Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Jak to cały?
Przecież część roku jesteś na wychowawczym.
Oni jeszcze o tym nie wiedzą, poza tym chyba jest tak że 1.01 nabywasz prawo do całego urlopu i jesli część roku jesteś na wychowawczym to cały urlop przysługujeTunia76 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Cały ci się należy Tunia, tylko w pierwszym roku pracy urlop nalicza się proporcjonalnie do przepracowanego okresu. Potem każdego roku nabywasz od razu prawo do całego urlopu
Tunia76 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Daffi za okolicznościowy nie dostaniesz ekwiwalentu bo to nie jest urlop tylko dzień wolny płatny nie musisz z trgo korzystać tak samo jak z opieki za to też nie dostaniesz ekwiwalentu jak nie wykorzystasz.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:Daffi za okolicznościowy nie dostaniesz ekwiwalentu bo to nie jest urlop tylko dzień wolny płatny nie musisz z trgo korzystać tak samo jak z opieki za to też nie dostaniesz ekwiwalentu jak nie wykorzystasz.
Nawet jesli tak jest to mimo wszystko chcialabym widziec kwitki od wypłaty za 3 mce macierzyńskiego. -
Daffi obojętnie gdzie zgłoszą bo nawet jeśli kaliber sprawy będzie nieodpowiedni dla policji to przekażę ja do prokuratury i odwrotnie. Strasznie przykra sprawa 😡.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
chce_byc_mama wrote:
a w ogole - Boze to juz polmetek !!! -
dziewczyny pomozcie
moja mala ladnie w sumie spi w nocy, budzi sie na cyca, chocaz juz chyba nie starcza i bede dawac mm zeby sie najadala. (ladnie w sensie i tak z 4 pobudki minimum)
ale chodzi o to jak sie budzi
wrzask nie z tej ziemi, jakby obdzierali ze skory...poki ktos na rece nie wezmie to horror.
jak tego oduczyc? Lozeczka nie lubi za bardzo, ja ja w domu czasem jeszcze w wowzku klade w dzien zeby miec przy sobie w kuchni czy cos....zaczelam klasc tylko w lozeczku bo moze zle jej sie kojarzy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 06:28
-
Bubek wrote:dziewczyny pomozcie
moja mala ladnie w sumie spi w nocy, budzi sie na cyca, chocaz juz chyba nie starcza i bede dawac mm zeby sie najadala. (ladnie w sensie i tak z 4 pobudki minimum)
ale chodzi o to jak sie budzi
wrzask nie z tej ziemi, jakby obdzierali ze skory...poki ktos na rece nie wezmie to horror.
jak tego oduczyc? Lozeczka nie lubi za bardzo, ja ja w domu czasem jeszcze w wowzku klade w dzien zeby miec przy sobie w kuchni czy cos....zaczelam klasc tylko w lozeczku bo moze zle jej sie kojarzy?
Bubek... ja sama nie wierzyłam bo Mama18 miała podobny problem... u mnie się to zdarzało czasem tak ok godziny po zaśnięciu... no i te ciągłe pobudki... Pediatra polecił Mamie kwasy omegamed dha baby.... nie uwierzysz... ale nam pomogło... daję od ok 10 dni i Bunio śpi o niebo lepiej... potrafi przespać cięgiem 5-6h! w do tej pory budził się co około 1,5h... dziś spał 21:30-4!!!! pocycował i śpi dalej ....ja jestem w szoku...Fasolka77
-
U nas jakies dziwnosci i idziemy do lekarza. Maly ma furczenie jakies.. musi to odkaszlnac jak mu sie nazbiera. W nocy obudzil sie raz po 3. Ale jak plakal mial dziwny glos. Boje sie że to może być zapalenie krtani.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 07:09
-
Fasolka77 wrote:Bubek... ja sama nie wierzyłam bo Mama18 miała podobny problem... u mnie się to zdarzało czasem tak ok godziny po zaśnięciu... no i te ciągłe pobudki... Pediatra polecił Mamie kwasy omegamed dha baby.... nie uwierzysz... ale nam pomogło... daję od ok 10 dni i Bunio śpi o niebo lepiej... potrafi przespać cięgiem 5-6h! w do tej pory budził się co około 1,5h... dziś spał 21:30-4!!!! pocycował i śpi dalej ....ja jestem w szoku...
-
malutka_mycha wrote:A co te kwasy mają za zadanie zrobić? Dlaczego poprawiają jakość snu?
Wspomagają rozwój mozgu i wzroku....nie wiem w jaki sposób poprawiają jakość snu ale u nas to działa więc nie wnikam 😁 no chyba że to zbieg okoliczności. W każdym razie na pewno nie zaszkodząmalutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77