Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My mielismy zmiane mleka.. Przechodzilismy z hipp1 na hipp2 ale nie chcial pic 2 i przeszlismy na bebilon 2 i na bebilonie tak wlasnie na zielono trzaska. jest to dosc luzne i wiecznie wylewa mu sie nogawkami, plecami i brzuchem. Robi 1 dziennie ale po malu wszystkie ciuchy sie niszczą od tego a nie wiem czy takie kupy po nowym mleku sa wciąż kwestia przystosowania czy jednak oznaczaja ze to mleko jest dla niego niewlasciwe. 15.11 mamy szczepienie na wzw to spytam pediatry na pewno ale oby do tego czasu przeszlo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 15:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:No i jeśli kupa się wylewa to możesz spróbować większe pampersy - większe pampersy to wieksza chłonność i pojemność
-
Daffi A nie zbiegło się to w czasie z tym że Fifi zaczął jeść więcej innych rzeczy niż mleko?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
U nas od rozszerzania diety kupy są zupełnie inne niż na samym mleku. Przede wszystkim kupka jest twarda, kolory od zielonego przez żółty po pomarańczowy, tak jak kolory posiłków. No i śmierdzą bardziej.....fuuuu!
No i cóż, kaszka wieczorem Kasi smakuje, ale sen się nic a nic nie poprawil🤣 -
nick nieaktualnyMa któraś z Was kontakt z Menka? Wiecie jak się skończyła sytuacja z tym zrośniętymi ciemiaczkiem?
U nas kolejna nocka z tysiącem pobudek. Jest jednak sukces - ja chyba przywykłam i nie daje mi to budzenie już tak w dupę.
Zaraz zbieramy się na pierwszą drzemkę, potem cyc, spacerek i kasza.
Wczoraj ogarnęłam trochę psa, skróciłam jej włosy na pyszczku i uszach bo Ignas ja maltretuje.
Ignacy znowu chce żeby go mocno otulać do spania. Ja do tej pory lubię być mocno owinięta kołdrą po samą szyję. Więc z koca robię mu jakby becik przy dziennych drzemkach. W nocy przytulam.
Tunia - jak Twoja pierś? -
Kurcze to my dopiero wstajemy a Ty na drzemke Ignasia kladziesz. Współczuję Paula, mam nadzieję że Wam to wkrótce minie.
Ja dziś muszę do zusu się pofatygowac z aktem urodzenia. Od 3 miesięcy nie dostałam kasy, paranoja.
A później idziemy się zwazyc, zmierzyć i zaszczepić. Bardzo jestem ciekawa ile ta moja Gwiazda ważystresant, Bubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Kurcze to my dopiero wstajemy a Ty na drzemke Ignasia kladziesz. Współczuję Paula, mam nadzieję że Wam to wkrótce minie.
Ja dziś muszę do zusu się pofatygowac z aktem urodzenia. Od 3 miesięcy nie dostałam kasy, paranoja.
A później idziemy się zwazyc, zmierzyć i zaszczepić. Bardzo jestem ciekawa ile ta moja Gwiazda waży
Właśnie ostatnio na kwartalniku laktacyjny na FB zgadalam się z dziewczynami których dzieci tak śpią od urodzenia a mają rok a niektóre już dwa. Ponoć przed 3 rokiem większość dzieci przesypia noce.
Ignas wstaje o 5-6. Pierwsza drzemka godzinę później. Potem mniej więcej w półtoragodzinnych odstępach licząc od końca ostatniej do początku kolejnej.
Próbowałam go przetrzymać żeby w dzień spał mniej, ale potem przez parę dni dochodziliśmy do siebie. A nocka i tak z pobudkami.
Taki typ
Aż ta kasa to teraz wszędzie widzę problemy. Już od którejś osoby słyszę że coś tam nie zagrało i nie wypłacają. A to jakiegoś dokumentu a to cholera wie czego.
Na co dzisiaj szczepienie? -
Paula 90 wrote:Ma któraś z Was kontakt z Menka? Wiecie jak się skończyła sytuacja z tym zrośniętymi ciemiaczkiem?
U nas kolejna nocka z tysiącem pobudek. Jest jednak sukces - ja chyba przywykłam i nie daje mi to budzenie już tak w dupę.
Zaraz zbieramy się na pierwszą drzemkę, potem cyc, spacerek i kasza.
Wczoraj ogarnęłam trochę psa, skróciłam jej włosy na pyszczku i uszach bo Ignas ja maltretuje.
Ignacy znowu chce żeby go mocno otulać do spania. Ja do tej pory lubię być mocno owinięta kołdrą po samą szyję. Więc z koca robię mu jakby becik przy dziennych drzemkach. W nocy przytulam.
Tunia - jak Twoja pierś?
Paula też Menkę wywoływałam ale nie odpisałaFasolka77
-
u nas standardowo pobudki co 2h, zdarzają się noce, że co godzinę... w dzień jakieś turbodrzemki... Bunio zasypia ok 22-23 i spi zazwyczaj do ok 6-7... normalnie cyborg.. ja nie wiem kiedy on się regeneruje...
od kilku dni ma na brzuszku na dole i na pupie zaczerwienienia i kaszkę... nie pomógł bepanthem, linomag, nadmanganian, sudokrem, tormentalum.... pieluszki te same ale wczoraj założyłam dady i mam wrażenie, że jest gorzejzastanawiam się czy to nie jakaś grzybica
dziś mamy o 14 dermatologaFasolka77
-
nick nieaktualny
-
Paula gratulacje dla Ignasia
Rycz rycz to sa piękne łzy.
My nadal bezzebni.
U nas nocka dzis zaskakujaco extra. Mlody wstal o 5.30 i po ciumkal tylko 60ml mleka i poszedl spać dalej. Wstal o 8
Z nowowci Filip wspina sie na nogi.
Mamy od kilku dni spokojne dni.. Dziecko anioł, nie jeczy i spi od 10 do 13 i pozniej i kolo 16 druga drzemka do 18.
Oby sie nic nie rozregulowalo znowu.Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Paula u nas identyczny schemat spania przez dzien....nigdzie nie mozna wyjsc bo zanim wroce to ten juz chce spac...a wole niech spi w domu bo jak spi po katach zo potem marudny do kolejnego spania
W nocy sie budzi co 2 godz. Ale nie zawsze daje cyca czasami ponosze i spi dalej.
Mowie Ci Fasolka przejdz na tetry do czasu zagojenie zmian...nie dawaj tego syfu plastikowego robionego z ropy...a bambibo probowalas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 09:33
-
stresant wrote:Paula u nas identyczny schemat spania przez dzien....nigdzie nie mozna wyjsc bo zanim wroce to ten juz chce spac...a wole niech spi w domu bo jak spi po katach zo potem marudny do kolejnego spania
W nocy sie budzi co 2 godz. Ale nie zawsze daje cyca czasami ponosze i spi dalej.
Mowie Ci Fasolka przejdz na tetry do czasu zagojenie zmian...nie dawaj tego syfu plastikowego robionego z ropy...a bambibo probowalas?
Stresant jak się pierze te tetry?
Jadę na 14 do dermatologa to wejdę do Rossmana po bambibooWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 09:38
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Kurcze to my dopiero wstajemy a Ty na drzemke Ignasia kladziesz. Współczuję Paula, mam nadzieję że Wam to wkrótce minie.
A później idziemy się zwazyc, zmierzyć i zaszczepić. Bardzo jestem ciekawa ile ta moja Gwiazda waży