Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Paula my pewnie będziemy chodzić i zapewniać że uszko nie odroslo...
Podobno to jest autentyczna opowieść:
W Krakowie na chirurgii (nie powiem, której) przyjmował doktor; którego męczył jeden pacjent, przychodząc po raz czwarty celem wydania KOLEJNEGO zaświadczenia dla ZUS-u z powodu utraty w wypadku tramwajowym obu nóg.
Problem w tym, że urzędnicy z ZUS uwzięli się albo na pacjenta albo na chirurga, bo z uporem maniaka za każdym razem przyznawali mu rentę CZASOWĄ.
Gdy pacjent czwarty raz pojawił się z drukiem na kolejną rentę czasową, chirurg spienił się mocno i napisał na druku, stawiając na tym wszelkie urzędowe pieczątki orzecznika:
cytat: „Ujebało mu obie nogi i już mu kurwa nie odrosną!” (koniec cytatu ).
Facet tydzień później przyszedł z flaszką, bo dostał wreszcie rentę stałą!
.
Ze strony prof. DakowskiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 09:47
Daffi, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Stresant - ja mam trądzik pospolity i brałam izotek. Był skuteczny na jakiś czas, potem wróciło. Poorało mi wątrobę, woreczek żółciowy i żołądek. Także odradzam z całego serca w razie gdyby taki pomysł Ci przyszedł do głowy. Nie wiem co poradzić Ci na te placki. Może to ten Twój krem powoduje? Może to jakaś reakcja na niego właśnie. Na różowaty pomaga zmiana diety i maska z płatków owsianych (pół szklanki zmielonych płatków z wodą żeby się zrobiła pasta, nakładasz na twarz i zostawiasz na 10-20 minut). Powinna złagodzić też te szorstkie plamy a nie zaszkodzi (chyba że jesteś uczulona na platki).
Taka kąpiel z płatków owsianych też u dzieci pomaga na suchą skórę i różne dziwne zmiany. Wrzuca się płatki do jakiejś rajstopy albo gazy i wkłada do gorącej wody aż się zrobi taka mętna porządnie. I się potem moczy w takiej wodzie. Można namoczyć wacik i przyłożyć w zmianę.
Chyba mi mózg zaczyna pracować ze sobie te płatki owsiane przypomniałam 😁
A uczulenie na krem nie wiem ..stosuje go juz 5 lat..raczej to jakas forma egzemy bym powiedziala -
nick nieaktualnystresant wrote:Z platkami cos pokombinuje jak maly ksiaze pozwoli
A uczulenie na krem nie wiem ..stosuje go juz 5 lat..raczej to jakas forma egzemy bym powiedziala
Moja mama stała się alergiczna po 40-tce. Teraz na wiosnę bez antyhistaminowych nie daje rady -
Paula 90 wrote:Podobno to jest autentyczna opowieść:
W Krakowie na chirurgii (nie powiem, której) przyjmował doktor; którego męczył jeden pacjent, przychodząc po raz czwarty celem wydania KOLEJNEGO zaświadczenia dla ZUS-u z powodu utraty w wypadku tramwajowym obu nóg.
Problem w tym, że urzędnicy z ZUS uwzięli się albo na pacjenta albo na chirurga, bo z uporem maniaka za każdym razem przyznawali mu rentę CZASOWĄ.
Gdy pacjent czwarty raz pojawił się z drukiem na kolejną rentę czasową, chirurg spienił się mocno i napisał na druku, stawiając na tym wszelkie urzędowe pieczątki orzecznika:
cytat: „Ujebało mu obie nogi i już mu kurwa nie odrosną!” (koniec cytatu ).
Facet tydzień później przyszedł z flaszką, bo dostał wreszcie rentę stałą!
.
Ze strony prof. Dakowskiego -
Paula 90 wrote:Uczulenie potrafi wyjść po latach. Tutaj nie ma nic pewnego
Moja mama stała się alergiczna po 40-tce. Teraz na wiosnę bez antyhistaminowych nie daje rady -
U nas dalej ciagly placz... goraczki juz nie ma, ale jest mega marudny. No jak nie moje dziecko! W domu jest zawsze jak aniolek, a to, co sie dzieje teraz to ja nie wiem nawet jak opisac. O 16 jade z nim do innego pediatry. Bylismy juz u jednego przedwczoraj, ale powiedzial zeby go tylko obserwowac bo on nic niepokojacego nie widzi. Byc moze rzeczywiscie az tak przezywa zmiane otoczenia, ale wole zeby go zbadal ktos jeszcze
-
Paula 90 wrote:Pospalismy
Było kilka pobudek, ale krótkich w tym dwie na cyca tylko.
I akumulator naładowany. Przeszedł mój ból głowy który trzymał od tygodnia.
Ten sztyft to genialny wynalazek. I ma bardzo ładny, delikatny zapach
Dzisiaj mąż w domu więc wreszcie pije kawę ciepła w spokoju.
Ignacy od rana gada jak najęty. Sąsiedzi już pewnie wszyscy wstali 😂
A jak tam u Was Dziewczyny od rana?
My jedziemy chyba dziś po choinke. Ale to kwestia rozwojowa więc nie ma pewności
No to super Paula że się wyspałaś! Jednak człowiek inaczej zupełnie funkcjonuje jak jest wyspany Ja przynajmniej mam wtedy dobry humor a jak kiepska nocka to i cały dzień do dupy
u nas w sumie nocka okej o 1:00 się obudził z płaczem cyc nie pomagał ale chwilę ponosiliśmy dałam pedicetamol i gra a potem już standardowe pobudki wstałam o 7:30 młody spał do 9:00 także też wypiłam dzisiaj kawę w spokojuFasolka77
-
malutka_mycha wrote:Daffi u nas też na bank skok. My mamy nocki super za to w dzień dramat. A do tego codziennie coś nowego robi więc ewidentnie skok. Ciężki...
Wczoraj mieliśmy komisje ds orzekania o niepełnosprawności. Porażka. Musiałam jechać z małą pomimo tego że była cała dokumentacja. Miałyśmy nr 1 ale absolutnie do niczego ich to nie zobowiązuje. Więc musiałam się wspiąć na wyżyny kreatywności żeby ją tam zająć. A jak już weszlysmy to musiałam powiedziec: " tak potrzebuje aparat, rodzina 3 osobowa, coś tam słyszy". Dziękuję, do widzenia. Nic tylko w łeb sobie strzelić, co za państwo.
Mycha współczuję bo to takie upokarzające zero empatii w tym urzędnikach liczy się tylko papier i kasa
Fasolka77
-
stresant wrote:Wogole to w tym szpitalu do ktorego jezdzimy na kontrole z malym wczorej facet zastrzelil 6 osob...we wtorek tam mamy neurologa...dokladnie wiem w ktorym miejscu sie to stalo bo jezdzimy tam co miesiac..facet przeszedl 4 poczekalnie i wszedzie bylo pusto az doszedl do tej traumatologi gdzie bylo pelno ludzi...co sie to robi na tym swiecie
No słyszałam kątem ucha rano jaki powód był? chciał się zemścić na lekarzach czy coś z głową nie tak?Fasolka77
-
Wybieracie się Fasolka na jakiś urlopik połączony z wdychaniem jodu?? Oj świetnie by było wyrwać się z domu na kilka dni...
U nas nocka spoko, pobudka o 23, o 4 i już ta ostatnia o 7. Za to od wstania Kaśka mi jęczy i jest nieodkladalna, nawet pieluchy w spokoju nie można zmienić. Górne jedynki widoczne!!! Pewnie jeszcze swedzą dziąsła, ale może ten najgorszy ból za nami.. -
Sansivieria wrote:Wybieracie się Fasolka na jakiś urlopik połączony z wdychaniem jodu?? Oj świetnie by było wyrwać się z domu na kilka dni...
U nas nocka spoko, pobudka o 23, o 4 i już ta ostatnia o 7. Za to od wstania Kaśka mi jęczy i jest nieodkladalna, nawet pieluchy w spokoju nie można zmienić. Górne jedynki widoczne!!! Pewnie jeszcze swedzą dziąsła, ale może ten najgorszy ból za nami..
No chcemy 3-6.01 gdzieś wyskoczyć ze znajomymi co mają 3 dzieci , dwie dziewczynki 11,9 i synek 1,5 także dziewczyny się zajmą chłopakami 😂😂😂Sansivieria, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
My tez planujemy na ferie Julki odwiedzic Karpacz. Mam tylko nadzieję ze snieg będzie bo to jedyna szansa zeby dzieci mogły go zobaczyć dotknac itp.
Robie podgląd na kamerach w Karpaczu i epizod sniegowy byl ale znow cisza..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 12:30
-
Fasolka gdyby nie to,że chcecie z wyżywieniem mogłabym polecić genialne apartamenty w Gdańsku.Tam zaciążylam na wakacjach ale nie polecam tylko z tego powodu😂 w 2020 chyba jedziemy tam znowu ale nie celem prokreacji a wakacji😊😄
słyszałam też o tym debilu,który podobno przez swoje niezadowolenie z leczenia zabił niewinnych ludzi w Czechach...debil ;debil...masakra...co się dzieje na świecie...
tak samo jak ten nastolatek, który zamordował rodziców i brata....w glowie się nie mieści...
Chce być mamą nie wiem co u Was się dzieje ale u nas nie dość, że nocki tragiczne od niedzieli to ani się bawić nie chce bo zrzèdzi o jęczy...najlepiej na rękach...nie chce leżeć ...
ehhhh...az mną nerwy szarpią ...
u nas kolejny ząbek wyszedł i kolejny wychodzi plus katar-może to to a może znudzony czy jak...
najchętniej by stał trzymany pod ręce na podłodze ale skoro ani nie siedzi ani sam nie wstaje to robie to rzadko a ten wtedy płacze😑😑😑😑😑 -
z tymi komisjami w Zusie to jest kpina na całej linii...
ostatnio w tv babka z moich okolic w Polsce kompletnie nie zdolna do pracy bo leżąca w łóżku pod maszynami dostała też rente czasową i tylko dzięki interwencji dziennikarzy sprawa jakoś ruszyła i zmieniło się na rente stała...
-
Kurde wylogowalo mnie i nie miałam czasu odzyskać hasła więc tylko was czytałam ostatnio 🤦♀️.
Strsant jeśli to podrażnienie jest też na powiekach to polecam ten krem https://www.ceneo.pl/37163653.
On jest bezpieczny na powieki ale możesz go zastosować na wszystkie podrażnienia. A sztyft z mustelli możesz używać też do ust, chyba że pomadke dla kogo innego potrzebujesz 😉.
Ja kupiłam na spróbowania kaszke caprima, ale mi tak śmierdziala że ją wrzuciłam. A Filip też niezbyt chętnie jadł. Wogole te kaszki bez gotowania maja dla mnie dziwny zapach. Wolę te z helpy.
U nas choinka żywa stoi od niedzieli. Kupiliśmy mniejsza i postawiliśmy na stoliku. Jest w doniczce i chcemy ja później posadzić na działce. Podczas ubierania choinki Filip zaczął pelzac😯. Zmotywowaly go te wszystkie kartony, bombki i swiecidelka. Dziś był już w miskach kotów 🤦♀️.Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Chce być mama a zęby mu nie idą? U nas takie atrakcje były przy ostatnim zębie.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Mama, u nas to chyba jednak jest trzydniowka bo wlasnie go przebieralam i ma wysypke na szyi, dekolcie i plecach. Zaczelo sie od wysokiej goraczki w nocy z niedzieli na poniedzialek. Pozniej tez mial goraczke ale juz mniejsza bo 38.5’, a teraz ta wysypka.
Pediatra mowil, ze do zabkow to u nas jeszcze daleeeeko. Az sie boje pomyslec co bedzie wtedyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 13:34