X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczyna lekko ciemniec pewnie wyjdzie i okropnie zarosła mi ta ścieżka. Moja prawa pierś wyglada juz bardzo brzydko od rozstępów :( a smaruje. Ale ja mam okropna tendencje do rozstepow :(

• Aasha Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta kresa nie zdążyła jeszcze zniknąć po poprzedniej ciąży :P

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krechy na razie brak, ale w poprzednich ciazach też jakoś późno miałam pamiętam.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię tym razem, bo... Kaszlę a właściwie szczekam. Spałam na podwyższeniu, ale nic to nie daje, coś czuję że mąż w poniedziałek z rana polecić do sądu pozew rozwodowy złożyć :P Teraz siedzę i jest znosnie, ale spać się tak chyba nie da. Z zatokami coraz lepiej, to kaszel został, masakra.
    I tak siedzę i przeglądam wózki sobie. Mam większy metalik w głowie, niż przedtem ;)
    A w ogóle to czuję już ruchy :) Bardzo wcześnie, wiem. Wczoraj już czułam, ale nie miałam pewności, że to to :) Dzisiaj przed snem się potwierdziło, to na pewno bobas :) W pozycji półleżącej najlepiej czuję, tak trochę poniżej pępka :)

Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś oczy jak 5 zl od 5 rano... chyba wariacji dostanę! Jeszcze 2 tygodnie temu chociaż ww dzień chwilę przysnęłam a teraz jestem pełna eenergii... ale czuje, że brakuje mi tego snu... Macie jakieś pomysły jak spać d ldłużej? Dodam, że we śnie jeszcze mam przerwę na siku, co noc o 23, 1, 3 i około 5 wstaję już na dobre:( kładę ssię ookoło 22'

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja jeszcze nie czuję ruchów ? :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez dlugo nie spe, bylam z psem na spacerze i jem sniadanie.
    Coś dzisiaj slabo mi sie tez spało, bylo mi duszno, dopiero otwarcie okna pomoglo.
    Nie macie pojecia jak sie cieszę ze w zimie bede chodzic w ciazy. Jest mi ciągle gorąco

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja czuje tylko delikatne musniecia i to nie codziennie, więc można powiedzieć, że jjeszcze nie czuję :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też w kuchni, na kanapkach z pomidorkiem i pieczonym pasztetem z żurawiną :)
    Ja nic jeszcze nie czuje, nawet nie wiem jak to powinnam czuć :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo jutro na 10 mam wizytę, stresuje się czy wszystko jest w porządku, ale też się mega cieszę, że zobaczę bobasa i może płeć się już w 100% potwierdzi ale też będę mogła powiedzieć Pani doktor o tych bólach brzucha, może coś zaradzi. Może dlatego, że jestem mega chuda to wszystko odczuwam tak bardziej, nie wiem.
    I jutro też na wizytę idzie ze mną mój M., był 2 razy, jak dziecię było jeszcze malućką fasolką, więc teraz zobaczy trochę więcej :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy od konca 15 tyg. Teraz już moj mąż czuje kładąc rękę na brzuchu :) Rozpycha się nasz chlopaczek.

A mi się rotawirus przyplątal :/ na szczęście jakaś lagodna wersja i po 2 dniach męki wracam do siebie. Mam nadzieje że maluszkowi to nie zaszkodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 07:58

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie czuję ruchów. Coś tam czasami mam wrazenie ze się ruszy ale to chyba jelita. Ale od kilku dni pojawuły się u mnie wycieki mleka. Pierwszego dnia zauważyłam z dwóch piersi, a teraz tylkoz jednej prawej się pojawia. Czy to normalne czy z ta drugą może być cos nie tak??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie mam żadnych wycieków? To znaczy ze nie bede mleczna ?:( szkoda :( myślałam ze te rozstępy maja jakas ideę:(

Ja ruchy czułam juz 3 razy ale pani doktor powiedziała ze to normalne ze nie czuje ich i ze nie czuje regularnie moje łożysko amortyzuje ruchy. A jak sie niunia gdzieś tak ułoży ze dotknie nie łóżka to cos poczuje. Chciałabym juz poczuć, bo dalej mam takie dni ze nie dowierzam ze nosze cud pod sercem. Takie to odrealnione

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czy tylko ja nie mam żadnych wycieków? To znaczy ze nie bede mleczna ?:( szkoda :( myślałam ze te rozstępy maja jakas ideę:(

Ja ruchy czułam juz 3 razy ale pani doktor powiedziała ze to normalne ze nie czuje ich i ze nie czuje regularnie moje łożysko amortyzuje ruchy. A jak sie niunia gdzieś tak ułoży ze dotknie nie łóżka to cos poczuje. Chciałabym juz poczuć, bo dalej mam takie dni ze nie dowierzam ze nosze cud pod sercem. Takie to odrealnione

Ja też póki co nie mam, nic a nic :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Ja tez nie mam wycieków i nigdy nie miałam, a karmiłam.3 dzieci, każde grubo ponad rok. Więc brak wycieków o niczym nie świadczy :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    U mnie po prostu odpada i żłobek i niania. Sama chcę wychować dzieci i nie chcę być weekendową mamą, może w tych czasach uważana za kosmitkę. Na wszystko przyjdzie czas. A te pierwsze lata są piękne, ciężkie też. Dziecko uczy się dużo nowych rzeczy i ja chcę w tym uczestniczyć. Ten czas za szybko mija i już nie wróci. A ciężko się patrzy jak dziecko jest bardziej do niani przywiązane...
    Też jestem tego zdania, dla mnie te 3 lata z dzieckiem to był piekny czas, ale wiadomo kazdy jest inny i ma inne warunki.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 28 października 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuje ruchów i zaczynam z tego powodu powoli się martwić, bo niby w drugiej ciąży czuje się szybciej.
    Ta linia o której piszecie to linea negra. Mi akurat nie wyszła w pierwszej ciąży, pępek też się nie uwypuklił ani skutki nie zrobiły się ciemniejsze.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam wycieku mleka. A maluszka czuje nie codziennie, ale czasami i to w zasadzie tylko wieczorami. Raz się zdażyło w ciągu dnia jak podeszłam do pracy pogadać z dziewczynami :)

Pępek zrobił mi się taki strasznie płytki :) bo miałam zawsze taki głęboki. Jeśli wiecie o co chodzi :D kresa czarna mi nie wyszła, natomiast mam wrażenie, że wyrosły mi jakieś ciemne/grube włoski od pępka w dół

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 08:46

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna mi też się splycil pępek, wcześniej miałam głęboki. Mąż się śmieje że nie może już wsadzić całego nosa w mój pępek;). Kresy jeszcze nie mam, wycieku mleka też. Ruchy chyba już czuje, ale bardzo delikatne i nieregularnie.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie też cisza :)

nzjdyx8dyngyuy4p.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ