WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na gemini dzisiaj darmowa dostawa :)
    Właśnie zrobiłam zamówienie i jestem miło zaskoczona :)

też kupiłam.. głównie kaszki holle :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też kupiłam.. głównie kaszki holle :)
    Ja holle i caprima 😜

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja holle i caprima 😜

zastanawiała się nad caprima... ale mam jeszcze te gerber organic więc na razie spasowałam... które wzięłąs?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na gemini jest ten sztyft dostępny??? Też bym z dnia darmowej dostawy skorzystała.

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O już widzę że jest, na pierwszej stronie od razu! Dla ślepej mnie!

Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zastanawiała się nad caprima... ale mam jeszcze te gerber organic więc na razie spasowałam... które wzięłąs?
    U nas borówkowa smakuje bardzo

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za cynk. Gemini zamówione, sztyft też 😘😘😘
    Co ja bym bez Was zrobiła.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas borówkowa smakuje bardzo

o to muszę wziąć następnym razem!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja też zamówiłam na gemini, też sztyft.
    Pewnie Ci co pakuja paczki poznają, kiedy na kwietniowkach 2019 coś dziewczyny chwalą, bo idzie kilka takich samych zamówień pod rząd🤣

A dziś próbowałam z Kasią właśnie tą kaszke z gerbera pszenno-owsiana. Ładnie weszła, jak holle. Jedyne co zauważyłam to że holle sypałam na 100ml 1 i 1/3 czubatej łyżki, a gerbera musiałam wziąć 2 czubate dla takiej samej konsystencji.

age.png
    age.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    No i ja też zamówiłam na gemini, też sztyft.
    Pewnie Ci co pakuja paczki poznają, kiedy na kwietniowkach 2019 coś dziewczyny chwalą, bo idzie kilka takich samych zamówień pod rząd🤣

A dziś próbowałam z Kasią właśnie tą kaszke z gerbera pszenno-owsiana. Ładnie weszła, jak holle. Jedyne co zauważyłam to że holle sypałam na 100ml 1 i 1/3 czubatej łyżki, a gerbera musiałam wziąć 2 czubate dla takiej samej konsystencji.
    Też zamówiłam ten sztyft 🤪😜 mam różowy krem z linomag, ale jednak na pierwszym miejscu w składzie jest woda, a ja go kremuje na jakieś 5 minut przed wyjściem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 22:48

Paula 90 lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalismy ;-) Było kilka pobudek, ale krótkich w tym dwie na cyca tylko.

I akumulator naładowany. Przeszedł mój ból głowy który trzymał od tygodnia.

Ten sztyft to genialny wynalazek. I ma bardzo ładny, delikatny zapach :-)

Dzisiaj mąż w domu więc wreszcie pije kawę ciepła w spokoju.

Ignacy od rana gada jak najęty. Sąsiedzi już pewnie wszyscy wstali 😂

A jak tam u Was Dziewczyny od rana?
    My jedziemy chyba dziś po choinke. Ale to kwestia rozwojowa więc nie ma pewności ;-)

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spi Paciputek, o 7 jadl. Ja czekam na sniadanko w lozku i odciagam mleko. Przynajmniej mam z tego tytulu bonusy ;) Bylam z malym wczoraj w przychodni i go zmierzyli tym razem na 73 cm, a 1,5 miesiaca temu na 74 ;) Ja ufam swojemu pomiarowi i 1,5 miesiaca temu mial okolo 72 cm a teraz ma wlasnie 74. Wazyl 8960, ale byl przed kupka. Obwod glowy ma 46 cm, wiec troche przystopowal z ta glowa. A klatke 44, a wiec jeszcze mu sie nie zrownaly te parametry.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula żywą choinke??
    Sa piekne i klimatyczne ale ja sobie powiedzialam nie. Kiedys kupilam choinke.. W domu okazalo sie ze byla wewnatrz oblepiona jajami pajakow.. I miliony pająków jak glowka pinezki sie wyklulo. Dzieki Bogu ze to takie maluchy byly bo przy duzych zawal serca murowany. Od wtedy mamy juz tylko sztuczna.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis nocka lepsza. 2 karmienia i tych nieszczesnych pobudek bez powodu nie było.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi u nas też na bank skok. My mamy nocki super za to w dzień dramat. A do tego codziennie coś nowego robi więc ewidentnie skok. Ciężki...

Wczoraj mieliśmy komisje ds orzekania o niepełnosprawności. Porażka. Musiałam jechać z małą pomimo tego że była cała dokumentacja. Miałyśmy nr 1 ale absolutnie do niczego ich to nie zobowiązuje. Więc musiałam się wspiąć na wyżyny kreatywności żeby ją tam zająć. A jak już weszlysmy to musiałam powiedziec: " tak potrzebuje aparat, rodzina 3 osobowa, coś tam słyszy". Dziękuję, do widzenia. Nic tylko w łeb sobie strzelić, co za państwo.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - tak, u nas zawsze żywa :) Pająków się nie boję, u nas balkon ciągle otwarty i non stop wynoszę jakieś żyjątka. Bierzemy zawsze jodłę kaukaską i gałązki świerka.

mycha - moja szwagierka ma do czynienia z tymi komisjami - ma toczeń rumieniowaty i kilka chorób współistniejących (reumatoidalne zapalenie stawów i tarczyca to jedne z tych "słabszych"...) i musi potwierdzać, że jej nie przeszło...

Miałam napisać co tam z tą pszczółką - nie ma takiego szału jak przewidywałam, ale potrafi z dziesięć minut za nią popełzakoczworakować, faktycznie zachęca do ruchu.

A po mandarynkach chyba dostał lekką wysypkę na twarzy. Będę dzisiaj próbować ponownie bo już schodzi. Jak się zaostrzy to już nie będę próbować w tym miesiącu

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis jade po ten sztyft z mustelli ;) jeszcze kremik na wargi z avene zabiore...

Jest ktos na forum co sie zna na dermokosmetykach? Otoz taki problem...ja mam skore z tradzikiem rozowatym ..troche podleczonym laserami ...uzywam kremu rosacure (70zl za 40ml porazka starcza na 3 tygodnie) teraz mi zaczely wychodzic na powiekach pod oczami i z bokow brody suche czerwone swedzace placki..skora luszczy sie wyglada okropnie..czym to mozna smarowac ? Jak posmaruje moim rasacure to szczypie jak cholera....probowalam zwykly nivea i nie szczypie ale swiece sie jak bombka pozatym po godzinie znow suche.....do dermatologa mam 200km wiec teraz odpada wyjazd...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to w tym szpitalu do ktorego jezdzimy na kontrole z malym wczorej facet zastrzelil 6 osob...we wtorek tam mamy neurologa...dokladnie wiem w ktorym miejscu sie to stalo bo jezdzimy tam co miesiac..facet przeszedl 4 poczekalnie i wszedzie bylo pusto az doszedl do tej traumatologi gdzie bylo pelno ludzi...co sie to robi na tym swiecie

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - tak, u nas zawsze żywa :) Pająków się nie boję, u nas balkon ciągle otwarty i non stop wynoszę jakieś żyjątka. Bierzemy zawsze jodłę kaukaską i gałązki świerka.

mycha - moja szwagierka ma do czynienia z tymi komisjami - ma toczeń rumieniowaty i kilka chorób współistniejących (reumatoidalne zapalenie stawów i tarczyca to jedne z tych "słabszych"...) i musi potwierdzać, że jej nie przeszło...

Miałam napisać co tam z tą pszczółką - nie ma takiego szału jak przewidywałam, ale potrafi z dziesięć minut za nią popełzakoczworakować, faktycznie zachęca do ruchu.

A po mandarynkach chyba dostał lekką wysypkę na twarzy. Będę dzisiaj próbować ponownie bo już schodzi. Jak się zaostrzy to już nie będę próbować w tym miesiącu
    Paula my pewnie będziemy chodzić i zapewniać że uszko nie odroslo...

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - ja mam trądzik pospolity i brałam izotek. Był skuteczny na jakiś czas, potem wróciło. Poorało mi wątrobę, woreczek żółciowy i żołądek. Także odradzam z całego serca w razie gdyby taki pomysł Ci przyszedł do głowy. Nie wiem co poradzić Ci na te placki. Może to ten Twój krem powoduje? Może to jakaś reakcja na niego właśnie. Na różowaty pomaga zmiana diety i maska z płatków owsianych (pół szklanki zmielonych płatków z wodą żeby się zrobiła pasta, nakładasz na twarz i zostawiasz na 10-20 minut). Powinna złagodzić też te szorstkie plamy a nie zaszkodzi (chyba że jesteś uczulona na platki).
    Taka kąpiel z płatków owsianych też u dzieci pomaga na suchą skórę i różne dziwne zmiany. Wrzuca się płatki do jakiejś rajstopy albo gazy i wkłada do gorącej wody aż się zrobi taka mętna porządnie. I się potem moczy w takiej wodzie. Można namoczyć wacik i przyłożyć w zmianę.

Chyba mi mózg zaczyna pracować ze sobie te płatki owsiane przypomniałam 😁

stresant, Sansivieria lubią tę wiadomość

‹‹ 4084 4085 4086 4087 4088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ