Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Bubek wrote:Espoir i nadal tylko ten orbitrek? Kurna graty!!
Dziewczyny chce ugotowac sliwki malej, blendowac ze skorka czy obierac?Bubek lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Espoir swietny wynik! Ja zacxynam z podobna waga co Ty, ale ja tak szybko nie chudne. Przed ciąża rok m8 zajęło zrzucenie 15kg i to był rok intensywnych ćwiczeń i ostrej diety, zdrowej ale restrykcyjnej. Mam nadzieję że teraz z dietetykiem mi szybciej pójdzie.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Misia jak jesteśmy oboje w domu to oczywiście jemy razem. Filip już od dawna nawet jak się bawi i zobaczy że my siadamy do jakiegoś posiłku to płacze że chce jeść z nami. Uspokaja się przy stole, niestety jeszcze nie siedzi więc jedno z nas musi to mieć na kolanach. W praktyce oznacza to jedzenie gorących potraw na zmianę żeby się nie poparzyl.
Misiabella lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
stresant wrote:Ja juz 2 opakowania wywalilam...to samo ze sloiczkami ...otworze zje 2 lyzeczki ....w lodowce do 24 godz. Mozna trzymac wiec nastepnego dnia zje kolejne 2 a reszte wywalam
Gotuję sama. Mam królika i kurczaka że wsi i eko warzywka.Misiabella lubi tę wiadomość
-
Mój gardzil moim jedzeniem wiec teraz jesteśmy na słoiczkach.
Espoir - nie wiem, czy Ty dajesz Wojtusiowi słoiczki, czy mu gotujesz, ale w Bootsie jest super promocja. 10 dużych słoiczków - tych po 200g jest za £5. U mnie taki sloiczek idzie na pol, wiec jeden obiadek kosztuje mnie tylko £0.25 🙀
-
nick nieaktualnyLolka ty pisałaś, że twoje maleństwo zjada mleko 3 x w ciągu dnia?? Jakie to są porcje??
Mikołajowi nie udało się jeszcze wrócić do chętnego picia mleka. Na dobe wypija 2 buteli po około 150 ml i to w nocy. Sporadycznie w ciagu dnia wypije jeszcze ze 100, le o tak max dwa razy w tygodniu. Nie wiem czy to nie za mało na takiego malucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 14:38
-
chce_byc_mama wrote:Espoir - nie wiem, czy Ty dajesz Wojtusiowi słoiczki, czy mu gotujesz, ale w Bootsie jest super promocja. 10 dużych słoiczków - tych po 200g jest za £5. U mnie taki sloiczek idzie na pol, wiec jeden obiadek kosztuje mnie tylko £0.25 🙀
ale dziękuję, może zamówię na zaś :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 14:50
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Lili90 wrote:Lolka ty pisałaś, że twoje maleństwo zjada mleko 3 x w ciągu dnia?? Jakie to są porcje??
Mikołajowi nie udało się jeszcze wrócić do chętnego picia mleka. Na dobe wypija 2 buteli po około 150 ml i to w nocy. Sporadycznie w ciagu dnia wypije jeszcze ze 100, le o tak max dwa razy w tygodniu. Nie wiem czy to nie za mało na takiego malucha.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Sansivieria wrote:Fasolka u nas te najgorsze noce były właśnie dopóki nie wyszły dolne jedynki. Były wybudzenia co godzinę, płacz w środku nocy, w ogole trudności z zaśnięciem. Po wyjściu jedynek przez dwa tyg było dużo lepiej, bo np 2-3 pobudki w nocy, szybki cyc i spanie dalej do rana w łóżeczku. A teraz znowu coś się świeci i też smaruje na noc dentinoxem, bo płacze zanim zaśnie. Więc może u Was coś podobnego się dzieje, wypatruj białych kreseczek w buzi Bunia🤗
Wypatruję ale zajrzeć mu w banie nie jest łatwo 😀Fasolka77
-
Ja dzis dalam po raz pierwszy kaszke. Zgodnie z tym co zalecala nam dietetyczka, pod katem watroby, mam zaczac od ryzowej i kukurydzianej. Dalam ryzowa z odrobina banana i maly byl bardziej zainteresowany niz warzywami. Nie wiem ile to bylo gram, ale na oko to zjadl jakies 60 ml. I niestety jak tylko go wzielam na rece, co zjadl, to zwymiotowal, lub bardziej ulal mozna powiedziec. Chyba za szybko po jedzeniu mleka mu podalam, to bylo tak okolo 40 minut, zle go posadzilam sobie na kolanch bo zolądek byl skurczony i zauwazylam ze po pokarmach stalych tez go musze odbijac. Wy tez musicie odbijac po pokarmach stalych? Chodzi mi o papki.
-
Malutka mycha, zamierzam odciagac rok czasu i oby nic nie stanelo mi na drodze ku temu
Chce do maja odciagac, tak jak Pan Bog przykazal, czyli regularnie, a po roku jak mi sie bedzie chcialo, to kilka razy dziennie. Mam spora motywacje, bo poki co - odpukac w niemalowane- to michalek czesto choruje i malego nie zarazil. No i dla jego watroby tez pewnie to lepsze, bo bardziej lekkostrawne. Nawet mi ani razu nie przyszlo do glowy, ze moglabym z tego zrezygnowac.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Malutka mycha, zamierzam odciagac rok czasu i oby nic nie stanelo mi na drodze ku temu
Chce do maja odciagac, tak jak Pan Bog przykazal, czyli regularnie, a po roku jak mi sie bedzie chcialo, to kilka razy dziennie. Mam spora motywacje, bo poki co - odpukac w niemalowane- to michalek czesto choruje i malego nie zarazil. No i dla jego watroby tez pewnie to lepsze, bo bardziej lekkostrawne. Nawet mi ani razu nie przyszlo do glowy, ze moglabym z tego zrezygnowac.
-
Misiabella wrote:Ja dzis dalam po raz pierwszy kaszke. Zgodnie z tym co zalecala nam dietetyczka, pod katem watroby, mam zaczac od ryzowej i kukurydzianej. Dalam ryzowa z odrobina banana i maly byl bardziej zainteresowany niz warzywami. Nie wiem ile to bylo gram, ale na oko to zjadl jakies 60 ml. I niestety jak tylko go wzielam na rece, co zjadl, to zwymiotowal, lub bardziej ulal mozna powiedziec. Chyba za szybko po jedzeniu mleka mu podalam, to bylo tak okolo 40 minut, zle go posadzilam sobie na kolanch bo zolądek byl skurczony i zauwazylam ze po pokarmach stalych tez go musze odbijac. Wy tez musicie odbijac po pokarmach stalych? Chodzi mi o papki.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Tak, rano kaszka na mleku (taka porcja jaka by zjadł mleka czyli MM na 180ml wody) i potem 2 razy że 150ml wody i na noc ze 180 lub 210ml.