysle ze dla chcacej i kreatywnej osoby to nie problem. Ja jestem za leniwa. I ogolnie nie przykladam do tego większej uwagi. Rok temu mialam tak ogromna choinke nowe lampki kupilam 1000szt i w tym roku juz ich nie potrzebuje a choinke przekaze bratu bo choc sztuczna to wygladem jest jak zywa.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja tak jak Ty ;-)

:*

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

można kupić takie żywe! widziałam kiedyś :)

w ogóle mam w Łodzi taką kwiaciarnię, że zawsze ślinię się na wszystkie ich kompozycje! a bukiety z polnych kwiatów...hmmmm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja zawsze mam taką dużą, oczywiście bombki (plastikowe) ściągane 100 razy, ale jak dla mnie ma to swój urok ;)
    tylko sztuczną kupujemy od kiedy moim rodzicom od choinki rozeszlo się po chacie pełno małych pająków...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Paula ja zawsze mam taką dużą, oczywiście bombki (plastikowe) ściągane 100 razy, ale jak dla mnie ma to swój urok ;)
    tylko sztuczną kupujemy od kiedy moim rodzicom od choinki rozeszlo się po chacie pełno małych pająków...
    O fuj, brrr.

Ja zawsze do wazony robię żywe stroiki więc namiastka zywosci jest :D

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy dziecko powinno otworzyć piąstki?
    i czy to prawda, że jak dużo i szybko pełza to będzie później chodzić?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny kiedy dziecko powinno otworzyć piąstki?
    i czy to prawda, że jak dużo i szybko pełza to będzie później chodzić?
    W jakim sensie otworzyć piątki? Bunio ma cały czas zacisniete?
    O tym pelzanie to mi fizjo mówiła apropo czworakowania. Ze wszędzie potrafi się dostać i może nie chcieć mu się na czworakavh przemieszczać. Ale to nie jest reguła.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    W jakim sensie otworzyć piątki? Bunio ma cały czas zacisniete?
    O tym pelzanie to mi fizjo mówiła apropo czworakowania. Ze wszędzie potrafi się dostać i może nie chcieć mu się na czworakavh przemieszczać. Ale to nie jest reguła.

tak, ma zwykle zaciśnięte... otwiera jak sięga po zabawkę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka to raczej nie regula. Jula szybko czworakowala pelzala a na 10.5 miesiaca sama chodziła. Zobaczymy jak u Filipa będzie.. Bo szybko zaczal czworakowac a co dalej niewidomo. Za to prawie nic nie guga. Alicja brata czworakowala dosc pozno i choc ma 13 mcy nie chce sama chodzić ale mowi juz tak fajnie pojedyncze slowa.. Umie wyraznie mowic tatuś czy babcia gdzie dzieci zdecydowanie bardziej mowia tata i baba..

U nas pada delikatny snieg o.O

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 1 listopada 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka wydaje mi się że powinien już otworzyć, wiem że lekarka jakiś czas temu się cieszyła że Nina ma otwarte. U nas to był problem z napięciem obwodowym, może skonsultuj się z fizjo?

f1d9680377.png
‹‹ 4022 4023 4024 4025 4026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ