WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie daje samego mm tylko tyle co w jednej porcji kaszki a poza tym 3-4 razy dziennie cycek plus w nocy.

MamaAga daj namiary na te apartamenty, może my skorzystamy w wakacje..

Dziś okropny dzień do tego stopnia że dałam pedicetamol, a dotychczas tylko na noc podawałam, ale tak marudzila, poplakiwala, że musiały Ją boleć te dziąsła...
    U nas 6 ząbków!

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przebiła właśnie druga górna dwójka. Jedynki nadal spuchnięte i jest przerwa na cyca 😂

Wg tego co widzę to obecnie wybijają nam się górne jedynki i dolne dwójki. Czyli cztery wybijają dopiero. Dwa właśnie wyszły więc pewnie nadal bolą.
    W sumie boli 6 zębów.
    Dwie dolne jedynki już odgryzają kęsy jedzenia

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, juz dostaje prdlca w domu. Starszak chory, cyrki odstawia z jedzeniem - odkad zaczal jesc w 10 miesiacu do teraz pieknie jadl, teraz mam z nim problem. Mlodszy jeszcze gorsza masakra. Wczesniej troche jadl teraz nie chce. Dzis znow zwymiotowal. Zjadl okolo 20 ml wiecej kaszki niz zazwyczaj. Dostal czkawki, odbilo mu sie i fontanna poszla. Mysle ze to wina refluksu. Juz mnie to zaczyna zalamywac powoli.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna buzie tak w ciup zamykac jak niegdys Michalek. Tylko jeszcze kasze jadl ostatnio jako tako. A dzis ja zwymiotowal. Maly jest po wczorajszym szczepieniu 5w1, czy u kogos jeszcze temperatura w ogole nie wzrosla a dziecko nie bylo bardziej senne? Czytalam ze kiedy tworza sie przeciwciala temperatura z reguly wzrasta.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia my po drugiej dawce mielismy normalny dzien jak zawsze...bez goraczki bez sennosci ..jakby wogole nie byl szczepiony...

Twoj maluch zjadl o 20ml wiecej kaszki.....moj jak zje 20ml to swieto i ciesze sie jak glupia....ostatni tydzien wogole mu nie robie kaszki na noc...bo gorzej spi...daje tylko cyc

Misiabella lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam dzis ten smoczek do podawania pokarmow taki z canpol babies....jeju jakie to wielkie chyba dla doroslego projektowane

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Nina ani razu po szczepieniu nie goraczkowala, nawet nie wiedziałam że powinna. Cieszyła się że tak bezboleśnie to przechodziła :)

Paula ja też słyszałam że przy mamie (zazwyczaj) dzieci często są nieznośne. Jak skardze się jakieś matce to od razu mi ta teorie potwierdza. Więc jesteśmy skazane na jeczenie.

Rany ile Wy zębów macie. Gdzie tam 6 sztuk, nawet jednej nie ma. Pociesza mnie Fasolka :) bo tak to pewnie bym się doszukiwala że to efekt choroby. W sumie szczęka to twardo-czaszka więc wszystko jest możliwe.

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moje dziecko się popsuło jeszcze bardziej.
    Bawi się z tatą i jest ok. A tylko ja się pojawię w pokoju albo się odezwę to patrzy na mnie i jęczy żeby go wziąć na ręce.

Byłam na zakupach (kupiłam w lumpie sweter z prawdziwego kaszmiru 😍 sobie ;-) ) i mąż mówi że Młody był jak Aniołek. A tylko weszłam do domu to jazda.

Kiedyś czytałam że to normalne że dzieci przy opiekunie który jest przez większość czasu z nimi są o wiele mniej "grzeczne". Ale że to aż tak widać to nie wiedziałam 🙄

Espoir - u nas też szumis przy większości drzemek i cała noc. Ja nie wiem czy sama bym teraz usnęła bez szumu 😂

I nas jest to samo Paula! Jak tylko mnie widzi to płacz...
    Ja bym z szumisiem nie dała rady...już wystarczająco mi stary w nocy szumi

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Misia Nina ani razu po szczepieniu nie goraczkowala, nawet nie wiedziałam że powinna. Cieszyła się że tak bezboleśnie to przechodziła :)

Paula ja też słyszałam że przy mamie (zazwyczaj) dzieci często są nieznośne. Jak skardze się jakieś matce to od razu mi ta teorie potwierdza. Więc jesteśmy skazane na jeczenie.

Rany ile Wy zębów macie. Gdzie tam 6 sztuk, nawet jednej nie ma. Pociesza mnie Fasolka :) bo tak to pewnie bym się doszukiwala że to efekt choroby. W sumie szczęka to twardo-czaszka więc wszystko jest możliwe.

Chyba do roku powinien wyjść pierwszy ząbek? Czy się mylę? Ja się ciesEt z jednej strony bo jak ma po tacie szczękę to będą mocne a mocne są ponoć im później wyjdą 🤣

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, moj tez bezzebny 😉

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to, niby fajnie że te 6 ząbków już jest ale to tylko taki efekt wizualny... poza tym to ciągle najchętniej je papki, cycka uszczypie, no i ząbki już są narażone na kwasy i cukry owocowe i inne pochodzące z pokarmów czynniki niszczące szkliwo...więc póki co się cieszcie, że jeszcze niektóre Dzieciaczki bezzebne!

age.png
    age.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Otóż to, niby fajnie że te 6 ząbków już jest ale to tylko taki efekt wizualny... poza tym to ciągle najchętniej je papki, cycka uszczypie, no i ząbki już są narażone na kwasy i cukry owocowe i inne pochodzące z pokarmów czynniki niszczące szkliwo...więc póki co się cieszcie, że jeszcze niektóre Dzieciaczki bezzebne!
    + Trzeba te zęby myć, więc dochodzi obowiązek więcej. A jeszcze jak dzieć ryczy przy tym to dochodzi stres. No i jest maruda, bo boli jak wychodzą

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jak nie krwawi łapa to nic ;-)
    Jakby bardzo mocno krwawiła to trzeba do weta szyć. Ale jak to tylko pazur to nic jej nie będzie.
    Moja Stella sobie czasem obgryza 🙄
    Ona ma wlosy wokol az czarne juz jej ta krew sciemniala i zaschla. Pojechalismy do weta nie wylamal sie caly kawałek zostal. Ale powiedział ze nie dzieje sie tam nic zlego na ta chwile, nie usuwal jej ale odkarzac i pilnować zeby nie bylo mokre.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kupilam dzis ten smoczek do podawania pokarmow taki z canpol babies....jeju jakie to wielkie chyba dla doroslego projektowane
    Też ostatnio nam to przyszło ale Nina daje rade. Na jabłko się rzuciła :)

f1d9680377.png

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Chyba do roku powinien wyjść pierwszy ząbek? Czy się mylę? Ja się ciesEt z jednej strony bo jak ma po tacie szczękę to będą mocne a mocne są ponoć im później wyjdą 🤣
    My też mamy mocne i zdrowe więc może coś w tym jest. Właśnie nie wiem do kiedy powinien wyjść, muszę pediatre spytać.

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, no u mnie zjadal do tej pory okolo 60 ml papki warzywnej z miesem lub zoltkiem i 60 ml kaszki z bananem. I to mnie cieszylo bo jadl wiecej od michalka. Dzis zjadl moze 30 ml brokula z zoltkiem wlasnie i 80 ml kaszki. Jakas slaba pojemnosc ma.

stresant lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Mycha, moj tez bezzebny 😉
    Moj tez bezzebny :p

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    My też mamy mocne i zdrowe więc może coś w tym jest. Właśnie nie wiem do kiedy powinien wyjść, muszę pediatre spytać.
    Niby do 12 mca. Jesli po roku nie ma to mowi sie o opoznionym zabkowwniu. U nqs lekarz zawiazki widzi wiec ciekawe kiedy wyjda bo ja sama widze zmianę w dziaslach. Czekac trzeba cierpliwie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś wstał dwa razy w nocy, przez sen cycka i śpi cały czas. Ja już wyspana do oporu od godziny a on śpi.

Taki prezent dla Mamusi ♥️

Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh a moja o 12 rozbudzila sie
    do 1 sie turlala,
    potem z nami wlozku, o 3 odlozylam najedzona
    o 4 wrocila na poltorej godz i potem wstalismy

no nie pospalam

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 4087 4088 4089 4090 4091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ