Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Fasolka wydaje mi się że powinien już otworzyć, wiem że lekarka jakiś czas temu się cieszyła że Nina ma otwarte. U nas to był problem z napięciem obwodowym, może skonsultuj się z fizjo?
Tzn normalnie ma otwarte, tylko jak pełza albo podnosi się na rączkach to ma zamknięte ale skonsultuje!
Widać na filmikach jakie wrzuciłam na Fejsie jakie ma paluszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 12:44
stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Aa no to może na początku niektóre dzieci tak mają. To dla nich coś nowego więc nie bardzo wiedzą jak układać ręce, nogi, stopy i dłonie. Ale najlepiej spytać.
U nas się okazało że po mojej siostrze mała daje stópki do środka i mamy to ćwiczyć. U siostry dużo później to wyszło i już był większy problem. Może nam uda się tego uniknąć. Niektóre rzeczy trzeba dzieciom pokazać, inne robią prawidłowo i instynktownie. -
Tunia, ja mam takie sanki z pchaczem -zarabista rzecz, maja tez kolka na koncu plozow zeby w razie czego po chodniku nimi przejechac, ale trzeba unisc przednia czesc, saneki sa ze spiworkiem a nawet budą skladana i fajna to sprawa. Mozna z gory zjezdzac, tylko jest jeden problem...Pod postacia braku sniegu
Zimy w Polsce sa teraz takie ujowe, ze na sanki wychodzimy w sezonie zaledwie kilka razy. Bo za malo sniegu. Ja bym jednak dla takich maluchow w sanki nieinwestowala, bardziej za rok sie przydadza, a tak zeby dziecko z nich korzystalo i cos z tego naprawde mialo, to z trzy lata potrzeba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 13:29
malutka_mycha, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Ale jak jest snieg to sanki dzieki raczce do pchania prowadzi sie lepiej niz wozek. Ciagniecie ich za sznurek to dla mnie tragedia. Teraz juz rozumiem jak moja mama musiala sie nameczyc ciagnac mnie i siostre na sankach za sznurek...
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:Paula ja zawsze mam taką dużą, oczywiście bombki (plastikowe) ściągane 100 razy, ale jak dla mnie ma to swój urok
tylko sztuczną kupujemy od kiedy moim rodzicom od choinki rozeszlo się po chacie pełno małych pająków... -
Mi fizjoterapeutka mowila, ze przy podparciu zwlaszcza na poczatku dziecko moze ukladac raczki w piastki, bo tak jest mu latwiej i to nic zlego.
Fasolka77, Daffi, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Dokładnie tak!
Bubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia- gdzie kupiłaś te sanki? U nas śnieg zazwyczaj jest. Mamy rzut beretem do Rzeczki i rzut kapeluszem do Karpacza
w zeszłym roku mieliśmy śniegu do połowy łydki a we Wrocławiu nie było nic. Trzymał się przez 4 dni a to tylko 50km.
Ignas też czasem ma podwinięte piąstki jak się podnosi. Ale z reguły już odwija. Jeśli akurat nie robi wysokiego podporu to ma otwarte.
Tunia - lepsze pająki niż kleszcze😉 Moja mama ma arachnofobię. A ja kiedyś przyniosłam do domu i dobrze ukryłam wylinkę z ptasznika (wygląda jak żywy pająk tylko się nie rusza). No i mama znalazła... 😂😂😂
Wtedy wepchnięcie jej w pudełku śniadaniowym do półki z książkami wydawało się "dobrą kryjówka". Kolega je hodował -
nick nieaktualny
-
Paula, jesteś zuaaaa 👹
Wiecie, co mi matka zrobiła kiedyś? Ja z pająkami również mam ogromny problem (hcoc teraz już nie jest aż tak źle, jak było). Mieliśmy okno w łazience takie wewnętrzne, wychodzące na kuchnię, i ono było zwykle otwarte. Mama gotowala a ja się kapalam. Nagle spadł na mnie ogromny, tłusty pająk! Wyskoczyłam z wanny z wrzaskiem, mało się nie posralam ze strachu, mało sobie nóg nie polamalam... A to moja kochana mama wrzuciła mi przez to okno szypulke od pomidora. Sikala ze śmiechu. Do dzisiaj jje to wypominam a byłam wówczas nastolatka 😏malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Mamy problem z pieluszkami...
Nie wiem czy to kwestia rozmiaru czy co ale używamy Pampers Pants i juz coraz częściej zdarza się,że nam przecieka.
Mały waży ok.8900g i jesteśmy na 4 ...nie wiem czy próbować z 4+ czy z 5...
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Mamy problem z pieluszkami...
Nie wiem czy to kwestia rozmiaru czy co ale używamy Pampers Pants i juz coraz częściej zdarza się,że nam przecieka.
Mały waży ok.8900g i jesteśmy na 4 ...nie wiem czy próbować z 4+ czy z 5...
Mamy tak okresowo że przesikuje i nie mam pojęcia z czego to wynika bo teoretycznie sprawdziłam wszystko a i tak się zdarza. I to są takie epizody parę dni pod rząd i potem mija na długi czas -
nick nieaktualny
-
Paula, mamy sanki takie : https://dino.sklep.pl/nowy/piccolino-sanki-delux-z-oparciem-pchacz-regulowany-spiworek-budka-rekawica-podnozki-p-17762.html#grafit. Moja mama kiedys na urodziny michalkowi sprezentowala. Jest masa roznych rodzajow tych sanek.
-
Dziewczyny polecam wstrzymać się z zakupami na aliexpress na razie, ceny popodnosili mega! koszulki kupiłam chłopakom za 3 funty, dzisiaj patrzę są za 5-7 i niby ściema, że 11.11 promocja za 3... spodnie kupowałam za 3 funty, dzisiaj są za 7, żeby niby 11.11 w promocji były za 3... ściema...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 21:31
Fasolka77 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyMisia- właśnie o tych piccolino myślę
Espoir - na Ali okres przed 11.11 aż do po świętach to podwyżki. Zdarza się czasem kupić coś taniej ale to trzeba cały rok obserwować cenę. Jest jeszcze aplikacja aliprice ale ja nie umiem chyba z niej korzystać