X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia znów w dzień śpi na mnie.
    Jak tylko próbuje ją odłożyć to odrazu wrzask.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 18:40

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U nas zaczęło się bieganie za Wiki.
    Nie wiedziałam że maluch tak szybko pełza.
    Co to będzie jak zacznie raczkował.
    gratulacje,a moj wciaz lezy na plecach za to w brzeczeniu wyprzedza wszystkich ;)

chcialam na noc dac mm....zrobilam do butelki wedlug przepisu wcislam na sile do pyszczka i z placzem wyplul ksztiszac sie kaszlac i cyrkujac jak zwykle przy kazdej probie jedzenia...po czym wypil 2 cyce i beknal zadowolony jak stary ;)

Kiwona, Tunia76, Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dodajcie do zupek natkę pietruszki?
    Dodaję, znaczy raz dodałam, bo Kaz gardzi moją kuchnią 😉 ale z kalafiorem wciągnął ochoczo 😁

Tunia76 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    gratulacje,a moj wciaz lezy na plecach za to w brzeczeniu wyprzedza wszystkich ;)

chcialam na noc dac mm....zrobilam do butelki wedlug przepisu wcislam na sile do pyszczka i z placzem wyplul ksztiszac sie kaszlac i cyrkujac jak zwykle przy kazdej probie jedzenia...po czym wypil 2 cyce i beknal zadowolony jak stary ;)
    U nas też plecy, jak go sama na brzuch położę to wtedy na brzuchu się bawi. Samemu mu się nie chce przekrecać, choć świetnie to potrafi, w obie strony. Z brzucha na plecy też potrafi, ale po co... Leń. Za to do perfekcji opanował warczenie jak niedźwiedź. Trochę przerażające są te dźwięki 🙉

Misiabella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Moja codziennie przed kąpielą dostaje butle mojego mleka.
    Narazie odpukać nie zniechęca jej to do cyca. Mam też nadzieję że ułatwi to przejście na mm.

Współczuję problemów z cycami. Niestety nie pomogę, bo się na tym nie znam i nie miałam takich bóli ani teraz ani przy synu. Mam nadzieję że to przejściowe i niedługo wszystko się unormuje.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    https://www.google.com/search?q=de+longhi+dinamica+350.55.b&oq=de+lo&aqs=chrome.0.69i59l2j0j69i57j69i60.2039j0j7&client=ms-android-xiaomi&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#lbl=OVERVIEW&pie=plaji-i

Tylko zly jest bo zamowil w sklepie z rabatem i mial byc odbior za godz a oni go wysyłają z Wroclawia wiec po weekendzie pewnie będzie.

To się szarpnął 👌

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dodaję, znaczy raz dodałam, bo Kaz gardzi moją kuchnią 😉 ale z kalafiorem wciągnął ochoczo 😁

To mój gardzi słoikami...daje takie z mięchem bo nie mam jeszcze tego swojskiego królika...muszę dawać pół słoiczka i dorzucać swoje zblendowane warzywa....wtedy łyka jak pelikan

Kiwona, stresant lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bylam u naszej rodzinnej. Maly wazy juz prawie 8600 i ma74 cm. Jest szczuply, ale dlugi. Michalek w jego wieku 8 kg jeszcze nie wazyl i mial 69 cm. I tak niezle ze tak wazy, bo na razie je po kilka lyzek warzyw i nie chce, a mleka pije srednio po 850 ml. Tydzien temu mial faze przez kilka dni ze prawie litr wypijal.

MamaAga85, Fasolka77, stresant lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie zabawki kupujecie dzieciom?chodzi mi o te interaktywne przede wszystkim.

Ja szukam polskiej wersji szczeniaczka z FP i nie wiem co poza tym jeszcze można by kupić🤔 czy takie interaktywne stoliczki to już czy za wcześnie? co polecacie/kupilyscie albo planujecie kupić?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już się zaczął dzień. Zabawa na całego. Jeeeeeee

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    To się szarpnął 👌
    Raz na 10 lat mozna :D wypadałoby w koncu zaskoczyć.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ojej :( u nas bylo karmieniea a pobudka pelna placzu. Uciekam jeszcze dospac poki wolno

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie oczyszczacze powietrza?
    Ja już prawie się zdecydowałam na taki z nawilżaniem i jonizacja dodatkowo.

Ignacy jak ważył 7000kg to miał już 72cm.

U nas ostatnio ciężkie dni i noce. Ale myślę że duży wpływ ma na to moje zmęczenie. Po męża zmianach zazwyczaj jest gorzej a to wynika z tego że 4 dni jestem sama z Małym i psem. Z mężem się nie widzimy wtedy wcale albo prawie wcale. I ja się dojeżdżam do zera a potem trochę odpoczywam jak on jest.

Obniżyliśmy łóżeczko ;-) Daje go tam czasem w dzień do zabawy i zaczął się wspinać do góry.

Wspina się też po zabawkach i unosi że prawie na kolanach klęczy. Nie wiem co on ćwiczy ale ja już widzę jak leci przez barierkę albo uderza głową w mate.

Kupujecie żywe choinki na święta? Stawiacie na ziemi?

I ponawiam pytanie sprzed paru tygodni 😉 - kupujecie sanki? Jakie?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam choinke na inna. Sztuczna.. Nie bawie sie w zywa.

A sanek nie kupuje mam po Julce metaloylwy stelaz i drewniane siedzisko z oparciem.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja zmieniam choinke na inna. Sztuczna.. Nie bawie sie w zywa.

A sanek nie kupuje mam po Julce metaloylwy stelaz i drewniane siedzisko z oparciem.
    A do sanek śpiworek od wózka? Mają te sanki pasy i oparcie? Nie mam pojęcia czy potrzebujemy takie zabezpieczenia 🙄

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy kupię sanki, zobaczę jak będzie mi się jeździć wózkiem po śniegu o ile jakiś spadnie. Jak ok to na razie odpuszczę, wszystko jej jedno w czym pojedzie.

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A choinkę mamy sztuczna, na ziemi. Oczyszczacza nie kupuje. Chciałam nawilżacz kupić ale kupiłam tylko termometr że wskaźnikiem wilgotności.

Druga noc nie spałam. Moje dziecko śpi a ja nie potrafię, no paranoja.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja nie wiem czy kupię sanki, zobaczę jak będzie mi się jeździć wózkiem po śniegu o ile jakiś spadnie. Jak ok to na razie odpuszczę, wszystko jej jedno w czym pojedzie.
    My myślimy o jakiś niewielkich górkach i zjazdach. U nas jest usypane kilka specjalnie. Na co dzień i tak nosidło albo ewentualnie wózek

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jakie zabawki kupujecie dzieciom?chodzi mi o te interaktywne przede wszystkim.

Ja szukam polskiej wersji szczeniaczka z FP i nie wiem co poza tym jeszcze można by kupić🤔 czy takie interaktywne stoliczki to już czy za wcześnie? co polecacie/kupilyscie albo planujecie kupić?

Ja mam kostkę edukacyjna i dość nawet przy niej siedzi, planuje kupić taki stolik ale chyba jeszcze mam czas. Miś pchacz na chwilę działa. Najlepsza zabawa jest z odkurzaczem, kablem, myszka....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Długo imprezował?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4021 4022 4023 4024 4025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ