Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi - u nas przeciwnie...
juz mialam p[ytac czy to nie czas na jaki skok rozwojowy - nerwy, piszczenie, srednie spanie w nocy... bylismy u znajomych na 2 noce, nowe miejsce, nowi ludzie - nosili, gadali...moze to to.
za tydzien tesciowa przyjezdza na 4 dni.... -
nick nieaktualnyDziękujemy Dziewczyny,
Mam nadzieję że te ciężkie nocki to przez ten ząbek i teraz trochę odetchniemy.
Stresant - ja też wolę jak śpi w domu, wszystkie wyjścia planuje na jego okres aktywności i żeby wrócić przed pora spania. No chyba że planuje zostać godzinę dłużej to biorę nosidło i ta godzinę chodzę jak już usnie, bo każdy dłuższy postój to pobudka.
A w nocy zwykle daje cycka, on śpi ze mną więc to dwa ruchy. Possie czasem dwa razy i śpi. A czasem je faktycznie ale tylko z jednej piersi. Dopiero nad ranem koło 4 zjada z dwóch. -
Fasolka77 wrote:Stresant jak się pierze te tetry?
Jadę na 14 do dermatologa to wejdę do Rossmana po bambiboo
Fasolka jak pierze, normalnie wkladasz do pralki i sie pierze
biore pieluche tetrowa, ja mam takie 80 na 80 cm bo te 70 na 70 na wielgachna dupke Franczeska sa za male.....skladam w prostokat i pakuje miedzy nogi...przez lato to tylko body zapinalam i sie trzymalo ale jak sika to czasami bylo body mokre...wiec teraz na zime kupilam te welniane majty i zakladam ( https://naturalniedladziecka.pl/pl/p/Otulacz-welniany-Puppi-OS-Curry-V3-NA-RZEP/2024 ) .......tego nie przesila nawet jak pielucha jest mokra ......jak zmoczy wymieniam .....kontroluje tak co 30 minut czy ma mokro......wrzucam do wiaderka i raz na 2 dni piore na 60stopni...idzie mi 10 - 15 pieluch na dzien.....
Kupilam 2 na zmiane zolty i taki mietowy...sa sliczne i milutkie w dotyku
https://naturalniedladziecka.pl/pl/p/Otulacz-welniany-Puppi-OS-Plus-Baby-Mint-V3-NA-NAPY/2248
i nawet zaczerwienienia nie ma a czasami chodzi mokry bo se zapomne sprawdzic....ale przewaznie narzeka jak sie posika i wiem ze trzeba zmienic......licze na szybsze odpieluchowanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 10:40
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Stresant ja to Cie podziwiam
mi by się absolutnie nie chciało.
nie widze zadnej roznicy miedzy zmiana pampersa a tetry...a jedna pralka wiecej raz na 2 dni nie robi roznicy przy 3 dzieci....czasami to pakuje pieluchy z naszymi rzeczami i nie czekam az sie mi uzbiera cala pralka...
Nie prasuje tego...
A jak policze jaka oszczednosc to zaraz sobie cos kupujenie mowiac o kwestiach zdrowotnych.....i ekologii
Sansivieria, Misiabella lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:Fasolka jak pierze, normalnie wkladasz do pralki i sie pierze
biore pieluche tetrowa, ja mam takie 80 na 80 cm bo te 70 na 70 na wielgachna dupke Franczeska sa za male.....skladam w prostokat i pakuje miedzy nogi...przez lato to tylko body zapinalam i sie trzymalo ale jak sika to czasami bylo body mokre...wiec teraz na zime kupilam te welniane majty i zakladam ( https://naturalniedladziecka.pl/pl/p/Otulacz-welniany-Puppi-OS-Curry-V3-NA-RZEP/2024 ) .......tego nie przesila nawet jak pielucha jest mokra ......jak zmoczy wymieniam .....kontroluje tak co 30 minut czy ma mokro......wrzucam do wiaderka i raz na 2 dni piore na 60stopni...idzie mi 10 - 15 pieluch na dzien.....
Kupilam 2 na zmiane zolty i taki mietowy...sa sliczne i milutkie w dotyku
https://naturalniedladziecka.pl/pl/p/Otulacz-welniany-Puppi-OS-Plus-Baby-Mint-V3-NA-NAPY/2248
i nawet zaczerwienienia nie ma a czasami chodzi mokry bo se zapomne sprawdzic....ale przewaznie narzeka jak sie posika i wiem ze trzeba zmienic......licze na szybsze odpieluchowanie
Ale gotujesz wcześniej? W jakiej temperaturze pierzesz?
W nocy co ile wymieniasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 11:19
Fasolka77
-
Fasolka nic nie gotuje wkladam na 60 stopni czasami na 40 jak mam polowe naszych rzeczy w pralce to dorzucam......raz za czas piore na 95......
czas ktory poswiecam dodatkowo to raz na 2 dni 10 minut na rozwieszenie pieluch i poskladanie jak wyschna...i to wszystko
na noc zakladam pampersa....kupilam paczke 68 pieluch za 37 zl i mam na 2 miesiace
sie nie bron bo to dla zdrowia dziecka robiszja tam zadna pro eko ani zielona nie jestem ...nie namawiam nikogo ale zachecam
dla mnie to zadna dodatkowa praca
Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Paula gratki dla Ignasia!
To jest chyba 3 dawka 5w1 z tego co w książeczce widzę.
Bubek mam nadzieję że będzie czym się pochwalić
ZUS załatwiony, do 2 tygodni powinna być kasa. Na szczęście kolejki nie było.
Fasolka a te zaczerwienienia to od tych odparzen?Daffi, Fasolka77, Bubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Paula gratki dla Ignasia!
To jest chyba 3 dawka 5w1 z tego co w książeczce widzę.
Bubek mam nadzieję że będzie czym się pochwalić
ZUS załatwiony, do 2 tygodni powinna być kasa. Na szczęście kolejki nie było.
Fasolka a te zaczerwienienia to od tych odparzen?
Mycha to chyba nie jest odparzenie... zobaczymy co lekarz powieFasolka77
-
Nina waży 6900. Przy szczepieniu okropnie płakała. Dostała też wzw b i mamy spokój do roczku.
Ja dziś padam. Jestem przed @ więc wszystko mnie boli, cały dzień gdzieś biegam, nawet kawy w spokoju nie wypiłam. A nawet nie w spokoju. Obiad nieruszony, ani dla nas ani dla MałejFasolka77, Bubek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ktoras z Was stosowała u dziecka advantan?
Lekarz mówi, że to alergiczne i zapisał ten lek plus robiona maść witaminową... czytam teraz ulotkę i napisane jest,że nie należy stosować u dzieci poniżej 2 lat... a u tych powyżej nie należy zakładać pieluszki! no kuźwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 17:56
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:A robiłaś takie gotowe do zalania? Może zwykła manna ugotuj? Koleżanki syn żadnych gotowcow nie zje, za manna przepada
Manne trochę zje, jak ma humor. Mam wrażenie, że po manne ma zatwardzenie. Czy to możliwe? Może taki zbieg okolicznosci -
stresant wrote:A moze przez butelke podawaj? Moj lyzeczka nie zje ..predzej przez smoka wciagnie
Wątpię czy butelka nam pomoże. Może ten kubek, taki krzywy, nie pamiętam jak się nazywa.
Chociaż nie wiem. Widać, że jej te kaszki poprostu nie smakują.
Jeszcze mam kilka smaków do przetestowania.