Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Pacjentow na OIOMie mielismy, mamy i mieć bedziemy niezaleznie od tego czy panują jakies wirusy czy nie.
Ponadto we Wloszech szaleje influenza. Polecam wrócić do lektury panującej kiedyś hiszpanki i spojrzenia na statystki co się wtedy działo.
cyt. "epidemia, która kosztowała życie od 50 do nawet 100 mln ludzi."
Pozatym to jest forum, mam prawo wyrazić co myślę, nawet jeśli nie wiemy co jest zgodne z prawdą a co sprzeczne.
Od tego jest forum dyskusyjne?
a może się mylę?
Idąc dalej tym tokiem myślenia Rozumiem że jesli mam inne zdanie o koronawirusieto mam milczeć i nie mam prawa się wyrazić a jeśli już chcę powiedzieć to tylko pacjentom i ich rodzinom.
A gdzie ja zakazalam CI się wypowiadac? Panująca inluenza? A może korona influenza? To wirus i to wirus, który dziesiątkuje Włochów ....Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:A gdzie ja zakazalam CI się wypowiadac? Panująca inluenza? A może korona influenza? To wirus i to wirus, który dziesiątkuje Włochów ....
Podtrzymuje słowa odnośnie przemyśleń.. może i się okaże po czasie że złą strategię obrałam.. a może i ja będę ofiarą i się o tym nie przekonam..
Trzymam sie tego co nam rząd nakazuje dla dobra kazdego człowieka.
Ale wszystko przypisuje sie pod koronawirus. Ludzie umierają na nowotwory a pomija sie to w informacjach i podaje sie że wirus spowodowal zgon.. w niektorych przypadkach nie wspominają o chorobach współistniejących ktore odgrywają kluczową rolę.. bo dla człowieka z białaczka nawet katar jest śmiertelny.
Wczoraj o młodej kobiecie pisali.. juz się wycofują powoli i pomimo korony ktora moze dać sepsę pojawiają sie informacje ze jednak sepsa była z innego powodu.
Co do Włoch to podwójne nieszczęście bo maja jedno i drugie.. pytanie ktore badają? I ktore ich tak masowo zabija? -
Witajcie
Pozwoliłam sobie Was podejrzeć
Daffi, myślę tak samo o tym wirusie jak Ty. Cieszę się, że przeczytałam Twoją wypowiedź
Możesz mi podać swoje źródła? Ja bazuję na niemieckojęzycznych. Dzisiaj słuchałam wywiadu z dr Wodargiem (pulmonologiem), który mówił, że wirusy korony bardzo lubią łączyć się z innymi wirusami, dlatego występują w około 15% przypadkach grypy jako wirusy towarzyszące. Stąd ich częste występowanie przy różnych infelcjach lub bez infekcji. Z natury są bardzo łagodne. A to że się teraz je wszędzie widzi to tylko kwestia stosowania testów. A tu bardzo interesujący materiał o tym, jak zawyża się sztucznie statystyki mówiące o ryzyku po angielsku. Jeśli chcesz możemy przejść na pw (tylko nie wiem jak, bo jestem relatywnie nowa na forum)
https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus-pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/ -
nick nieaktualnyTo skoro nie wierzycie że wirus jest taki groźny to dajcie wylizać dzieciom poręcze w tramwaju.
Jak umrze dziecko albo Wasza mama to uwierzycie.
Przestańcie siedzieć w domu, idźcie sobie do rodziców, pobawcie się z dziećmi na placu zabaw. To się nazywa "naturalna selekcja".
No chyba że głosicie te poglądy tylko i wyłącznie dla atencji? Żeby zabłysnąć jak Calineczka?
Wybaczcie, ale nie jestem w stanie prowadzić rozmowy na poziomie z kimś kto pierdoli takie farmazony.
Kurwa, ludzie umierają a te pieprzą że to przecież wina testów.
Zapytajcie Lolki i jej męża jak wyglądają "zmyślone" zachorowania. Przez takie idiotyzmy Włochy właśnie wprowadziły kwarantannę dla całego kraju. Pracują tylko sektory zapewniające przeżycie. Rozumiecie to czy trzeba Wam rozrysować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 06:43
-
nick nieaktualnyAaa, i przestańcie chodzić do lekarza i szczepić dzieci bo skoro WHO kłamie o pandemii to na pewno kłamie też o lekarz i szczepionkach.
Bo głoszenie takich "poglądów" jednocześnie korzystając ze wszystkich zaleceń i osiągnięć WHO to hipokryzja pełną gębą -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Paula ale po co od razu obrażasz? Jeżeli nie potrafisz prowadzić dyskusji to jej nie prowadź, nikt Cie przecież nie zmusza. Jeżeli się z czymś nie zgadzasz a grzeczna rozmowa CIę nie interesuje to możesz to po prostu przemilczeć.
-
a ja mam pytanie niewirusowe....
moja mala jak je z butli to nie oddycha nosem... je je jeeeee az musi nabrac powietrza buzia, odetchnie i znow je. Jakby nos byl zatkany - ale jak spi ze smokiem czy zamknieta buzia to normalnie noskiem oddycha. Tylko przy jedzeniu zapomina ze nosem tez moze nabrac powietrza...cyrk.
niech ktoras powie ze tez tak ma -
Musze, bo sie udusze. Daffi, juz wymyslasz kreacje na gale odebrania nagrody Nobla 2020? Paula, rozumiem Twoje nerwy i mnie rowniez krew zalewa. Zdumiewajace, jak osoby laknace sensacji potrafia zerowac na takich tragediach. Ludzie umieraja setkami a oni beda mowic, ze to oszustwo. Ci lekarze, ratownicy, pielegniarki, ci wszyscy ludzie tez biora udzial w spisku i po katach zacieraja rece smiejac sie z nas, idiotow, wierzacych, ze covid-19 zabija.
Lolka, przykro mi, bo pewnie i do Was docieraja te rewelacje. Przesylam duzo milosci, mysle o Was codziennie. Zdrowia! 💓💓💓💓💓💓💓💓💓Lolka30 lubi tę wiadomość
-
leniova wrote:Witajcie
Pozwoliłam sobie Was podejrzeć
Daffi, myślę tak samo o tym wirusie jak Ty. Cieszę się, że przeczytałam Twoją wypowiedź
Możesz mi podać swoje źródła? Ja bazuję na niemieckojęzycznych. Dzisiaj słuchałam wywiadu z dr Wodargiem (pulmonologiem), który mówił, że wirusy korony bardzo lubią łączyć się z innymi wirusami, dlatego występują w około 15% przypadkach grypy jako wirusy towarzyszące. Stąd ich częste występowanie przy różnych infelcjach lub bez infekcji. Z natury są bardzo łagodne. A to że się teraz je wszędzie widzi to tylko kwestia stosowania testów. A tu bardzo interesujący materiał o tym, jak zawyża się sztucznie statystyki mówiące o ryzyku po angielsku. Jeśli chcesz możemy przejść na pw (tylko nie wiem jak, bo jestem relatywnie nowa na forum)
https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus-pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/
Jakieś Alter ego chyba 🤣🤣🤣
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Bubek wrote:a ja mam pytanie niewirusowe....
moja mala jak je z butli to nie oddycha nosem... je je jeeeee az musi nabrac powietrza buzia, odetchnie i znow je. Jakby nos byl zatkany - ale jak spi ze smokiem czy zamknieta buzia to normalnie noskiem oddycha. Tylko przy jedzeniu zapomina ze nosem tez moze nabrac powietrza...cyrk.
niech ktoras powie ze tez tak maWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 12:36
Bubek lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Jakieś Alter ego chyba 🤣🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 12:51
-
Kiwona wrote:Musze, bo sie udusze. Daffi, juz wymyslasz kreacje na gale odebrania nagrody Nobla 2020? Paula, rozumiem Twoje nerwy i mnie rowniez krew zalewa. Zdumiewajace, jak osoby laknace sensacji potrafia zerowac na takich tragediach. Ludzie umieraja setkami a oni beda mowic, ze to oszustwo. Ci lekarze, ratownicy, pielegniarki, ci wszyscy ludzie tez biora udzial w spisku i po katach zacieraja rece smiejac sie z nas, idiotow, wierzacych, ze covid-19 zabija.
Lolka, przykro mi, bo pewnie i do Was docieraja te rewelacje. Przesylam duzo milosci, mysle o Was codziennie. Zdrowia! 💓💓💓💓💓💓💓💓💓
Dokładnie! Włochy wstrzymały produkcję w całym kraju... Pracuje tylko te zakłady aby zapewnić wewnętrzne potrzeby...to nie jest żadne oszustwo ani wymysl...Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Dokładnie! Włochy wstrzymały produkcję w całym kraju... Pracuje tylko te zakłady aby zapewnić wewnętrzne potrzeby...to nie jest żadne oszustwo ani wymysl...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 14:44
Fasolka77, Daffi, Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Co Ty Fasola, to spisek! Jeszcze nie wiem, czyj i w kogo wymierzony, ale spisek i ściema. Cały świat sciemnia! Ludzie udaja, że umierają, lekarze udają, że próbują ich ratować, zakłady się zatrzymują, zamykają granice dla ściemy. Ba! Nawet niektórzy dla ściemy zbankrutuja! Ale nie wszyscy dadzą się nabrać, o nie! Nieliczni już teraz zwachali ten spisek i nie dadzą się zwariować! Wbrew wszystkiemu pójdą na plac zabaw z dziećmi, będą łamali kwarantannę śmiejąc się tym oszukanym idiotom w twarz. Co tam, że krematoria nie będą nadążać z paleniem zwłok, co tam że kostnice będą przepełnione, spisek i już!
Ty też Kiwona dotarłaś do tajnych źródeł? 🙈Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77