X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My myślimy o jakiś niewielkich górkach i zjazdach. U nas jest usypane kilka specjalnie. Na co dzień i tak nosidło albo ewentualnie wózek
    Może się zdecyduje jak faktycznie przyjdzie fajna zima :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kupujecie oczyszczacze powietrza?
    Ja już prawie się zdecydowałam na taki z nawilżaniem i jonizacja dodatkowo.

Ignacy jak ważył 7000kg to miał już 72cm.

U nas ostatnio ciężkie dni i noce. Ale myślę że duży wpływ ma na to moje zmęczenie. Po męża zmianach zazwyczaj jest gorzej a to wynika z tego że 4 dni jestem sama z Małym i psem. Z mężem się nie widzimy wtedy wcale albo prawie wcale. I ja się dojeżdżam do zera a potem trochę odpoczywam jak on jest.

Obniżyliśmy łóżeczko ;-) Daje go tam czasem w dzień do zabawy i zaczął się wspinać do góry.

Wspina się też po zabawkach i unosi że prawie na kolanach klęczy. Nie wiem co on ćwiczy ale ja już widzę jak leci przez barierkę albo uderza głową w mate.

Kupujecie żywe choinki na święta? Stawiacie na ziemi?

I ponawiam pytanie sprzed paru tygodni 😉 - kupujecie sanki? Jakie?

Ja nie kupuje, u nas jest wilgotno bo obok są stawy i mamy wilgotność ok 60 proc - tak pokazuje sprzęt.

Jasne, że kupujemy sanki! Ale nie wiem jeszcze jakie! Chyba takie zwykłe, z oparciem.... A są jakieś stuningowane? Coś na Alliexpress wyhaczylas? 😀

Paula ja też padam na twarz... Też jestem sama non stop z dzieckiem... Jedynie niedziela daje mi jakieś tam wytchnienie bo w tygodniu może jeden albo dwa wieczory tata jest w domu. Wczoraj się wyrwałam na pazury ale tylko pedi zrobiłam bo trwało to dwie godziny... Musiała mnie odgruzować znajoma bo wcześniej byłam u innej i mi wmawiała że nic nie wrasta a ja czułam że coś jest nie halo...i trzy paznokcie były fest do obrobienia.. muszę się częściej umawiać! Ręce zrobię po niedzieli!

Łóżeczko też obniżamy w ten weekend. Zaraz wrzucę na fejsa co Bunio wczoraj wymyślił... To dziecko mnie z każdym dniem zaskakuje...ja nie wiem skąd on ma tyle energii 😀😀😀😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 08:02

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja zmieniam choinke na inna. Sztuczna.. Nie bawie sie w zywa.

A sanek nie kupuje mam po Julce metaloylwy stelaz i drewniane siedzisko z oparciem.

Ja nie lubię sztucznych choinek...już wolę nie mieć żadnej

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sanek nie kupuję. U nas śniegu mało, a jak spadnie to i tak na chodnikach zmieciony do zera. Chcąc iść na górkę do parku, to musiałabym chyba sanki zanieść.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka ma fajne sanki. Takie z rączka do pchania, amortyzatorem i oparciem. Zakładała tam też śpiworek z wózka. To sanki typowo dla malutkich dzieci. Do zjazdu z góry raczej nie bardzo. Ona ma chyba firmy tako.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 08:29

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinkę 2 lata temu zmieniłam z dużej 180cm na malutką 90cm, bo dzieci małych nie ma i dla kogo taka duża 😁.
    W tym roku ubiorę jeszcze małą, a za rok spowrotem kupimy dużą dla Wiki.
    Choinka sztuczna, chociaż marzy mi się taka naturalna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 08:31

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A do sanek śpiworek od wózka? Mają te sanki pasy i oparcie? Nie mam pojęcia czy potrzebujemy takie zabezpieczenia 🙄
    Tak wkladalam zawsze spiworek z wozka do sanek. Wiesz co nasze maluchy male jeszcze... Jula urodzila sie w grudniu wiec na kolejna zima miala juz rok i siedziala grzecznie mimo ze biegala jak szalona jak miala 10.5 miesiaca. Ale wydaje mi sie ze w spiworku beda siedzialy grzecznie. Nasze pasow nie maja, jedynie oparcie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kwestia gustu. Jak mialam Jule mala mialam zywa.. Zapach zywej choinki jest cudny.. Ale jak mi mloda ja przewrocila i lapalam to nie pytajcie jak wygladalam... Bylam cala pokluta i to tak mocno ze mi krew leciala z miejsc gdzie sie wbila.. A zeby malo bylo byla swiezo po podlaniu i to cale bloto mi sie rozlalo. Pozniej ja uwiazalam sznurkiem o pien do kaloryfera.
    Teraz mam tak zagracone mieszkanie ze stawiam na taka choinke

https://allegro.pl/oferta/choinka-sztuczna-diamentowa-na-pniu-220-szyszki-8393038100?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 08:48

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja tak jak Ty ;-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - podoba mi się ta na pniu, ciekawe czy taka żywą idzie dostać. Z jakichś gałęzi zrobioną na przykład. Albo sama zrobię? Trochę drucika, gałązek i pień.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - podoba mi się ta na pniu, ciekawe czy taka żywą idzie dostać. Z jakichś gałęzi zrobioną na przykład. Albo sama zrobię? Trochę drucika, gałązek i pień.
    Mysle ze dla chcacej i kreatywnej osoby to nie problem. Ja jestem za leniwa. I ogolnie nie przykladam do tego większej uwagi. Rok temu mialam tak ogromna choinke nowe lampki kupilam 1000szt i w tym roku juz ich nie potrzebuje a choinke przekaze bratu bo choc sztuczna to wygladem jest jak zywa.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja tak jak Ty ;-)

:*

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

można kupić takie żywe! widziałam kiedyś :)

w ogóle mam w Łodzi taką kwiaciarnię, że zawsze ślinię się na wszystkie ich kompozycje! a bukiety z polnych kwiatów...hmmmm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja zawsze mam taką dużą, oczywiście bombki (plastikowe) ściągane 100 razy, ale jak dla mnie ma to swój urok ;)
    tylko sztuczną kupujemy od kiedy moim rodzicom od choinki rozeszlo się po chacie pełno małych pająków...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Paula ja zawsze mam taką dużą, oczywiście bombki (plastikowe) ściągane 100 razy, ale jak dla mnie ma to swój urok ;)
    tylko sztuczną kupujemy od kiedy moim rodzicom od choinki rozeszlo się po chacie pełno małych pająków...
    O fuj, brrr.

Ja zawsze do wazony robię żywe stroiki więc namiastka zywosci jest :D

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy dziecko powinno otworzyć piąstki?
    i czy to prawda, że jak dużo i szybko pełza to będzie później chodzić?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny kiedy dziecko powinno otworzyć piąstki?
    i czy to prawda, że jak dużo i szybko pełza to będzie później chodzić?
    W jakim sensie otworzyć piątki? Bunio ma cały czas zacisniete?
    O tym pelzanie to mi fizjo mówiła apropo czworakowania. Ze wszędzie potrafi się dostać i może nie chcieć mu się na czworakavh przemieszczać. Ale to nie jest reguła.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    W jakim sensie otworzyć piątki? Bunio ma cały czas zacisniete?
    O tym pelzanie to mi fizjo mówiła apropo czworakowania. Ze wszędzie potrafi się dostać i może nie chcieć mu się na czworakavh przemieszczać. Ale to nie jest reguła.

tak, ma zwykle zaciśnięte... otwiera jak sięga po zabawkę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka to raczej nie regula. Jula szybko czworakowala pelzala a na 10.5 miesiaca sama chodziła. Zobaczymy jak u Filipa będzie.. Bo szybko zaczal czworakowac a co dalej niewidomo. Za to prawie nic nie guga. Alicja brata czworakowala dosc pozno i choc ma 13 mcy nie chce sama chodzić ale mowi juz tak fajnie pojedyncze slowa.. Umie wyraznie mowic tatuś czy babcia gdzie dzieci zdecydowanie bardziej mowia tata i baba..

U nas pada delikatny snieg o.O

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 1 listopada 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka wydaje mi się że powinien już otworzyć, wiem że lekarka jakiś czas temu się cieszyła że Nina ma otwarte. U nas to był problem z napięciem obwodowym, może skonsultuj się z fizjo?

f1d9680377.png
‹‹ 4022 4023 4024 4025 4026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ