X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Fasolka, mnie te pomarszczone cycki trochę zszokowały. Niezły wifok dla takiego malucha

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No właśnie, kiedyś to była norma ;-)
    To jak transfuzja krwi w takich przypadkach - płyn ustrojowy innego człowieka który ratował życie.

Teraz wielkie zdziwienie ;-)

Ja się nie dziwię tylko wyobraziłam sobie że moja mama karmi Bunia 🤣🤣🤣

malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nie wiem jak Fasolka, mnie te pomarszczone cycki trochę zszokowały. Niezły wifok dla takiego malucha
    Na szczęście dziecko tego nie pamięta. Ja sama mam jakies przebłyski z tego co sie dzialo w zerówce.. jak bylam mniejsza mam tylko jeden obraz w glowie.. jak kuzynka mnie niosła na rekach po schodach po czym upuscila i rozcielam skore na kości policzkowej. Do dzis pamietam jak lezalam na schodach i plakalam i mnie mama z babcia pozbieraly zrobily opatrunek... Polozylu w lozku a ja dalej ryczalam i łzami sie zalewalam.
    Fakt jest taki że to poprostu dziwnie sie patrzy.. nir umiem wyobrazić sobie ze siedze obok i widze jak moja mama karmi Filipa 😂😂

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera, ja nie podawalam tego syropu - chcialam na swoja reke dac, ale zrezygnowalam, u mnie lekarka mowila zeby sie wstrzymac do roku czasu i jak bedzie mial refluks to wtedy zaczniemy dzialac. Ale u nas poprawa jest. W nocy refluks przestal go meczyc, pije nieduze porcje mleka, spokojnie i bez polykania powietrza. Jak je male porcje, to jest o niebo lepiej. Choc zawsze pil male w sumie, ale kiedys po kazdym byl problem prawie, wiec moze cos sie polepsza.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno sie zamyslil i grzmotnal 160 ml, to czesc ulal chlustajaco. Ale jak pije po 120 ml, to jest ok. Czasem wypija 90 odbije i jeszcze 30 dopije. Ma mala pojemnosc zalodka i miesnie zwieracza przelyku slabe pewnie. Moze jak dojrzeje mu jeszcze bardziej uklad pokarmowy to mu to minie. Michalkowi minelo.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Misia, więc też może skupię się na mniejszych porcjach...zwłaszcza tych popołudniowych i wieczornych. Kasia chętnie zjada dlatego szkoda mi ograniczać porcje, ale widać trzeba spróbować..

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wyobrażam karmić cudze dziecko. Ale nie wyobrażam sobie żeby mojego Ignasia ktoś karmił jeśli ja mogę.
    Co innego gdybym wywaliła kopyta, ale wtedy mi byłoby pewnie rybka 🤣

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis jestem wyłączona z zycia. Obudzilam się nad ranem juz z bolem głowy.. wzięłam apap wypiłam kawe i do teraz jest jeszcze gorzej. Dopadaja mnie coraz częściej migreny :(

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ewidentnie jest po tym 7 skoku rozwojowym. Jeszcze po żadnym wcześniejszym nie było aż takiej różnicy w zachowaniu i umiejętnościach ot tak, z dnia na dzień. Od poniedziałku mam inne dziecko! Bawi się długo sama, czesto sie śmieje i nas zaczepia, spokojnie reaguje na odwiedzajace nas osoby, ciągle coś gada jakieś śmieszne wyrazy, no i sama wstaje przy meblach. Noce też już nie należą do tych najgorszych, z przerwami ale wysypiamy się!
    No to nachwalilam, ciekawe czy jutro nie pożałuję 🤣🤣

Tunia76, malutka_mycha, Daffi, Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy w trakcie skoku. Ale zauwazylam również ze mam duzo weselsze dziecko. Wystarczy ze spojrzę na niego i sie usmiechne a on smieje sie w glos.. i wymysla glupoty jakies figury z ktorych sie przewraca w łóżeczku i na łóżku obserwując czy patrze a jak tak to czy sie smieje i on wtedy też chichra w glos. I zupelnie inaczej sie bawi zabawkami.. chwyta dokładnie ogląda i bawi sie zdecydowanie nimi dluzej niz te kilka sekund po to by pchnac rzucić itp.

Sansivieria lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni wstaje przed Ignacym. Wczoraj wstałam wyspana o 2:30 🙉
    A dzisiaj już od 4:30 nie śpię a ten jak kamień.
    Fenomen. Ja wyspana, wypoczęta. Młody śpi i jest cisza. Meeeega

Sansivieria, malutka_mycha, Lolka30 lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam pojęcia ale humorek Ninie dopisuje, ładnie śpi i je więc chyba nie jesteśmy w trakcie skoku :)

Paula ja ostatnie dwie noce budziłam się koło 4 przekonana że już po 6 i zaraz wstaje. A jak wstaje po 6 to ledwo oczy otwieram..

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas noce wrocily na stare tory... Tzn jest gorzej...nie dość że się budzi to jeszcze gasienicuje i ryje po całym łóżku.. w dzień ulubioną zabawa jest włazenie na półkę pod tv... Albo wyciąganie z szuflady noży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:12

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej diewczyny

na fejsuniu wsiaklam i tutaj mniej zagladalam.

Mia nie miala cala noc goraczki, rano 37,5. Teraz chrapie...

wrzasku narobila o 22 i bawila sie do polnocy zabawkami, myslalam ze zemre. Buzia calutka czerwona w plamach, AZS at its finest. Przy kazdej chorobie wylazi ze zdwojona moca - tzn tak przy starszej jest wie zakladam ze i tu.

dzis do ambasady jedziemy po paszport nowy dla malej. Dobrze ze tej goraczki nie ma bo kurka trzeba cagnac ja i oboje rodzicow.

aaaa
    i kupilismy w koncu fotelik, bo jezdzila w takim 10letnim po starszej, teraz bedzie miala nowiuski do 4 r.z.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek jaki fotelik?? Pasuje Małej??

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które były z Maluchami na basenie, proszę o praktyczne rady do szatni: w tym czasie gdy ja się będę przebierać, suszyć co zrobić z Dzieckiem??

age.png
    age.png

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze byłam z kimś ale w sumie nie potrzebowałam pomocy. U nas pokoje dla mamy z dzieckiem, najpierw ubierałam Nine a po chwili siebie. Dalam jej coś do rączki i leżała grzecznie na przewijaku przypięta pasem. Ale pewnie nie z każdym dzieckiem tak mozna

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszvze basen nie zaliczony ale dziś kółko doszlo dla malego.ja mam wygodnie bo jestem z Julka wiec obie w szatni bedziemy i wzajemnie sie wyreczymy.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny które były z Maluchami na basenie, proszę o praktyczne rady do szatni: w tym czasie gdy ja się będę przebierać, suszyć co zrobić z Dzieckiem??

Stary przejmuje 🤣

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi my też we dwójkę chodzimy na basen także się wymieniamy. Ale spokojnie można przypiąć dziecko do przewijaka i się ogarnąć.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 4143 4144 4145 4146 4147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ