X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki też ma 8 ząbków. Tylko że ja to nie wiem nawet kiedy rosną. Jeszcze nie dałam przeciwbólowych czy też żelu na dziąsła.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziłam, że czas zacząć ćwiczyć.
    Wczoraj aerobiku i dzisiaj kolano mnie tak boli, że nie wniosę młodej na 2 piętro ☹️

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zabieram do ćwiczeń jak pies do jeża a jak cos poskacze to tu-boli-tam-strzyka. Niedawno skończyłam 30 a czuję się ostatnio jak babcia.

Moja dieta sobie żyje własnym życiem. Przez ostatnie złe samopoczucie nie mam siły robić dwóch obiadów. Jem mniej, ale nie oszukujmy się - nie jest to deficyt kaloryczny który by pozwolił na utratę wagi. Zeszło 2kg i tak stoi. A mam jeszcze 10 do zrzucenia.

Boli mnie ostatnio często głową. Co dotychczas zdarzało mi się ekstremalnie rzadko (raz na parę lat). Boli mnie szyja i głowa ale obstawiam że to właśnie od kręgosłupa szyjnego promieniuje. Nie chcę brać leków ale dziś chyba wezmę jakiegoś procha. Stary w robocie 14h więc ogarnianie zostało dla mnie.

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, Dzięki Paula, no faktycznie zaszalalam z tą wagą🤣 oczywiście 10kg30g.
    No i też myślę o ćwiczeniach.., narazie tylko myślę. Rano jestem zdeterminowana że jak Kasia pójdzie spać to o 21 ruszam na matę! Jak przychodzi 21 to ruszam na kanapę z książka i chipsami 😭

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - ja o 20 to juz śpię zazwyczaj razem z Ignasiem. Pobudka jest o 6:30 i w nocy czasem jedna a czasem trzy pobudki na pierś (bardziej pocyckac i się przytulić niż jeść, ale się nie da oszukać smoczkiem). Jak się położę o 20 to przynajmniej do tej 1 się wyspie a potem już na czuju.

Więc ćwiczenia w trakcie dziennych drzemek. Ale podczas porannej drzemki zwykle sprzątanie kuchni i szykowanie na spacer, na popołudniowej gotowanie obiadu i pranie a ta ostatnia jest zwykle za krótka żeby coś mądrego zrobić.

I tak mam piękna listę wymówek dlaczego to ja nie mogę ćwiczyć 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 14:14

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Może od razu, może jutro. A może być tak że dzisiaj nie uczuli a jak dasz za miesiąc to wyjdą kropki.
    Układ immunologiczny ciągle się rozwija i zmienia
    No u nas możliwe że tak było. Wysypka zeszła więc w przyszłym tygodniu spróbuję jeszcze raz

f1d9680377.png

Wysłany: 22 maja 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam dietę dzięki mojej mamie która potrzebowała motywacji i gotuję dla nas obu. Więc obiad i kolację mam zdrowa, z resztą gorzej ale raczej nie podjadam tylko po prostu nie jem. Więc coś tam w dół leci. A z ćwiczeniami mam podobnie jak większość, brak czasu i chęci. Drzemki mam zawalone sprzątaniem, obiadami itd. A wieczorem brak sił, chociaż idę spać koło 22.

Za to dzisiaj wybrałam się do fryzjera i czuję się dobrze :) fajnie na psychikę działa.

I Nina dziś zrobiła swoje pierwsze 3 samodzielne i świadome kroczki :) skupienie na twarzy poziom hard :D

Fasolka77, Misiabella, Paula_90, Sansivieria lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja trzymam dietę dzięki mojej mamie która potrzebowała motywacji i gotuję dla nas obu. Więc obiad i kolację mam zdrowa, z resztą gorzej ale raczej nie podjadam tylko po prostu nie jem. Więc coś tam w dół leci. A z ćwiczeniami mam podobnie jak większość, brak czasu i chęci. Drzemki mam zawalone sprzątaniem, obiadami itd. A wieczorem brak sił, chociaż idę spać koło 22.

Za to dzisiaj wybrałam się do fryzjera i czuję się dobrze :) fajnie na psychikę działa.

I Nina dziś zrobiła swoje pierwsze 3 samodzielne i świadome kroczki :) skupienie na twarzy poziom hard :D
    Gratulacje dla Niny. Teraz to już zacznie biegać. 👏

My tak z siostrą zalujemy, że nie mieszkamy blisko siebie. Robilybysmy dietetyczne posiłki na zmianę i się wspierały w diecie. A tak to samej trudniej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam Tipsona za „kolnierz” w bluzce i on idzie, ale trzymam tak ze wlasciwie go tylko asekuruje, a on utzymuje rownowage samodzielnie i toze go jednak trzymam dodaje mu odwagi :) za reke tez potrafi, ale zgodnie z radami fizjo tak go nie prowadzam, tylko po to zeby sprawdzic jak sobie radzi, tak zrobilam. Chcialam wrzucic film na fb, jak maly przeglada gazete i wskazuje i mowi koko na kure i na dzidzie, czyli lalke dzidzia, ale mi blad wyskakuje. Ciezko w ogole cos nagrac, bo te najfajniejsze momenty sa spontaniczne. Szkoda ze kiedys pojda w niepamiec pewnie...Z Michalkiem juz wszystkiego nie pamietwm, a myslalam ze bede pamietala cale zycie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprawdopodobniej od połowy czerwca nie będzie już zalecenia koszenia masek w przestrzeni publicznej :-)
    W Czechach właśnie znieśli ten nakaz na otwartej przestrzeni.

Nam ostatnio dni trudniejsze się wydają. Nie wiem czy to zęby czy marudny po tym MMR czy to że deszcz lał wczoraj cały dzień i była masakra (jeden spacer w deszczu był, na drugi już przestało padać)
    Ignaś nauczył się mówić "deszcz pada". Bardziej to brzmi jak eść ada ale pokazuje za okno na deszcz i to powtarza więc chyba świadomie ogarnął.

Czekam ciągle na te książki i grę co zamówiłam. Czas realizacji to jakaś porażka. Fakt - tanio. Ale strasznie wolno...

Będę robić Ignacemu pudełko z nakrętkami. Mamy teraz etap zakręcania i odkręcania.
    Odkręcił ostatnio wodę 1,5l w salonie. Na szczęście byłam blisko i nie zdążył wylać.

Czy któremuś z Waszych dzieci idą już czwórki?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie mam pojęcia. Ciezko Filipkowi zajrzeć do buźki. Ale popsul nam się w nocy. Wstaje o 4.. lub o 3 czasem 5,6... Codziennie inaczej..jesli juz jasno to wstaje i bawi sie w lozeczku.. jesli ciemno to mamy ogromny wrzask. Udalo sie przekonac go do mleka i w tej kryzysowej nocnej sytuacji dostaje mleko i zasypia ale zanim mleka nie tknal to bardzo wcześnie zaczynalam dzień.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale forum ruszylo, az milo, nadrobilam, moge spokojnie isc do wanny polezec poki mala spi :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu, jak ja Wam zazdroszczę że Wam dzieci śpią same. Mój pospi w dzień 40 minut i przebudza się. Potem trzeba go przytulać bo wstanie i będzie awantura. Czasem tak 2,5h siedzę z nim na rękach.
    Jakbym go nie trzymała to gwarancja że się obudzi i będzie MASAKRA.
    Już próbowałam mu zostawiać moją koszulkę, pieluszkę, włączać szum (teraz chodzi cała drzemkę), opatulać go mocniej, nie opatulać.

Nie mam pomysłów.
    Właśnie śpi trzecia drzemkę. Wstał o 4:30 dzisiaj. Wczoraj padł o 18:30 bo nie było trzeciej drzemki

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam w paszczęke. Idzie lewa górna czwórka...

I wszystko jasne 😱

• stresant Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mam 4 czworki😁 za to dwojek dolnych brak 🤔

U nas bez objawowo sie pojawily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 17:19

Paula_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaczynam się zastanawiać czy to nie jest charakter mojego dziecka a nie zęby 😁🙈🙆🐑

Wysłany: 24 maja 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na pewno jakieś żeby idą, wydaje mi się że 4 spuchnięte. I też dolnych dwójek Nina nie ma. A charakter swoją drogą, niestety jest bardzo do mnie z charakteru podobna, więc Zosia Samosia, wszędzie prędko i nie są do ie w kasze dmuchać. Uparciuch.

Kupiłam te puzzle czuczy, super sprawa. Książki z akademii też fajne.
    Dzisiaj Nina była pierwszy raz w restauracji(nie licząc początków kiedy przesypiała takie wizyty). Ładnie zjadła, pozwiedzała, można z nią wychodzić i nie najeść się wstydu :)

stresant, Tunia76, Paula_90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy dajecie dzieciakom krowie mleko?
    Ja na śniadanie gotuję kaszke na rozcieńczonym mleku krowim.
    Jakie objawy powinny mnie zaniepokoić?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki dzisiaj pierwszy raz zasnęła bez cyca 😀

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny czy dajecie dzieciakom krowie mleko?
    Ja na śniadanie gotuję kaszke na rozcieńczonym mleku krowim.
    Jakie objawy powinny mnie zaniepokoić?
    Na kolacje czasami robie grysik na normalnym krowim mleku 3,8 % sypie kakalem po gorze....zyje, nic mu nie jest, zadnych objawow nie ma, ale czy to dobrze? nie wiem, wlasciwie to nawet nie chce wiedziec 🤔

Tunia76 lubi tę wiadomość

‹‹ 4190 4191 4192 4193 4194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ