WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Super! Zwłaszcza że macie opiekę nad dziećmi zapewnioną😛 Niestety nie pomogę z hotelem, bo my zawsze kierunek góry..trzeba to zmienić w przyszłym roku🤩

ja mam rodziców w górach więc tam święta spędzimy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kurde wylogowalo mnie i nie miałam czasu odzyskać hasła więc tylko was czytałam ostatnio 🤦‍♀️.

Strsant jeśli to podrażnienie jest też na powiekach to polecam ten krem https://www.ceneo.pl/37163653.
    On jest bezpieczny na powieki ale możesz go zastosować na wszystkie podrażnienia. A sztyft z mustelli możesz używać też do ust, chyba że pomadke dla kogo innego potrzebujesz 😉.

Ja kupiłam na spróbowania kaszke caprima, ale mi tak śmierdziala że ją wrzuciłam. A Filip też niezbyt chętnie jadł. Wogole te kaszki bez gotowania maja dla mnie dziwny zapach. Wolę te z helpy.

U nas choinka żywa stoi od niedzieli. Kupiliśmy mniejsza i postawiliśmy na stoliku. Jest w doniczce i chcemy ja później posadzić na działce. Podczas ubierania choinki Filip zaczął pelzac😯. Zmotywowaly go te wszystkie kartony, bombki i swiecidelka. Dziś był już w miskach kotów 🤦‍♀️.

Jezu Lolka ja kupiłam Helpy kaszkę i leży... sama bym tego nie tknęła.... fujka... kupiłam 5 zbóż plus te czary mary łyzki smaku czy jakoś tak... bleeeee

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie macie sposoby aby zrobić dziecku inhalacje? nie będzie siedział z tą maską....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczas drzemki ja trzymam Młodego, a Mąż maskę... ale oczywiście w pionie, bo inaczej się wylewa...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    podczas drzemki ja trzymam Młodego, a Mąż maskę... ale oczywiście w pionie, bo inaczej się wylewa...

ale to huczy strasznie....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny KP i nie tylko :P - czy wy dokarmiacie sztucznym mlekiem maluchy?
    Moja juz w zasadzie tylko rano i wieczorem/w nocy jest przy piersi, w dzien glownie zeby sie przytulic albo popic troszke.
    No i wlasnie nie wiem czy powinnam dawac jej mleko sztuczne? Bo dzieciaczki musza pic mleko przeciez, nie za malo dostaje ode mnie?
    Jak to jest?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    dziewczyny KP i nie tylko :P - czy wy dokarmiacie sztucznym mlekiem maluchy?
    Moja juz w zasadzie tylko rano i wieczorem/w nocy jest przy piersi, w dzien glownie zeby sie przytulic albo popic troszke.
    No i wlasnie nie wiem czy powinnam dawac jej mleko sztuczne? Bo dzieciaczki musza pic mleko przeciez, nie za malo dostaje ode mnie?
    Jak to jest?

ja daję tylko w kaszkach mm.... albo kaszki mleczne a jak bezmleczna to robię na mm a tak to cyc all day&night long

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja trafiam w porze drzemki, i najczęściej zapypia na moich kolanach. A jak się wierci, to jakaś zabawke mu pokaże, smoczka dam. Nie mam ogromnego ciśnienia żeby miał maskę do twarzy ciasto przystawioną, dawno temu w szpitalu to pielęgniarki mi pokazywały żeby inhalowac z odległości 5-10cm od buzi jak spał. I jak włączam to daje mu chwilę żeby się przyzwyczaił do hałasu i tej mgiełki. Ale to wszystko dotyczy inhalacji z soli fizjologicznej, bo wiadomo przy lekach maska najlepiej bez dziurek, dziecko spokojne i maska przy twarzy - tyle w teorii

Fasolka77 lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalam do ojczyzny po mustele wydalam 5stow a musteli nie mam...Cieszyn to nie metropolia ale ze w 4 aptekach sztyftu nie mieli....dokupilam reszte prezentow i swieta z glowy ;)
    Kupilam gryzak malpke z mombeli...myslicie ze chce..nawet sie nie popatrzyl zaraz wyrzucil :(

• espoir Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    u nas żaden problem, bo i tak Szumis chodzi.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Pojechalam do ojczyzny po mustele wydalam 5stow a musteli nie mam...Cieszyn to nie metropolia ale ze w 4 aptekach sztyftu nie mieli....dokupilam reszte prezentow i swieta z glowy ;)
    Kupilam gryzak malpke z mombeli...myslicie ze chce..nawet sie nie popatrzyl zaraz wyrzucil :(

Stresant jak chcesz to ja Ci mogę wysłać :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puszczalam bajki przy inhalacjach.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant jak chcesz to ja Ci mogę wysłać :)
    Dzieki Fasolka znalazlam na internetach ze u nas w aptece za rogiem maja :) a ja pol swiata objezdzilam za chwile jade po starszakow to kupie...wychodzi 35zl w PL chyba by bylo taniej.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu Lolka ja kupiłam Helpy kaszkę i leży... sama bym tego nie tknęła.... fujka... kupiłam 5 zbóż plus te czary mary łyzki smaku czy jakoś tak... bleeeee
    No coś ty, ale na mleku robisz? Bo na wodzie to na pewno fuj jak każda

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele znalazlam na lozku pazur psa.. Musiala sie chyba zaplatac bo wyrwala sobie. Nie wiem co robic..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mustele :) myslalam ze to wieksze bedzie

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    No coś ty, ale na mleku robisz? Bo na wodzie to na pewno fuj jak każda

Na wodzie robiłam bo tak pisało....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja pierdziele znalazlam na lozku pazur psa.. Musiala sie chyba zaplatac bo wyrwala sobie. Nie wiem co robic..
    Jak nie krwawi łapa to nic ;-)
    Jakby bardzo mocno krwawiła to trzeba do weta szyć. Ale jak to tylko pazur to nic jej nie będzie.
    Moja Stella sobie czasem obgryza 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek - ja daje tylko swojego cycka. W kaszce mlecznej jest mm a bezmleczna robię też na swoim mleku z zapasów

Bubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko się popsuło jeszcze bardziej.
    Bawi się z tatą i jest ok. A tylko ja się pojawię w pokoju albo się odezwę to patrzy na mnie i jęczy żeby go wziąć na ręce.

Byłam na zakupach (kupiłam w lumpie sweter z prawdziwego kaszmiru 😍 sobie ;-) ) i mąż mówi że Młody był jak Aniołek. A tylko weszłam do domu to jazda.

Kiedyś czytałam że to normalne że dzieci przy opiekunie który jest przez większość czasu z nimi są o wiele mniej "grzeczne". Ale że to aż tak widać to nie wiedziałam 🙄

Espoir - u nas też szumis przy większości drzemek i cała noc. Ja nie wiem czy sama bym teraz usnęła bez szumu 😂

‹‹ 4086 4087 4088 4089 4090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ