X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam witaminę D3 z DHA. Ale młoda tak pluła, że kupiłam zwykłą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też spróbuję, jeśli jest szansa na lepszy sen to biorę w ciemno...Dziś były 4 pobudki: cyc i sen, trochę jeczenia, ale wczoraj 2 godziny marudzenia płaczu i między 2 a 4.

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja kupiłam witaminę D3 z DHA. Ale młoda tak pluła, że kupiłam zwykłą.

Ja podaję do obiadu, mój lubi ryby i nawet się nie krzywi

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Też spróbuję, jeśli jest szansa na lepszy sen to biorę w ciemno...Dziś były 4 pobudki: cyc i sen, trochę jeczenia, ale wczoraj 2 godziny marudzenia płaczu i między 2 a 4.

Aż jestem ciekawa! Daj znać!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem skąd u nas takie marudzenie i ciągła chęć bycia na rękach...od kilku dni tona śliny, którą zwalalałam na w dalszym ciągu wychodzącà górną dwójkę...oglądałam dziąsła i nie było śladu po innych zębach szykujących się na wyjście a dziś patrzę a tam dwie dolne trójki się szykują-dziąsła po zewn.stronie opuchniéte jak banie!!!
    Pamiętam, że córce jak wychodziłyy kły była jazda na maxa...Oby teraz było choć trochę lepiej 😇😇😇😇😇😇

U Nas od niedzieli armagendon wiatru i 3 dzień ciągiem kisimy się w domu (pierwszy raz od pierwszego wyjścia po porodzie!!!!) I dostaje już na łeb 😣😣😣😣😣😣😣😣

Na dodatek od poniedziałku odstawiłam słodycze i przeszlam na lekką dietę.Docelowo zamierzam w ciągu max 2 tyg wrócić do diety z niskim IG i do ćwiczeń(o ile mój puls pozwoli-wrocilam do blokera na serce...).

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka dam znać gdzieś po tyg stosowania, ach, wstąpiła we mnie nadziejaaaaa🥺
    MamaAga mam to samo z pogodą i brakiem powietrza. Już obydwie z Kasią świrujemy w domu. Głowa mnie boli codziennie od 3 dni. Wczoraj wyszłam na 15 min na ten wiatr bo Mama zajęła się Mała a ja byłam na zumbie i od razu endorfiny skoczyły!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w domu siedzimy. Najpierw obie chore a teraz ten wiatr. Ale może chociaż na 15 minut wyjdziemy :(

MamaAga a ja myślałam że trójki wychodzą po 4.a tu trzeba być naszykowanym na najgorsze. Ale przynajmniej szybko będzie to za Wami. Też o tych trójkach slyszalam

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze poszłam do lekarza. Lekarka jak jej powiedzialamo mokrym kaszlu ale ze przy płaczu mlody ma takie ciągnięcie krtania stwierdzila ze to nie krtan bo wtedy jest tylko suchy kaszel. Ale po odsłuchaniu okazało sie ze rzeczywiście krtaniowe odglosy wydaje. Dostaliśmy inhalacje na lek którego nie ma w sprzedaży juz od roku bi znaleźli jakies zanieczyszczenia i farmaceutka dala mi nebbud. Nie ma tragedii maly nie goraczkuje zle nie jest. Stad moglismy miec ciężkie dni bo pewnie go bolalo.ale apetyt ma zabojczy.. przed snem zjada 230ml i jeszcze po 2 flaszki 60ml dojada. Do kontroli w poniedziałek lub wtorek gdyby cos zaniepokoilo to wrócić w piatek.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Fasolka dam znać gdzieś po tyg stosowania, ach, wstąpiła we mnie nadziejaaaaa🥺
    MamaAga mam to samo z pogodą i brakiem powietrza. Już obydwie z Kasią świrujemy w domu. Głowa mnie boli codziennie od 3 dni. Wczoraj wyszłam na 15 min na ten wiatr bo Mama zajęła się Mała a ja byłam na zumbie i od razu endorfiny skoczyły!

My jakoś na trzeci dzień zauważyliśmy różnice 😁😁😁 trzymam kciuki i mam nadzieję że u nas to nie jest chwilowe 🤗🤗🤗

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    My też w domu siedzimy. Najpierw obie chore a teraz ten wiatr. Ale może chociaż na 15 minut wyjdziemy :(

MamaAga a ja myślałam że trójki wychodzą po 4.a tu trzeba być naszykowanym na najgorsze. Ale przynajmniej szybko będzie to za Wami. Też o tych trójkach slyszalam

Bo najgorszy jest wiatr! 🤣🤣🤣

Tunia76, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis w kinie na 365dni. Powiem wam ze tak mnie wkrecila fabuła ze kupilam wlasnie pozostale 2 ksiazki bo nie wytrzymam do ekranizacji dalszych losow glownych bohaterow :D

malutka_mycha, Sansivieria lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi-w kinie?!?! 😲😲😲🤤🤤🤤

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Daffi-w kinie?!?! 😲😲😲🤤🤤🤤
    Tak. Średnio jestem raz w miesiacu :p

malutka_mycha, Sansivieria lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalek bierze ten omegamed dha baby z witamina d dodatkowo, maly u mnie w miare spi, ale mize tez zaczne podawac.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wirus sie rozprzestrzenia. Juz mnie gardlo dzis drapie i zatyka nos. M tez wstał i mówi ze go po gardle drapie.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie Pucie polecacie dla naszych maluchów?

I drugie pytanie...młody nie lubi się kąpać w brodziku... Zdjęłam kraba, usunęłam mate antypoślizgowa, woda cieplejsza, zimniejsza, w łazience sauna, chłodniej...nic nie działa...po minucie już jest ryk...o co kaman???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się najbardziej podobają te małe Pucie: zabawy gestem i słowem i co robi Pucio. Reszta jest już chyba dla starszych, więcej tam elementów, bardziej to pstrokate.

A z kąpielą od zawsze był problem?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas odlatuje tesciowa 27 lutego i w ten sam dzien moj maz odbiera z lotniska moja mame. Odbijemy sobie wtedy nasza rocznice slubu z 30 stycznia i walentynki. Bedzie i kino i kolacja a mama zajmie sie w domu Malym wiec w koncu toche odsapniemy:)Odkad urodzil sie Maly to w kinie nie bylismy ani razu. Kolacje owszem bo to nie problem i zabieramy go ze soba, no ale jezeli chodzi o kino no to juz ktos musi zostac z nim w domu.

Wogole marza mi sie jakies wakacje bo wiem, ze pozniej z dwojka maluchow nie bedzie juz tak latwo wiec szukam czegos na majowke. Raczej jakis bliski kierunek bo rodze w czerwcu wiec nie chce ryzykowac. Kolezanka z pracy jest teraz w Meksyku na 2 tygodnie i wczoraj dzwonila i pokazywala nam te piekne widoki… tak mi sie szkoda zrobilo, ze od razu wieczorem zaczelam czegos szukac:) az sie rozmarzylam

malutka_mycha lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nam się najbardziej podobają te małe Pucie: zabawy gestem i słowem i co robi Pucio. Reszta jest już chyba dla starszych, więcej tam elementów, bardziej to pstrokate.

A z kąpielą od zawsze był problem?

Kupiłam!
    W sumie po przejściu z wanienki na brodzik przez kilka dni było ok a potem się zaczął płacz...dziś go wsadzimy do wanienki a wanienkę do brodzika i zobaczymy...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Od nas odlatuje tesciowa 27 lutego i w ten sam dzien moj maz odbiera z lotniska moja mame. Odbijemy sobie wtedy nasza rocznice slubu z 30 stycznia i walentynki. Bedzie i kino i kolacja a mama zajmie sie w domu Malym wiec w koncu toche odsapniemy:)Odkad urodzil sie Maly to w kinie nie bylismy ani razu. Kolacje owszem bo to nie problem i zabieramy go ze soba, no ale jezeli chodzi o kino no to juz ktos musi zostac z nim w domu.

Wogole marza mi sie jakies wakacje bo wiem, ze pozniej z dwojka maluchow nie bedzie juz tak latwo wiec szukam czegos na majowke. Raczej jakis bliski kierunek bo rodze w czerwcu wiec nie chce ryzykowac. Kolezanka z pracy jest teraz w Meksyku na 2 tygodnie i wczoraj dzwonila i pokazywala nam te piekne widoki… tak mi sie szkoda zrobilo, ze od razu wieczorem zaczelam czegos szukac:) az sie rozmarzylam

My do kina chyba pójdziemy dopiero jak będzie można dziecko zabrac... 😲

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4138 4139 4140 4141 4142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ