X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    ale 7 wyglada doroslo na moim suwaczku :D
    Nas to jutro czeka !

Bubek lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Byliśmy na krótkim spacerku. Wiało bardzo, ale ciepły wiatr.
    Wiki miała zabawną minke gdy jej wiało w twarz.
    Z tą zabawna minka trzeba uważać. My mieliśmy na szkołę rodzenia pierwsza pomoc i mówiono nam tam, że nie wolno dziecku dmuchać w twarz i trzeba uważać na silny wiatr bo dziecko może dostać bezdechu od tego. Większość dzieci radzi sobie ze wstrzymaniem oddechu w takiej chwili ale ostrożności nigdy dość.
    Co ciekawe jak już dziecko ma bezdech to właśnie tak dość mocno mu trzeba dmuchnąć w twarz żeby się "odetkalo"(z braku lepszego słowa).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 17:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    u nas dzis ladnie i 3h spacer zaliczony :)

szukam spiworkow do wozka - wszyscy polecaja z ta owcza welna, ale jak to prac? A jakie ceny kurkaaaa

A Ty w górach mieszkasz że owcza wełnę chcesz? W tym się ugotują nasze maluchy przy zwykłej zimie chyba.
    To dobre dla takich maluszków co śpią godzinę na dworze w wózku w cienkim dresie pod spodem żeby nie zmarzły. Ale takie "dorosłe" 😜 dzidziusie to już chyba aż takiego sprzętu nie potrzebują. No chyba że Ci Twoją śpi godzinę na dworze ;-)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jestem ciemna jeżeli chodzi o ubieranie w zimie. Zawsze mi się wydaje że za lekko jest ubrana bo przecież leży i mało się rusza :/ dzisiaj byłyśmy na spacerku i już się chłodno robiło. Ale spała, nie chciałam jej budzić żeby doubrac. A jak wrovilysmy do domu to się okazało że było jej w sam raz i dobrze ze nic więcej nie założyłam. Nie chcę jej przegrzewac ani nie chce żeby chora była :(

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No właśnie ja jestem ciemna jeżeli chodzi o ubieranie w zimie. Zawsze mi się wydaje że za lekko jest ubrana bo przecież leży i mało się rusza :/ dzisiaj byłyśmy na spacerku i już się chłodno robiło. Ale spała, nie chciałam jej budzić żeby doubrac. A jak wrovilysmy do domu to się okazało że było jej w sam raz i dobrze ze nic więcej nie założyłam. Nie chcę jej przegrzewac ani nie chce żeby chora była :(
    Lepiej chłodniej i okryć kocykiem niż za ciepło i rozbierać.
    Bo jak rozbierzesz spocone dziecko albo gdzieś je "przewieje" to zaraz będzie chore

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    u nas dzis ladnie i 3h spacer zaliczony :)

szukam spiworkow do wozka - wszyscy polecaja z ta owcza welna, ale jak to prac? A jakie ceny kurkaaaa
    Ja mam taki wełniany, bo dostałam i nie bede nowego kupować. Napisane jest, żeby prać w 30 stopniach, musze zapytać poprzednią właścicielke jak ona prała. Ja jeśli już to pewnie ręcznie bede prać.

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie ząbków: Czy może już któryś Bobas ma górne jedynki? Czy jak szły górne jedynki to też był płacz i marudzenie? Bo u nas coś mi się tak kojarzy że jest teraz podobnie jak przy dolnych jedynkach: trochę płaczu, marudzenie, częstsze pobudki w nocy, więcej śliny i ciągle dotykanie dziąseł językiem, rączką, zabawką...

age.png
    age.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi moja ma u góry już jedna a kolejna w drodze. Wkurza się gryzie wszystko co popadnie , ślini się jak zwykle, no i językiem też tam sprawdza co tam jest. Robi teraz taki dziubek i wypycha język - tak choćby językiem chciała je wypchnąć 😁 i do tego doszło zgrzytanie zębami - mówię wam masakra , tego nie da się słuchać 😰

Sansivieria lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek welny nie nalezy sie bac,ja mam otulacze do pieluszek z welny..daje tetre a na to welniane gatki...100%natury welna nie grzeje a oddycha.
    Gatek nie piore tylko wietrze a jak brudne od kupki to silnym strumieniem wody splucze.
    Chodzi o to ze welna nie lubi zmiennej temperatury..jak pierzesz w 30 st. To i w tylu musisz plukac...i nie wykrecac..

Bubek lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A Ty w górach mieszkasz że owcza wełnę chcesz? W tym się ugotują nasze maluchy przy zwykłej zimie chyba.
    To dobre dla takich maluszków co śpią godzinę na dworze w wózku w cienkim dresie pod spodem żeby nie zmarzły. Ale takie "dorosłe" 😜 dzidziusie to już chyba aż takiego sprzętu nie potrzebują. No chyba że Ci Twoją śpi godzinę na dworze ;-)
    pod Alpami ale nie w gorach :D

nie juz zowczej zrezygnowalam, zwykly kombinezonik do wozka biore, na polarku

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    W temacie ząbków: Czy może już któryś Bobas ma górne jedynki? Czy jak szły górne jedynki to też był płacz i marudzenie? Bo u nas coś mi się tak kojarzy że jest teraz podobnie jak przy dolnych jedynkach: trochę płaczu, marudzenie, częstsze pobudki w nocy, więcej śliny i ciągle dotykanie dziąseł językiem, rączką, zabawką...
    moja gorzej spi ostatnio i drze sie wnieboglosy....mam nadzieje ze to zeby a nie co innego. Ale na gorne chyba za wczesnie co? Mamy dwa dolne poki co

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? 😱

U Nas po długim weekendzie-od czwartkowego święta wszyscy w domku byliśmy także rodzinnie ale i jakoś tak intensywnie było bo pogoda dopisała to spacery po mieście i ulubiony sport mojej córki czyli zakupy😂😂😂

A od wczoraj pada... Wczoraj tylko jeden spacerek zaliczony a dziś póki co żaden bo leje na maxa...

Teraz Nini drzemie a ja popijam drugą kawkę a potem jakoś musimy iść choćby na małe zakupy.

W tym roku po raz pierwszy od czasu jak mieszkamy w DE nie bedziemy na Wigilii u moich rodziców...
    Czuję,że coś mi przez to umyka...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie apropo linomagu
    Babka w aptece sprzedeala mi czerwony linomag i jak byk jest napisane nie stosowac u dzieci...dlaczego? Ale zla jestem

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony czy różowy? Ja mam różowy i jest ze od 1 dnia zycia

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 latek to juz nie dziecko ;) bedzie sie smarowal :)

malutka_mycha, Tysia89 lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga to smutno że bez rodziców będziecie mieć wigilię, jakoś trudno sobie to wyobrazić dla mnie. Zwłaszcza jak widzę że rodzice się starzeją, są słabsi...
    My dziś właśnie wrocilysmy ze szczepienia ale tylko trzecia dawka wzw więc zupełnie spokojnie, tylko przy zastrzyku płakała. I aż do roczu mamy spokój, huraaaaa! Waga 8025kg.

Paula 90 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cogodzinne pobudki w nocy i spanie tylko na rękach daje w kość.
    Więc już mi kreatywność i zdolności kognitywne opadły poniżej zera.
    Czytam i nie rozumiem. Kawa też nie pomaga;-)

Młody śpi na rękach od godziny. Wcześniej spał między 10 a 11. Obudził się, pocycal i o 12 znowu usnął.

Przyszła nam mata z talerzykiem z ezpz. A mi się nie chce nawet jej wyciągnąć z pudełka.

Czekam na hennę, będę rudzieć. Zrobiłam wczoraj jeszcze raz senes i mam włosy jak pszenica. Były białe a są żółte. Ale o wiele grubsze i miłe w dotyku bez żadnych odżywek.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dni zielona kupa moze byc po zmianie mleka? U nas juz przeszlo tydzien.. Zaczynam sie zastanawiac czy tak może być czy to oznaka ze mleko jest niewlasciwe??

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny ile dni zielona kupa moze byc po zmianie mleka? U nas juz przeszlo tydzien.. Zaczynam sie zastanawiac czy tak może być czy to oznaka ze mleko jest niewlasciwe??
    Dafi my mamy zielona kupe juz od 3 tygodni a karmie tylko piersia...przez 2 tygodnie sral po 8 razy na dobe...teraz od tygodnia tak ze 4 razy....czasami to wyglada jak szpinak
    Pozatym ze zielona to wyglada na zdrowego u przybiera ladnie

‹‹ 4025 4026 4027 4028 4029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ