X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Maly ma dzis jakies lekkie rozwolnienie i 3 razy zrobil kupe. I poinformowal mnie o tym. Jak za 3 razem powiedzial kupa to mu nie uwierzylam i nie sprawdzilam. Dopiero jak do mnie dolecial smierdzacy zapaszek, to sprawdzialam i bylam zaskoczona, ze maly wie co mowi ;) Poluje na to zeby go nagrac, bo fajnie tez mowi slowo: gugu baba, z michalkiem sie zalewamy. Jak chce nagrywac to ostatnio mialam pecha, nawet nie chcial powtorzyc. Tez zaczal odpowiadac na pytanie chcesz, czyms podobnym do „chcesz”. Pani doktor pytala sie jakie ma umiejetnosci, a jak powiedzialam jej oprocz kilku wyrazow ze zaczal budowac wieze z 3 klockow, to powiedziala ze to super, ze sie przyjmuje ze dziecko w jego wieku moze robic wieze z 2 klockow i tez jest dobrze. Dla mnie to jest troche dziwne, bo jak z 2 potrafi budowac to czemu nie ma z 3 zbudowac czy wiecej. Ale na gry to raczej za wczesnie. Chyba ze chodzi o jakies dziecko geniusz. Jak my gramy z Michalkiem, to maly co najwyzej nasladujac nas cos przesunie, ale zazwyczaj cos chce pozrec lub czyms rzucic, takze gdzie tu do zrozumienia zasad ;)

O kurcze....z tą wieza to właśnie sobie przypomniałam jak Bunio nałożył jedna borówkę na drugą podczas śniadania 😁 liczy się jako wieża z dwóch elementów ? 🤣

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    O kurcze....z tą wieza to właśnie sobie przypomniałam jak Bunio nałożył jedna borówkę na drugą podczas śniadania 😁 liczy się jako wieża z dwóch elementów ? 🤣
    Tylko dwie?
    Od trzech do mensy przyjmują dopiero 😂

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Tylko dwie?
    Od trzech do mensy przyjmują dopiero 😂

Będziemy ćwiczyć!!!

Paula_90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na dzień dziecka dla chłopca z 1 klasy podstawówki? Macie jakieś pomysły?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalek ma niecale 6 lat ale lubi dragons treasure x i jego 8 letni kolega tez :) To moze i dla 7 latka styknie ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulozenie borowka na borowce wymaga niesamowitej precyzji ;) Chyba z ta mensa macie szanse, he he. Tak, to jest z tymi mamuskami ze mna wlacznie, ze jaraja sie wszystkim co popadnie, jesli chodzi o dzieci he he, a moje dziecko to to, a moje to tamto i chociaz inne robia to samo, to i tak czlowiek mysli, ale te moje dziecko zdolne;) takze wybaczcie, jak w ktoryms momencie przeholuję ;) Teraz maly zaczyna troche chodzic i to mnie „jara” :) A nikt mi nie odpowiedzial na pytanie. Czy jak Wasze dzieci zaczynaly chodzic to szly takie maksymalnie spiete, czy byly rozluznione? Nie wiem czy w jasny sposob stawiam pytanie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia moj to chodzi ja robot, a wogole to zauwazylam ze stawia stopy tak jakby bokiem przy meblach chcial isc a idzie prosto...nie potrafie tego opisac lepiej 🤔

• inna99999 Nowa

Wysłany: 19 maja 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja żona jak była w ciąży miała ogromną chęć na pizzę. Często chodziliśmy do pizzerii Karmnik w Gorzowie. Zamawialiśmy też do domu na stronie https://www.karmnikbistro.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 15:23

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ulozenie borowka na borowce wymaga niesamowitej precyzji ;) Chyba z ta mensa macie szanse, he he. Tak, to jest z tymi mamuskami ze mna wlacznie, ze jaraja sie wszystkim co popadnie, jesli chodzi o dzieci he he, a moje dziecko to to, a moje to tamto i chociaz inne robia to samo, to i tak czlowiek mysli, ale te moje dziecko zdolne;) takze wybaczcie, jak w ktoryms momencie przeholuję ;) Teraz maly zaczyna troche chodzic i to mnie „jara” :) A nikt mi nie odpowiedzial na pytanie. Czy jak Wasze dzieci zaczynaly chodzic to szly takie maksymalnie spiete, czy byly rozluznione? Nie wiem czy w jasny sposob stawiam pytanie.

Oczywiście, że spięte 🤗 do dziś pamiętam pierwsze kroki Bunia 😍
    Masz rację z tymi borówkami 🤗 bo Bunio jest mega precyzyjny, chyba będzie chirurgiem 🤣🤣🤣🤣

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inna99999 wrote:
    Moja żona jak była w ciąży miała ogromną chęć na pizzę. Często chodziliśmy do pizzerii Karmnik w Gorzowie. Zamawialiśmy też do domu na stronie https://www.karmnikbistro.pl
    😂😂😂😂😂
    Moze sie karnę te 50km.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nasz Jeremi Tipson zaczyna troche chodzic, taki spiety, wlasnie jak robot, a jedna stope stawia tak bardziej do srodka. To mnie uspokoilyscie :)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie mam kompletnie wiedzy na temat alergii, nigdy nic Ninie nie wyskakiwało. Do dzisiaj. Jeżeli wieczorem pojawiła się wysypka na brzuszku to raczej od tego co jadła w dniu dzisiejszym? Czy może być reakcja z wczoraj? Orientuje się któraś?

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nie mam kompletnie wiedzy na temat alergii, nigdy nic Ninie nie wyskakiwało. Do dzisiaj. Jeżeli wieczorem pojawiła się wysypka na brzuszku to raczej od tego co jadła w dniu dzisiejszym? Czy może być reakcja z wczoraj? Orientuje się któraś?
    Jesli to pokarmowka to wydaje mi się ze to dzisiejsze jedzenie. Sa reakcje alergiczne na pokarmy ktore od spożycia potrafia sie ujawnic juz po 2 min. A dostala Ninka cos nowego?

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale stawiam że truskawki były jakieś pryskane. Wcześniej jadła i było ok. Zapisałam sobie co jadła w ten dzień i jak zejdzie to wprowadzę to jeszcze raz po kolei. Tylko nie wiedziałam jak daleko mam się cofnac

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmiana byla detergentu do prania i zjedzone kiwi i tez wywalilo Filipa. Na dobra sprawę dopiero nam to schodzi.. wysypki juz nie widac ale czuc szorstkie... Zostały jeszcze czerwone placki suche..

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam Wiki truskawkę.
    Kiedy może wyjść ewentualna alergia?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie!!!
    Wylogowalo mnie a co chciałam się zalogować to nie przechodzilo!
    A tu widzę ruszyło pięknie nasze forum...
    Już nie pamiętam na co chciałam odpowiedzieć ale:
    Wczoraj Kasia miała szczepienie Odra, świnka, rozyczka i ospa wietrzna, płakała od wejścia do gabinetu do wyjscia, wieczorem budziła się z płaczem gdy tylko zasypiala więc dałam pedicetamol i się uspokoiła. Waży 1kg30g.
    Kasia stawia kilka kroków trzymając się czegoś, jest postęp ale daleko do samodzielnego chodzenia.
    Też uwielbia teraz klocki, pudełka, wkładanie i wyjmowanie.
    Czy któryś Maluch ma już więcej niż 8 ząbków i ewentualnie jak było z tymi następnymi??

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dałam Wiki truskawkę.
    Kiedy może wyjść ewentualna alergia?

Może od razu, może jutro. A może być tak że dzisiaj nie uczuli a jak dasz za miesiąc to wyjdą kropki.
    Układ immunologiczny ciągle się rozwija i zmienia

Tunia76 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - u nas MMR 9 dni temu. Ignaś płakał tylko przy wstrzyknięciu. Jak dotąd zero objawów które wiązałabym ze szczepieniem.
    Źle Ci się waga wpisała ;-) Ignas waży równe 9kg.
    Przy meblach zasuwa. Mamy na dworze takie ławki ułożone w kształt koła (i takie wygięte). Przy nich potrafi lecieć jak Messerschmitt. Ale się nie puści choćby nie wiem co ;-)
    U nas 8 ząb wyszedł. Pierwsze 6 luzik. Dwie dolne dwójki masakra 😒

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Może od razu, może jutro. A może być tak że dzisiaj nie uczuli a jak dasz za miesiąc to wyjdą kropki.
    Układ immunologiczny ciągle się rozwija i zmienia
    O rany, a ja się cieszyłam że nic nie widać.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 4189 4190 4191 4192 4193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ