X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Ewe tka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 no naprawde spory brzucholek ale fajnie niech zdrowo rosnie:)

3jgxgywlzf6m2wze.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wow Lolka, niezły brzuszek :) wygrywasz w przedbiegach :)
    Mam nadzieję, że po prostu szybciej mi wyszedł i teraz trochę zwolni i mnie dogonicie, bo inaczej strach się bać ;D.

Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • Ewe tka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 ohaa ! ktory to tydzień? pieknie:)

3jgxgywlzf6m2wze.png
  • Ewe tka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Mam nadzieję, że po prostu szybciej mi wyszedł i teraz trochę zwolni i mnie dogonicie, bo inaczej strach się bać ;D.

pewnie ze tak :)

3jgxgywlzf6m2wze.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wow, aż dwa! Grzeczne są ? :) bo ja tez mam kota i 2 psiaki. Psiaki mega przytulasy, przekochane, kotka to wcielony demon :D
    45bd622af5270528med.jpg
    Starsza jest aniołkiem, śpi, przytula się, taka dama z niej ;). A młodsza to mała wariatka, wszędzie jej pełno, czasem już tak wkurzy starszą, że ją przegoni po całym domu hihi. Ale obie opiekują się moim brzuszkiem, ugniatają, mruczą i przytulają się do niego.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe tka wrote:
    Paula 90 ohaa ! ktory to tydzień? pieknie:)

Na zdjeciu jeszcze 15. U mnie duzo to spozywka ;) Ale chwale sie jak najwiekszym Skarbem. Pierwszy raz w zyciu jestem dumna ze swojego brzuszka. I pierwszy raz w pelni akceptuje swoje ciało. Bo mimo, że nie perfekcyjne to daje życie mojemu Malenstwu.

W ogole dzisiaj prawie sie rozplakalam. Bo pomyslalam sobie ze za kilkanaście lat mój Maluszek bedzie juz duzy i bedzie chcial sie wyprowadzic.

Tez tak macie? Ja myslac o moim dziecku nie widzę noworodka tylko wyobrazam sobie mlodego chlopca i mezczyzne jakim bedzie, jakie podejmie decyzje, co bedzie go interesowalo. Coraz bardziej przekonuje sie, ze jestem mamą :)

malutka_mycha, Ewe tka lubią tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśląc o moim dziecku myślę sobie o tym, że teraz będę musiała mieć jeszcze więcej cierpliwości :D Że znowu nie będę się wysypiała, że znowu będę z jęzorem na brodzie latała do żłobka, przedszkola, szkoły itd. :D Ahahahaha, ale mimo wszystko uważam to za piękny czas :D

valetta94 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 26 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było, myślę też o tych kochanych rączkach które będą mnie tuliły i o tych oczkach które będą mnie kochały mimo wszystko :D I o chwili gdy przyjdzie i powie kocham Cię mamusiu... uwielbiam te chwile z córką mamy ich naprawdę wiele;-)
    A przyszłość no cóż przyjść musi:( Dzieci dorosnąć muszą, póki co nie próbuję o tym myśleć, niech ich dzieciństwo trwa jak najdłużej.

Paula 90, valetta94 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja myśląc o moim dziecku myślę sobie o tym, że teraz będę musiała mieć jeszcze więcej cierpliwości :D Że znowu nie będę się wysypiała, że znowu będę z jęzorem na brodzie latała do żłobka, przedszkola, szkoły itd. :D Ahahahaha, ale mimo wszystko uważam to za piękny czas :D

Ja jeszcze nie mam porównania i moze dlatego moje mysli plyna tak daleko.
    Ja bede probowac uniknąć żłobka, studiowalam z dwoma dziewczynami, ktore mialy doswiadczenie jako opiekunki w zlobkach (niezaleznych od siebie) i po tym co sie nasluchalam to zrobie wszystko, zeby nie wyslac niemowiacego dziecka do żłobka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Żeby nie było, myślę też o tych kochanych rączkach które będą mnie tuliły i o tych oczkach które będą mnie kochały mimo wszystko :D I o chwili gdy przyjdzie i powie kocham Cię mamusiu... uwielbiam te chwile z córką mamy ich naprawdę wiele;-)
    A przyszłość no cóż przyjść musi:( Dzieci dorosnąć muszą, póki co nie próbuję o tym myśleć, niech ich dzieciństwo trwa jak najdłużej.

Pieknie to napisałaś :) Jeszcze bardziej nie moge sie doczekać 40 tygodnia i kolejnych po porodzie

Ewe tka lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja jeszcze nie mam porównania i moze dlatego moje mysli plyna tak daleko.
    Ja bede probowac uniknąć żłobka, studiowalam z dwoma dziewczynami, ktore mialy doswiadczenie jako opiekunki w zlobkach (niezaleznych od siebie) i po tym co sie nasluchalam to zrobie wszystko, zeby nie wyslac niemowiacego dziecka do żłobka.

Pracuje w żłobku jako opiekunka, obecnie oczywiście na l4. Jeszcze przed ciążą powtarzałam, że dziecka nie oddam do żłobka ;)

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie alternatywy? Pracujecie z domu? Nie pracujecie? Dziadkowie?
    Ja raczej nie będę miała wyjscia

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej nie. Nie mam pod ręką dziadków, pracujemy z mężem oboje... Mój syn chodził do przedszkola odkąd skończył 2,5 roku i był zadowolony bardzo.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wodze innego wyjścia jak żłobek. Niby moi rodzice sa bardzo chętni zeby sie zaopiekować małą, ale nie oddam dziecka 100 km od domu, a nie wyobrażam sobie ze moja mama miałaby z nami mieszkać bo ja uwielbiam swoją prywatność z mężem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rodzine 80km ode mnie, wiec jestesmy tu sami. Bede próbować nie pracować. Może nam sie uda, teraz odkladamy ile wlezie. Będzie pewnie skromniej, ale jak sie uda nie posylac do zlobka to będę bardzo zadowolona.
    To czego sie nasluchalam skutecznie mnie zniechecilo.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu słyszałam dobre opinie i zadowolonych rodziców :)

Oczywiście nie licząc liczby chorób jakie dziecko przynosi do domu, ale tego się raczej nie da uniknac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 20:25

f1d9680377.png

Wysłany: 26 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zastanawiamy się nad jakimś biznesem który mogłabym rozkręcić w domu, ale jeśli się nie uda to tylko żłobek zostaje. Ewentualnie myślałam o tym aby sama zaopiekować się maluchami u siebie w domu. Gdy córka miała 6 miesiący to miałam pod opieką 5 latka i naprawdę było ciekawie a i grosz dodatkowy zawsze wpadł. Z córką byłam w domu do 2 lat, później widziałam, że już nie jestem w stanie przekazać jej tak dużo ile przekaże grupa rówieśników i ten wiek 2 latka uważam za idealny na powrót do pracy. Córka potrafiła oopowiadać co się działo, więc już nie bałam się aż tak bardzo o nią :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wrzucam też swój brzuszek :)
    454cea70a7b3c8b3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 20:47

Natalia-tosia, Kasiulka90, Iduna, Kiwona, martusiawp, Lolka30, Ewe tka, B_002, Paula 90, Martusiazabka lubią tę wiadomość

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka91 twoja pierwsza ciąża? Ja myślałam ze mam duży i bałam sie co to bedzie dalej ale widzę ze wy tez dziewczyny macie juz dorodne brzusie wiec super :)

Wysłany: 26 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka wow :D rządzisz :D hahaha ;-) to jest wspaniałe, że zzawsze dąży się do płaskiego brzucha a teraz czym większy tym jeszcze piękniejszy :-) ahhh magia ciąży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 20:59

Kasiulka90, B_002, malutka_mycha, Martusiazabka lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ